Pogoń Siedlce - Zagłębie Sosnowiec 27.11.16 godz 17,45

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Pogoń Siedlce - Zagłębie Sosnowiec 27.11.16 godz 17,4

Postprzez August 2016-11-27, 9:44 pm

Ja jestem ciekaw czy kiedykolwiek dowiemy się dlaczego tak naprawdę został wywalony Derbin, czy naprawdę drużyna była tak źle przygotowana du rundy i czy tylko chodziło o konflikt na linii Derbin-Stanek/Jaroszewski.Bo zaczynam na wszystko inaczej patrzeć
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Blajpios 2016-11-27, 9:46 pm

GrubyPerez napisał(a):"osoba która nas prowadzi praktycznie z nami nie rozmawia" cytat z Dudka.
Dziękuję, nie mam pytań.
panie Mandrysz, do widzenia!
i nie że płacimy kasę, niech zostanie przygotowanie robić , ewentualnie w Akademii go można wykorzystać.
Ale za całokształt niech odpowiada ktoś z sercem większym niż ego.
A Szumskiego , bo ktoś pytał- wstawiał w bramce bo się obciął że na treningu w dresie wychodzi, to chyba bramkarz będzie?
popatrzcie tylko, jak ciepło się Sebastian o Zagłębiu wypowiada. Ciekawy jestem co Nowak na koszulce pokazał.

A już całkiem na marginesie, edytując ten post dopiszę Panowie, że zawodowstwo polega też na tworzeniu chemii a jak dzieciak to zachowuje się ten, który mówi: ja tu jestem najważniejszy, bo tak . I BYDZIE po mojemu.

Dlatego uważam, jak powyżej.

Przyznam, że cytuję Kolegę, choć jest dość dużo osób tu wypowiadających się podobnie, niemniej co do nich nie mam takich przeświadczeń, może są młodzi, może z innego tytułu mają prawo wypowiadać się głównie przez emocje... Kolega natomiast, jak mi się wydaje, ma raczej doświadcznie w pracy innego rodzaju, dlatego wręcz zadziwia mnie ta wypowiedź. Wyobraźmy sobie sytuację. Jest dyrektor. O konflikcie publcznie, przed kamerami, na życzenie dziennikarza (nigdy Kolega nie miał wątpliwości co do dziennikarskich działań?) - mówi jasno, że nie kamera jest do rozstrzygania takich spraw. Za chwilę do takiej samej zdezorientowanej, zwłaszcza co do szczegółów produkcyjnych publiczności, wypowiada się kierownik działu. O dyrektorze mówi per "ta osoba, co zawiaduje fabryką, zero kontaktu, zrobiła mi krzywdę, ja nigdy tak źle bym nie robił". NAPRAWDĘ KOLEGA BY RADZIŁ prezesowi rady nadzorczej po prostu wyrzucić dyrektora??? :redface: :redface: Nawet bez rozmowy z dyrektorem, z innymi pracownikami - ot, uwierzyłby tak sobie Kolega i miał wniosek taki "pod życzenie kierownika"? Przyznam, że ja, nawet gdyby fabryka miała załamanie w produkcji, ale bynajmniej nie wypadła z czołówki na rynku, to bym jednak tak nie radził. Ale to moje osobiste zdanie.
Cóż. Jest pewne, że konflikt jest potężny. Szacunek dla S. Dudka za siłę zagrania. Gra zresztą o swoją przyszłość. Jego wybór. Niemniej, jak dotąd miałem wiele sympatii do niego, pewnie słusznie, to jednak teraz zawieszam sąd. Jak to Kol. django ujął (cytuję z pamięci), wypowiada się jak trener, kapitan, prezes, rzecznik itd. Wracając do przykładu z kierownikiem. Skoro kierownik zaczął grę na całego o swoją przyszłość przeciw dyrektorowi - czy dziwi, że mówi słowa miłe do usłyszenia stałym klientom, z którymi nawet może i na piwo chadzał?
Jak to niektórzy piszą. Dużo w tej ocenie sytuacji zależy od tego, jak można ocenić działania prezesa. Uważam bowiem, że jak P. Mandrysz był jednym z realnych dobrych wyborów, tak pozostał nadal, nie zmienią tego słabe wyniki z kilku meczy. Szacunek dla niego, że powiedział, iż nie będie zawodowolony ze startu, nawet jeżeli wygra Zagłębie z Pogonią. Potwierdza się to, że jest to człowiek, który zna się na tej robocie, kilka awansów naprawdę nie jest z powietrza.
Natomiast - pytanie, jaką świadomość miał prezes co do P. Mandrysza wcześnie oraz czy decydował - czy popłynął na fali koniunkturalizmu, bo kibice wołają za Mandryszem... Jeżeli nie wiedział, że jest twardym w obchodzeniu się - to brak profesjonalizmu także. Nie rozstrzygam jednak. Może, jak ktoś sugeruje - M. Jaroszewski wybrał P. Mandrysza, bo wiedział, że jest za słaby, żeby rozbić klikę w Zagłębiu zasłużonych, ale którzy placu na boisku nie oddadzą, nie przejdą łagodnie na działaczowskie etaty (bo może i ich nie wpuszczą, jeżeli nie tupną nogą i to tłumaczy wypowiedź dzisiaj S.Dudka?). Tymczasem, też ktoś napisał. Nie łudźmy się, to Zagłębie może jest w stanie wywalczyć awans, ale kwestia utrzymania się w ekstraklasie jest mocno hazardowa. Z Markowskim, który będzie miał 38 lat? Niewiele młodszym Dudkiem? Z legijnymi nabytkami - na szczęście na tym forum już ślepe uwielbienie dla Legii mija, wręcz czy nie tu wymienia się kilku jako legijny szrot?
P. Mandrysz pokazał, że ma świadomość tej sytuacji. Pokazał w przeszłości: awansował z taką Termaliką, która była w stanie się utrzymać, choć to zespół grający na wiosce. Pokazał obecnie, wymuszając chyba by nie oczekiwano od niego awansu w tym roku i mówiąc o konieczności przekształceń. Podsumowując ten wątek - może prezes myślał, że nie da rady przeprowadzić porządków, więc najął P. Mandrysza? Byłoby to logiczne. Trzeba jednak mu dać czas.
Czy jednak prezes też wiedział - że niemożliwe jest poprowadzenie przez P. Mandrysza tego zespołu tak, jak grali przez ostatnie sezony? Jeżeli nie wiedział, to jednak minus dla prezesa, bo to było oczywiste. Inny styl ludzi, też trochę starszego typu, inny styl gry zespołów. Jeżeli wiedział chociaż to prezes - to może jednak też jego wina, że nie umiał tego przygotować, wprowadzić do zespołu i do tego kibiców przygotować? Drugi z tej linii klops: a potem publicznie mówi, że to słabość trenera. Hm.
Moim zdaniem, obroni się także i obecne eksperymentowanie ze składem, zwłaszcza przy założeniu, że umówili się przy podejmowaniu przez niego pracy, że nie jest konieczny awans w tym roku. Wydaje mi się, że - co jest z kolei pozytywem w jego "apodyktyźmie" - jest człowiekiem, który chce mieć w pełni własne przekonanie co do słuszności jakichś kroków. Jeżeli teraz, w meczach o jakąś stawkę a ze świadomością, że w wypadku pytania o dalszą ich pracę jest to stawka "decydująca": jacyś zawodnicy nie wykażą się jakością, to można im zaproponować przejście do niższej ligi z całym spokojem sumienia. Jeżeli natomiast wcześniej nie mieli świadomości, że są w stanie wygrać, teraz wykazują, że wobec szansy jednak się sprawdzają - to też ma jasną sytuację. Już przed zimą może z całą odpowiedzialością podejmować te decyzje personalne - i to nawet niekoniecznie z myślą o wiośnie 2017 tylko o latach 2018, 2019 - z takimi zawodnikami, którzy wtedy w ekstraklasie dadzą szasne utrzymania się. Stąd, nie tylko jako wciąż grających liderów nie bardzo chyba widać K. Markowskiego, S. Dudka, ale nawet T. Nowaka czy J. Wilka, dla którego chyba szacunek za to, jak walcy, ale będzie w podobnej sytuacji. Owszem, gdyby P. Mandrysz był bardziej dyplomatyczny, może by tych zawodników przekonał do roli takiej, jaką u mistrza Anglii pełni M. Wasilewski. Ale chyba on - dawno już trawy nie powąchał, nieprawdaż? Tyle, że potrafił to zrozumieć, jaka jest rola. Chyba nie osiągnął tego wszakże przez wojnę w telewizji z C. Ranierim, nieprawdaż? Niemniej, być może C. Ranieri dyplomatą - choćby że Włoch - jest lepszym od P. Mandrysza. W ogóle zresztą, byśmy się dobrze zrozumieli - nie rozstrzygam, że rację ma zupełnie P. Mandrysz a starsi zawodnicy nie. Za mało danych. Pewnie obie strony konfliktu mają swoje błędy - i obie strony na pewno mają plusy, które trzeba docenić.
Niemniej - jeżeli zobaczymy w perspektywie takiej: P. Mandrysz twierdzi, że Zagłębiu, by grało w ekstraklasie i utrzymało się nawet w 2019 potrzebna jest zmiana pokoleniowa a na razie nie ma wykształconych kandydatów na lideów natomiast obecny układ liderów jest hermetyczny i raczej będzie dołować. Z drugiej strony mamy liderów obecnych, którzy twierdzą, że to skandal, iż nie pamięta się, że byli liderami i utrudnia im się liderowanie oraz nie traktuje się ich z należytym szacunkiem, pytaniem, na co pozwolą na co nie? To w takim razie - która strona zdaje się mówić rzeczy mądrzejsze dla Zagłębia, zwłaszcza w perspektywie przyszłości? Fakt, "pech w tym", że to trochę uproszczone zestawienie, trochę jakby nakierunkowane w określonej linii - a sprawa jest bardziej złożona. Dlatego - nie rozstrzygam w całej sytucji. Zawieszam sąd - bo za mało danych. Niemniej, naprawdę prosiłbym Kolegów o trochę więcej spokoju w myśleniu.
Blajpios

Postprzez zag23 2016-11-27, 9:47 pm

Ta drużyna może spokojnie awansować do Ekstraklasy ale potrzebuje trenera który nie zrobi rewolucji jakim jest Mandrysz bo wtedy bedziemy w środku tabeli...po pierwsze Szumski powinien być na ławie, a na boisku solidny doświadczony bramkarz, który wie kiedy wyjść i gra na równym poziomie większość spotkań, po drugie czas by Siara miał solidnego zamiennika, tak samo Udo na lewej obronie musi mieć konkurenta, wzmocnilbym też prawe skrzydło bo Ryndak i Bartczak są przeciętni poki co...no i primo wróci Fidziu czyli nasz super strzelec ...pozbylbym się Maticia bo koleś kompletnie nic nie dał drużynie, Wilka , Fabisiaka i może Markowskiego tez...Dudek musi zostać choćby do końca rundy wiosennej, zasluguje na świętowanie ewentualnego awansu i fajnie by było jakby klubu dał mu szansę po zakończeniu kariery jako trener choćby młodzieży czego nie zrobił kiedyś w przypadku Jacka Bereszynsztajna którego chyba kazdy lubil i docenial
Ostatnio edytowano 2016-11-27, 9:56 pm przez zag23, łącznie edytowano 3 razy
zag23

Postprzez maniek-75-75 2016-11-27, 9:48 pm

django napisał(a):Komenda Policji?

hohoho . usmiałem się do łez ..... beeng nie trafione . a co pijesz?
maniek-75-75

Postprzez classic 2016-11-27, 9:49 pm

Adam1906 napisał(a):
classic napisał(a):Bywałem na Ludowym w latach 70-90, a teraz pierdolę tą patologię w liczbie 1000.
Facet ja zaliczyłem wszystkie mecze w latach 80 i 90 czyli 30 w sezonie bo 16 drużyn było

Po pierwsze: ja jestem w tej liczbie 1000, ale nie uważam się za patologię ty qtasie.

Po drugie: w latach 80 i 90 też zaliczałem wszystkie mecze, tylko co z tego twojego głupiego przykładu wynika?

Ty to już zamknij ryj na tym forum i skończ obrażać nawiedzony debilu.
classic

Postprzez classic 2016-11-27, 9:51 pm

classic napisał(a):
Adam1906 napisał(a):
classic napisał(a):Bywałem na Ludowym w latach 70-90, a teraz pierdolę tą patologię w liczbie 1000.
Facet ja zaliczyłem wszystkie mecze w latach 80 i 90 czyli 30 w sezonie bo 16 drużyn było

Po pierwsze: ja jestem w tej liczbie 1000, ale nie uważam się za patologię ty qtasie.

Po drugie: w latach 80 i 90 też zaliczałem wszystkie mecze, tylko co z tego twojego głupiego przykładu wynika?

Chcesz dyskusji osobistej fajansie ?
classic

Postprzez alisamyyen 2016-11-27, 10:57 pm

Staje murem za kapitanem.Powiedział co w szatni piszczy.Ktoś kto powiedział prawdę dla mnie respekt.Dudek przyszedł do nas jako doświadczony zawodnik.Dziś mówi że chce tu zakończyć karierę albo jeszcze dłużej.Mało klubów ma takiego kapitana jak my.Mówi prosto z mostu.Mandrysz zastanów się co k..wa robisz.Rozpierdalasz nasz klub.
alisamyyen

Postprzez August 2016-11-27, 10:59 pm

comitam napisał(a):nie jestem pewien ale Legia za Magierę oferowała nam Dariusza Kubickiego, na ale chyba forumowicze pomogli w wybraniu Mandrysza.

Ja słyszałem że sam Leśnodorski się oferował trenować Zagłębie za friko na licencji Staszka Leviego ale "układ" forumowy poastawił lagę i chłop w Legii Prezesem musiał pozostać.
August

Postprzez August 2016-11-27, 11:02 pm

alisamyyen napisał(a):Staje murem za kapitanem.Powiedział co w szatni piszczy.Ktoś kto powiedział prawdę dla mnie respekt.Dudek przyszedł do nas jako doświadczony zawodnik.Dziś mówi że chce tu zakończyć karierę albo jeszcze dłużej.Mało klubów ma takiego kapitana jak my.Mówi prosto z mostu.Mandrysz zastanów się co k..wa robisz.Rozpierdalasz nasz klub.

Seba mógł od razu powiedzieć jaki konkretnie trener mu odpowiada co by Prezes cz Dajrektor mógł się szybko wziąć do roboty
August

Postprzez classic 2016-11-27, 11:18 pm

August napisał(a):
alisamyyen napisał(a):Staje murem za kapitanem.Powiedział co w szatni piszczy.Ktoś kto powiedział prawdę dla mnie respekt.Dudek przyszedł do nas jako doświadczony zawodnik.Dziś mówi że chce tu zakończyć karierę albo jeszcze dłużej.Mało klubów ma takiego kapitana jak my.Mówi prosto z mostu.Mandrysz zastanów się co k..wa robisz.Rozpierdalasz nasz klub.

Seba mógł od razu powiedzieć jaki konkretnie trener mu odpowiada co by Prezes cz Dajrektor mógł się szybko wziąć do roboty

Taa Mandrysz wynocha, bo Dudi rządzi jako kapitan.
k***a wierzę jakoś dziwnie, że Mandrysz rozjebie tą klikę i wprowadzi Zagłębie do Ekstraklasy.
Jak się mylę to mnie ubijcie łącznie tym debilnym adamem czy torello (na legionistach).
Torello wiem o Tobie łajzo więcej niż ty wiesz o sobie czereśniaku, ale braci się nie traci, to wiesz nie będę z "fajśbuka" wyciągał twoich pierdoleń fatalosie :)
classic

Postprzez alisamyyen 2016-11-27, 11:23 pm

August napisał(a):

Powiedział co w trawie piszczy.To wystarczy.Drużyna kontra trener.Ciekawe kto wygra????
alisamyyen

Postprzez GrubyPerez 2016-11-27, 11:27 pm

classic napisał(a):

jest Pan, proszę Pana niepoważny. Co najmniej niepoważny...
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez classic 2016-11-27, 11:31 pm

GrubyPerez napisał(a):
classic napisał(a):

jest Pan, proszę Pana niepoważny. Co najmniej niepoważny...

Tak Proszę Pana jestem przede wszystkim fanatycznym i kulturalnym sympatykiem Zagłębia Sosnowiec.
Kocham ten klub i tak zostanie do końca moich dni, ale kocham kulturalnie :)
classic

Postprzez django 2016-11-27, 11:32 pm

alisamyyen napisał(a):Powiedział co w trawie piszczy.To wystarczy.Drużyna kontra trener.Ciekawe kto wygra????

Mandrysz wylatuje. Rzygać mi się już chce tym wszystkim. Tutaj nigdy nie będzie normalnie...
django

Postprzez Blajpios 2016-11-27, 11:48 pm

django napisał(a):
alisamyyen napisał(a):Powiedział co w trawie piszczy.To wystarczy.Drużyna kontra trener.Ciekawe kto wygra????

Mandrysz wylatuje. Rzygać mi się już chce tym wszystkim. Tutaj nigdy nie będzie normalnie...

:O :O :redface: :zolta: Zakładam, że skądś Kolega ma to info, zazwyczaj wyważony w sądach, więc ktoś wiarygodny musiał przekazać, no ale wobec czegoś takiego, to człowiek myśli, że może to jakaś wypowiedź na gorąco była, reakcja chwili, Jeżeli jednak faktycznie to zostanie teraz zrealizowane, to niestety tak to wygląda, to... nie wiem co napisać. "W pełni - smutna!!! - zgoda? No, nie chciałbym musieć się na to nigdy zgodzić. Takie podsumowanie jednak w pełni rozumiem, bo co napisać? Jeszcze mógłbym jakoś za parę tygodni, dni chociaż - coś takiego zrozumieć, jakkolwiek i wtedy trudno pojąć. Niemniej, na chłodno przeanalizowane, doszli do porozumienia, biorąc pod uwagę różne sprawy - ale teraz???
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna