prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Postprzez django 2016-12-05, 9:48 pm

August napisał(a):Prezes na TVP3

Co tam naściemniał, bo nie widziałem?
django

Postprzez August 2016-12-05, 10:00 pm

django napisał(a):
August napisał(a):Prezes na TVP3

Co tam naściemniał, bo nie widziałem?

Jeśli sie nie pomylił i akurat powiedział prawde to jeszcze w tym miesiącu przedłuży kontrakt z Dudkiem. I coś jeszcze o wzmocnieniach - młodzieżowiec (z Legii) i ktos jeszcze. Doświadczony, niedoświadczony - sorry nie zakumałem. Wypiłbym setę i jeszcze raz obejrzalem ale niestety jutro prowadzę. Może Novack lepiej naświetli bo ja mam problemy ze zrozumieniem stękania Jaroszewskiego. Odnosł się jeszcze do publikacji w futbolfejs - zwłaszcza krytyki jego osoby przez Fornalika z morałem takim, że ma tę krytykę w miejscu gdzie parasola otworzyć nie mozna. . Ogólnie skakał z irytacji przed kamerą tiwi.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez August 2016-12-06, 3:00 pm

Materiał z poniedziałkowej audycji: http://www.katowice.tvp.pl/26904389/pilkarska-3
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Blajpios 2016-12-06, 6:31 pm

Przyznam, że ja z kolei nie odebrałem tak źle tego występienia Prezesa - ale może dlatego, że od dawna nie spodziewam się jakichś genialnych jego wystąpień, raczej mam świadomość, że są one mocno uwarunkowane ogólną sytuacją, w której "musi" "biedak się plątać". W każdym razie, faktycznie, widać było adrenalinę i jednocześnie staranie się, by nie popaść w jakieś za daleko idące utarczki (aha, przyznam, że nie wiem, czy widziałem wszystkie jego wystąpienia w tym programie, bo zdaje się podzielony był na części, więc widziałem początek, gdzie też było ciekawie: o zawodniku T. Foszmańczyku, przedstawiając obu panów, mówi się najpierw, przed prezesem klubu - czy dlatego, że wiadomo, iż najpierw jest Śląsk a potem przybudówka Zagłębie? - czy kolejność alfabetyczna nazwisk? - czy wartość prezesa Zagłębia jest taka? czy też, może tak uzgodniono między kolegami dziennikarzami, bo obaj panowie przecież nawet pracowali razem, tzn. "prowadzący program" i M. Jaroszewski; następnie widziałem kawałek, który "na winiecie" ma kadr z M. Jaroszewskim - może jednak nie widziałem całości?).
W każdym razie, relatywnie radzi sobie nieźle, o W. Fornaliku też wypowiada się z szacunkiem, nawet w czymś mu przyznaje rację w tych zarzutach do Prezesa Zagłębia - tyle że jak co do wszystkich, zresztą słusznie, wskazuje, że te wszystkie głosy mają to do siebie, że niewiele się Zagłębiem przejmują - a tymczasem z punktu widzenia Zagłębia, to ten aspekt jest najważniejszy. Ba, w moim odczuciu z pochwał, to chyba nawet tak to ujmę, że dla mnie, to nawet widać pewien rozwój, już mimo wszystko nie jest aż tak chaotyczny i niezborny, jak bywało. Myślę, że ta sytuacja daje mu taką szkołę życia - taki jest tygiel problemów przecież - że chyba rozpaczliwie, ale uczy się pływać. Jest możliwe, że z całego tego kryzysu wyjdzie sprawniejszy, bardziej zdolny do zarządzania, może nawet jako prezes jakiegoś klubu stać się może naprawdę sprawnym.
No i tu dochodzimy do punktu, który jest kluczowy - tak dla sytuacji, jak i dla oceny wystąpień Prezesa.
Mianowicie - weźmy od strony tego wystąpienia w telewizji. Jak napisałem, moim zdaniem, broni się nie najgorzej, dobrze wyartykułował faktycznie to, co najważniejsze dla Zagłębia - to patrzeć z punktu widzenia interesów klubu. I tu wyłania się problem główny, o którym mówi się mało, co można w jakimś sensie zrozumieć patrząc przez pryzmat jego osoby - ale niestety trzeba powiedzieć, że to brak, jeżeli wziąć pod uwagę, że chce M. Jaroszewski wypowiadać się on z punktu widzenia interesów Zagłębia oraz pretenduje do mówienia obiektywnie o sytuacji. Mianowicie - jest to problem Zarządu Zagłębia, ze szczególnym uwzględnieniem Prezesa. O tym dotąd bardzo mało się mówi, jakkolwiek moim zdaniem tu leży ważna współprzyczyna całości obecnej sytuacji, nawet jeżeli będziemy chcieli uznać, że sytuacją młody, czy tam niedoświadczony, zarząd został zaskoczony, nie był przygotowany, powinnibyśmy mu raczej pomóc niż nie podejmować takich prób.
I część problemu - zwasalizowanie Zagłębia przez Legię i stopień udziału zarządu, prezesa w tym procesie. Jest zrozumiałe, z różnych punktów widzenia, że M. Jaroszewski nie chce o tym mówić. Ba, zobaczmy, jak się wywija z tematu, można by rzec, w zależności, jak faktycznie ta umowa jest sformułowana, ale jako podwładny szefostwa, jakie ma w Legii, unika skutecznie wypowiedzi publicznej przed kamerami tv na temat tego szefostwa (hm, coś, co chyba wręcz przeciwnie rozumiał teoretycznie podwładny w Zagłębiu, S. Dudek, bo aż go niosło do wyrzucenia przed kamerą, co wręcz chyba sobie wcześniej umyślił?)
II część problemu - rozgrywanie sytuacji po ujawnieniu się, że konsekwencje zwasalizowania prócz innych nieprzewidzianych komplikacji zafundowały jeszcze kłopot w drużynie wynikający z przesunięcia trenera z filii do centrali. Mam wrażenie, że chaotyczne działania zaradcze w sytuacji już za trudnej - przez paskudne jeszcze dodatkowo wyskakujące okoliczności, zadziałały tak, jak zwolnienie jakiegoś cepa z zabezpieczeń i początkowo nawet latający pod powałą nie wydawał się groźny, więc zajęto się "bliższymi kwestiami" - aż w końcu zaczął już tak demolować, jak w przysłowiowej teksańskiej masakrze piłą mechaniczną. Jeżeli tak wszystko świetnie Prezes wiedział, to S. Dudek nie miał potrzeby lecieć do telewizji - lub powinien nie mieć, o to miał zadbać Prezes. W każdym razie, jak poleciał - to został ukarany słabo, niewłaściwie, jeżeli chodzi o Prezesa panującego nad sytuacją. Jeżeli tak został ukarany i teraz się go broni, że jest OK! - to wychodzi, że Prezes chyba stracił panowanie. Raz jeszcze zauważam - Klub nawet przeprasza P. Mandrysza, pan S. Dudek ani myśli - i jest chwalony, dostanie umowę. Jeżeli jest za co przepraszać - to jak zaraz nagradzać tego, za którego przepraszać należy? Powtarzam, co kiedyś pisałem - to Prezes powinien był ocenić, co z ewentualnym trudnym charakterem P. Mandrysza w zderzeniu z aktualną sytuacją drużyny. Potem jednak - to Prezes powinien nad tą sytuacją zapanować. Tymczasem jeszcze jest jedna niewyjaśniona kwestia - te "słynne"? (nie bardzo, bo wyciszone) konsultacje P. Mandrysza z zarządem, Prezesem, na które się powoływał, że zmiany w drużynie konsultował. Nie zarzucił Prezes, że to nieprawda - więc? Podobnie, jak ustalenia przy umowie, które np. mogły wyraźnie dawać np. 2 lata na budowanie drużyny po to by awansować najpóźniej - i wtedy to, co mu się zarzuca w ostatnich meczach mogło być logiczne. Też Prezes nie zaprzecza. Czyli - jeżeli tak jest, to jak nazwiemy teraz udział Prezesa w linczu na P. Mandryszu? Bo ukaranie S. Dudka, choćby bez wyegzekwowania jego przeprosin, jest za słabe. Kto wie - może tu się wymsknęło Prezesowi w wywiadzie. Może i rozważał mądre posunięcie - odsunięcie nie tylko P. Mandrysza ale i S. Dudka, ale mu "zadrżała ręka", choćby przez słusznie doceniane zasługi zawodnika, czy z innych racji - i wybrał kolejne chaotyczne zagranie, w stylu "uniknijmy najbliższego nieszczęścia, bólu w ręce" - i to się na nim zemści, gdy już trzeba będzie więcej niż amputacji jednej ręki... W każdym razie - ten udział w linczu na P. Mandryszu może być tym groźniejszy, że posunięto się już do takich aluzji, po których owszem, byłoby jakoś do obrony stanowisko Zagłębia - ale przy naprawdę już skandalicznych zagraniach po stronie trenera, typu jakiś mobbing, przemoc, dręczenie, gnojenie zawodników. Cóż, trochę nie wyglądają na to "długie odprawy mówiące o zwyczajach przeciwnika" czy inne intensywności treningu, albo nie wchodzenie do szatni". Niemniej, nawet gdyby faktycznie - choć przecież raczej aż to to nie jest podobne do P. Mandrysza - okazało się, że tak było, to znów: czy to nie Prezes miał kwestię rozwinąć, nie dopuszczając do publicznej teraz dyskusji nad kiepskim Zagłębiem Sosnowiec. Tymczasem, właśnie jakby nie mając na uwadze dobra Zagłębia, do tej dyskusji dopuścił, bo dla rozwiązania problemu, z którym sobie nie radził - użył zawodnika, którego (hm, wysłał do telewizji?) - przynajmniej tolerował w jego "załatwianiu frajera P. Madrysza"! (cóż, jeżeli faktycznie jeszcze padły te słowa w szatni ze strony S.Dudka do P. Mandrysza, to to wszystko, co było wstrząsającego w tej historii urasta do kolejnej potęgi, to raz; dwa: no i skąd to Prezes PZPNu wiedział? Mógł powiedzieć sam P. Mandrysz, co ostatecznie jest możliwe, może też rzuca cień na trenera, który nie komentuje a może nie rzuca, jeżeli Prezes Boniek sam pytał - ale też może jednak jest jakiś kret wśród działaczy Zagłębia - albo może w końcu ta szatnia jednak nie jest tak jak to się przedstawia, "w pełni zjednoczona wokół S. Dudka"?)
Blajpios

Postprzez comitam 2016-12-06, 6:57 pm

Tłumaczenie się z Araszkiewicza to mistrzostwo świata w wykonaniu prezesa, co do słów w szatni to mogło być różnie bo przecież Mandrysz tam nie wchodził jak to stwierdzili piłkarze. Z tym przedłużeniem kontraktu to taki pstryczek w nos dla tych co jednak widzą winę Dudka.Niech przedłuża i do 67 ale już ma być zatrudniony następca na tą pozycję, żeby się zgrywał z drużyną i prezesem.Tak czy inaczej bardziej martwi zła atmosfera niż 3 pozycja, która powinna dawać satysfakcję i nadzieję na drugą rundę.Trzeba dodać, że mamy bardzo ciężki kalendarz tej wiosny i jest pewne, ze na awans umiejętności nie wystarczą.
comitam

Postprzez novack 2016-12-06, 7:08 pm

Ciężki kalendarz? Cyganów mamy u siebie, a z Chojniczanką mamy lepszy bilans, do tego już na wstępie Dospel gra z Chojniczanką. Wszysko jest w naszych rękach, nogach i głowach,by nie rzec jajach. Już po 3 pierwszych kolejkach będzie dużo więcej wiadomo.
Uwaga na Legnicę! Jeśli na początku nie stracą kontaktu z czołówką, to biorąc pod uwagę fakt, że ostatnich 6 meczy grają u siebie, może być gorąco.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Blajpios 2016-12-06, 7:59 pm

comitam napisał(a):Tłumaczenie się z Araszkiewicza to mistrzostwo świata w wykonaniu prezesa, co do słów w szatni to mogło być różnie bo przecież Mandrysz tam nie wchodził jak to stwierdzili piłkarze. Z tym przedłużeniem kontraktu to taki pstryczek w nos dla tych co jednak widzą winę Dudka.Niech przedłuża i do 67 ale już ma być zatrudniony następca na tą pozycję, żeby się zgrywał z drużyną i prezesem.Tak czy inaczej bardziej martwi zła atmosfera niż 3 pozycja, która powinna dawać satysfakcję i nadzieję na drugą rundę.Trzeba dodać, że mamy bardzo ciężki kalendarz tej wiosny i jest pewne, ze na awans umiejętności nie wystarczą.

Co do szatni, to - jak napisałem, nie wiadomo jak interpretować, więc i nie wiadomo, jak było - choćby "ten jeden raz wejść mógł", to wszystko są dalsze szczegóły. Oczywiście, że mowa o kontrakcie dla S. Dudka jest tym pstryczkiem dla tych, co widzą winę piłkarza - ale może być strzeleniem i samemu sobie w pysk. W każdym razie tu jest punkt istotny. Jeżeli S. Dudek niewinny - to znaczy były tam, nie wiem, molestowania seksualne, groźby karalne od strony trenera wobec zawodników, wielomiesięczny mobbing, na który Klub nie reagował? Jeżeli tak - i Klub nie reagował, to fakt, niewinny. Wtedy jednak, jak widać - winny zarząd. Jeżeli tak nie było, to już nie jest tak jednoznacznie - i to rozumie M. Jaroszewski, przepraszając trenera - ale jednak nie ma odwagi powiedzieć zawodnikowi: "musisz przeprosić". Natomiast - właśnie pstryczki rozdaje, staje murem za zawodnikiem. Dlaczego? Jednym z logicznych tłumaczeń jest, możliwych, nie dowiedzionych rzecz jasna: że sam wie, że jako zarząd, oni "szefostwo Zagłębia", M. Jaroszewski - jeszcze w podwójnej roli, przedstawiający się jako Zarząd i Prezes dumnego samorządnego klubu, de facto namiestnicy na fili: zawalił i zawalili. Niestety. W każdym razie, udawanie, że S. Dudek absolutnie niewinny i zarazem, że został adekwatnie ukarany jest - poza wypadkiem ewent. faktów w rodzaju przeze mnie przytoczonych wyżej - kolejnym matactwem i kłamstwem, które dziennikarze w Siedlcach wiedzieliby jak ocenić. Jest to też - jednak nie rozumienie tego, co Zagłębiu potrzeba i działanie wbrew temu - i obraza wobec nas, ludzi przejmujących się Zagłębiem, czy też obraza wobec zdrowego rozumu.
Natomiast, fakt, mleko się rozlało - i trzeba coś zrobić. Niezależnie od tego, że - załóżmy - mleko po raz kolejny się rozlało, gdy okazało się, że P. Mandrysz "nazbyt staroświecki i autokratyczny": i nie umiano wtedy zaradzić, jeżeli chodzi o Klub, Prezesa. Mleko się rozlało na publicznej stacji i jeszcze "woń przypalenia rozeszła się po całej Polsce": i nie umiano wtedy zaradzić, jeżeli chodzi o Klub, Prezesa (nie umiano zaradzić, to błąd Zarządu i Przeesa, niezależnie, że to sytuacje rzeczywiście trudne, doświadczonego Prezesa by wymagały, nawet ta zaraz po zatrudnieniu P. Mandrysza, bo już wcześniej po kolei mleko się wylewało, począwszy od tego, co szatni zrobił J. Magiera, najpierw dobrze prowadząc a potem odlatując nawet nie jak D. Banasik, po rundzie). Tak więc - kolejny raz sytuacja jest, że mleko się rozlało, nie do pozazdroszczenia. Faktycznie więc, najbardziej martwi ta sytuacja, że jest po prostu kwas wewnątrz, zepsuta atmosfera. Trzecie miejsce faktycznie tak nie martwi - i to niezależnie, czy ktoś uważa i uważał już przed sezonem, że "wreszcie Zagłębie powinno być znów w Ekstraklasie", czy też uważał wtedy i/lub nadal obecnie uważa, że ten awans może być groźny, bo znów wyskoczyć Zagłębie ponad stan - nie prezentuje tego poziomu organizacyjnie, zapleczowo, by tam być spokojnym o byt. Ja w tej chwili dodaję, że awans teraz w dodatku jeszcze byłby groźny i dlatego, że podkreśla - i co gorsze: cementuje wasalizację Zagłębia. No, ale z drugiej strony: od tego podkreślenia - i jeszcze od gorszego, umocnienia wasalizacji trudno będzie uciec, niestety; trzeba by mieć Zarząd i Prezesa z wizją Klubu Dumy Zagłębia, w czym nie mieści się oczywiście wasalstwo legijne - i jeszcze ten Prezes z Zarządem musiałby mieć wolę takiego rozwoju łącznie z wyzwoleniem z wasalizacji i jeszcze: musieliby mieć plan realny (a sytuacja jest faktycznie trudna, to uznajmy) - i ten plan realizować.
Hm. Tak więc - w gruncie rzeczy, choć należałem do tych, co nie uważają "awans albo śmierć", "awans natychmiast" - to w tej sytuacji nie wiem, czy w gruncie rzeczy ten awans obecnie nie staje się koniecznością. On bowiem może być jakimś celem cementującym zespół po tych zawirowaniach (o ile D. Banasik będzie umiał to ukazać i zrealizować plan) - a także to może być jedynym wyjściem reperującym morale nie tylko zawodników, to najlepiej też uspokoiłoby medialną otoczkę "w całej Polsce" wokół Zagłębia. A potem? - no, cóż, trzeba by jeszcze mieć nadzieję, że będzie to taki "kop do przodu", który uda się unieść i wymusi on rozój - a nie stanie się (znów, jak ostatnio), zaczątkiem klęski spadania w niesławie z Ekstraklasy.
Blajpios

Postprzez slawekchicago 2016-12-06, 8:27 pm

Tez uwazam ze awans w OBECNEJ SYTUACJI jest wrecz wskazany .Tylko takie zakonczenie sezonu moze to wszystko uspokoic i ustabilizowac . jaki ciezki kalendzarz ???? Wrecz przeciwnie .Wszystko jest pod kontrola naszej druzyny i wszystko od Niej zalezy , a po sytuacji jaka wyplynela bedzie miala cos do udowodnienia , a sam Sebastian bedzie podwojnie zmotywowany . Zepsuc to , to bedzie prawdziwe "mISTRZOSTWO SWIATA" . Napisze krotko jesli nie awansujemy w czerwcu 2017 to nie awansujemy przez kolejne pare lat a malo tego , konsekwencje beda jeszcze gorsze .Kwas jaki powstal jest straszny by poparzenia nie byly az tak dotkliwe musimy awansowac
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez bbartek 2016-12-14, 2:30 pm

Czy ta informacja ukazała sie na Forum? Może ....

" Restauracja 3Kolory ponownie okazała się za ciasna dla Wielkiej Zagłębiowskiej Rodziny, która z okazji wigilijnego spotkania wypełniła obie sale. Gości przywitali Prezes Marcin Jaroszewski, Honorowy Prezes Leszek Baczyński, Prezydent Arkadiusz Chęciński, a także Kapelan Zagłębia Jarosław Wolski. Przed "łamaniem" się opłatkiem miłą niespodziankę sprawiła nam delegacja z Polskiego Związku Piłki Nożnej, z Komisji Odznaczeń przyjechał Generał Władysław Drożdżal, który razem z Prezes Śląskiej Związku Henrykiem Kulą wręczył Marcinowi Jaroszewskiemu Diamentową Odznakę z okazji 110-lecia naszego klubu."
Mój komentarz: bez komentarza.
bbartek

Postprzez Blajpios 2016-12-14, 2:39 pm

bbartek napisał(a):Czy ta informacja ukazała sie na Forum? Może ....

" Restauracja 3Kolory ponownie okazała się za ciasna dla Wielkiej Zagłębiowskiej Rodziny, która z okazji wigilijnego spotkania wypełniła obie sale. Gości przywitali Prezes Marcin Jaroszewski, Honorowy Prezes Leszek Baczyński, Prezydent Arkadiusz Chęciński, a także Kapelan Zagłębia Jarosław Wolski. Przed "łamaniem" się opłatkiem miłą niespodziankę sprawiła nam delegacja z Polskiego Związku Piłki Nożnej, z Komisji Odznaczeń przyjechał Generał Władysław Drożdżal, który razem z Prezes Śląskiej Związku Henrykiem Kulą wręczył Marcinowi Jaroszewskiemu Diamentową Odznakę z okazji 110-lecia naszego klubu."
Mój komentarz: bez komentarza.

Tak właśnie! Też i ja komentuję. Bez komentarza.
Po przemyśleniu - wciąż bez komentarza do "głównej treści". Warto jednak odnotować: PZPN uznaje 1906 rok.
Blajpios

Postprzez Anakin 2016-12-14, 2:56 pm

Fakt, że informacja napisana kurewnie nieprecezyjnie co zresztą jakiemuś klubowemu analfabecie prowadzącym stronę często się zgadza ale mam wrażenie, ze odznakę dostał stricte klub z okazji jubileuszu, a nie sam Prezes.
Anakin

Postprzez bbartek 2017-01-22, 12:45 pm

Niestety przykład Sanoga to kolejny błąd MJ, gdzie wychodzi brak doświadczenia w zarzadzaniu czymkolwiek i sposobie rozwiązywania trudnych sytuacji.
Było jasne ,że Legia będzie chciała mieć Sanogo aby sprawdzić w lidze Jego przydatność( nie wykluczam, że już w czerwcu będzie wypożyczony lub sprzedany do ..np. Ruchu).
Wychodząc z takiego założenia, od samego początku zainteresowania Legii Sanogo ,MJ powinien jasno powiedzieć tak SPRZEDAJEMY Sanogo do Legii za najwyższa z zaproponowanych kwot + otrzymujemy zapewnienie Legii o WZMOCNIENIU Zagłebia 2-3 zawodnikami przed rozpoczęciem rundy rewanżowej.
Kończymy również okres wypożyczenia Matica.
Tak jasne postawienie sprawy byłoby do zrozumienia, przynajmniej dla mnie.
Niestety MJ poszedł w małe kłamstewka potwierdzając,że Sanogo będąc zawodnikiem Legii zostaje u nas na rundę rewanżową i publikując w ostatniej chwili bajkę o konieczności operacji Sanogo, i w ten sposób uważając nas kibiców za idiotów, którzy kupia każdą bajkę.
Na takie traktowanie kibica, nie ma zgody z mojej strony.
bbartek

Postprzez RUDI 2017-01-22, 12:58 pm

Coś mi się wydaje że Prezes MJ zrobił więcej aby obrzydzić Legie sosnowieckim kibicom niż hanysi i inni "przeciwnicy" klubu z Warszawy razem wzięci .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Blajpios 2017-01-22, 1:06 pm

bbartek napisał(a):Niestety przykład Sanoga to kolejny błąd MJ, gdzie wychodzi brak doświadczenia w zarzadzaniu czymkolwiek i sposobie rozwiązywania trudnych sytuacji.
Było jasne ,że Legia będzie chciała mieć Sanogo aby sprawdzić w lidze Jego przydatność( nie wykluczam, że już w czerwcu będzie wypożyczony lub sprzedany do ..np. Ruchu).
Wychodząc z takiego założenia, od samego początku zainteresowania Legii Sanogo ,MJ powinien jasno powiedzieć tak SPRZEDAJEMY Sanogo do Legii za najwyższa z zaproponowanych kwot + otrzymujemy zapewnienie Legii o WZMOCNIENIU Zagłebia 2-3 zawodnikami przed rozpoczęciem rundy rewanżowej.
Kończymy również okres wypożyczenia Matica.
Tak jasne postawienie sprawy byłoby do zrozumienia, przynajmniej dla mnie.
Niestety MJ poszedł w małe kłamstewka potwierdzając,że Sanogo będąc zawodnikiem Legii zostaje u nas na rundę rewanżową i publikując w ostatniej chwili bajkę o konieczności operacji Sanogo, i w ten sposób uważając nas kibiców za idiotów, którzy kupia każdą bajkę.
Na takie traktowanie kibica, nie ma zgody z mojej strony.

Zasadniczo - myślę podobnie. Tyle, że: czy my wiemy, na czym polega konkretnie zwierzchność Legii nad Prezesem Zagłębia, co wchodzi w zakres jego obowiązków? Jak ktoś sobie nie może wyobrazić, co to może znaczyć - to choćby przykład Ruchu, jak umie wykorzystywać jako element przydatny swoją Fundację niech pomoże w wyobraźni. Tak więc, nie jesteśmy w stanie ocenić, o ile realne a o ile nasze mrzonki stanowią jakieś oczekiwania negocjacji jakichkolwiek podmiotowych ze strony PRezesa Zagłębia z Legią, co dopiero "zdecydowanych". Negocjacje majstra z Prezesem np. Huty? Jak to fajnie przecież brzmi... Natomiast nie wiemy, czy de facto o tym tu nie piszemy, zakładając, że Pqezes Zagłębia mógłby twardo negocjować.
Blajpios

Postprzez comitam 2017-01-22, 1:26 pm

to za ile go Legia kupiła?
comitam

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników