Piotr Mandrysz były trener Zagłebia!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Piotr Mandrysz nowym trenerem Zagłebia!

Postprzez Kento 2016-11-28, 9:22 pm

robercik napisał(a):
Kento napisał(a):Jutro, najdalej koniec tygodnia Mandrysza u nas juz nie bedzie.

A zadales sobie pytanie co dalej? Moze problem tkwi glebiej niz na to wygkada? Czy pozbycie sie trenera cos zmieni? Moze tak. Moze bedzie lepiej. A jak to rada sobie wali w chu..? To zaden trener tu nie pomoze. Moze Magiera tez cos widzial i dlatego zdecydowal sie isc? Za duzo tych fantazyjnych moze :-)

problem w tym że z Mandrysza nikt nie byl zadowolony.Od pilkarzy, po prezesa.Lepiej zmienic jednego czlowieka niz odsunac ludzi ktorzy grali najlepsza pilke w lidze zanim do nas przyszedl.Temat Magiery jest chyba oczywisty, Legii w Polsce żaden trener nie odmówi.
Kento

Postprzez comitam 2016-11-28, 9:24 pm

do czasu wyłonienia nowego słupa drużynę poprowadzi Markowski i Dudek. :lol:
comitam

Postprzez maniek-75-75 2016-11-28, 9:25 pm

Kento napisał(a):problem w tym że z Mandrysza nikt nie byl zadowolony.Od pilkarzy, po prezesa.Lepiej zmienic jednego czlowieka niz odsunac ludzi ktorzy grali najlepsza pilke w lidze zanim do nas przyszedl

100% . mandrysz to wydumka starych forumowych wyjadaczy - spec od awansów ... tak jak on ustawia drużynę nie gra się od minimum 10-ciu lat...
maniek-75-75

Postprzez comitam 2016-11-28, 9:26 pm

I mam nadzieję, że w razie braku awansu Dudek też odejdzie tam skąd przyszedł razem z Markowskim, czas na Kubickiego w Sosnowcu.
comitam

Postprzez Blajpios 2016-11-28, 9:27 pm

Tak mi się znowu nasuwa humorystycznie... Jednak, nie bez kozery popierał M. Jaroszewski J. Wojciechowskiego? Teraz Prezes Zagłębia chce stworzyć... Klub Kokosa dla trenerów? Klub Mandrysza? A może jeszcze nie było wskazówek z Warszawy?... Przyznam, że podobnie jak Kol. August: nie bardzo widzę, co to dobrego stanowi dla Zagłębia, gdzie tu jest jakaś wizja na rzecz Zagłębia.
Blajpios

Postprzez Lars 2016-11-28, 9:31 pm

no to teraz niezaleznie kto zostanie trenerem nie musi bac sie o motywacje. Piłkarze zrobia wszystko by pokazac ze Mandrysz to slaby trener a oni naprawde potrafia wygrac tą ligę. Mimo ze, trzymalem strone naszego bylego trenera to trzymam lciuki za Was. bo jak nie pokazecie jaj to w czerwcu bedzie bardzo przykre pozegnanie Was przez kibicow i cale Zaglebie.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Tomcjo 2016-11-28, 9:35 pm

Quo vadis Zagłębie ? I co teraz ? . Nie wierze w Kubickiego . Na Wdowczyka nas nie stać . Wiecej naszych juz nie ma . Smylowym dziękujemy . Drugi taki strzał jak z Magiera nie wypali . Po raz pierwszy nie mam opini kogo bym chciał na trenera bo żaden chyba mi nie przypadnie do gustu . Quo vadis Zagłębie ?
Tomcjo

Postprzez Blajpios 2016-11-28, 9:36 pm

maniek-75-75 napisał(a):
Kento napisał(a):problem w tym że z Mandrysza nikt nie byl zadowolony.Od pilkarzy, po prezesa.Lepiej zmienic jednego czlowieka niz odsunac ludzi ktorzy grali najlepsza pilke w lidze zanim do nas przyszedl

100% . mandrysz to wydumka starych forumowych wyjadaczy - spec od awansów ... tak jak on ustawia drużynę nie gra się od minimum 10-ciu lat...

Taaaak. Jakoś dwa lata czy rok temu nikt nie grający tak okazał się być np. NIecieczą, która awansowała do Ekstraklasy i tam się utrzymała? Owszem, trendy nowe to raczej J. Magiera niż P. Mandrysz, ale nie przesadzajmy - jeszcze jakiś tam czas ten warszat na grę w Ekstraklasie pewnie wystarczy; problem jest raczej styl wodzowski - i choćby ktoś z rodziny Witkowskich (właściciele Niecieczy) po zwolnieniu P. Mandrysza o tym mówił a nie o stylu gry...
Co do tego, że "lepiej zmienić jednego" - owszem, mogłoby to być, jak pisałem, ewentualnie za czas jakiś - choć nie wiem, do jakiego stopnia i wtedy byłoby to logiczne (bo nie wiemy, jak rozmawiali z Prezesem, do jakiego stopnia M. Jaroszewski faktycznie go popierał, umawiał się faktycznie i w dodatku szczerze, że chodzi o awans, że rzeczywiście ma czas na budowanie drużyny, ile czasu - czyli to wszystko, co wyjaśnia, czy faktycznie robił błędy prowadząc "rozeznanie w boju" w ostatnich kolejkach...)
Natomiast, przy przeprowadzeniu tego tak, jak zrobił Prezes... Jak to ktoś ujął - przecież teraz, to tylko trenerzy typu J. Araszkiewicz czy D. Kubicki są gotowi tu przyjść...
Blajpios

Postprzez Blajpios 2016-11-28, 9:40 pm

Lars napisał(a):no to teraz niezaleznie kto zostanie trenerem nie musi bac sie o motywacje. Piłkarze zrobia wszystko by pokazac ze Mandrysz to slaby trener a oni naprawde potrafia wygrac tą ligę. Mimo ze, trzymalem strone naszego bylego trenera to trzymam lciuki za Was. bo jak nie pokazecie jaj to w czerwcu bedzie bardzo przykre pozegnanie Was przez kibicow i cale Zaglebie.

A może raczej - dobrze wiedzieli piłkarze, że Zagłębiu, zarządcom - nie zależy na awansie w tym roku, więc mogli sobie zagrać bez konsekwencji na "zrobienie swoich porządków"? Wreszcie Prezes zrozumiał, że ma się słuchać szatni - to chyba nie po to, by sobie ci przywódcy zrobili krzywdę walcząc o awans? Przecież - alibi na nie awansowanie te parę miesięcy dotychczasowych już dało na 3 sezony.
Blajpios

Postprzez slawekchicago 2016-11-28, 9:41 pm

No to druzyna ZAWIESILA SOBIE POPRZECZKE BARDZO WYSOKO , TERAZ IDEALNIE PASUJE DO NICH HASLO EKSTRAKLASA ALBO SMIERC
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez Kento 2016-11-28, 9:48 pm

Blajpios napisał(a):
maniek-75-75 napisał(a):

Taaaak. Jakoś dwa lata czy rok temu nikt nie grający tak okazał się być np. NIecieczą, która awansowała do Ekstraklasy i tam się utrzymała? Owszem, trendy nowe to raczej J. Magiera niż P. Mandrysz, ale nie przesadzajmy - jeszcze jakiś tam czas ten warszat na grę w Ekstraklasie pewnie wystarczy; problem jest raczej styl wodzowski - i choćby ktoś z rodziny Witkowskich (właściciele Niecieczy) po zwolnieniu P. Mandrysza o tym mówił a nie o stylu gry...
Co do tego, że "lepiej zmienić jednego" - owszem, mogłoby to być, jak pisałem, ewentualnie za czas jakiś - choć nie wiem, do jakiego stopnia i wtedy byłoby to logiczne (bo nie wiemy, jak rozmawiali z Prezesem, do jakiego stopnia M. Jaroszewski faktycznie go popierał, umawiał się faktycznie i w dodatku szczerze, że chodzi o awans, że rzeczywiście ma czas na budowanie drużyny, ile czasu - czyli to wszystko, co wyjaśnia, czy faktycznie robił błędy prowadząc "rozeznanie w boju" w ostatnich kolejkach...)
Natomiast, przy przeprowadzeniu tego tak, jak zrobił Prezes... Jak to ktoś ujął - przecież teraz, to tylko trenerzy typu J. Araszkiewicz czy D. Kubicki są gotowi tu przyjść...

dla mnie, Mandrysz rozj... drużyne która lała każdego.Gadanie na początku że traciliśmy dużo bramek już było nie na miejscu skoro strzelaliśmy i tak więcej od przeciwnika.Spójrz na ostatni mecz, większość na naszej ławce grała u Magiery.Była i fajna gra i fajne wyniki.O trenera nie martwiłbym się.Raz, że jesteśmy w czubie tabeli,a dwa wystarczy dobrze ustawić zespół żeby miał wyniki bo o poziom sportowy zawodników jestem spokojny.
ps. Bardzo dobrze, że kroki zostały podjęte tak szybko bo słyszałem, że jego pracę można podsumować słowem "sabotaż"
Kento

Postprzez mexicano 2016-11-28, 9:50 pm

Jak piłkarze chcą "dobrego wujka" to Jan Urban byłby idealny :)
mexicano

Postprzez August 2016-11-28, 9:52 pm

Aby było jasne. Nie jestem ani za Mandryszem ani za Dudkiem tylko za Zagłębiem Sosnowiec. I uważam, że należy na to patrzeć z punktu interesu klubu. No bo cóż na tym zyskał klub ? Prywatne zwycięstwo Panów Dudka czy Markowskiego bądź Matusiaka ? Dwóm pierwszym niedaleko do czterdziestki kolejny też już zaczyna mieć swoje lata i już bliżej niż dalej jeśli chodzi o stanowienie siły zawodniczej w klubie. A ktokolwiek przyjdzie będzie musiał sie liczyć ze zdaniem grajków. Prezes dał świadectwo czyją stronę weźmie w razie czego. Dlatego ktokolwiek przyjdzie będzie na swój sposób zakładnikiem starszyzny. A klub ? Cóż. Jak był burdel tak będzie dalej. Trudno Mandrysza oceniać jednoznacznie po zaledwie kilku tygodniach pracy. Fakt, zastał drużynę na pierwszym miejscu a zostawił na trzecim. Ale ile w tym było błędów taktycznych trenera a ile celowej gry gwiazdeczek, tego sie już chyba nie dowiemy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2016-11-28, 10:00 pm

Przeżyłem Hytrego, przeżyłem Adamczyka, ale to co robi Jaroszewski to już chyba dla mnie za dużo. Jest parę miesięcy żeby ochłonąć, ale mocno się zastanawiam czy " nie pierd... tym wszystkim i nie wyjechać w Bieszczady".
django

Postprzez Adam1906 2016-11-28, 10:01 pm

Pytacie kto następny na trenera Zagłębia?
Może ten TUTAJ się zgłosi? :)
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna