TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Postprzez Qcu20 2013-08-19, 6:21 pm

STACH PL napisał(a):Po pucharowym meczu z Wisłą i braku biletów jako płatnik podatków i kibic wręcz domagam się czterech nowych sektorów z krzesełkami (po dwa od krytej) pojemność 5200 jest stanowczo za mała na szlagierowe mecze, myślę że wydatek rzędu ok 800 tysięcy jest realny (zresztą inwestycja by się zwróciła z biletów po roku czy dwóch) dla Urzędu przed wyborami bo o nowym stadionie to nawet nie marze...
Może stowarzyszenie wymyśliło by jakieś cegiełki żeby zmotywować Urząd do przetargu i realizacji od razu bym wrzucił do puszki na ten cel 50 pln

Zapraszam na mecz w piątek o 19, zobaczysz pełno wolnych sektorów i krzesełek ; )
Qcu20

Postprzez novack 2013-08-19, 7:22 pm

Dzisiaj gdzieś czytałem, że kawałek torów tramwajowych na Sobieskiego kosztował będzie 41 milionów, czyli prawie tyle co nowy Ludowy :)
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez KBB 2013-08-19, 10:16 pm

Ale ten kawałek tora to Unia daje i 2/3 można ukręcić.
A z drugiej strony to ta cala 15 jest nam najmniej potrzebna!
Na Dańdówkę, Milowice, Pogoń jeździ 5 razy więcej ludków po torach imitujących kocie łby!
ale tamtędy na gó.nyśląsk się nie jeździ wypasionym pindolino :twisted:

ciekawe czy te nowe tramwajki będą równie beznadziejne jak te pińć co kupili 10-lat temu aby wozić kormeli za nasze pieniądze?! -- 0 wentylacji i zaszczane/zarzygane tapicerki/ściany po miesiącu kursowania (nie do umycia) z kormelowic do hożłuwi
KBB

Postprzez Adam1906 2013-08-20, 9:30 am

novack napisał(a):Dzisiaj gdzieś czytałem, że kawałek torów tramwajowych na Sobieskiego kosztował będzie 41 milionów, czyli prawie tyle co nowy Ludowy :)

Dodaj do tego nową salę koncertową w Sosnowcu, na którą wywalono ponad 20 milionów. Nie wątpię że co tydzień tłumy fanatyków muzyki tam walą...
26 lipca 2010 r. zawarta została umowa pomiędzy Gminą Sosnowiec a Ministrem Kultury i Dziedzictwa Narodowego o dofinansowanie Projektu w ramach działania 11.3 Infrastruktura szkolnictwa artystycznego priorytetu „Kultura i dziedzictwo kulturowe” Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko 2007-2013 .
Planowany całkowity koszt realizacji Projektu wynosi 41 182 390,34 złotych.
Kwota dofinansowania wynosi 20 590 000,00 zł, co stanowi poziom dofinansowania 49,99 %.
Adam1906

Postprzez lesław1 2013-08-20, 1:21 pm

mam pytanie do was, bo o ile dobrze pamiętam na ostatnim meczu z wisłą w extraklasie także był komplet i było 8k ludzi na trybunach, dla zaokrąglenia odjąć 500 biletów które wtedy przypadło dla wiślaków to nadal nie rozumiem czemu teraz było tylko 5k ludzi. a nie przypominam sobie aby gdziekolwiek usuwali nam siedziska...
lesław1

Postprzez keycee 2013-08-20, 3:50 pm

Chyba w nowożytnej erze Zagłębia nie było 8k na widowni 5 lub 6k i owszem kilka razy było. Ale zawsze jest kłopot zdolnymi rzędami bo flagi często widok przesłaniają a krzesełka liczą wszystki nawet te na samym dole...
keycee

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-08-20, 8:17 pm

Od dwóch dni obserwuje info w mediach o powstaniu NOWEGO, ŁADNEGO
Stadionu a mianowicie w Białymstoku.
Zadaje sobie pytanie - Dlaczego w moim mieście to wszystko idzie tak
ospale ? Miasto milczy a odpowiedz jest skomplikowana/złożona.
Może kiedyś poznamy treść tej odpowiedzi.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez roxy 2013-08-21, 2:04 am

keycee napisał(a):Chyba w nowożytnej erze Zagłębia nie było 8k na widowni 5 lub 6k i owszem kilka razy było. Ale zawsze jest kłopot zdolnymi rzędami bo flagi często widok przesłaniają a krzesełka liczą wszystki nawet te na samym dole...

nie wiem skąd się zerwałeś i ile masz lat,ale ja na tym stadionie widywałem blisko 30 tysięcy luda,a ostatnio prawie 15000 na meczu ze Śląskiem Wrocław.Potencjał jest,ale stadion już nie.To jest skandal,żeby ponad 200 000 miasto nie miało stadionu,a co za tym idzie brak możliwości zdobywania sponsorów.Wiadomo,im więcej kibiców,wyższa liga,tym większa szansa na zainteresowanie potencjalnych sponsorów.Tylko,żeby Kazio to zrozumiał...
roxy

Postprzez lesław1 2013-08-21, 3:34 pm

Zagłębie Sosnowiec 2-1 Legia Warszawa 7 marca, 20:00 (8000)
Rafał Bałecki 53, Marcin Folc 90 - Takesure Chinyama 37
żółta kartka Patryka Małeckiego nie jest wliczana do rejestru kartek jako pokazana niesłusznie

Zagłębie Sosnowiec 0-0 Ruch Chorzów 23 lutego, 16:00 (6500)

Zagłębie Sosnowiec 1-3 Wisła Kraków 25 listopada, 17:00 (8000)
Vladimír Bednár 51 - Rafał Boguski 33, Paweł Brożek 85, 88

to oczywiście z ostatniego sezonu w extraklasie do sprawdzenia na 90minut.pl
na reszcie meczów było znacznie mniej ludzi. ale tak czy siak dwa razy było 8k

roxy nie pisz o 30 tysiącach bo wtedy byly zapewne miejsca stojące i zupełnie inne wymogi albo ich brak tak jak ja maracanę wchodziło ponad 200k
lesław1

Postprzez keycee 2013-08-22, 7:03 am

roxy chyba ty się urwałeś z choinki nie mówimy a czasch archaicznych 70czy 80tych kiedy nie było na Ludowym krzesełek tylko ławki!! Tamte czasy nie wrócą (30.000) chociaż bardzo bym chciał i pragną zobaczyć pełny ludowy.
Mamy na ludowym aktualnie za zs.pl- Pojemność: 5750. Za 90minut.pl- Stadion: Stadion Ludowy
pojemność - 7.500 miejsc (4.900 siedzących). Za zs.eu- Pojemność widowni to 7.000 miejsc siedzących z tego 1300 znajduje się na trybunie krytej. Gdzie nie spojrzysz różnie podają ale faktjest taki że mamy stadion jak z innej epoki a zegar jakby dzieci na warsztatach szkolnych robili!!
keycee

Postprzez Anakin 2013-08-22, 8:02 am

Nie wiem o co ta dyskusja o nowym stadionie. Zagłębie jest dzisiaj klubme który od pół dekady kisi się w 3 lidze i dotąd bardziej walczył o przetrwanie i uniknięcie degradacji niż o awans. W tym sezonie też bardziej pradwopodbny jest taki scenariusz. A jeden taki mecz jak z Wisłą to za mało aby mówić o nowym stadionie.
Anakin

Postprzez keycee 2013-08-22, 9:07 am

keycee napisał(a):Stachu zgadza się trochę więcej krzesełek by się przydało jak i również obiecane kiedyś przez miasto zadaszenie ale ja trochę jeszcze o innej rzeczy. Zegar no Matko Bosko już normalnie lepiej żeby stał tam gościu i ręcznie wynik zmieniał. Porażka już była w momencie jego montażu, nowy a wyglądał jak z darów dla powodzian!! Czas płynie a on dalej straszy w najlepsze, może w tym temacie coś by się udało uzbierać załatwić. Przypomnę że miasto ma chyba telebim na własność ( chyba nie jeden) zostało chyba z euro!! Może udało by się go za adaptować na Ludowy. Komputerowiec dałby radę to podłączyć programik do obsługi meczu zrobić żeby wyświetlić, składy, zmiany, kto strzelił gole, żółte kartki i itp. Co myślicie o tym pomyśle...

To był mój pierwotny temat ale trochę ewoluował:)
keycee

Postprzez lesław1 2013-08-22, 11:09 am

nie sugerowałbym się co podaje 90minut.pl na temat pojemności- bo trochę przeglądałem "stadiony" z a i b klasy i tam pojemności są około 20.000 do tego oświetlenia i inne bajery heheh
tak czy siak rozbieżność mnie zadziwia odnośnie miejsc na ludowym. przydałyby się raporty po meczu ile sprzedali/dali wejściówek na dany mecz
p.s. teraz wydaje mi się że mamy jedynie miejsca siedzące .
lesław1

Postprzez STACH PL 2013-08-22, 11:59 am

Qcu20 napisał(a):
STACH PL napisał(a):Po pucharowym meczu z Wisłą i braku biletów jako płatnik podatków i kibic wręcz domagam się czterech nowych sektorów z krzesełkami (po dwa od krytej) pojemność 5200 jest stanowczo za mała na szlagierowe mecze, myślę że wydatek rzędu ok 800 tysięcy jest realny (zresztą inwestycja by się zwróciła z biletów po roku czy dwóch) dla Urzędu przed wyborami bo o nowym stadionie to nawet nie marze...
Może stowarzyszenie wymyśliło by jakieś cegiełki żeby zmotywować Urząd do przetargu i realizacji od razu bym wrzucił do puszki na ten cel 50 pln

Zapraszam na mecz w piątek o 19, zobaczysz pełno wolnych sektorów i krzesełek ; )

Ja pisałem o meczach na szczycie,pewnie że w piątek zobaczę wolne sektory i krzesełka,chodzi mi o to że dużo moich znajomych po usłyszeniu że nie ma już biletów po prostu nie wybrało się na ten mecz.A to jest strata dla klubu i finansowa i marketingowa.Po ewentualnym awansie (wersja optymistyczna) też będą fajne mecze na szczycie czy derbowe i temat powróci jak bumerang więc nie pisz mi,że nowe sektory nie są potrzebne.No chyba że telebim w błocie nam zainstalują jak kiedyś. Wracając do meritum jeśli chodzi o te cztery sektory przegłosowanie ich w radzie miasta+pozwolenia+przetarg+odwołania to jakieś 10 miesięcy jestem ciekaw co o tym sądzi nasza Muszka2 czyli Kopciowa ?
STACH PL

Postprzez Qcu20 2013-08-22, 1:07 pm

STACH PL napisał(a):
Qcu20 napisał(a):

Ja pisałem o meczach na szczycie,pewnie że w piątek zobaczę wolne sektory i krzesełka,chodzi mi o to że dużo moich znajomych po usłyszeniu że nie ma już biletów po prostu nie wybrało się na ten mecz.A to jest strata dla klubu i finansowa i marketingowa.Po ewentualnym awansie (wersja optymistyczna) też będą fajne mecze na szczycie czy derbowe i temat powróci jak bumerang więc nie pisz mi,że nowe sektory nie są potrzebne.No chyba że telebim w błocie nam zainstalują jak kiedyś. Wracając do meritum jeśli chodzi o te cztery sektory przegłosowanie ich w radzie miasta+pozwolenia+przetarg+odwołania to jakieś 10 miesięcy jestem ciekaw co o tym sądzi nasza Muszka2 czyli Kopciowa ?

Może najpierw należałoby zapewnić sobie awans? Przecież w meczach ligowych ten stadion wygląda na pusty. I tak samo będzie wyglądać do końca tego sezonu ( nie licząc meczu listopadowego z Wartą Poznań ). Na razie nic nie zapowiada awansu, ani gra, ani sytuacja w tabeli. Na razie jest kiepsko, aczkolwiek to początek sezonu. Z tym, że Warta, Chrobry i Bytowia nam uciekają ; ). A Twoi znajomi nie wiedzieli, że raczej będzie komplet i nie mogli sobie kupić biletów w przedsprzedaży? : )
Qcu20

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna