I ligowa JESIEŃ 2015

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: I ligowa JESIEŃ 2015

Postprzez RysioLubicz 2015-09-11, 10:58 am

Na szczęście ty mądrusiu będziesz teraz się tym zajmował i pokażesz wszystkim jak się robi doping.
Zawsze tu szczekasz więc masz okazje. Nikt się nie obraził i nie zamierza nie chodzić na mecze. Tylko pewna formuła się już wyczerpała.
Trzeba mieć tupet by się dopieprzać do ludzi którzy zrobili, robią i zrobią dużo więcej dla tego klubu niż ty.
Szczekaj dalej
RysioLubicz

Postprzez django 2015-09-11, 11:05 am

RysioLubicz napisał(a):Trzeba mieć tupet by się dopieprzać do ludzi którzy zrobili, robią i zrobią dużo więcej dla tego klubu niż ty.
Szczekaj dalej

To znaczy kto i co zrobił i robi dla klubu? Możesz konkretniej? Bo ja pamiętam, że jak klub był w potrzebie, to większość z tych młodych i trochę starszych była gdzie indziej.

A tupet to trzeba mieć gwiżdżąc na Baczyńskiego, który był jaki był, ale dla tego klubu zrobił więcej niż Wy wszyscy (piszę o młodszych, a nie o starej gwardii) razem wzięci.
django

Postprzez RysioLubicz 2015-09-11, 11:16 am

A wiesz dlaczego było wyjście z Ludowego? Wiesz jakie były układy Górskiego z Baczyńskim? Wiesz jakie plany miało miasto wobec klubu? Nie wiesz
Będziesz teraz sobie wybierał dla Siebie wygodne fakty by zdyskredytować chłopaków. Ale rób to ,jedynie tyle możesz. Szacunek się należy wszystkim chłopakom którzy jeździli i jeżdżą po Polsce za Zagłębiem.
Ile było meczy kiedy był doping organizowany przez 100-200 osób na Ludowym? Gdzie wtedy byłeś? Na mecz przychodzi 3000 osób a chętnych do śpiewania garstka.Na forum potem każdy mądry a na meczu zasiada jak Pan i władcy by potem wygodnie po meczu skomentować coś w czym się nigdy nie uczestniczy. A starsi z drobnymi wyjątkami dają przykład jak się porobić na meczu a nie dopingować. Chłopaki malują tygodniami po nocach dziesiątki opraw( w tym na hokej i koszykówkę) Malują mury w barwach Zagłębiowskich, organizują akcje dla dzieciaków, i wiele innych jakie były robione przez te 10 lat.Wszystko po to by potem na meczu jeden pijak z drugim go zwyzywał i obrażał, wszystko za darmo dla własnej pasji i miłości do barw Zagłębiowskich.
RysioLubicz

Postprzez RysioLubicz 2015-09-11, 11:19 am

django napisał(a):
RysioLubicz napisał(a):
A tupet to trzeba mieć gwiżdżąc na Baczyńskiego, który był jaki był, ale dla tego klubu zrobił więcej niż Wy wszyscy (piszę o młodszych, a nie o starej gwardii) razem wzięci.

Nie rozmieszaj mnie, w normalnym klubie byłby co najwyżej szatniarzem. Poznałem tego Pana dość dobrze i wyrobioną mam opinię na lata. Kierownik obiektu na którym się nic nie dzieje , śmiech na sali
RysioLubicz

Postprzez django 2015-09-11, 11:39 am

RysioLubicz napisał(a):Nie rozmieszaj mnie, w normalnym klubie byłby co najwyżej szatniarzem. Poznałem tego Pana dość dobrze i wyrobioną mam opinię na lata. Kierownik obiektu na którym się nic nie dzieje , śmiech na sali

Ok, mentalnie gość się zatrzymał w latach 90, ale kto się nie zatrzymał niech pierwszy kamień rzuci ;-) A w tych 90 i wcześniej, gdyby nie on i kilka innych osób, także z ruchu kibicowskiego, to dzisiaj byś się pewnie zastanawiał, czy kibicować GKS, czy Ruchowi. Nie zapominajmy też kto posprzątał burdel po Adamczyku i jego poprzednikach i tak naprawdę zaczął tą robotę, której efektem jest I liga. A że przy okazji nadepnął Wam na odcisk, to się zgadza.

Powiedz lepiej, czemu dopiero teraz zaczęliście mieć pretensje do Jaroszewskiego? Gość jest opłacany przez inny klub, mamy burdel w Akademii, marketing nie istnieje, są niejasne powiązania finansowe z Kozielskim, prezes co jakiś czas wyskakuje z kompromitującą Zagłębie inicjatywą, typu wsparcie dla Odry Wodzisław. I nie czytałem do tej pory oświadczeń grup kibicowskich. Takie pojawiło się dopiero w momencie, kiedy ośmielił się Was lekko uszczypnąć. To jest działanie w interesie Zagłębia, czy może we własnym?
django

Postprzez RysioLubicz 2015-09-11, 11:45 am

A czemu mnie o to pytasz? ja nie jestem żadnym przedstawicielem tylko kibicem który chodzi na mecze i czasem na wyjazdy i widzi co się dzieje dookoła.Jaroszewski nie potrzebnie pisze pod publiczkę, to w sumie jedyny mój zarzut do niego. Z Ostatnich prezesów ma najlepsze wyniki i podejście do tematu klubu.
Inna sprawa że w nim dalej jest wiele spraw które są nie tak. I miasto na to przyzwala.
A z tym mitem Baczyńskiego nie przesadzaj, bo on był tylko jedną z osób która w tamtych czasach udzielała się. Przypomnij sobie ile ludzi jeździło na mecze w latach 90 i czyją zasługą były walkowery. Zagłębie miało wtedy pomoc zewsząd ,a nie Baczyński to zrobił. To były inne czasy.
A o sprzątaniu syfu po Adamczyku też by można było sporo napisać. Baczyński nie jest taki krystaliczny jak Ci się wydaje.
RysioLubicz

Postprzez RysioLubicz 2015-09-11, 11:47 am

Zresztą o jakim ty oświadczeniu piszesz, grupa 20 czy tam 30 osób napisało co sądzi o tym co się dzieje.
Przecież na Zagłębiu działa parę grup, a nie tylko Ultras
RysioLubicz

Postprzez django 2015-09-11, 11:47 am

RysioLubicz napisał(a):A wiesz dlaczego było wyjście z Ludowego? Wiesz jakie były układy Górskiego z Baczyńskim? Wiesz jakie plany miało miasto wobec klubu? Nie wiesz

Wiem i wiedziałem nawet jak Ty jeszcze nie wiedziałeś. I sądząc po tym wpisie dalej nie wiesz. Kilka osób próbowało tłumaczyć jakie są plany Miasta, ale było echo. Na szczęście znalazły się osoby, które zawalczyły o Zagłębie i dzięki temu miałeś do czego wracać.

RysioLubicz napisał(a):Będziesz teraz sobie wybierał dla Siebie wygodne fakty by zdyskredytować chłopaków. Ale rób to ,jedynie tyle możesz. Szacunek się należy wszystkim chłopakom którzy jeździli i jeżdżą po Polsce za Zagłębiem.
Ile było meczy kiedy był doping organizowany przez 100-200 osób na Ludowym? Gdzie wtedy byłeś? Na mecz przychodzi 3000 osób a chętnych do śpiewania garstka.Na forum potem każdy mądry a na meczu zasiada jak Pan i władcy by potem wygodnie po meczu skomentować coś w czym się nigdy nie uczestniczy. A starsi z drobnymi wyjątkami dają przykład jak się porobić na meczu a nie dopingować. Chłopaki malują tygodniami po nocach dziesiątki opraw( w tym na hokej i koszykówkę) Malują mury w barwach Zagłębiowskich, organizują akcje dla dzieciaków, i wiele innych jakie były robione przez te 10 lat.Wszystko po to by potem na meczu jeden pijak z drugim go zwyzywał i obrażał, wszystko za darmo dla własnej pasji i miłości do barw Zagłębiowskich.

Mam ogromny szacunek dla ludzi, którzy poświecają swój czas i pieniądze dla Zagłębia. Ale Ty piszesz o aspektach kibicowskich, a ja o klubie.
django

Postprzez django 2015-09-13, 9:54 pm

Pierwsze co zrobił prezes po zakończeniu meczu, to spłodził oświadczenie, w którym udaje, że nie napisał tego, co napisał w poprzednim oświadczeniu :lol: Jeszcze parę takich numerów i w poziomie żenady gość przebije swoich wybitnych poprzedników Hytrego i Adamczyka... razem wziętych
django

Postprzez Tomcjo 2015-09-13, 10:06 pm

Ale to w jego stylu . W poprzednim sezonie palnal ze walczymy o 5 miejsce a jak zaczeli kibice protestowac to powiedzial ze zawsze walczylismy o awans .
Tomcjo

Postprzez Adam1906 2015-09-21, 5:50 pm

Polsat podał plan transmisji meczów kolejek 11.-15. I ligi. Mecze będą transmitowane w kanałach Polsat Sport, Polsat Sport Extra i Polsat Sport News.

Kolejka 11

2 października, 18:00 - Dolcan Ząbki - Chrobry Głogów
4 października, 12:45 - Stomil Olsztyn - Wisła Płock

Kolejka 12

10 października, 15:00 - Wigry Suwałki - Chrobry Głogów
11 października, 15:00 - Zawisza Bydgoszcz - Dolcan Ząbki

Kolejka 13

16 października, 20:30 - Stomil Olsztyn - Zagłębie Sosnowiec
18 października, 12:45 - Chrobry Głogów - Zawisza Bydgoszcz

Kolejka 14

23 października, 20:30 - Arka Gdynia - Stomil Olsztyn
25 października, 12:45 - GKS Katowice - Dolcan Ząbki

Kolejka 15

30 października, 20:30 - Chrobry Głogów - GKS Katowice
31 października, 15:00 - Zawisza Bydgoszcz - Wisła Płock

http://www.90minut.pl/news/256/news2566 ... sacie.html
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2015-10-01, 10:15 pm

Rozegraliśmy 10 kolejek ligowych wiec warto podsumować . Ale ja to zrobię trochę nietypowo . Dawniej o filmach sie dyskutowało zaczynajac od pytania . Momenty były ? No masz !
Były były . Pierwsze drżenie łydek inauguracja . Nieudana ale dająca nadzieje .
Skromne zwycięstwo na bukowej ale radość ogromna .
Horror z Wigrami . Niestety spudłowany karny .
4-2 z Arka . Faworyt rzucony na kolana . Sosnowiec szaleje
I teraz pogrom Miedzi w Legnicy 4-1 a Łysy upokarza rywali sadzając ich na tyłkach .
Na dokładkę mamy Górnika upokorzonego na Ludowym w meczu pucharowym .
Sporo tych atrakcji jak na beniaminka . Jesli kolejne 10 meczy bedzie równie atrakcyjnych bedzie super .
Tomcjo

Postprzez Adam1906 2015-10-04, 9:23 pm

Jak na beniaminka piękny widok 8)

Obrazek
Adam1906

Postprzez mario1 2015-10-04, 10:39 pm

Ja jednak wciaz patrze na przewage nad strefa spadkowa bardziej niz na strate do miejsca dajacego awans
to powinien byc nasz priorytet i tego musimy moim zdaniem sie trzymac w tym sezonie (mowie o utrzymaniu)jedyne czego sie obawiam to ze Legia siegnie po Araka nawet nie zeby gral ale zeby na nim zarobic a nie bedzie nas na Niego stac.
W konkurecji z chocby Wisla wielkich szans nie mamy o zagranicy nie wspominajac.
mario1

Postprzez pyla 2015-10-04, 11:59 pm

Trzeba chcieć awansować to napewno się utrzymamy :-)
pyla

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna