prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Postprzez GrubyPerez 2015-02-14, 2:43 am

novack napisał(a):
DiAntonio napisał(a):Bytkowski wymoczek dostał się za sprawą Agnes Kopciowej jej kumpel po fachu cwel z wyboru omamił Arkadio (bądź to wyżej ustawiony funfel z przed kamery misia yogi) i skończymy tak jak Warta Poznań którą prowadzi pani prezes taka sama jak jAROSZEWSKI skoro jego znajomym jest Leśnodorski to niech mu załatwi robotę w Orange Sport a sMYLE znajźć robotę w Szombierkach albo innych Świerklanach i tyle Chęciński musi otworzyć oczy bo jAROSZEWSKI przerabia nasze Zagłębie w klub amatorski :twisted:

Widzę Szajba, że zmieniłeś nicka...

hehe , nie da się ukryć :)

niechże kolega ( nie novack oczywiście) przeczyta zanim wciśnie enter, jest taka opcja podgląd - i wtedy wszystko stanie się jaśniejsze.

teraz Panowie , to całe biadolenie to już gruszki po obiedzie - za chwilę sezon przed nami i trzeba nam , stety czy nie kibicować Naszym - w drodze do awansu .
Nie znaczy to oczywiście , że krytyka wszelka zabroniona jest :) - a wręcz przeciwnie - władzy wszelkiej na ręce patrzeć trzeba , zwłaszcza takiej co z ludzi pracy zyski za czyny swe czerpie :P

A poważnie - przecież muszą mieć świadomość , że awans to dla nich jedyna droga. Co nie zmienia faktu ,że smyla słabym wodzem jest i basta.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez LucasUSA 2015-02-14, 4:07 am

Tomcjo napisał(a):Chcieliśmy Checinskiego bo zapowiadały sie ciecia i ograniczenia . Gorzej nie będzie . A może ciut lepiej . Kto liczy na cuda to niech przyprowadzi Abramowicza . Bo szejki i tajlandy zmieniają emblematy i nazwy klubom a Muslim Heaven Sosnowiec to nie moja bajka z tysiąca i jednej nocy

No, jakby jakis kibic byl zlosliwy (a wiadomo, ze nie jestesmy ;) ) to by napisal, ze Muslim Heaven Sosnowiec to juz mamy, bo Zaglebie teraz wyglada, jakby graly tam same dziewice.
LucasUSA

Postprzez Tomcjo 2015-02-14, 12:47 pm

I te dziewice chca sie pozbyc eunucha bo przegrywaja do przerwy ze Skra :lol:
Tomcjo

Postprzez bbartek 2015-02-24, 3:33 pm

MJ: „Sam skłaniam się ku budowie obiektu mniejszego, ale takiego, który może nie zawsze, ale jednak będzie zapełniał się do ostatniego miejsca. Obiektu, na którym kibice będą czuli się wyróżnieni, gdyż bilet na mecz będzie czasami towarem deficytowym…”
a MJ będzie łaskawie decydował kto może obejrzeć mecz a kto NIE.

Po raz kolejny totalnie niezrozumiała wypowiedź , ale taka wypowiedź jak ….sposób zarzadzania Klubem.

Cały tekst: http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnow ... z3SfmEyirG
bbartek

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2015-02-24, 4:05 pm

Nie wiem co Pan Prezes ma na myśli Stadion mniejszy ? Czy aby ma na
myśli 15000 ludzi czy 12000 ludzi ? Doświadczenie ludzi którzy są z tym
Klubem od dziesięcioleci- to musi być Stadion na 15000 ludzi. Inna opcja
jest nie do zaakceptowania. W czasach extraklasy na Zagłębie przychodziło
średnio 12000 ludzi - nie mówię o meczach takich jak Legia, Ruch, Górnik
i inni o wiele więcej.
Konkludując Pan Burmistrz powinien zadecydować Stadion na 15000 ludzi
ze wszystkimi bajerami dot. spotkań międzynarodowych.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Blajpios 2015-02-24, 4:56 pm

Hm. Co przede wszystkim? Przede wszystkim - wklejam z dedykacją dla PT Koleżanek, Kolegów, wszystkich, czyli czy to tych, co co najmniej 90 procent opinii mamy wspólnych - i dla tych, z którymi mamy ledwo 10 procent opinii wspólnych albo i mniej: ale jednak PT Wszystkich, którzy wciąż tu zaglądają, bo jakoś wierzą w Zagłębie Sosnowiec, Zagłębie Regionu Zagłębia i to Wielkiego Zagłębia, od Sosnowca poza Jaworzno, Olkusz, Zawiercie...
Wklejam - z wyrazami podziwu, że zaglądacie, że wierzycie jeszcze, iż ta ekipa, to środowisko wywodzące się przecież z wieloletnich związków i relacji, czasami nawet kpiących z Kibiców, gdy robili co innego a mówili kibicom co innego - ma ochotę, zdolności, determinację i umiejętności przeprowadzenia rozwoju Klubu, nawet nie na miarę XXI wieku, tylko choćby na miarę obecnego zaplecza Ekstraklasy - budując na tym poziomie Zagłębie WIelkie. Jakkolwiek oczywiście najbardziej to chodziłoby i tym wierzącym w ograniczony rozwój - o Zagłębie jednak naprawdę Wielkie, mogące się rozwijać na miarę lat 50 XXI wieku a nie XX. Piszę to jasno. Bo ani mnie ziębi ani grzeje w tym wypadku, czy zrobią awans w tym roku czy nie. Gdyby zrobili - to byłoby nieszczęście, bo taki PP (Pan Prezenter) Prezes M. Jaroszewski pewnie zaprezentuje to zaraz, że nastąpił wielki sukces nowoczesnego Zagłębia; będzie domagał się uznania jego wielkości przez wszystkich, co powątpiewali i uzna, że daje mu to prawo zwyzywania ludzi z Forum, co mieli podstawy do krytyki - i nie tylko radnych, którzy nie pytają co on by chciał, tylko inaczej pytają (a on przecież nie potrafi zgrabnie takiego trudnego pytania obrócić w okazję do powiedzenia tego, na czym mu zależy). Tymczasem w takich sytuacjach wygląda na to, że Pan Prezes jedynie potrafii - jak w 50. góra 70. latach, w PRLu - sponiewierać słownie takiego radnego, by już nigdy nie miał odwagi zadać sensownych ale niewygodnych pytań... Tak więc - myślę, że wyobrażacie sobie z jakim trudem pisze się te słowa - zaczynam się zastanawiać, czy nie lepiej, by nie awansowali?... Inaczej bowiem - niestety: są podstawy spodziewać się tego, co wyżej opisałem. Jednak - niestety (i dla Zagłębia i Kolei i Polski nawet) - coraz bardziej widać, że Zagłębie jest wciąż jak PKP, o którym nieraz mówię, że najlepiej byłoby chyba, gdyby zbankrutowali, to wtedy te dotacje mogły by pójść na budowę nowoczesnych kolei a nie przepoczwarzanie się molocha.
No, ale miało być dla PT KOLEŻANEK i KOLEGÓW ZACNYCH. Wracam więc. Jak napisałem - dedykuję Wam ten wpis, z wyrazami podziwu: za Waszą wciąż wiarę w nagłe odrodzenie; piszę z wyrazami podziwu, że wciąż tu zaglądacie, że jeszcze Wam się chce tu pisać, za co doczekacie się dowodów wyższości "Namaszczonych i Namaszczonego" oraz pogardy, jako głupsi, dziewczyny piłkarzy itp. Owszem (teraz dotknę tego, o czym pisałem, że nie zawsze się zgadzamy) - od niektórych namiętnych wynurzeń trochę czuję się daleko, czasem niektórym nerwy puszczają i padają ze strony tu piszących - uważam - słowa niepotrzebne. Ale akurat - u M. Jaroszewskiego nie widzę powodów, by je tolerować, bo powinien być Prezesem. Natomiast Kibicom, owszem, czasem napiszę, wyluzuj, lepiej nie pisz, niż tak. Przynajmniej jednak wiem - jak szczerze są te rzeczy pisane przez bezsilnego na ogół Kibica.
Dlatego raz jeszcze - z podzięką, gratulacjami, wyrazami podziwu dla PT Koleżeństwa - oraz z życzeniem. By jednak mimo wszystko Wasze nadzieje się spełniły, nawet wbrew temu, co napisałem: by nie tyle awans w tym roku ligę wyżej był - lecz wręcz, by był awans, rozwój - w Wielkie Zagłębie Sosnowca, całego Regionu Wielkiego Zagłębia, awans na miarę funkcjonalności połowy XXI wieku, z perspektywami znów nawet sukcesów na arenie międzynarodowej.

W zasadzie - mógłbym wkleić ten cytat z dedykacją - w tylu innych wątkach... Np. Przyszłość Zagłębia. Kibice Zagłębia Sosnowiec. Trener. Trener M. Smyła. Korupcja w Zagłębiu. Śp Prezes K. Szatan - dlaczego się nie udało itp. itd. Ale wklejam tutaj.

O Kibicach już było. Nadto jednak - wklejam też z taką dedykacją dla Wielce Szanownego Pana Prezesa Marcina Jaroszyńskiego. Nie piszę tego w wątku o p. M. Smyle - bo wielce go szanuję jako solidnego Ślązaka, szczerego, wierzę, że rzeczywiście jest zaangażowany. Nie wnikam w rzeczy inne, jak np. zgodę na taki dziwny układ, jaki jest. Jest dla mnie przykładem człowieka - o ile można poznać go w taki sposób, jak tu - który stara się być solidny w pracy, życzliwy, po ludzku podchodzić do ludzi... Stąd - w takiej mierze "szacun". O inne chyba rzeczy chodzi.
Zechce Pan, Panie Prezesie, zastanowić się, dlaczego ten trener, z którego cytat wklejam z dedykacją: nie najął się jako nauczyciel wu-efu? Czy aby na pewno dlatego, że nie ma papierów pedagogicznych do pracy w szkole? Czy może - może ma jakieś inne perspektywy, potrafi chcieć faktycznie budować, awansować w piłce, szukać rozwoju: choćby tworząc, gdy akurat nie ma pracy - z Anglikami w Polsce szkołę tzw. "skautów", czyli poszukiwaczy talentów? Może - o zgrozo - wierzy, że jest na tyle skutecznym trenerem, iż utrzyma rodzinę z trenerki a nie musi zarabiać w szkole a hobbystycznie traktować pracy w Klubie, twierdząc przy tym, że jest to profesjonalne podejście do pracy, w zawodowym dobrze prowadzonym klubie? A zawodowy klub?... Z wdzięczności za tyle życzliwej amatorskiej troski, oczywiście, że rozumie: profesjonalizm znaczy tyle, że zawodowstwo idzie najpierw, potem amatorka. Niech Pan Trener uczy w szkole, wykonuje pracę na poważnie; klub faktycznie dopasuje się do godzin poważnej pracy i nie będzie w tej sensownej pracy, z której się żyje, przeszkadzać! Przecież wiadomo, to, że pieniądze idą ze społecznego budżetu, nie można zarazem wymagać, by ktoś je traktował jako coś innego niż dodatek niewielki małej premii za amatorskie włożenie serca w hobby, nie ustoją one konkurencji przy profesjonalnej pracy gdzie indziej...
poniższy cytat z Przeglądu: http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 4,279.html
(...) Interesuje pana praca w I lidze?

Czesław Michniewicz: Interesuje mnie każda praca, jeśli można zrobić coś sensownego. Patrzę na każdą propozycję w dłuższej perspektywie. Jeśli wokół projektu są odpowiedni ludzi, to klasa rozgrywek nie ma znaczenia. Ciągłe wskakiwanie do dziurawego kajaka na środku jeziora i holowanie go do brzegu, kiedyś przestaje cieszyć. Chciałbym wreszcie sam zbudować kajak, który nie przecieka i można nim bezpiecznie płynąć w wybranym kierunku, nawet w trakcie burzy. Sir Alex Ferguson powtarza swoim piłkarzom, którym marzy się praca trenera: na początku wybieraj prezesa, a nie klub. Mądre. (...)
Ostatnio edytowano 2015-02-24, 8:13 pm przez Blajpios, łącznie edytowano 1 raz
Blajpios

Postprzez Anakin 2015-02-24, 7:45 pm

Rozumiem, że w wywiadzie udzielonym w Wybiórczej miała miejsce burza mózgów, którą Prezes zapowiadał na styczeń. :lol:
Anakin

Postprzez DiAntonio 2015-02-25, 2:11 am

Przepraszam was za takie określenie ale w Twoim Zagłębiu widać że kółeczko wzajemnej adoracji ma się idealnie :twisted:

http://www.twojezaglebie.pl/kontrowersj ... ebia-80685

Zagłębie Sosnowiec to tradycja,historia i pasja a nie przytułek dla wuefistów jak to myśli Jaroszewski :twisted:
DiAntonio

Postprzez kriss68 2015-02-25, 11:19 am

Dla mnie to może nawet kartofle na targu sprzedawać byle nie zaniedbywał obowiązków w klubie.
Mam gdzieś co robi po godzinach pracy.
Liga wszystko zweryfikuje więc po co nie potrzebnie się spinać w tych wszystkich komentarzach.
kriss68

Postprzez DiAntonio 2015-02-25, 12:47 pm

kriss68 napisał(a):Dla mnie to może nawet kartofle na targu sprzedawać byle nie zaniedbywał obowiązków w klubie.
Mam gdzieś co robi po godzinach pracy.
Liga wszystko zweryfikuje więc po co nie potrzebnie się spinać w tych wszystkich komentarzach.

Masz rację Krissie liga wszystko zweryfikuje jak to nasi wschodni sąsiedzi mówią uvidim pażyjom :) a jakie wyniki będą czas pokaże
DiAntonio

Postprzez jondek 2015-02-25, 12:52 pm

DiAntonio napisał(a):Mam gdzieś co robi po godzinach pracy.

No właśnie po godzinach pracy "trenuje" Zagłębie :lol:
jondek

Postprzez Martinez7 2015-02-25, 7:22 pm

Niestety nie mogę się zgodzić co do braku znaczenia pracy Pana Smyły jako nauczyciela WF. Pamiętajmy, że jeżeli chcemy być poważnym klubem i przyciągnąć poważnych sponsorów to nie możemy pozwalać sobie na amatorkę. Tłumaczenia odnośnie utrzymania rodziny są absurdalne, trenerzy klubu z II ligi powinni spokojnie znaleźć sobie inne zatrudnienie w przypadku niepowodzenia. Rynek wypiera słabych "fachowców" w każdej branży i jeżeli trener klubu nie potrafi znaleźć sobie zatrudnienia po zwolnieniu z klubu to niech szuka szczęścia w innym zawodzie (przypominam, że w przypadku zwolnienia bez porozumienia stron dalej miałby wypłacaną pensję jak to bywa w postaci kontraktów). Niestety to nie brak stadionu jest naszą największą przeszkodą lecz brak kompetentnych ludzi na stanowiskach zarządczych i decyzyjnych. Jestem ciekaw ile zarabia nasz Pan Prezes za swoją pracę.
Martinez7

Postprzez novack 2015-03-09, 4:47 pm

Czy ten Jaroszewski jest poważnym facetem? Pozwolił zmarnować nieudacznikowi całą zimową przerwę, a zauważył dzisiaj, że Smyła jest nieudacznikiem? Nowy trener będzie miał, aż 3 dni na poprawę gry. Ręce i nogi opadają, ale warto wypic piwko za wywalenie Smyły nawet mimo tego, że to tak późno. Żeby tylko nie okazało się, że następcą będzie kolejny wolnomyśliciel (to nie od swobody myśli, ale tempa pomyślunku) haratający w gałę z Prezesem.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2015-03-09, 5:32 pm

Wywalenie Smyły w tym, w sumie niedobrym momencie jest ogromną porażką Jaroszewskiego. Dlatego sądzę, że po prostu dostał polecenie. Ale to z kolei może świadczyć na korzyść Chęcińskiego. Może to oznaczać koniec przyzwolenia na dziadostwo i amatorkę.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez jondek 2015-03-09, 5:46 pm

Dodałbym jeszcze kolesiostwo,układy i nie-da-sizm.Brawo p.Chęciński :niezle: :brawo:
jondek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna