JACEK MAGIERA - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: JACEK MAGIERA - Nowy trener Zagłębia

Postprzez comitam 2016-09-20, 9:25 am

czyli Hasi w Zagłębiu?
comitam

Postprzez MarcelZS 2016-09-20, 9:37 am

A na koniec w temacie to;

Boguś Publikuj !!! :twisted:

Prezesie szukaj Trenera bo z całą sympatią do Łuczywka to jeszcze nie ten czas !!!!!
MarcelZS

Postprzez RUDI 2016-09-20, 10:25 am

Adam1906 napisał(a): Nie chciał zostawiać drużyny Zagłębia, w której zjednał sobie szatnię i zdobył zaufanie zawodników.

Kocham to polskie dziennikarstwo ,jeżeli tak miał brzmieć (i taki był sens) przekaz od trenera to jestem trochę zdziwiony ;-( .Zaufanie szatni,zaufanie zawodników a jeba..ł pies sponsorów którzy wykupują bilety (nas)
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Blajpios 2016-09-20, 11:04 am

RUDI napisał(a):
django napisał(a):Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się dla naszego klubu przemęcza, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu „Tęcza”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Ale dojebałeś :brawo:

Ha! Przyznam, że dawno nie miałem takiej zgodności z Kol. django, bo nie tylko, że znalazł wspaniałą ripostę, co dobrze trafia w banialuki cytowanej opinii, którą wyraził Kol. sprechen, to jeszcze na dodatek robi to w taki sposób, pod którym się podpisuję ze świadomością, że w zasadzie nie chciałbym nic inaczej ujmować niż zrobił to Kol. django - także co do czasu poświęconego tym banialukom, bo szkoda tego czasu.
Z tym że jednak mimo wszystko dodałbym trochę i refleksji nad tym, co napisał Kol. sprechen. Opinię bowiem, którą wypisał Kol. sprechen oceniam za niesprawiedliwą i/lub nawet jeżeli nie wazeliniarską, to nieuczciwie wybielającą obecny układ kosztem tego niewłaściwego ataku na krytyków obecnego Prezesa i całego układu. Dlatego - podpisuję się pod podsumowaniem dokonanym przez Kol. django.
Natomiast np. nieraz też i przestrzegałem przed zagalopowywaniem się z osądami, które są irrealistyczne, które nie uwzględniają uwarunkowań Prezesa biednego klubu itd. itp. Tak więc - trochę różnych racji w cytowanej opinii też padło. Podobnie - bynajmniej nie chcę negować np. przywiązania do Klubu u obecnego Prezesa ani nie chcę potępiać jego działań "w czambuł" i "za wszystko" bezrozumnie.
Tyle, że tu właśnie dotykamy spraw najbardziej istotnych. Jak pisałem nieraz - szczególnie piszę o Prezesie M. Jaroszewskim dlatego, że to "głowa", od wizji której, od horyzontów której, zależy całość potępowania, szasne na rozwój Klubu. I może on i w trudnej sytuacji, jako Prezes Klubu naprawdę biednego i powiązanego, nie neguję. Trudno jest wykonywać pracę Prezesa w takiej sytuacji. To wszystko prawda - jak i prawda ta sprawdza się w odniesieniu do setek przedsiębiorstw w Polsce, których prezesi jednak podemują się pracy.
Obojętnie jednak, czy Prezes Jaroszewski jest winien tego, że wszedł w takie układy niechętnie - czy też jest winien, bo naprawdę uwierzył, że sponiewieranie Zagłębia, zgoda na jego podrzędność i utratę takiej samorządności, jaką wychwala Kol. sprechen u J. Magiery. Ważne jest to, że nikt w żadnym momencie nie postawił skutecznej tamy rosnącemu takiemu myśleniu, że "my w Zagłębiu nie jesteśmy zdolni do samodzielności, wyzwoleniem naszym jest wasalizacja, byt mamy zawdzięczać Legii i nieważne, jakie szerokie horyzonty mieli kiedyś twórcy Zagłębia, ważne, że nie jesteśmy w stanie zobaczyć tak szeroko my - ale też i nikomu nie pozwolimy patrzeć szerzej, zrealizujemy wasalizację". Tu jest chyba przyczyna, wina, czy jak to nazwać. Cóż, może i przy tym są i ci winni "prezesi na forum", którzy nie umieli skutecznie pobudzać do przeciwdziałania? Ale przecież naprawdę - jeżeli faktycznie jesteśmy tu winni: to na pewno nie najbardziej winni. Cóż zaś powiedzieć o tych, którzy świadomie w takie układy wchodzili, w nie wręcz wpychali, może nawet i święcie wierzyli, że to jedyny ratunek i bynajmniej nie zabezpieczali sobie nawet możliwości prób odzyskania samorządności za parę lat, gdy coś się w ogólnej sytuacji oprawi?!
Blajpios

Postprzez dziejus 2016-09-20, 11:09 am

sprechen napisał(a):eżeli natomiast chodzi o Prezesa Zagłebia (tego urzędującego) to ja chłopu nie zazdroszczę, w Klubie zarabia 5 tys za te pieniądze ryzykuje własnym majątkiem odpowiedzialność z tytułu zobowiązań w stosunku do ZUS - o ile dziś sprawa jest prosta miasto pomoże jest plan spłaty o tyle co będzie za kilka lat nikt nie wie, a funkcję Marcin Jaroszewski sprawuje i ryzyko ponosi. Fakt, że ma umowę z Legią czy pokrewnymi stanowi dla mnie tylko odciążenie budżetu, nadto zapewne wykonuje jakieś obowiązki w związku z Akademią bo nie sądzę aby za darmo te pieniądze dostawał. A, że w sercu ma Zagłębie to widziałem nie raz osobiście na meczu, bo wystarczyło popatrzeć jak przeżywał mecze w zeszłym sezonie na wiosnę, uwierzcie Panowie Prezesi podobnie jak Wy z tą różnicą, że on nie mógł na forum wyładować swoich frustracji.

Artykuł sponsorowany czy logowanie podmiotu ? :) :kiepsko:
dziejus

Postprzez Adam1906 2016-09-20, 11:10 am

django napisał(a):Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się dla naszego klubu przemęcza, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu „Tęcza”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki!

ŁUBU DUBU :redface:
Adam1906

Postprzez dziejus 2016-09-20, 11:28 am

http://katowickisport.pl/pilka-nozna/i- ... 12479.html Spróbowaliśmy grać bez napastników,spróbujemy się utrzymać bez trenera(z całym szacunkiem dla Łuczywka).Nie ma ryzyka,nie ma zabawy.Zapraszam na stadion.
dziejus

Postprzez django 2016-09-20, 11:30 am

Adam1906 napisał(a):

ŁUBU DUBU :redface:

To jedziemy dalej. W roli głównej minister - Leśnodorski, Rysiu - Marcin i Budda - Magiera:

-> https://www.youtube.com/watch?v=VQopO2jF6HU
django

Postprzez Adam1906 2016-09-20, 12:00 pm

django napisał(a):To jedziemy dalej. W roli głównej minister - Leśnodorski, Rysiu - Marcin i Budda - Magiera

Tylko żeby się zaraz nie okazało, że "a to też ładne" nie było Vamarą Sanogo, Martinem Pribulą czy Żarko Udoviciciem.

Zresztą chyba nie zdziwiłoby mnie to wcale, że któryś z wymienionych NASZYCH piłkarzy robiłby za ten "puchar"...
https://youtu.be/D-eQZL5taFg
Adam1906

Postprzez robercik 2016-09-20, 12:23 pm

Z przytoczonego przez katowicki sport wywiadu wynika jasno, ze ukochany prezes zrobi wszystko dla klubu na l. Zenada.
I jak ma wiecej ludzi przychodzic na stadion skoro prezes ma nas w d.
Skoro twierdzi, ze klub moze byc bez trenera to i moze bez prezesa tez.
NIE dla bylejakości w zarządzaniu Zagłębiem
robercik

Postprzez turku 2016-09-20, 12:42 pm

sprechen napisał(a):Jeżeli natomiast chodzi o Prezesa Zagłebia (tego urzędującego) to ja chłopu nie zazdroszczę, w Klubie zarabia 5 tys za te pieniądze ryzykuje własnym majątkiem odpowiedzialność z tytułu zobowiązań w stosunku do ZUS - o ile dziś sprawa jest prosta miasto pomoże jest plan spłaty o tyle co będzie za kilka lat nikt nie wie, a funkcję Marcin Jaroszewski sprawuje i ryzyko ponosi. Fakt, że ma umowę z Legią czy pokrewnymi stanowi dla mnie tylko odciążenie budżetu, nadto zapewne wykonuje jakieś obowiązki w związku z Akademią bo nie sądzę aby za darmo te pieniądze dostawał. A, że w sercu ma Zagłębie to widziałem nie raz osobiście na meczu, bo wystarczyło popatrzeć jak przeżywał mecze w zeszłym sezonie na wiosnę, uwierzcie Panowie Prezesi podobnie jak Wy z tą różnicą, że on nie mógł na forum wyładować swoich frustracji.

Marcin ty się weź do roboty, szukaj nam nowego trenera zamiast tu na forum sadzić głodne kawałki jaki ty to jesteś uciemiężony. A jeśli stanowisko ci uwiera to pamiętaj - tyś nie Hasi zawsze możesz złożyć dymisję.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
turku

Postprzez wilczy_jezdziec 2016-09-20, 1:56 pm

django napisał(a):W roli głównej minister - Leśnodorski, Rysiu - Marcin i Budda - Magiera:

Ja Leśnego to widziałbym raczej w roli byłej żony, a minister to Wandzel albo Mioduski :lol: :lol: :lol: .

A tak całkiem na poważnie to ciekawe co teraz myśli sobie Sanogo. Tajne, kilkudniowe negocjacje, prezes udający szefa wszystkich szefów, a tu takie cyrki teraz. Poziom polskiej piłki jaki jest taki jest ale jednak z 6 ligi angielskiej do 1 polskiej to chyba lekki awans w karierze, ale takiej prowizorki pewnie nawet tam nie odstawiają. Pewnie będzie nas wspominał podobnie jak Paulinho pobyt w ŁKSie.
wilczy_jezdziec

Postprzez novack 2016-09-20, 2:33 pm

Teraz brać Mandrysza i niech przez najbliższe dwa lata Legia oplaca mu kontrakt w ramach "odstępnego" za Magierę, ale prędzej Magiera zabierze ze soba Sanogo, bo ten bedzie miał wpisane w kontrakcie, że do Legii to może odejść w każdej chwili. Panie Jacku, Panie Leśniodorski pewnych rzeczy nie godzi sie robić, tak zwyczajnie po ludzku! Nawet kieszonkowcy mają jakies zasady!
Ostatnio edytowano 2016-09-20, 4:23 pm przez novack, łącznie edytowano 1 raz
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez patrios91 2016-09-20, 4:18 pm

novack napisał(a):Teraz brać Mandrysza i niech przez najbliższe dwa lata Legia oplaca mu kontrakt w ramach "odstępnego" za Magierę, ale prędzej Magiera zabierze ze soba Sanogo, bo ten bedzie miaj wpisane w kontrakcie,że do Legii to moze odejść w każdej chwili. Panie Jacku, Panie Leśniodorski pewnych rzeczy nie godzi sie robić, tak zwyczajnie po ludzku! Nawet kieszonkowcy mają jakies zasady!

Mandrysza? Niech opłaca Urbana ! Będzie drożej. A co ?! :)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2016-09-20, 4:22 pm

Doszedłem do siebie co nie co - upierałem się bo nie dawałem wiary , ze ludzie
prawnicy mogą takie "lody kręcić" - Lesnodorski nie rozumie że pewnych rzeczy
nie godzi się robić - tak pisze Kol. Novack i to jest istota całego zamieszania jakie
wywołali właściciele Legii. Bronią swojej d--y a Zagłębie sztylet w plecy tak po
partnersku za dobrze nam to szło nie mogli tego akceptować.
Nie wiem co teraz Magistrat + Prezes zechcą zrobić - czy dalej będziemy z trenerem
bronić pozycji dającej AWANS ? Ktoś tam gdzieś pisał że Prezes był widziany z
trenerem Mandryszem - zrobił AWANS z Niecieczą.
Daje sobie luz i czekam na przebieg wypadków - Przepraszam
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna