JACEK MAGIERA - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: JACEK MAGIERA - Nowy trener Zagłębia

Postprzez Lars 2016-09-19, 1:48 pm

Jak pogłoski o ewentualnej stracie trenera Jacka Magiery odbierają w klubie ze Stadionu Ludowego? – To są tylko i wyłącznie doniesienia medialne i tak też je traktujemy. Na razie nie zakładamy tego scenariusza. Legia może sięgnąć po chyba każdego trenera w Polsce. To prawo większego na rynku – powiedział "Sportowi" prezes Marcin Jaroszewski w sobotnie popołudnie.

Co istotne, roczny kontrakt, który parafował w Sosnowcu Jacek Magiera, nie zawiera klauzuli umożliwiającej szybkie odejście w przypadku propozycji z ekstraklasy. Legia, z którą Zagłębie ściśle współpracuje, wypożyczając zawodników, to jednak ewentualność nieco innego kalibru. - Nie o klauzulę przecież w naszych relacjach z Legią chodzi. Mam świadomość, że bardzo nam pomaga. Gdyby była konieczność i w stolicy uznano by, że taki ruch jej pomoże, to nam też miło byłoby Legii pomóc, ale w tej chwili rozmawiamy w sferze daleko idącej hipotezy – podkreślił Jaroszewski.

Dla klubu byłaby to bardzo niekomfortowa sytuacja. Zespół jest niepokonany, przewodzi rozgrywkom I ligi i eksperci uważają go dziś za głównego faworyta wyścigu o ekstraklasę. Ewentualne odejście szkoleniowca skutkowałoby więc wymianą najistotniejszego trybu maszyny. - Przygotowywaliśmy się do wspólnej pracy długo. Zaproponowaliśmy posadę trenerowi Magierze już w kwietniu. Wszystko przygotowywaliśmy na długo przed sezonem. Rozmawialiśmy o zawodnikach. To, że tak gramy i jesteśmy w tym miejscu, to nie przypadek, a efekt pracy. Wiedzieliśmy, na co nas stać, a na co nie. Sprowadziliśmy określonych zawodników – po to, by trener Magiera dysponował materiałem, pozwalającym Zagłębiu na dobrą grę. Tak jak jednak nikt nie postawił przed drużyną i trenerem celu w postaci awansu, tak nikt nie złożył jeszcze trenerowi propozycji odejścia do Legii – dodał prezes Jaroszewski, który pozostaje w stałym kontakcie ze sternikiem Legii, Bogusławem Leśnodorskim.

źródło: http://legia.net/wiadomosci,66319-preze ... legii.html

powstrzymam się od zbędnego komentarza...
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez wilczy_jezdziec 2016-09-19, 2:10 pm

Lars napisał(a):Gdyby była konieczność i w stolicy uznano by, że taki ruch jej pomoże, to nam też miło byłoby Legii pomóc, ale w tej chwili rozmawiamy w sferze daleko idącej hipotezy – podkreślił Jaroszewski.

Co ten człowiek pieprzy? Komu będzie miło? Chyba tylko jemu bo na pewno ani piłkarzom ani kibicom. Takimi wypowiedziami facet jedynie potwierdza to, że jest jedynie agentem Legii. Kiedyś padło takie pytanie, po co Legii wasal na tym samym szczeblu? Widać jak młodzież z centrali okrzepła i powoli zaczyna pomagać drużynie to dowalą w inny sposób żeby Zagłębie nie weszło do Ekstraklasy.
wilczy_jezdziec

Postprzez fan78 2016-09-19, 2:22 pm

Wypowiedz Jaroszewskiego jest skandaliczna. Pokazuje dobitnie ze jest slugusem Legii, a przeciez chyba powinno sie na pierwszym miejscu stawiac dobro wlasnego(?) klubu. Tragedia co ten chlop opowiada.
fan78

Postprzez Adam1906 2016-09-19, 2:47 pm

- Nikt trenera Jacek Magiery siłą do Legii nie wypycha. Ale wiemy, że z nią rozmawia, decyzja należy do niego - powiedział nam Jaroszewski, który w poniedziałek ma spotkać się z Magierą. Prezes Zagłębia nie chciał przesądzić, czy Magiera nadal będzie pracować w Sosnowcu. - Myślę, że wszystko do wieczora się wyjaśni - powiedział jedynie.

http://m.legia.sport.pl/legia/1,139309, ... la-do.html

To spotkanie miało być około godz. 13 a mamy już prawie 16. Więc dziwna jest ta "cisza w eterze". Chyba że po spotkaniu MJ - JM trwa spotkanie BL - JM ?
Adam1906

Postprzez Adam1906 2016-09-19, 2:53 pm

Decyzja o ewentualnym przejściu do Legii należy do Jacka. Chyba, że faktycznie ująłby się honorem...
Nie wiadomo jednak czy Magiera będzie chciał w Legii pracować. Problemem może okazać się sposób, w jaki stołeczny klub rozstał się z 39-latkiem przed rokiem, po 18 latach pracy jako piłkarz, a później jako asystent i szkoleniowiec rezerw. - Na początku czerwca dyrektor sportowy Jacek Mazurek zaprosił mnie na rozmowę. Usłyszałem, że nie przedłużą ze mną kontraktu. Przyjąłem do wiadomości, zapytałem, czy to wszystko, wstałem, podziękowałem i wyszedłem. Rozstanie trwało mniej niż minutę - opisywał sytuację "Przeglądowi Sportowemu" Magiera. Mazurek pracuje obecnie w Legii w roli dyrektora ds. szkolenia.

http://m.legia.sport.pl/legia/1,139309, ... nowym.html
Adam1906

Postprzez fan78 2016-09-19, 3:33 pm

Cisza w eterze rzeczywiscie niepokojaca. Siedze jak na szpilkach. Mam nadzieje ze okaze dzentelmenem i dokonczy to co zaczol w Sosnowcu.
fan78

Postprzez Adam1906 2016-09-19, 3:40 pm

Prezes Zagłębia już po spotkaniu z trenerem "Jacek Magiera rozmawia z Legią"

https://mobile.twitter.com/slasksportpl ... 0522203136

Nie wygląda to ciekawie. Ale skoro prezes Zagłębia, jak sam dzisiaj powiedział "z radością pomoże Legii", to jak ma to wyglądać?...
Adam1906

Postprzez robercik 2016-09-19, 3:49 pm

A kim dla Zaglebia jest Legia by jej pomagac. Prezes ma sie troszczyc o swoj klub a nie kopac pod nim dolki. Mam dalego w d L. Interesuje mnie tylko moj klub.
A w czym L nam pomogla? Ogrywa swoich pilkarzy u nas a potem zabiera i sprzedaje. Super wspolpraca. Dla nas tylko to co zostanie na stole po uczcie i mamy sie cieszyc.
NIE dla bylejakości w zarządzaniu Zagłębiem
robercik

Postprzez hellboyek 2016-09-19, 3:50 pm

Trudno uwierzyć w to, że będzie inaczej:

https://twitter.com/Michal_Kolo/status/ ... 6633312256

"Vuko poprowadzi @LegiaWarszawa w meczu z @WislaKrakowSA. Magiera raczej next week. @zaglebie_eu straci trenera, ale zyska $$$. #klauzula"
hellboyek

Postprzez August 2016-09-19, 3:55 pm

Mnie zachowanie Prezesa nie dziwi. Wszak jest człowiekiem Bogusława w Zagłębiu.I to nie jedynym . Dlatego nie przepuszcza okazji aby publicznie zrobić loda swojemu pryncypałowi.To, że jesteśmy coraz wiekszym pośmiewiskiem bo jesteśmy postrzegani jako klub satelitarny Legii to inna sprawa. Ciekawe, że kumple Prezesa nagle w takich sytuacjach milkną....
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez davidian 2016-09-19, 3:58 pm

Widzę że Legia na pełnej profesce działa.
Najpierw zatrudnienie albańca i potem płacze i żale że nie chce podać się do dymisji :D
Teraz sięgają po byłego zawodnika i pracownika którego zwolnili w minutę, jak po zbawcę i lek na wszelkie dolegliwości.
To jest ten klub który awansował do LM i miał odjechać całej lidze - aktualnie bliżej do odjazdu ale do I-ligi.

Nie ma co ukrywać dla Magiery jest to skok jakościowo/finansowy i żadne sentymenty tutaj nie zadziałają (tym bardziej że w naszym klubie jest raptem parę miechów)
davidian

Postprzez Adam1906 2016-09-19, 4:02 pm

- Jacek Magiera rozmawia z Legią. Ale jak to się skończy? Nie wiem. Nie mam na to żadnego wpływu. Na razie jeszcze nic się nie wydarzyło - mówi prezes Jaroszewski, którego zapytaliśmy czy aby już nie szuka w trybie awaryjnym nowego szkoleniowca?

- Na razie nie ma takiej potrzeby. Zresztą kogo ja ma teraz wpuścić do naszej szatni? Jakiegoś innowatora. Jeżeli trener Magiera jednak odejdzie, to moim zdaniem zostaniem w tym zestawieniu, jakie dziś mamy - zaznacza.

Legia i Zagłębie to kluby partnerskie. Czy pomimo tego sosnowiczanie otrzymają odstępne w przypadku straty szkoleniowca.

- Nawet nie chcę na ten temat dywagować - mówił nam jeszcze przed południem prezes.

http://m.slask.sport.pl/sport-slask/1,1 ... html#MTrek

Legia Warszawa rozmawia z Jackiem Magierą o objęciu funkcji trenera pierwszej drużyny. O tym fakcie poinformował nas dziś sam zainteresowany. Z obydwu stron jest chęć współpracy i jeżeli nie wydarzą się jakieś nadzwyczajne okoliczności, to "Magic" po 14 miesiącach rozłąki wróci do Legii.

Aktualnie Magiera prowadzi Zagłębie Sosnowiec i po 9 kolejkach jego drużyna zajmuje 1. miejsce w tabeli I ligi.

http://m.legionisci.com/news/68607_Magi ... Legii.html
Ostatnio edytowano 2016-09-19, 4:06 pm przez Adam1906, łącznie edytowano 1 raz
Adam1906

Postprzez hellboyek 2016-09-19, 4:05 pm

No to co, Artur Derbin? Nie wyobrażam sobie wejścia do szatni człowieka z zewnątrz, który nie zna w zasadzie nikogo. Duża teraz rola Tomka Łuczywka
hellboyek

Postprzez fan78 2016-09-19, 4:06 pm

Sentymenty nie zadzialaja ale trzeba wypelnic do konca kontrakt, tego wymaga przyzwoitosc. Rzekoma kasa dla Zaglebia po stracie trenera to beda jakies marne grosze i ochlapy, prezydencie miasta gdzie jestes jako szef wszystkich szefow?
fan78

Postprzez Lars 2016-09-19, 4:13 pm

Adam1906 napisał(a):
Zresztą kogo ja ma teraz wpuścić do naszej szatni? Jakiegoś innowatora. Jeżeli trener Magiera jednak odejdzie, to moim zdaniem zostaniem w tym zestawieniu, jakie dziś mamy - zaznacza.

Ja nie wiem kogo Ty masz teraz wpuścić do naszej szatni gamoniu. Zagłębie też ma kluby partnerskie. Zgłoś prośbę do Górnika Piaski czy Górnika Jaworzno, może pomogą Ci z przyjemnością!!!

Idealnie, Łuczywek zostanie trenerem. Jakaś kasa za Magiere będzie. Utrzymać, już się raczej utrzymamy. Problem awansu rozwiązany! Tomek nabierze doświadczenia ucząc się sam od siebie. Ideal Stratedżi! Brawo MJ :brawo:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna