TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Postprzez August 2011-09-07, 10:16 am

RUDI napisał(a):ten staruszek jeszcze nie jest najgorszy ,są o wiele gorsze ,jacyś śmieszni przedstawiciele PZPN się wypowiadają o nim jako o relikcie poprzedniej epoki

Nie moi drodzy. Z całym szacunkiem, Ludowy to dla mnie miejsce magincze i wyjątkowe. Ale infrastrukturalnie to dzisiaj syf, kiła i mogiła. No, chyba, że nasze ambicje sięgają porównywania się z Żaganiem czy Wągrowcem. Bez nowoczesnego stadionu klub nawet z najlepszymi menadżerami pewnych barier nie przeskoczy. Mnie cały czas kołacze kewstia stworzenia koncepcji powiązania moedernizacji czy też budowy nowego obektu z terenami, które leżą odłogiem przy Kresowej tam gdzie miał być Aqua Park. Coś na wzór Wrocławia.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez RUDI 2011-09-07, 12:10 pm

August napisał(a):
RUDI napisał(a):ten staruszek jeszcze nie jest najgorszy ,są o wiele gorsze ,jacyś śmieszni przedstawiciele PZPN się wypowiadają o nim jako o relikcie poprzedniej epoki

Nie moi drodzy. Z całym szacunkiem, Ludowy to dla mnie miejsce magincze i wyjątkowe. Ale infrastrukturalnie to dzisiaj syf, kiła i mogiła. No, chyba, że nasze ambicje sięgają porównywania się z Żaganiem czy Wągrowcem. Bez nowoczesnego stadionu klub nawet z najlepszymi menadżerami pewnych barier nie przeskoczy. Mnie cały czas kołacze kewstia stworzenia koncepcji powiązania moedernizacji czy też budowy nowego obektu z terenami, które leżą odłogiem przy Kresowej tam gdzie miał być Aqua Park. Coś na wzór Wrocławia.

Zgoda ,ale chyba też uważasz że nie jest to na chwilę obecną najważniejszy problem(według mnie nie był też w poprzednim sezonie)mamy mieć najładniejszy ,najnowszy ,stadion w 2 czy 3 lidze?oczywiści że zgadzam się z tym że musi być zmodernizowany,ale zwróć uwagę co by się działo w okół nas ,ile krzyku by było ,miasto dokłada do klubu ,miasto buduje(modernizuje)stadion ,ilu ludzi by podniosło krzyk że nie ma kasy na to czy tamto(wpisać dowolny przykład)W tym sezonie też nie walczymy o awans,może niech sytuacja się wyprostuje ,a wtedy nasze marzenia się spełnią,ja podchodzę do życia optymistycznie ,musi ku..wa się udać,musi :)
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez August 2011-09-07, 12:30 pm

RUDI napisał(a):chyba też uważasz że nie jest to na chwilę obecną najważniejszy problem

No właśnie niekoniecznie. Oczywiście mając na względzie ładowianie kasy przez Miasto wyłącznie z publicznych pieniędzy nie ma absolutnie mowy. Natomiast wcale irracjonalną nie wydaje się być koncepcja związana z wykorzystaniem leżących odłogiem terenów przy Kresowej, samego stadionu z potencjalnym(i)inwestorem(ami), którzy w zamian za część pożytków z tych terenów zechcieliby zainwestować w ten teren i przy okazji klub. Z tymże przy obecnie nam panujących decydentach zarówno Prezydentach jak i matołach z Rady Miejskiej to dziś science-fiction.Uważam, że na te tematy został kompetnie zapieprzony okres mniej więcej 2001-2008 gdzie można było coś robić a nie zrobiono nic.
August

Postprzez uzielone 2011-09-07, 6:39 pm

Jeżeli miasto zadeklaruje się jasno co do najbliższej przyszłości Ludowego i zacznie poszukiwać inwestorów i partnerów do inwestycji to będzie to jasny sygnał dla potencjalnych sponsorów, że może warto zainwestować w Zagłębie. Lepiej modernizować stadion stopniowo wraz z rozwojem i awansem sportowym drużyny bo będziemy już infrastrukturalnie przygotowani do gier na wyższym szczeblu niż gimnastykowanie się na ostatnią chwilę i wynajmowanie obcego obiektu aby spełnić wymogi licencyjne jak to miało miejsce w przypadku naszego awansu do ekstraklasy. Nie oszukujmy się, nim powrócimy na "salony" Ludowy zatraci już wszelkie resztki jakichkolwiek standardów licencyjnych i znowu będziemy w czarnej dupie. Podoba mi się wypowiedź prezesa Cracovii Filipiaka, który powiedział mediom, że wybudował nowy stadion ponieważ "czasy dziadostwa już minęły i ludzie nie chcą dziadostwa!". Nic dodać nic ująć.
uzielone

Postprzez uzielone 2011-09-09, 4:24 pm

"Od Bytovii tylko na krytą
W związku z oszczędnościami Zagłębie Sosnowiec od meczu z Bytovią Bytów będzie wpuszczało kibiców jedynie na trybunę krytą. Trybuna otwarta do końca rundy będzie wyłączona z użytkowania.
Cena biletu na trybunę krytą wynosić będzie 10 zł oraz zostanie przygotowanych 100 darmowych wejściówek dla wszystkich kobiet, dzieci w wieku 12 lat i młodszych oraz emerytów i rencistów z ważną legitymacją. Mecze Zagłębia Sosnowiec od soboty będzie mogło zobaczyć jedynie 1100 kibiców, gdyż tyle miejsc jest zamontowanych na trybunie krytej. "

Na takie posuniecie czekałem, ciesze się, że do klubu powraca rozsądek, w aktualnej sytuacji najlepsza decyzja! Mam nadzieję, że już niedługo Zagłębie będzie grać przy pełnej trybunie! ;-)
uzielone

Postprzez gregor 2011-09-09, 6:45 pm

Przed wielu laty lewa strona krytej patrząc wproet na tzw. otwartą była to trybuna zagorzałych fanatyków naszego ZAGŁĘBIA . SEMPRE FIDELIS
gregor

Postprzez Lars 2011-09-09, 6:51 pm

Szkoda tylko, że przy okazji nie burzymy tej aktualnie pustej trybuny, aby powoli zaczął powstawać nowoczesny stadion. Niestety niezależnie co przyniesie najbliższa przyszłość, to w dłuższej perspektywie z takim obiektem na piłkę nawet na polskim ekstraklasowym poziomie nie ma szans, nie mówiąc już o tym, żeby kiedyś zagrać w pucharach - tak jak w tym sezonie grał Śląsk Wrocław, a nie tak dawno grał z Nami.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Leżak 2011-10-01, 7:42 am

Mała ciekawostka jeśli chodzi o cenę i szybkosc budowy stadionu Piasta Gliwice

"Właściwa premiera gliwickiego obiektu ma nastąpic 5 listopada, kiedy to na górny sląsk zjedzie Wisła Płock. - Wówczas od momentu rozpoczęcia budowy minie ledwie 13 miesięcy. To imponujący wynik - przekonywał Frankiewicz. Cena ? - Z pełnym wyposażeniem będzie kosztował miasto mniej niż 60 milionów złotych - poinformował prezydent.

źródło: "SPORT" 1-2.10.2011
Leżak

Postprzez jigaboo 2011-10-01, 10:55 am

fajny, prosty obiekt ale z całym szacunkiem przypomina "supermarket".
jigaboo

Postprzez xenon 2011-10-01, 5:07 pm

tak prawdę mwiąc to aks niwka ma wieksze prawa uzywac herbu Sosnowca niz jakies tam zagłebie 1906.
xenon

Postprzez uzielone 2011-10-02, 9:39 am

jigaboo napisał(a):fajny, prosty obiekt ale z całym szacunkiem przypomina "supermarket".

Gliwice projektując nowy stadion wzorowały się na Energieteam Arena - kameralnym obiekcie niemieckiego SC Paderborn 07. Dobry wybór i należą im się gratulacje za zbudowanie pierwszego nowoczesnego klubowego stadionu w regionie. Marząc o nowym Ludowym kibice Zagłębia powinni mieć jednak zdecydowanie większe ambicje i wymagania niż Gliwice i uważam, że dla nas optymalny byłby taki obiekt jak ma na przykład Cracovia. Jako, że założyliśmy Stowarzyszenie to warto uwzględnić jako jeden z celów na przyszłość powstanie nowego stadionu i poruszać ten temat aby nie był tylko odkopywany przy okazji kolejnych wyborów samorządowych.
uzielone

Postprzez Adam1906 2011-10-02, 10:33 am

uzielone napisał(a):(...) Marząc o nowym Ludowym kibice Zagłębia powinni mieć jednak zdecydowanie większe ambicje i wymagania niż Gliwice i uważam, że dla nas optymalny byłby taki obiekt jak ma na przykład Cracovia. Jako, że założyliśmy Stowarzyszenie to warto uwzględnić jako jeden z celów na przyszłość powstanie nowego stadionu i poruszać ten temat aby nie był tylko odkopywany przy okazji kolejnych wyborów samorządowych.

Z uwagi na fakt, iż jak na razie to na Zagórze chodzi sobie na Z1906S po 1000 kibiców a na Ludowy na ZS po 500, to uważam, że skupić to się powinniśmy nad powrotem do jedności kibicowskiej a nie marzeniami o nowym stadionie... :redface:
Adam1906

Postprzez August 2011-11-04, 12:05 pm

Pobytem w hotelu Piramida w Tychach i treningami na stadionie miejskim w Sosnowcu lub w ośrodku treningowym Paprocany zainteresowani są Duńczycy i Czesi. Ci drudzy muszą jednak najpierw awansować na Euro (czekają ich baraże z Czarnogórą).
http://www.sport.pl/sport-trojmiasto/56 ... y,,10.html
August

Postprzez August 2012-02-15, 9:16 pm

Leszek Baczyński, kierownik Stadionu Ludowego, podkreśla, że obiekt jest gotowy, żeby przyjąć klub spoza Sosnowca, ale jednocześnie nie sądzi, żeby miał nim być Górnik.

Komisja Licencyjna naciska, żeby Górnik wskazał obiekt rezerwowy, na jakim będzie rozgrywał spotkania ekstraklasy. Działacze Polskiego Związku Piłki Nożnej nie godzą się, żeby zabrzanie grali dłużej na placu budowy.

Padła propozycja, żeby Górnik rozgrywał mecze na Stadionie Ludowym. Sosnowiecki obiekt nie tak dawno służył Wiśle i Cracovii, więc prawdopodobnie sprostałby wymogom licencyjnym.

- Wszystko jest możliwe, ale taka decyzja na pewno pociągnęłaby za sobą ogrom pracy - zaznacza Baczyński, który podkreśla, że to nie jest nowy pomysł. - Sygnał o ewentualnym zainteresowaniu Górnika grą w Sosnowcu dostałem już jakiś czas temu. Sugerowałem rozmowę pomiędzy prezydentami miast. Sprawa nie nabrała tempa, więc dla mnie nie ma tematu - podkreśla Baczyński.

Gdy w Sosnowcu grały krakowskie kluby, to finansowo skorzystało na tym Zagłębie. - To jednak były inne czasy. Dziś klub jest już miejską spółką i rządzi się innymi prawami. Zakładam jednak, że gdyby Górnik zagrał w Sosnowcu, to Zagłębie i miasto na pewno by na tym nie straciły - mówi Baczyński, który jest również prezesem drugoligowca.

http://www.sport.pl/sport-slask/1,12186 ... __Nie.html
August

Postprzez swiezy52 2012-02-15, 9:25 pm

August napisał(a): Sygnał o ewentualnym zainteresowaniu Górnika grą w Sosnowcu dostałem już jakiś czas temu. Sugerowałem rozmowę pomiędzy prezydentami miast. Sprawa nie nabrała tempa, więc dla mnie nie ma tematu - podkreśla Baczyński...

Gdy w Sosnowcu grały krakowskie kluby, to finansowo skorzystało na tym Zagłębie. - To jednak były inne czasy. Dziś klub jest już miejską spółką i rządzi się innymi prawami. Zakładam jednak, że gdyby Górnik zagrał w Sosnowcu, to Zagłębie i miasto na pewno by na tym nie straciły - mówi Baczyński, który jest również prezesem drugoligowca.

jak dla mnie pelen profesjonalizm... kasa lezy na ziemi ale zeby sie po nia schylic?? po co zabiegac u wlodarzy zeby jednak je podniesli??
brawo Panie Baczynski...
swiezy52
100% Zagłębie

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna