prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Postprzez Tomcjo 2017-02-28, 7:57 am

Waldemar Adamczyk były piłkarz
Tomcjo

Postprzez ojcieczawodnika 2017-02-28, 8:04 am

Tomcjo napisał(a):Baczynski powołał wiceprezesa tuż przed odejściem a Jaroszewski pierwsze co zrobił to w ramach oszczędności zlikwidował . Choc wielokrotnie sie nie wyrabiał w robocie to nie wiem czy to była az taka konieczna oszczędność . No i teraz wice by sie przydał . Nie szukalibyśmy na gwałt zastępcy .

Nie wiem ile ma do tego Prezes aby powołać lub odwołać wice Prezesa, ale raczej jest to uregulowane w statucie. Więc jeżeli zostały zrobione zmiany to raczej odpowiada za to walne zgromadzenie.
Myślę że czas zakończyć tą śmieszną dyskusję. Komu z Nas nie zdarzyło się komuś coś podarować lub otrzymać. Czy postawienie kumplowi urzędnikowi, przysłowiowej flaszki również jest korupcją ?
ojcieczawodnika

Postprzez comitam 2017-02-28, 9:44 am

Bilety komu bilety, ale co z tym wspólnego ma urzędnik skarbowy
comitam

Postprzez comitam 2017-02-28, 9:46 am

Kidyś Minister rozdała bylety na 6 mln i jakoś ABW do nie zapukało
comitam

Postprzez slawekchicago 2017-02-28, 10:12 am

To sa jaja :) :) :) :) :) , normalna rozmowa poruszony temat biletow jako ewentualna przyluga gosc biletow nie dostal i sie obrazil . Przestancie , dla mnie sprawy nie ma jesli oczywiscie tyczy to tylko tej sprawy i nie dotyczy klubu ,co nie zmienia faktu ze wizerunkowo troche na minus . Reakcja Rady blyskawiczna i sluszna takze nie robmy afery tylko koncentrujmy sie na LIDZE
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez STACH PL 2017-02-28, 11:01 am

Wie ktoś jakie ma postawione zarzuty,że go puścili do domu ?
I czy wyszedł za poręczeniem majątkowym ? (podobno 10tyś) ?
i czy ta sprawa dotyczy korumpowania Pani inspektor w Tauron Ciepło ?
STACH PL

Postprzez RUDI 2017-02-28, 11:22 am

STACH PL napisał(a):i czy ta sprawa dotyczy korumpowania Pani inspektor w Tauron Ciepło

"Marcin Jaroszewski, prezes Zagłębie Sosnowiec, opowiedział we wtorek o kulisach zatrzymania przez ABW. Poszło o bilety, które miał wręczyć naczelnikowi sosnowieckiego Urzędu Skarbowego.

Tylu kamer i dziennikarzy w kawiarence na Stadionie Ludowym jeszcze nie było. Media oczekiwały szczegółów dotyczących poniedziałkowego zatrzymania przez ABW Marcina Jaroszewskiego, prezesa Zagłębia Sosnowiec. – Dostałem przypadkiem, rykoszetem. Jestem ofiarą fatalnego zwyczaju, jakim w Polsce jest odwdzięczanie się – podkreślał.
Marcin Jaroszewski: Zaskarżę zatrzymanie mnie

– Mam status podejrzanego w sprawie. Przedstawiono mi jeden zarzut. Zarzut obietnicy wręczenia korzyści majątkowej urzędnikowi państwowemu. Konkretnie dotyczy to dwóch biletów na mecz Legia – Ajax. W tle pojawiają się korzyści, jakiej miałbym uzyskać z tego tytułu. Tyle że ja takiej korzyści nie widzę – mówił Jaroszewski, który zdradził, że przesłuchanie trwało około pół godziny.

– Skoro szybko zwolniono mnie do domu, to uważam, że nie jestem kimś istotnym w sprawie. Dostałem przypadkiem, rykoszetem. Jestem ofiarą fatalnego zwyczaju, jakim w Polsce jest odwdzięczanie się. Jako prezes muszę działać w takich realiach. Mamy sponsorów, przyjaciół, tzw. VIP-ów, czyli ludzi, o których my jako prezesi klubów zabiegamy. Zależy nam na dobrych relacjach z nimi. Chcemy ich uhonorować w jakiś sposób. W tym przypadku była to rozmowa, która została zinterpretowana jako obietnica czegoś, co mogę dać, a czego ostatecznie nie dałem – komentował Jaroszewski.

Prezes podkreślał, że klub jest znaczącym płatnikiem Urzędu Skarbowego. – Działamy przy otwartych drzwiach. Ta instytucja nie wykonała żadnego ukłonu w naszą stronę. Prawo rzecz jasna trzeba szanować. Nie zmienia to jednak faktu, że zaskarżę fakt zatrzymania mnie. Będą nad tym pracować prawnicy – dodał.
Prezydent Sosnowca wspiera prezesa Zagłębia: Zawieszenia nie będzie

Marcina Jaroszewskiego wsparł we wtorek prezydent Sosnowca Arkadiusz Chęciński. – W poniedziałek poprosiłem o zwołanie posiedzenia rady nadzorczej Zagłębia Sosnowiec nie do końca wiedząc jakie będzie dalsze postępowanie w tej sprawie. Nie wiedząc tak naprawdę do końca o co chodzi. W oświadczeniu padły wtedy słowa o konieczności zawieszenia prezesa. Dziś uważam, że nie ma do tego żadnych podstaw. Że gdyby tak się stało, to było to działanie szkodliwe dla miasta, klubu i rzecz jasna dla samego prezesa – mówił Arkadiusz Chęciński.

Prezydent miasta zdradził, że o zatrzymaniu prezesa Zagłębia dowiedział się od niego samego. Jaroszewski po prostu do Chęcińskiego zadzwonił. – Dziwi mnie jednak, że pierwszą osobą, która podzieliła się tą informacją publicznie był poseł obozu władzy [Maciej Wąsik z PiS – przyp. red.] – dodał.

-> http://sosnowiec.wyborcza.pl/sosnowiec/ ... czaju.html
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Adam1906 2017-02-28, 12:05 pm

Moim zdaniem telefon Naczelnika US musiał być dłuższy czas na podsłuchu i Jaroszewski faktycznie mógł wpieprzyc się do akt śledztwa najzupełniej przypadkowo. Świadczy zresztą o tym fakt tylko jednego zarzutu (bilety),półgodzinnego przesłuchania i wypuszczenia na wolność. Czyli poza biletami nic więcej w śledztwie nie ma.

Można prezesa nie lubić ale nie można wrzucać klubu Zagłębie Sosnowiec do worka z napisem "korupcja" za dwa bilety :lol: Bo tak zrobili dziennikarze...
Adam1906

Postprzez RUDI 2017-02-28, 12:35 pm

RUDI napisał(a):Prezydent miasta zdradził, że o zatrzymaniu prezesa Zagłębia dowiedział się od niego samego. Jaroszewski po prostu do Chęcińskiego zadzwonił. – Dziwi mnie jednak, że pierwszą osobą, która podzieliła się tą informacją publicznie był poseł obozu władzy [Maciej Wąsik z PiS – przyp. red.] – dodał.

Tu chyba Prezydent trochę przesadził ,bo jakoś nie widzę/nie znalazłem nigdzie jakiś deklaracji Prezesa ws jego poglądów politycznych .Pamiętam aresztowanie Tomasza Lipca ,też była to akcja polityczna ? raczej nie ,biorąc pod uwagę kto go mianował/popierał .Ktoś chciał "błysnąć" i pokazać jakie "grube ryby" są łowione (facet dostał cynk i puścił nie sprawdzonego newsa ) teraz w sumie powinni dobrać się do "dupy" temu "śledczemu" bo ośmieszył "służby" .Zobaczcie kto oprócz Zagłębia ucierpiał wizerunkowo ,pół Polski(zainteresowane sprawą) śmieje się że nagłośniono aferę korupcyjna z dwoma biletami w tle (a tam ,takie moje teorie spiskowe ;-) )

Adam1906 napisał(a):Można prezesa nie lubić ale nie można wrzucać klubu Zagłębie Sosnowiec do worka z napisem "korupcja" za dwa bilety :lol: Bo tak zrobili dziennikarze..

Dokładnie Adam ,ale chyba koledzy po piórze nie za bardzo lubią naszego Prezesa ? dlaczego ?
RUDI

Postprzez bbartek 2017-02-28, 12:49 pm

2 a może 3 miesiące temu proponowałem na Forum aby MJ kupił/dostał bilety na mecze Legii w LM i rozlosował je wśród kibiców, co mogło poprawić frekwencje.Niestety MJ zrealizował tylko pierwsza część mojej propozycji...
Co do pozostania MJ w Klubie to nie ma tu dobrego rozwiazania..Gdyby zrezygnował to "życzliwi" odebrali by to jako przyznanie sie do winy nie tylko Jego ale i KLUBU.
Z kolei pozostanie pozostawia pewien cień na Klubie , ale w tej sytuacji jest to mniejsze zło.
Wyjaśnienie wszystkich wątków potrwa lata i nie widze powodu aby piętnować MJ za ZAMIAR podarowania 2 ( słownie dwóch) biletów. Ja mam pretensje do MJ za słabe zarządzanie Klubem.
Mam nadzieje ,że innych zarzutów nie bedzie.
bbartek

Postprzez django 2017-02-28, 12:56 pm

Marcin Jaroszewski jako osoba z zarzutem korupcyjnym powinien zostać odwołany z funkcji prezesa klubu. Jeżeli ktoś nie rozumie, że urzędnikom państwowym nie można proponować jakichkolwiek korzyści to nie nadaje się na stanowisko osoby zarządzającej miejską firmą z kilkumilionowym budżetem. Zrobił z klubu filię, działa niegospodarnie (Mandrysz), teraz zarzut prokuratorski, ale winny jest PiS, radni, masoni i cykliści, bo przecież nie Marcinek ani Artkadiusz
django

Postprzez rio99 2017-02-28, 1:10 pm

Ja popieram zdanie django chociaż zarzut komiczny ale jednak jest. Po tym co było kiedyś powinniśmy być klubem krystalicznie czystym. Prezydent powiedział że "oprócz prawa jest jeszcze rozsądek" no i tu coś nie bardzo się to zgadza. Rozsądni ludzie nie zatrudniają trenera na tydzień a później zwalniają i płaca mu hajs , rozsądkiem też tłumaczyli się po aferze z S. Dudkiem i rozsądni ludzi nie dają się złapać na jakiś głupich 2 biletach. No ale co my tam możemy jest cacy.
rio99

Postprzez RUDI 2017-02-28, 1:27 pm

No i kuźwa skończy się "Skoda na weekend " ,co by to było jakby piłeczka trafiła jakiegoś urzędnika państwowego ;-(
A tak poważnie ,Prezes powinien być zawieszony do wyjaśnienia sprawy,taka sytuacja chyba pozwoliła by funkcjonować klubowi (jeżeli są inne zarzuty szybko wyjdą ) ale jeżeli chodzi rzeczywiście o te dwa bilety to jest to absurdalne jak "dorsz" Pitery.Czy jakby dał bilety na mecz Zagłębia to byłaby też korupcja ? niech się tłumaczy że jesteśmy "filią" Legii i to była promocja ;-)
Ps.Drżyjcie Ci którzy kiedyś dostali darmowe karnety na Zagłębie (ja was znam ,co poniektórych,pilnujcie się ;-) )
RUDI

Postprzez Adamek182 2017-02-28, 1:46 pm

Masakra jakas. Co wy ludzie tacy poryci jestescie?
Wypominacie mandrysza a jestem pewien ze gdyby zerknac wstecz to sami nawolywaliscie do zwolnienie go. Byle szybciej bo czasu nie ma. Pierwsi do zwalniania wszystkich.
Afera z dwoma biletami to istna kpina i tyle. Od samej akcji abw i naglosnienia sprawy, po terazniejsze zwalnianie prezesa, prezydenta itd. Normalnie same Macierewicze widze na forum.
Adamek182

Postprzez pete_zs 2017-02-28, 2:10 pm

Dokładnie. Jak kiedyś Jaroszewski nie ujawnił od zaraz, że chce zatrudnić Banasika (np. żeby ktoś go nie podebrał), to jeden z Szanownych Kolegów kilka razy się oburzał, że to skandal, patologiczny kłamca, itp.
Ludzie, zastanówcie, co jest dla Was ważniejsze, wywalanie Prezesa za wszelką cenę, czy dobro Klubu. Czy ktoś neguje, że klub się rozwija w ostatnich latach ? Filia Legii... - no to weź jeden z drugim załatw potężnego sponsora i finansowanie - przecież się zabijają, żeby łożyć kasę na takiego giganta z pięknym stadionem i rzeszą kibiców. Łatwo jest bluzgać non stop zza monitora. Jeśli macie taki problem z Jaroszewskim, to weźcie pół litra i wygarnijcie mu te żale osobiście. Albo ściepnijcie się z Jaroszewskim na to pół litra, aby nie było, że to korzyść majątkowa. A jak macie problem z Chęcińskim, że wspiera klub i chce budować stadion, to znaczy, że nie chodzi Wam o Klub, tylko o politykę. I że było Wam dobrze, jak władze miasta miały ten Klub głęboko w poważaniu.
LEPSZY SEZON W EKSTRAKLASIE NIŻ SIEDEM w 2 LIDZE.
pete_zs

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna