JACEK MAGIERA - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: JACEK MAGIERA - Nowy trener Zagłębia

Postprzez robercik 2016-09-20, 9:01 pm

Jezeli to prawda to krzyzyk na droge i powodzenia. Zal mi czlowieka bez honoru i z ciagiem na kase i wybiorczym wypelnianie m zobowiazan.
Klubik na l jest dla mnie niczym, totalnym dnem. Krzyczcie dalej na meczach o klubiku na l. Ja dziekuje. Siadam wtedy. Dla mnie tylko Zaglebie.
Ale mam wkurwa.
NIE dla bylejakości w zarządzaniu Zagłębiem
robercik

Postprzez August 2016-09-20, 9:19 pm

robercik napisał(a):Jezeli to prawda to krzyzyk na droge i powodzenia. Zal mi czlowieka bez honoru i z ciagiem na kase i wybiorczym wypelnianie m zobowiazan.

Do Magiery nie absolutnie nie można mieć pretensji. Normalna rzecz. Zapewne jeśli ktoś z nas dostanie lepszą propozycję to z niej będzie chciał skorzystać. A że w przypadku Magiery niesie ze sobą ryzyko ? Jego sprawa.
Ponoć miał poprowadzić Zagłębie przeciwko Olimpii. Jak rozumiem i to już nieaktualne.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Qcu20 2016-09-20, 9:30 pm

weet Stanowskiego, który jest bardzo dobrze zorientowany w sprawach mistrza Polski, oznacza, że potwierdzą się medialne spekulacje i Magiera zostanie pierwszym Polakiem od grudnia 2013 roku, który przejmie stery w warszawskim klubie.
39-latek, który w przeszłości grał w Legii (1997-2006), był asystentem kolejnych trenerów (2006-2013) oraz szkoleniowcem rezerw (2014-2015), ma podpisać kontrakt za kilka dni. Władze klubu wierzą, że jest w stanie "posprzątać" bałagan, jaki zostawił Besnik Hasi.

Czytaj więcej na http://sport.interia.pl/klub-legia-wars ... ign=chrome

http://sport.interia.pl/klub-legia-wars ... Id,2277564
Qcu20

Postprzez RUDI 2016-09-20, 9:33 pm

August napisał(a):
Do Magiery nie absolutnie nie można mieć pretensji. Normalna rzecz. Zapewne jeśli ktoś z nas dostanie lepszą propozycję to z niej będzie chciał skorzystać.

Może tak a może nie, zależy August co ktoś "wyniósł" z domu ;-) ,pamiętasz dyskusje tu na forum gdy Zagłębie ogłosiło że Magiera będzie trenerem ? ilu ludzi pisało że "charakterny" bo realizuje swoje zobowiązania w stosunku do Polsatu i Motoru ,a teraz jest on ok bo ma dobrą propozycję ?
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez dziejus 2016-09-20, 9:37 pm

http://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/ ... k-ale-inni Ciąg dalszy dyskusji o Magierze.To tylko nam szkodzi.A na oficjalnej ani słowa ani pół.Nie ma tematu trenera :redface:
dziejus

Postprzez dziejus 2016-09-20, 9:48 pm

http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 1,721.html Hasi odchodzi honorowo a Magiera ? ? Dyskusja będzie trwać jeszcze długo,jak to u nas.
dziejus

Postprzez August 2016-09-20, 9:53 pm

RUDI napisał(a):Może tak a może nie, zależy August co ktoś "wyniósł" z domu

Ja uważam, że to prawo rynku. Poza tym nic nie wiemy i się nie dowiemy w jaki sposób wyglądały "negocjacje" z Magierą. Może dostał propozycje nie do odrzucenia. A łysa pała z Warszawy jest osobą dość wpływową. Dlatego nie oceniam w żaden sposób Magiery. I podkreślam. Nic do człowieka w tym momencie nie mam. Natomiast w chwili gdy przestanie pełnić obowiązki trenera Zagłębia jego los trenerski w ległej będzie mi tak samo obojętny jak los trenera Notecianki Pakość. Natomiast cała szopka - zwłaszcza medialna - dobitnie pokazuje to czego mam świadomość od kilku lat. Władza nad naszym klubem jest w Warszawie.
August

Postprzez Qcu20 2016-09-20, 10:16 pm

Pozwolę i ja wtrącić się do dyskusji.
Czytam te doniesienia cały czas o Jacku Magierze i sam nic nie wiem.
Gdyby Zagłębie było na miejscu dajmy na to 7 w tabeli z 2-3 porażkami,
każdemu byłoby to obojętne. Natomiast zespół gra fajnie, wygrywa i
jest obecnie liderem 1 ligi. Wydaje mi się, że Magiera przejdzie do Legii. Jego serce
bije dla tego klubu - nie dla Zagłębia i z tym trzeba się pogodzić i uszanować.

Kto nowym trenerem?
Może...śmiała teza..Artur Derbin? Mówi się, że niedoświadczony ( Jacek Magiera też ), że źle
przygotował zespół do rundy wiosennej poprzedniego sezonu. Ja bym tak tego nie odbierał.
Nawet, jeżeli coś poszło "nie tak", to uważam, że wyciągnął odpowiednie wnioski. Zostawił zespól na wysokim
miejscu w tabeli i w zasadzie Jemu, nie nikomu innemu należy się druga szansa.
Poza tym...uważam, że w zeszłym sezonie przyszedł przykaz z Legii "Zagłębie Sosnowiec ma nie awansować".
I co? Efekt widzieliśmy. Kiepska gra w lidze ale dwa mecze pucharowe z Lechem jak równi z równym. Czyli dało się zagrać tylko ligę się odpuściło i w końcówce na finiszu rozgrywek zakończyło na wysokim 3 miejscu, o co przecież nikt pretensji mieć nie może...Wkurza mnie tylko, że tym klubem nie rządzi ani prezes ani właściciel tylko wszyscy są przydupasami Legii...Układy zawsze są, były i będą. A Artur Derbin Zagłębie ma w sercu i pewnie przeciwstawił się układom, przez co został zwolniony.
Co do Jacka Magiery... Jego życiowa szansa poprowadzić Legię, jednak w najgorszym dla Niego momencie...
Natomiast mam swoją tezę, że piłkarzyki Legii grali przeciwko Hasiemu, żeby jak najszybciej się go pozbyć.
Nawet gdyby trenerem Legii został ....Smyła :lol: :lol: to Legia z takim składem i budżetem spokojnie walczyłaby o mistrzostwo. Daję sobie rękę uciąć, że pojadą z Wisła, czym udowodnią to o czym mówię.

co z nowym trenerem? nikt nic nie wie. Uważam, możecie się śmiać, że mamy takich doświadczonych i mądrych zawodników, że kwartet : Dudek, Nowak, Matusiak i Markowski sami zrobiliby awans bez trenera ;)

Pytanie co dalej? Uważam, że Jacek Magiera poznał naszą drużynę i na wiosnę zostaniemy bez Szumskiego, Udo, Bartczaka i Sanogo. A może znalazłoby się miejsce i dla Pribuli i Nowaka.

Cóż. Tak to jest, gdy jest się od kogoś zależnym. Od kogoś bogatszego, większego i silniejszego.

Pozdrawiam.
Qcu20

Postprzez pyla 2016-09-20, 10:26 pm

August 100% racji a upewnił mnie w tym wywiad Jaroszewskiego w dzisejszym Dzienniku Zachodnim - zachowuje się w nim jak WASAL Leśniodorskiego, ale co tu się dziwić jak jest jego pracownikiem w Legii. Nie znamy treści kontraktu Magiery z ZAGŁĘBIEM ale jeżeli jest tak jak mówi AJ to co za cymbał ten kontrakt akceptował ? :redface: Najsmutniejsze jest to że w roli głównej jest Legia a o ZAGŁĘBIU nikt nie wspomni - oprócz nas kibiców. Może ktoś na głównej raczył by dać jakąś informacje.
pyla

Postprzez wilczy_jezdziec 2016-09-20, 10:30 pm

Mnie najbardziej rozwalil dzisiaj Kolodziejczyk, ktory powiedział dzisiaj w sporcie, że Magiera nabył już doświadczenie w Zagłębiu. Niby kiedy ku**a? W tych 10 meczach? Nie byłoby całej tej szopki gdyby nasz zajebisty wódz przy podpisaniu kontraktu z Magierą od razu powiedział jak wygląda sytuacja, co z resztą już wtedy skonczyloby się zgrzytem. A teraz jak czytam jeszcze się dziwi naszemu oburzeniu.

Pamiętam jak za czasów gimnazjum i liceum, śmiałem się z kumpli, że po co w ogóle jeżdżą na III-ligową Kaszubię, która w decydujących o awansie meczach, latami specjalnie się podkładała aby nie awansować ale wegetować na tym poziomie rozgrywek, a jej kibice bez opamiętania lizali tyłek Arce (co z resztą robią do dzisiaj), która odnosiłem wrażenie, miała ich głęboko. Dziś myślę, że los mnie chyba z nawiązką za to pokarał, bo Kaszubia nie miała przynajmniej w zarządzie ludzi z Gdyni, którzy decydowaliby o jej bycie.
wilczy_jezdziec

Postprzez mario1 2016-09-20, 11:08 pm

Qcu20 napisał(a):Pozwolę i ja wtrącić się do dyskusji.
Czytam te doniesienia cały czas o Jacku Magierze i sam nic nie wiem.
Gdyby Zagłębie było na miejscu dajmy na to 7 w tabeli z 2-3 porażkami,
każdemu byłoby to obojętne. Natomiast zespół gra fajnie, wygrywa i
jest obecnie liderem 1 ligi. Wydaje mi się, że Magiera przejdzie do Legii. Jego serce
bije dla tego klubu - nie dla Zagłębia i z tym trzeba się pogodzić i uszanować.

Kto nowym trenerem?
Może...śmiała teza..Artur Derbin? Mówi się, że niedoświadczony ( Jacek Magiera też ), że źle
przygotował zespół do rundy wiosennej poprzedniego sezonu. Ja bym tak tego nie odbierał.
Nawet, jeżeli coś poszło "nie tak", to uważam, że wyciągnął odpowiednie wnioski. Zostawił zespól na wysokim
miejscu w tabeli i w zasadzie Jemu, nie nikomu innemu należy się druga szansa.
Poza tym...uważam, że w zeszłym sezonie przyszedł przykaz z Legii "Zagłębie Sosnowiec ma nie awansować".
I co? Efekt widzieliśmy. Kiepska gra w lidze ale dwa mecze pucharowe z Lechem jak równi z równym. Czyli dało się zagrać tylko ligę się odpuściło i w końcówce na finiszu rozgrywek zakończyło na wysokim 3 miejscu, o co przecież nikt pretensji mieć nie może...Wkurza mnie tylko, że tym klubem nie rządzi ani prezes ani właściciel tylko wszyscy są przydupasami Legii...Układy zawsze są, były i będą. A Artur Derbin Zagłębie ma w sercu i pewnie przeciwstawił się układom, przez co został zwolniony.
Co do Jacka Magiery... Jego życiowa szansa poprowadzić Legię, jednak w najgorszym dla Niego momencie...
Natomiast mam swoją tezę, że piłkarzyki Legii grali przeciwko Hasiemu, żeby jak najszybciej się go pozbyć.
Nawet gdyby trenerem Legii został ....Smyła :lol: :lol: to Legia z takim składem i budżetem spokojnie walczyłaby o mistrzostwo. Daję sobie rękę uciąć, że pojadą z Wisła, czym udowodnią to o czym mówię.

co z nowym trenerem? nikt nic nie wie. Uważam, możecie się śmiać, że mamy takich doświadczonych i mądrych zawodników, że kwartet : Dudek, Nowak, Matusiak i Markowski sami zrobiliby awans bez trenera ;)

Pytanie co dalej? Uważam, że Jacek Magiera poznał naszą drużynę i na wiosnę zostaniemy bez Szumskiego, Udo, Bartczaka i Sanogo. A może znalazłoby się miejsce i dla Pribuli i Nowaka.

Cóż. Tak to jest, gdy jest się od kogoś zależnym. Od kogoś bogatszego, większego i silniejszego.

Pozdrawiam.

Bardzo odważnie ale kto wie może masz rację Derbin mógł się postawić i zapłacił posada bo był kwas z preziem i wiedzieli o tym już w przerwie zimowej wiec odpuscili jak by takie przewaly wyszły na świat to nie zostanie na nas sucha nitka smutne to ale coś jest na rzeczy.
W tym całym burdelu najbardziej mi żal piłkarzy bo tym razem nie są niczymu winni .
No i oczywiście nas kibiców bo jesteśmy robieni w wała aż miło. No cóż na koniec zostaną najwierniejsi albo jak kto woli najglubsi.
A jeśli jeszcze po trenerze rozpirzdza nam skład to już będzie czyste skorwysynstwo jakiego nie widziała jeszcze piłkarska Polska.
mario1

Postprzez robercik 2016-09-21, 7:21 am

Wlodarze klubu powinni jasno powiedziec, ze trener odchodzi i przedstawic wizje na jutro. No ale jak sie jej nie ma bo trzeba czekac co powie plytki klubik z warszawy a samemu trudno sie wychylac. Porazka panowie.
My i tak jestesmy na dobre i zle. I to jest chyba jedyny plus.
robercik

Postprzez hellboyek 2016-09-21, 11:26 am

Legionisci.com

Jacek Magiera porozumiał się z Legią w sprawie posady trenera, ale jeszcze nie złożył podpisu na kontrakcie. Drużynę obejmie w sobotę, po meczu z Wisłą.

https://web.facebook.com/plugins/post.p ... 101262457&

No i jeszcze to:

http://www.rmf24.pl/sport/news-jacek-ma ... Id,2277889

Choć sytuacja jest bardzo dynamiczna, a rozmowy na linii Warszawa-Sosnowiec trwają niemal bez przerwy, wszystko wskazuje na to, że jeszcze w tym tygodniu Jacek Magiera zostanie trenerem legionistów - powiedział w rozmowie z RMF FM Marcin Jaroszewski, prezes Legii Warszawa.

Marcin Jaroszewski dodał jednocześnie, że podczas najbliższego meczu Zagłębia najprawdopodobniej na ławce trenerskiej zasiądzie Tomasz Łuczywek
hellboyek

Postprzez robercik 2016-09-21, 12:02 pm

August napisał(a):Do Magiery nie absolutnie nie można mieć pretensji. Normalna rzecz. Zapewne jeśli ktoś z nas dostanie lepszą propozycję to z niej będzie chciał skorzystać. A że w przypadku Magiery niesie ze sobą ryzyko ? Jego sprawa.
Ponoć miał poprowadzić Zagłębie przeciwko Olimpii. Jak rozumiem i to już nieaktualne.

No wlasnie nie do konca. X lat temu mialem propozycje lepiej platnego stanowiska ale odmowilem bo bylem zaangazowany w projekt i czulem sie w obowiazku go doprowadzic do konca. No ale "to sie wynosi z domu". Teraz liczy sie kasa a nie drugi czlowiek.
Jezeli mial zobowiazania, wszedl w ten projekt to powinien sie wywiazac. Druzyna byla tworzona pod niego i tak jak chcial. Czemu w czerwcu nie powiedzial, ze nie chce trenowac ZS bo czeka na lepsze oferty. Takie moje zdanie. No ale wyniosl z domu ped na kase. Nie moj problem.
Juz wiecej nie bede zabieral glosu w kwesti tego pana.
Dziekuje mu za to ze dal chwile radosci i niech idzie swoja droga.
robercik

Postprzez August 2016-09-21, 12:09 pm

hellboyek napisał(a):Choć sytuacja jest bardzo dynamiczna, a rozmowy na linii Warszawa-Sosnowiec trwają niemal bez przerwy, wszystko wskazuje na to, że jeszcze w tym tygodniu Jacek Magiera zostanie trenerem legionistów - powiedział w rozmowie z RMF FM Marcin Jaroszewski, prezes Legii Warszawa.

Jaroszewski Prezesem Legii? Wzięty w pakiecie z Magierą? Gratuluję :)
Ostatnio edytowano 2016-09-21, 12:30 pm przez August, łącznie edytowano 1 raz
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna