prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Postprzez lesław1 2015-07-30, 10:24 pm

z tego co się dowiedziałem, karnetów ViP nie można kupić- to się pytam : na jaki c*** klub robi filmik i cenę na taki karnet, prezydent Chęciński chwali się nim- tak żeby pokazać swoją wyższość "ja mam a ty nie" ? JEDEN WIELKI BEZSENS !! :czerwona:
lesław1

Postprzez Tomcjo 2015-07-31, 6:43 am

He he bo sa tylko dwa fotele vip i dwie hostessy . Beda sie nimi wymieniali prezio z prezy popijajàc szampanskoje
Tomcjo

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2015-07-31, 7:56 pm

Proponuje o zapoznanie się z wypowiedziami Pana Listkiewicza na temat
I ligowców na łamach Katowickisport.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez GrubyPerez 2015-07-31, 8:06 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Proponuje o zapoznanie się z wypowiedziami Pana Listkiewicza na temat
Pozdrawiam
tadeusz

"MICHAŁ LISTKIEWICZ: Dla mniejszych ośrodków, typu Chojnice czy Grudziądz, sport - futbol właśnie - to znakomita platforma reklamowa. Zresztą w Katowicach uznano podobnie, skoro sam klub przecież taką właśnie nazwę - „Katowice” - nosi. Swoją drogą z satysfakcją przyjmuję powrót do I ligi Zagłębia Sosnowiec. To też marka, takowych potrzeba nam na tym szczeblu"
http://katowickisport.pl/pilka-nozna/i- ... 12455.html
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Adam1906 2015-07-31, 8:07 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Proponuje o zapoznanie się z wypowiedziami Pana Listkiewicza na temat
Pozdrawiam
tadeusz

Listek cieszy się z powrotu do I ligi Zagłębia Sosnowiec :)
http://katowickisport.pl/pilka-nozna/i- ... 12455.html
Adam1906

Postprzez Anakin 2015-08-01, 7:15 am

Listkiewicz patrzy z punktu widzenia interesów ligi. Nie umniejszając nic Chojniczance czy Bytovii, świetnemu prowadzeniu tego pierwszego klubu i zasobom właściciela Drutexu to mimo wszystko Zagłębie jest marką choć dość przykurzoną, jeśli chodzi o sukcesy, ale z 200-tys. miasta, reprezentującego ponad pół milionowy region. I przede wszystkim obecność jak największej ilości takich marek jak My, Arka czy Cygany będzie ułatwiać Miśkowi negocjacje z ewentualnym sponsorem tytularnym czy tv. Bo widzów POlsatowi Sport napędzie mecz Nasi - cygany, a nie Bytovia - Chojnice.
Anakin

Postprzez Tomcjo 2015-08-06, 12:57 pm

Bo to zła prezesa była . Szkoda sie łudzić ze jakiś marketing . Ze przyjdzie sponsor . Ze bedą rezerwy . Ze klub bez względu na ilośc kasy bedzie rządzony zawodowo . Porzućcie wszelka nadzieje . Nie z tym prezesem .
Tomcjo

Postprzez mariusz76 2015-08-06, 7:14 pm

Kandyduj na prezesa z tobą będzie wszystko! :D
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez Tomcjo 2015-08-06, 7:27 pm

Kiedy wybory ?
Tomcjo

Postprzez Anakin 2015-08-07, 7:04 am

Tomcjo napisał(a):Kiedy wybory ?

Jak to się mawia, w grudniu po południ, niestety. Prezesa wybiera Rada Nadzorcza , czasami Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy (w zależności od zapisów statutu). A to oznacza, że formalnie wpływ ma tyko właściciel czyli w naszym przypadku Gmina, czytaj- patrz Chęciński. Co ciekawe - jak kiedyś pisałem - ludzie z rady nadzorczej naszego klubu (o ile ostatnio nie nastąpiły jakieś zmiany) są powiązani z Legią a właściwie z Bogusławem. To z kolei oznacza że nasz człowiek z tatuażem został namaszczony przez Warszawę. A ponieważ z drugiej strony z Arkadio w piłkę grają to oznacza silna pozycję. To samo w sobie nie byłoby złe bo prezes z silna pozycja w układzie ma swoje zalety a układy były , są i będą na całym świecie. Sęk w tym że po ponad dwóch latach prezesowania nie widać wzrostu kompetencji, co przejawiałoby się rozwojem organizacyjno-finansowym klubu.
Anakin

Postprzez Adam1906 2015-08-30, 7:25 am

Jak widzę w temacie tym ostatni post był napisany równo 3 tygodnie temu. W świetle ostatnich wydarzeń oraz oświadczeń prezesa proponowałbym wszelkie nasze uwagi i spostrzeżenia wrzucać tutaj, bo inaczej dochodzi do sytuacji, że osoba i działania (zaniechania) prezesa występują w kilku (kilkunastu) tematach na raz.

Proponowałbym skupić się na trzech zagadnieniach:
1. Ostatniego oświadczenia prezesa na temat zachowań kibiców oraz podwyżek cen biletów i zabraniu dzieciom, kobietom i osobom starszym biletów ulgowych.
2. Marketingu, a raczej zadziwiającego, ba, wręcz chorobliwego obrzydzenia tym tematem, występującego u prezesa.
3. Akademii Zagłębia Sosnowiec, gdyż nie jest tam tak różowo jak się wydaje i jak stara się wszystkim wokół wmówić to prezes.
Adam1906

Postprzez Adam1906 2015-08-30, 7:27 am

Osobiście zacznę od pkt.1:

Podniesienie cen biletów do kwoty 30 zł. na krytą, 15 zł. na odkrytą, oraz przede wszystkim likwidacja biletów ulgowych dla dzieci, kobiet, seniorów pod pozorem "wspólnego zapłacenia kar", jest strzałem w kolano prezesa. Czy ten chłop w ogóle myśli? Przecież przy tych cenach on chvja zarobi na biletach z tej prostej przyczyny, że zamiast np. 3000-4000 ludzi na stadion przyjdzie mu z 1000. Mam rozumieć, że wtedy "zarobi"?

Następny "kwiatek" w wykonaniu prezesa:

Natomiast ludzi którzy rzucają petardami hukowymi w kobiety, czy w okolice, gdzie są nasi chłopcy do podawanie piłek, powinno się eliminować natychmiast w ramach błyskawicznej inicjatywy siedzących obok...

Może słabo się orientuję jak tam jest na krytej, ale wydaje mi się, że prezes to tam chyba siedzi? Więc niech Marcin nie pierdoli, że nie był wtedy na sektorze, bo ja bym się go spytał CO ON ZROBIŁ, żeby tego gościa "wyeliminować natychmiast w ramach błyskawicznej inicjatywy siedzących obok"???
Adam1906

Postprzez RUDI 2015-08-30, 7:59 am

I nie zapominajmy o "rewelacyjnym" ruchu pijarowskim Prezesa w sprawie rezerw .W tym temacie też błysnął na plus .
Ps.Prezes nie siedzi Prezes bacznie obserwuje -> http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/ ... t,zid.html
A prezydent napisał że nie wolno bezkarnie przebywać na schodach .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez August 2015-08-30, 10:15 am

Adam1906 napisał(a):Akademii Zagłębia Sosnowiec, gdyż nie jest tam tak różowo jak się wydaje i jak stara się wszystkim wokół wmówić to prezes.

Może więcej szczegółów Adam bo nie każdy posyła dzieci do Akademii.
A odnośnie pkt1. Jak napisałem w innym wątku. Podniesienie cen biletów uderzy przede wszystkim w osoby chodzące z dziećmi. Jeśli ktos jednorazowo kupi bilet na krytą to zakup biletów dla 2-3 osób to wydatek 60-90 zł za jeden mecz. Podejrzewam, że spora część osób po prostu zrezygnuje z przychodzenia na mecze, a jeśli już to rzecz będzie dotyczyła atrakcyjniejszych przeciwników. czyli od święta. Podobnie w przypadku emerytów. W przypadku 2-3 meczy w miesiącu to równiez wydatek 60-90 zł. Ilu emerytów na to stać ?
Gdyby układy w Miescie nie były chore to poważnie rzecz ujmując pownniśmy oczekiwać od Prezydenta reakcji w stosunku do Prezesa na skandaliczne w swojej treści oświadczenie Jaroszewskiego. Ponieważ kibiców ma sie niezadko w dupie zapewne nic takego nie nastąpi.
Odnośnie marketingu to juz wcześniej wszystko zostało napisane.
Reasumujac, oświadczenie i zawarte w nim zamierzenia Jaroszewskiego, jeśli zostaną wdrożone, bedą działały na szkodę klubu.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez GrubyPerez 2015-08-30, 10:47 am

nie mam siły pisać, ale się zmuszę nieco. Zawiodłem się Marcin, zawiodłem strasznie na Tobie. Myślałem, że oto nastał czas na najlepszego w historii prezesa, bo to i miłość do klubu , tatuaże , inne srele morele.
A tym czasem.....pierdolenie o szopenie, wszyscy winni tylko Ty taki cacy.Bilety mówisz będziesz podnosił, zapłaćcie karę brzydcy, źli kibice, szczególnie pikiniki i rodziny, TO WASZA WINA!. Piłkarza mówisz nie zakontraktujemy , chociaż jest potrzeba - jasne , czyli już wiemy że kontrakt piłkarza to jakieś 8 tysi za całość. Tanio. Nie chce mi się ciągnąć tego wpisu. Żałosne to jest.I choć słusznie Adam wskazał punkty w jakich powinniśmy się wypowiadać to póki co zbyt zaangażowany się czuję by nie nosić w sobie uczucia porażki. Także dzięki Tobie, Prezesie Marcinie. Ktoś tam wyżej dał słuszną radę - piłeś - nie pisz. Bo chyba naprawdę po dużym whiskaczu to pisałeś.
Z innej beczki - Panowie Adam 1906 , Rudi i inni - DZIĘKI WIELKIE ,za atmosferę i klimat pięknego Zagłębiowskiego wesela! Było przednio! Kto był ten widział. :)
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna