Nowy trener Zagłębia-przymiarki i propozycje.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy trener Zagłębia-przymiarki i propozycje.

Postprzez GrubyPerez 2014-11-29, 10:42 pm

Trener Ryszard Kłusek widziany dziś na krytej. Może jednak jest jakieś światełko w tunelu światopoglądu Prezesa Marcina?
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez pyla 2014-11-29, 11:21 pm

GrubyPerez napisał(a):Trener Ryszard Kłusek widziany dziś na krytej. Może jednak jest jakieś światełko w tunelu światopoglądu Prezesa Marcina?
Abyś miał racje :-)
pyla

Postprzez super02 2014-12-01, 2:57 pm

proponuję Sebastiana Klatę
super02

Postprzez Anakin 2014-12-01, 2:58 pm

super02 napisał(a):proponuję Sebastiana Klatę

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Anakin

Postprzez GrubyPerez 2014-12-01, 3:52 pm

pyla napisał(a):
GrubyPerez napisał(a):Trener Ryszard Kłusek widziany dziś na krytej. Może jednak jest jakieś światełko w tunelu światopoglądu Prezesa Marcina?
Abyś miał racje :-)

Obym miał. Dla dobra każdego z nas.Ale coś cicho.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez novack 2014-12-01, 4:31 pm

Z niecierpliwościa obserwuję rozwój sytuacji. Wiem, że w mieście jest masa palacych problemów, że Checinski ma teraz kolokwialnie pisząc urwanie fallusa, ale jedną z pierwszych czynnosci jaką powinien zroibic, to zawezwanie na dywanik prezesika i nakazanie skończenia z kolesiostwem, wypieprzenie Smyły i zatrudnienie trenara, ktory jest trenerem, a jesli prezesik będzie sie stawiał to podziekowac mu w pakiecie razem ze Smyłą. Nie ma na co czekać, każda sekunda ukradziona przez Smyłe nowemu trenerowi jest sekunda straconą do kwadratu, a przy okazji ktoś może nam sprzatnac Pana Kłuska. Wierze, ze Jaroszewski wybierze dobro Zagłebia, a nie uklady koleżeńskie i mam nadzieję, że Zagłebie ma też w sercu a nie tylko na plecach. Jednoczesnie obawiam się żebysmy jeszcze nie zatesknili za Jaroszewskim, gdyby na przykład ktos wpadł na pomysł oddania prezesury Zagłebia np. Latosowi.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Qcu20 2014-12-01, 4:59 pm

novack napisał(a):Z niecierpliwościa obserwuję rozwój sytuacji. Wiem, że w mieście jest masa palacych problemów, że Checinski ma teraz kolokwialnie pisząc urwanie fallusa, ale jedną z pierwszych czynnosci jaką powinien zroibic, to zawezwanie na dywanik prezesika i nakazanie skończenia z kolesiostwem, wypieprzenie Smyły i zatrudnienie trenara, ktory jest trenerem, a jesli prezesik będzie sie stawiał to podziekowac mu w pakiecie razem ze Smyłą. Nie ma na co czekać, każda sekunda ukradziona przez Smyłe nowemu trenerowi jest sekunda straconą do kwadratu, a przy okazji ktoś może nam sprzatnac Pana Kłuska. Wierze, ze Jaroszewski wybierze dobro Zagłebia, a nie uklady koleżeńskie i mam nadzieję, że Zagłebie ma też w sercu a nie tylko na plecach. Jednoczesnie obawiam się żebysmy jeszcze nie zatesknili za Jaroszewskim, gdyby na przykład ktos wpadł na pomysł oddania prezesury Zagłebia np. Latosowi.

Jasne, a Chęciński jedyne, co ma na głowie na dzień dzisiejszy i chwilę obecną ma Zagłębie Sosnowiec, Jaroszewskiego i Smyłę. :lol: :lol: Już układa w głowie plan dla Zagłębia "Pierw wywalę Kopeć, potem Jaroszewskiego, mianuję prezesem KOWALSKIEGO, nakazując Mu zwolnić Smyłę (warunek kontraktu)", potem zajmę się gruntami i przygotowaniem budżetu na budowę nowego stadionu, generalnie Sosnowiec piłką nożną stoi, to jest PRIORYTET".

Kurde Panowie, umówmy się, z dnia na dzień nic się nie zmieni, o ile w ogóle...
Qcu20

Postprzez novack 2014-12-01, 5:03 pm

Czyli co, niczego nie zmieniać, a na wiceprezydenta mianować Górskiego? Przeciez po coś skrzyknęlismy sie tutaj, żeby pozegnać Górskiego i jego układ w mieście, w klubie i w urzędzie. Wystarczy jasny sygnał w kierunku Jaroszewskiego i niczego wiecej Checinski juz nie musi robić, reszte zrobi Jaroszewski.
Ostatnio edytowano 2014-12-01, 5:45 pm przez novack, łącznie edytowano 2 razy
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez django 2014-12-01, 5:27 pm

Kłusek już dwa lata temu miał być trenerem Zagłębia, ale ostatecznie Baczyński zdecydował się na zrobienie trenerem Kmiecia, który był wcześniej tymczasowym po Wyrobku. Swoją drogą miał Baczyński jakąś słabość do łysych :) CV nie ma jakiegoś szczególnie imponującego. Drugi trener w Flocie i Podbeskidziu, a jako pierwszy prowadził klubiki z niższych lig. Nie widzę za bardzo argumentów, dlaczego akurat on miałby dawać nadzieję na lepszą przyszłość dla Zagłębia
django

Postprzez August 2014-12-01, 5:45 pm

Swoją drogą. Kiedy się kończy kontrakt bytomskiemu Kapello ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-12-01, 6:04 pm

Kol. GrubyPerez - Kolega proszę napisze kilka słów co to za Gość - trener
Ryszard Kłusek - ja gdzieś wyczytałem ze pracując we Flocie drużyna
wygrała kilkanaście spotkań jedno po drugim.
Stoper z Floty Zalepa odchodzi to może w nasza stronę. Taki Magic jak
Ryszard Klusek jest nam potrzebny na gwałt.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez novack 2014-12-01, 6:10 pm

Kłusek był asystentem "pod" Michniewiczem, Ojrzyńskim i Kubickim. We Flocie razem z trenerem Nowakiem wyśrubowali liczbę wygranych pod rzad do kilkunastu. Nauczycieli miał dobrych, więc jesli jest kumatym gościem z pewnoscia dużo skorzystał. Pewnie, że wolalbym Kubickiego lub Michniewicza niż ich asystenta, ale jak sie nie ma co sie lubi to... wiadomo.
novack

Postprzez django 2014-12-01, 6:27 pm

novack napisał(a):Kłusek był asystentem "pod" Michniewiczem, Ojrzyńskim i Kubickim. We Flocie razem z trenerem Nowakiem wyśrubowali liczbę wygranych pod rzad do kilkunastu. Nauczycieli miał dobrych, więc jesli jest kumatym gościem z pewnoscia dużo skorzystał. Pewnie, że wolalbym Kubickiego lub Michniewicza niż ich asystenta, ale jak sie nie ma co sie lubi to... wiadomo.

Trochę zastanawiające jest to, że gość tak naprawdę nie miał żadnych poważnych ofert i aktualnie trenuje dzieciaki w Bielsku. Gdyby rzeczywiście był tak dobry , to zapewne po Podbeskidziu i Flocie trenowałby coś poważniejszego niż Iskra Pszczyna. Nie chcę przesądzać, natomiast nie sztuką jest wywalić Smyłę, sztuką jest znaleźć następcę.
django

Postprzez novack 2014-12-01, 6:44 pm

Własnie w tym celu rozpocząłem ten wątek. Proponujmy, dyskutujmy, szukajmy, spierajmy się. Perez dał świetny material do dyskusji w postaci propozycji Pana Kłuska, ale przecież możemy podyskutowac o innych, aktualnie wolnych i w naszym zasięgu trenerach. Może te nasze wpisy tutaj beda jakimś bodźcem dla Prezesa. Moze dzieki nam nie przeoczy czegoś, a w zasadzie kogoś. Boniek na Nawałke też wpadł przypadkiem i wczesniej wcale nie rozważal jego kandydatury.
novack

Postprzez GrubyPerez 2014-12-01, 7:07 pm

django napisał(a):
novack napisał(a):Kłusek był asystentem "pod" Michniewiczem, Ojrzyńskim i Kubickim. We Flocie razem z trenerem Nowakiem wyśrubowali liczbę wygranych pod rzad do kilkunastu. Nauczycieli miał dobrych, więc jesli jest kumatym gościem z pewnoscia dużo skorzystał. Pewnie, że wolalbym Kubickiego lub Michniewicza niż ich asystenta, ale jak sie nie ma co sie lubi to... wiadomo.

Trochę zastanawiające jest to, że gość tak naprawdę nie miał żadnych poważnych ofert i aktualnie trenuje dzieciaki w Bielsku. Gdyby rzeczywiście był tak dobry , to zapewne po Podbeskidziu i Flocie trenowałby coś poważniejszego niż Iskra Pszczyna. Nie chcę przesądzać, natomiast nie sztuką jest wywalić Smyłę, sztuką jest znaleźć następcę.

z tą Flotą to nie tak do końca - poczytajcie co o nim kibice piszą na 90minut :
http://www.90minut.pl/news/201/news2013 ... Floty.html

A tu cytat z jego wpisu o własnych wychowankach : "w KADRZE POLSKI TOMASZ JODŁOWIEC, MACIEJ SADLOK, ARTUR SOBIECH, a wcześniej Damian Zdolski, Mariusz Sacha, Łukasz Tymiński, Robert Trznadel, Łukasz Żegleń - moi CHŁOPCY MOI PODOPIECZNI REPREZENTANCI POLSKI ! BO Z PASJI rodzi się SUKCES "

Rozmawiałem też z kilkoma piłkarzami którzy mieli szansę z nim pracować - opinie w stylu : świetny warsztat, ciekawe niekonwencjonalne zajęcia, pasjonat, świetny psycholog itp. stanowiły większość.

Tyle wiem Panowie i Panie - znajdzie się ktoś lepszy - super. Nie lobbing to a troska o Zagłębie jeno.
GrubyPerez

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna