Jako kibica z wieloletnim stażem zbulwersowały mnie texty dotyczące postawy kibiców Zagłębia podczas ostatnich dwóch meczy, jakie ukazały się na 100% (tu we szczególności), w Wyborczej autorstwa, jak mniemam Todura oraz materiału filmowego autordstwa Jaroszewskiego. Tym bardziej bulwersujące, że autorami są osoby, które prywatnie rzekomo są równiez kibicami ZS. Przy czym najwieksze mam do materiału ze 100% gdyz dały pozywkę Todurowi, który zachował się jak ostatnia medna.
Uzasadnienie:
Nie ulega wątpliwości, że tego rodzaju zachowanie jest wulgarne i chamskie. Pragne przy tym zaznaczyć iz lata temu sam zwracałem na to uwagę, kiedy chodziłem z dziećmi na mecze. Niemniej jedak w mojej ocenie wszystkim autorom zbrakło co najmniej zwykłej, ludzkiej solidności. Nikt, absolutnie zaden z autorów nie zająknął sie oł słowem o genezie takich zachowań. Który mamy sezon w 3 lidze

Dlaczego ten czas nalezy uznać za wszechmiar stracony

Co spowodowało, ze po kilku latach "rozwoju" klub z ponad 200-tys. miasta dostaje wp...ol od zespołu z miasteczka mniejszego niz wiekszość dzielnic Sosnowca.Albo ruszcie tyłki Panowie dziennikarze i zapytajcie o to Pana Prezydenta Sosnowca. I nie zapomnijcie zapytać czy nie jest mu wstyd, że Burmistrz Rypina ma lepszy zespół.
I nie piszcie głupot o środowisku biznesowym bo tu wystarczy słyszeć to, co się od lat dzieje w klubie i przeczytać wynik meczu.
I niech Pan Panie Todur nie pisze i takich głupot typu : "Dziwili się też fani Rozwoju, którzy twierdzili, że miejscowi kibice zachowują się tak, jakby Zagłębie przegrało minimum pięć meczów z rzędu" bo to nie jest sprawa ludzi z Rzwoju to po piwersze a po drugie, to napisz Pan , że kibice się zachowują tak jakby Zagłębie miało spied...ny piaty sezon z rzędu. A zdziwienia nie będzie. I na koniec. O jakiej liczbie wściekłych kibiców dla klubu z 200 tys. miasta mówimy

Wiekoszść juz dawno sobie dała spokój wiedząc, że jest tak jak z dowcipem, "co najczęściej je kibic Zagłębia Sosnowiec

Kibic Zagłebia Sosnowiec najczęściej je dymany".