JACEK MAGIERA - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: JACEK MAGIERA - Nowy trener Zagłębia

Postprzez Tomcjo 2016-09-18, 10:21 pm

Przypuszczam ze nie o pieniądze bedzie sie targował Magiera a o długość kontraktu . Pewnie postawi im warunek dwuletni kontrakt . A dopiero po roku znacząca podwyżka i to jak sie zakwalifikują do pucharów . A jak sie dogadają to pewne jest ze dyrektor Legii do spraw placówki w Sosnowcu nie przeciwstawi sie bo bierze kase z Warszawy .
Tomcjo

Postprzez Luis 2016-09-18, 10:30 pm

Jakby Magiera mial zostac trenerem Legii to nie zrobiliby z Vuko tymczasowego. Po co? Jeden, dwa dni, dogadaliby sie z Jackiem i koniec tematu. Ustanowienie trenera tymczasowego jest raczej po to, aby znalesc nowego. Inaczej to Legia podalaby info, ze treningi do czasu znalezienia nowego trenera poprowadzi dotychczasowy asystent. Przynajmniej tak to zawsze,wyglada jak klub zwslnia trenera.
Luis

Postprzez August 2016-09-18, 10:43 pm

hmmmm..... A Kowalczyk, który -jak twierdził w Cafe Sport - z Magierą w piątek teraz napisał na TT ze Magiera w poniedziałek obejmie Legię na swoich warunkach. Ależ zamieszanie. Chociaż możliwe ze chłop nie odróżnia Magiery od Vukovicia
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez lesław1 2016-09-19, 1:43 am

Luis napisał(a):Jakby Magiera mial zostac trenerem Legii to nie zrobiliby z Vuko tymczasowego. Po co? Jeden, dwa dni, dogadaliby sie z Jackiem i koniec tematu. Ustanowienie trenera tymczasowego jest raczej po to, aby znalesc nowego. Inaczej to Legia podalaby info, ze treningi do czasu znalezienia nowego trenera poprowadzi dotychczasowy asystent. Przynajmniej tak to zawsze,wyglada jak klub zwslnia trenera.

czego tutaj nie rozumiesz, nawet gdy bedzie to magiera musza sie z nim dogadac co do pensji itd,a jutro legia musi miec trening czesto tymczasowi są na 2-3 dni i nawet meczu w lidze nie prowadzą jesli negocjacje pójdą sprawnie.
poza tym albana dalej nie zwolnili bo będą targować się o kasę i to sporą co najwyżej go odsuną od obowiazków- ale umowa dalej obowiązuje....
lesław1

Postprzez dakos 2016-09-19, 4:07 am

Jesli Magiera zostanie trenerem Legii to osobiscie przestaje jej kibicowac, co robie od ponad 20 lat... Oznaczalo by to tylko jedno, ogromny brak szaczunku do Zaglebia jak i wspolpracy z nim. Zaglebie po takim ruchu Legii powinno zerwac wspolprace i kibice powinni o tym tez glosno powiedziec podczas nastepnego meczu. Co do Magiery wydawal sie czlowiekiem rozsadnym i poukladanym, jesli doniesienie dziennikarzy sie potwierdza pokaze jedno nie milosc do Legii a brak szacunku dla Zaglebia i to go dyskwalifikuje. Nie zostawia sie roboty, ktora sie zaczelo.
dakos

Postprzez August 2016-09-19, 8:40 am

August

Postprzez robercik 2016-09-19, 8:45 am

Żałosne jest to, że klub milczy w tak ważnej sprawie.
NIE dla bylejakości w zarządzaniu Zagłębiem
robercik

Postprzez GrubyPerez 2016-09-19, 9:06 am

Adam1906 napisał(a):Tak. Tylko że Michał Kołodziejczyk, Redaktor naczelny WP Sportowych Faktów twierdzi, że Jacek Magiera nie odmówił i jutro ma być na rozmowach w Warszawie a szczegóły zna Marcin Jaroszewski...
https://mobile.twitter.com/Michal_Kolo/ ... 8072167424

Pan Michał Kołodziejczyk to taka trochę roztrzepana rajfura z targu. Więc się nie ma co stresować, aczkolwiek jest na rzeczy coś, czego w ogóle być nie powinno.
Nie przejął Pan Jacek naszego Zagłębia od razu kiedy wezwany został, bo miał do wypełnienia honorowo obowiązujące umowy z Motorem L i Polsatem, dlaczego zatem teraz nagle ma się z honorem, swoim w dodatku rozmijać? Chyba, że w umowie z najjaśniejszym Prezesem zawarł taką oto klauzulę że odchodzi w momencie , kiedy zgłosi się po niego jego marzenie ( u nas wszystko jest możliwe).
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Adam1906 2016-09-19, 9:35 am

Marcin Jaroszewski, prezes Zagłębia Sosnowiec spotka się dziś z trenerem @JacekMagiera2... temat rozmowy łatwy do przewidzenia

Taka info pojawiła się na twitterze Śląsk.sport (link wrzucił powyżej August).

Jeszcze dojdzie do tego, że Jacek Magiera nie chce ale Marcin mu pomoże. Bo prezes kolegą prezesa jest... :twisted:
Adam1906

Postprzez dziejus 2016-09-19, 9:48 am

https://www.google.com/search?q=Jednak+ ... CMQBQgbKAA W artykule "Totalne zamieszanie w Legii" zwraca uwagę wypowiedź brata Jacka Magiery,Marka na twiterze. Jednak brat Magiery, Marek wieczorem też na Twitterze napisał dosyć wymowny komentarz, świadczący o tym, że Jacek Magiera trenerem Legii jednak nie zostanie.
Ostatnio edytowano 2016-09-19, 10:08 am przez dziejus, łącznie edytowano 2 razy
dziejus

Postprzez August 2016-09-19, 9:51 am

Rozmowa z prezesem. Wklejcie test bo z komóry ciężko.MJ twierdzi ze nic nie wie: http://m.slask.sport.pl/sport-slask/1,1 ... -chce.html
August

Postprzez Adam1906 2016-09-19, 9:59 am

Tutaj masz ten wywiad:
Wojciech Todur: To na koniec najważniejsze pytanie... Stracicie trenera? Jacek Magiera ma przecież iść na odsiecz Legii Warszawa?

Marcin Jaroszewski: - Nie wiem co siÄ™ wydarzy. Jestem dopiero przed rozmowÄ… z trenerem.

Wojciech Todur: To może Pan wie czy w przypadku przeprowadzki Jacka Magiery do Warszawy Zagłębie chociaż na tym dobrze zarobi?

Marcin Jaroszewski: - Nawet nie chcę na ten temat dywagować.

http://m.slask.sport.pl/sport-slask/1,1 ... -chce.html
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2016-09-19, 10:12 am

Wraz z odejściem Magiery powinni odejść wszyscy związani z Legia z MJ na czele . Juz samo wypożyczanie zawodnikow w takiej ilości budziło moje watpliwości . Teraz okazało sie ze trener i prezes tez sa wypożyczeni . I co z tego ze jesteśmy liderem jak wszystko moze rozpaść sie jak domek z kart bo Legia z wszystkich możliwych trenerów chce naszego choc gdy był u nich to go nie szanowali i zwolnili . Moze Magiera nie zasługuje na szacunek ale brak szacunku dla Zagłębia powinien zakończyć nasza współpracę . Berg ma racje ze w Legii nie ma profesjonalistów . Rekordowe wydatki i rekordowe porażki . A teraz bedzie kosa miedzy Legia a Zagłębiem bo to tak sie musi skończyć . Mam nadzieje ze choc Chęciński nie bedzie dupa i stanie po stronie klubu i pogoni ten warszawski desant .
Tomcjo

Postprzez robercik 2016-09-19, 10:33 am

Dawno tak intesywnie nie przeglądałem prasy internetowej w poszukiwaniu informacji :-)
Oby tylko dobrze sie to skonczylo. W przeciwnym razie wpolpraca z L wyjdzie nam bokami. Jestem kibicem ZS i L ani mnie ziebi ani grzeje. Interesuje mnie wylacznie przyszlosc mojego klubu, a nie obcej mi L.
NIE dla bylejakości w zarządzaniu Zagłębiem
robercik

Postprzez maniek-75-75 2016-09-19, 12:12 pm

Tomcjo, :brawo:
maniek-75-75

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników