prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Postprzez pyla 2014-12-03, 10:19 pm

Praktycznie Panowie napisaliście już wszystko nic dodać nic ując. Przyznam się że po ostatnich wyczynach smyly w czasie drugiej połowy z Legionovią byłem niemal pewny że to jego ostatni występ na LUDOWYM. Swoimi zmianami potwierdził swoje beztalencie jako trener, wszyscy to wiedzą oprócz jednego gościa a jest nim Jaroszewski. Ponad 50 lat jestem na Ludowym i takiego marazmu jak jest w tej chwili jeszcze nie było - o grze i potencjale trenerskim szkoda pisać ale sama organizacja meczu - zimno jak cholera a tu o zwykłej herbacie można pomarzyć / nie licze tych dwóch dzbanków na dole krytej/ o cateringu zapomnij, siedzenia nie czyszczone od paru lat, nie licze mycia przez deszcz , kibiców garstka tych co są nie poprawnymi optymistami i na dodatek część z nich w tym i mnie obraża się nazywając krzykaczami. Bardzo smutno Ludowy prezentuje się pod rządami jaroszewskiego. Dużo piszemy o sponsorach - najlepszym i ogólnodostępnym sponsorem jest KIBIC - a jak się Go traktuje ?
pyla

Postprzez August 2014-12-03, 10:32 pm

pyla napisał(a): jak się Go traktuje

Kibic to zbędny balast. Zamiast siedzieć cicho i płacić grzecznie za wjazd na mecz to jeszcze fuka bo awansu mu sie zachciewa. Co do Baczyńskiego,uważam że już nie na dzisiejsze czasy ma za sobą ale w porównaniu z obecnym to i tak prawidzwy wirtuoz zarządzania. No i jak patrzę wstecz na zmianę na stanowisku Prezesa to wyglądało to jak wykopanie Leszka. Tyle, że chyba samemu leszkowiteż już to było na rękę. Ponoć niechętnie się musiał się zgodzić na polecenie (Nie)sprawnego Gospodarza kolejnego powrotu do klubu
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez andi1961 2014-12-04, 8:01 am

Mnie tylko dziwi że że Prezesem ,przecież mógłby zostać ,jakiś mocny menedżer ,który sprawy finansowe ma opanowane perfekt a nie dziennikarski redaktorek który może i jest oddanym i kibicem iSosnowiczaninem ale o zarządzaniu nie ma pojęcia. Proponowałbym żeby choć raz wszedł do młyna i zobaczył jak się kibicuje pod chmurką ,gdy jest zimno słońce świeci po oczach a maszty zasłaniają pole widzenia oglądanego meczu .Odnośnie nowego trenera to proponowałbym takiego który wstrząsnąłby szatnią takiego właśnie zatrudnili wTychach ,może Hajto to młody trener ale z charakterem .Smyła ma papiery Pro trenera cóż z tego jak nie umie dotrzeć do zawodników.Pozdrowienia dla wszystkich kibiców isympatków Zagłębia oraz Basieniek w dniu ich imienin
andi1961

Postprzez Anakin 2014-12-04, 8:54 am

andi1961 napisał(a):Mnie tylko dziwi że że Prezesem ,przecież mógłby zostać ,jakiś mocny menedżer ,który sprawy finansowe ma opanowane perfekt a nie dziennikarski redaktorek który może i jest oddanym i kibicem iSosnowiczaninem ale o zarządzaniu nie ma pojęcia.

Sytuacja Zagłębia to przysłowiowa kwadratura koła. Bez pomocy finansowej Miasta klub by dawno padł. Z kolei to że Miasto jest właścicielem klubu sprawia że wszystko kreci się wokół układów i znajomości które stanowią podstawowe kryterium doboru działaczy. Tak jest właśnie w przypadku Jaroszewskiego - znajomka Pani Wiceprezydenty i pewnie nie tylko jej. Zarządzać zaczął facet który jest po AWF i praktyce dziennikarskiej co do zarządzania się ma nijak. Atutem była opinia superfana wśród kibiców. Minęło 1,5 roku a zarządzać jak się nie nauczył to się już nie nauczy a jednocześnie pokazuje gdzie kibiców ma. Zresztą kumple Prezesa ( "Marcin zrób to czy tamto") jakoś w ostatnich dniach na forum umilkli.
Anakin

Postprzez STACH PL 2014-12-04, 6:40 pm

Mam taką szybką refleksje jak bym nie miał pojęcia o prezesowaniu, to bym zatrudnił najlepszych doradców- wykonawców (trener,menadżer, i raczej nie zważał na koszty) Jaroszewski zatrudnił miernoty i koleś ma teraz problem,Smyły nie może wyrzucić bo wysoka odprawa,zły wizerunek, bo trzeba by się przyznać do błędu więc ciągnie ten wózek miernot do końca, a i może boi się jeszcze,że jak przyjdzie trener z jajami i pierdoln.. ręką w stół to przy okazji ustawi Jaroszewskiego w kącie.
STACH PL

Postprzez pyla 2014-12-04, 9:19 pm

Nie trzeba być wirtuozem zarządzania aby pojąć że dalsza praca smyly w ZAGŁĘBIU jest katastrofą dla naszego klubu. Jest co postęp po gruntownych zmianach w składzie i wdrożeniu myśli trenerskiej pana mirka pokonaliśmy potęge ZIELONI ŻARKI naprawde - oddetchnołem :-) ;-)
pyla

Postprzez pyla 2014-12-04, 9:26 pm

Naprawde nie ma odważnego który napisałby co mądrego powiedział Prezes, może i nas oświeci ? jeżeli nie wolno wam nic pisać to niech ktoś napisze chociaż dwa słowa - nie marudz i sprawa będzie jasna :-(
pyla

Postprzez August 2014-12-04, 9:47 pm

Pyla, a czego chciałbyś się dowiedzieć czego nie wiesz, a Prezes prawdę Ci powie ? od dawna uważam, że gdyby Prezes prowadziłby naprawdę profesjonalną poltykę informacyjną klubu to nie potrzebowałby organizować tych spotkań, a jeśi to stanowiłyby dodatek do takiej polityki, na których kibice mieliby mozliwośc usciśnięcia graby z kims z zespołu, napić się załębiowskiego w promocyjnej cenie etc. A tak to mi wygląda na pic.
August

Postprzez August 2014-12-04, 9:55 pm

Na dokładkę jeszcze jedno interwió, tym razem bardziej łagodne choć nazbyt demagogiczne, bez konkretów. Ale rozczuliło mnie "Robimy wszystko, by dac radość kibicom" :lol:
Tyle, że na dzis brzmi to jak slowa kiepskiej kochanki:
http://katowickisport.pl/pilka-nozna/ii ... 12479.html
August

Postprzez Lars 2014-12-04, 9:58 pm

pyla napisał(a):Nie trzeba być wirtuozem zarządzania aby pojąć że dalsza praca smyly w ZAGŁĘBIU jest katastrofą dla naszego klubu. Jest co postęp po gruntownych zmianach w składzie i wdrożeniu myśli trenerskiej pana mirka pokonaliśmy potęge ZIELONI ŻARKI naprawde - oddetchnołem :-) ;-)

"dziś" Zieloni Żarki, "jutro" Bayern Monachium. Czeka Nas świetlana przyszłość z duetem MM... i się obudziłem :lol:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez GrubyPerez 2014-12-04, 10:23 pm

August napisał(a):Na dokładkę jeszcze jedno interwió, tym razem bardziej łagodne choć nazbyt demagogiczne, bez konkretów. Ale rozczuliło mnie "Robimy wszystko, by dac radość kibicom" :lol:
Tyle, że na dzis brzmi to jak slowa kiepskiej kochanki:
http://katowickisport.pl/pilka-nozna/ii ... 12479.html

zmiękła rureczka. miro będzie niepocieszony :P
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Anakin 2014-12-05, 7:05 am

August napisał(a):Ale rozczuliło mnie "Robimy wszystko, by dac radość kibicom"

Pewnie miał na myśli wywalenie Kursy
Anakin

Postprzez andi1961 2014-12-05, 7:55 am

Kursa,Smyła i Prezesina pójdą sobie do kina i obejrzą sobie film ,pod tytułem Jak Spierdol....m nasze Zagłębie a potem ,dostaną dwa bilety do Bytomia i Bytkowa jeden znowu uczyć W-f u,a drugi z mikrofonem będzie śmigał po stadionach albo w studio telewizyjnym prowadził wiadomości sportowe a Kursa będzie Mirkowi podawał piłki podczas zajęć W-fu.
andi1961

Postprzez bbartek 2014-12-05, 8:08 am

Kilka cytatów:
[b]„w zeszłym roku po 19 kolejkach mieliśmy mniej punktów i większą stratę do miejsca premiowanego awansem”[/b]
Ciagłe odwoływanie się do historii, że kiedyś było gorzej jest żenujące. Gra w tej rundzie, z bardzo małymi wyjątkami była tragiczna .Czy pan Jaroszewski tego nie widzi ?
Żadnego postępy w grze drużyny a co więcej żaden z zawodników nie gra lepiej niż przed przyjściem do Klubu. Przykłady: Giel, Wrzesień, Ryndak….Czy to pan Jaroszewski nie widzi i czy próbował sobie odpowiedzieć na pytanie dlaczego ? Jeżeli ta odpowiedź to presja wyniku, presja trybun ( pustych ) to znaczy ,że nic nie rozumie.
„[b]Mimo wszystko, tak dobrej jesieni dawno nie mieliśmy”[/b]
To należy podkreślić wężykiem bo jest to cytat roku.. razem ze stwierdzeniem, że nominacja Trenera Smyły to wielki sukces  i nie ma potrzeby zmiany.
„[b]Rzeczywistości nie jesteśmy jednak w stanie zmienić” [/b] … to po co Pan Jaroszewski jeszcze jest prezesem ? Jak nic nie można zmienić to pozostaje tylko ..wrócić do TVP.
„[b]Wiosną na Bytovii były 3 tysiące, na Chrobrym - 4, na Polonii Bytom - 5..[/b]” a więc nie trzeba czekać na Arke , Giekse, Ruch… bo kibice przyjdą na mecz jeżeli widza, że jest zaangażowanie, druzyna robi postępy i a trener potrafi zmobilizować zawodników.
Nawet po nie wygranych meczach były brawa..a dzisiaj katastrofa bo z meczu na mecz było coraz gorzej i co ? I nic..jest ok w odczuciu Pana Jaroszewskiego a nawet jest lepiej niż było…
bbartek

Postprzez Anakin 2014-12-05, 11:09 am

Wypowiedzi Jaroszewskiego to czysta demagogia przy czym swoimi działaniami i słowami facet sam sobie zaprzecza.
Bo tak, z jednej strony mówi o tym ze nie chce pomnażania kosztów zwalniając Smyłę. Z drugiej, wypierza Kurse z którym co dopiero i nie wiadomo dlaczego przedłużono kontrakt. A czy Radziu grał gorzej jesienią niż wiosna ? Nie. Grał na swój sposób stabilnie, na tym samym - słabym poziomie co wiosną będąc permanentnym zagrożeniem dla własnej bramki.
Ponadto w jednym wywiadzie sugeruje że nie będzie ulegał paru kibicom a w następnym mówi o niesieniu radości kibicom. Niezły paradoks. A to że jest lepiej niż w poprzednich tożsamych okresach , przypomina propagandę z czasów Gierka o 10 potędze świata.
Anakin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna