Marketing klubu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marketing klubu

Postprzez Adam1906 2011-03-30, 10:12 am

August napisał(a):Tylko pisząc o pretensjach pamiętach, że w przypadku 100% to strona tworzona na zasadzie wolontariatu kibiców. Każdy może taką stronę stworzyć i prowadzić.

August, bez urazy, to chyba nie znaczy, że mam sobie założyć "osobistą" stronę Zagłębia i tak samo ma zrobić z 50-ciu innych kibiców ? Na tym to polega, bo widocznie coś nie kumam ? ... Prawda jest taka, że jak mamy dwie "główne" strony naszego Ukochanego klubu, to należałoby o nie dbać. A tak, jeżeli ktoś postronny w chwili obecnej na nie wejdzie, to tak naprawdę nie wie, z kim dokładnie gramy najbliższy mecz ;-)
Adam1906

Postprzez August 2011-03-30, 10:15 am

Adam1906 napisał(a):jest taka, że jak mamy dwie "główne" strony naszego Ukochanego klubu, to należałoby o nie dbać.

POdaj mi definicję określenia "główne strony. Bo dla mnie "główną" jest strona oficjalna. Natomiast 100% jest stroną robioną z czyjejś pasji. Wmojej ocenie oretensje za brak marketingu przed meczem z Grudziądzem należy kierować do klubu...
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez August 2011-03-30, 1:16 pm

Marzy mi się coś takiego:

Władze Górnika Zabrze poinformowały dziś o powstaniu Oficjalnego Fanklubu. Członkostwo w nim to koszt 50 zł rocznie. Z drugiej strony, kibice będą mogli liczyć na sporo zniżek. Jakich?

Chociażby w sklepach, które są partnerami klubu. Ponadto członkowie będą mieli na przykład pierwszeństwo przy zakupie biletów na spotkania zabrzańskiego zespołu.

http://www.sportslaski.pl/rusza-oficjal ... ,info.html
August

Postprzez Qcu20 2011-03-30, 1:51 pm

W Sosnowcu nie do zrealizowania :) Tutaj jest brak jakiejkolwiek organizacji.
Dobrze napisałeś, że Ci się marzy...
Mnie się marzy, żeby ZS grało w Pierwszej lidze po tym sezonie i żeby benzyna znowu była po 3,50 zł..
Qcu20

Postprzez August 2011-03-30, 2:31 pm

Qcu20 napisał(a):W Sosnowcu nie do zrealizowania

A wcale nie. Zapomniałeś, że karty kibica, które wyrabiano za Hytrego służyły nie tylko do taksówek ? Ja np. dostałem zniżkę w jednej z knajp. Dlatego też śmiem twierdzić, że zalążek już był.
August

Postprzez Qcu20 2011-03-30, 2:42 pm

No niby tak ale to ktoś się musi tym zająć, jakby nie było to nie jest takie proste jak się wydaje.

Mówisz o kartach kibica. Ja zapytam o karnety. Wiadomo w ogóle ile karnetów zostało sprzedanych?

Druga rzecz odnośnie marketingu. W Gdańsku powstała fajna inicjatywa. Raz na jakiś czas piłkarze jeżdżą po osiedlach i spotykają się z kibicami i rozmawiają na temat klubu, meczy itd, odpowiadają na wszystkie pytania. U nas jak grajki się gdzieś pojawiają, to przeważnie są to zawodnicy rezerw, drugiej kategorii, że się tak wyrażę. Może jakaś współpraca z kinem Helios albo z Fantasy Park w Plazie? Coś na zasadzie "kup bilet na mecz a dostaniesz 20 % zniżki.. " :)
Qcu20

Postprzez August 2011-03-30, 2:59 pm

Qcu20 napisał(a):Gdańsku powstała fajna inicjatywa. Raz na jakiś czas piłkarze jeżdżą po osiedlach i spotykają się z kibicami i rozmawiają na temat klubu, meczy itd, odpowiadają na wszystkie pytania.

To jest jak u nas sciece-fiction...
August

Postprzez Qcu20 2011-03-30, 3:11 pm

Może niekoniecznie, trzeba tylko znaleźć do tego ludzi, którym chciałoby się tym zająć.
Napisałem Ci wcześniej, że u nas to marzenia, utopia...
Qcu20

Postprzez django 2011-03-30, 3:48 pm

Adam1906 napisał(a):Powiem tak: wchodzę codziennie na 100% Zagłębie Sosnowiec i Zagłębie.eu i tak sobie myślę, że zostały w końcu tylko 3 dni do sobotniego meczu z Olimpią Grudziądz (kto wie, czy nie najważniejszego i decydującego dla nas w tym sezonie meczu :!: ) a tutaj kompletnie NIC się nie dzieje w temacie jakiejkolwiek zapowiedzi meczowej czy wrzuconego na głównych stronach plakatu zachęcającego do przyjścia na Stadion Ludowy :!: :!: :!: Nikogo z prowadzących te strony powyższe nie interesuje ? Bez urazy, ale coś takiego dla takiego klubu jak ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC jest żenujące... :redface:

Trudno dawać zapowiedzi meczowe na 4 dni przed meczem. Jeżeli masz pomysły i chcesz pomóc, to zawsze możesz się zgłosić do Pawła na priv.
django

Postprzez August 2011-03-31, 3:12 pm

Rodzinna firma, założona przez braci – Arkadiusza i Wojciecha Kopeć, została nowym sponsorem Zagłębia. Umową będzie obowiązywała do czerwca z możliwością przedłużenia na kolejny sezon.

K-System od 20 lat działa w branży motoryzacyjnej, a także zajmuje się działem filtracji i wentylacji powietrza. Firma współpracuje z wieloma partnerami między innymi: Volz-Luftfilter, Vitto Filter, Optima, Chemicar Europe, Trisk, Tork, Protek-System, CSV.

Więcej o K-System można przeczytać na stronie - www.ksystem.pl

http://www.zaglebie.eu/k-system-nowym-s ... _1409.html
August

Postprzez PawełK 2011-03-31, 3:55 pm

August napisał(a):Rodzinna firma, założona przez braci – Arkadiusza i Wojciecha Kopeć, została nowym sponsorem Zagłębia. Umową będzie obowiązywała do czerwca z możliwością przedłużenia na kolejny sezon.

K-System od 20 lat działa w branży motoryzacyjnej, a także zajmuje się działem filtracji i wentylacji powietrza. Firma współpracuje z wieloma partnerami między innymi: Volz-Luftfilter, Vitto Filter, Optima, Chemicar Europe, Trisk, Tork, Protek-System, CSV.

Więcej o K-System można przeczytać na stronie - http://www.ksystem.pl

http://www.zaglebie.eu/k-system-nowym-s ... _1409.html

Widać, że starzy sponsorzy wracają...

Obrazek

Zdjęcie z meczu Zagłębie II Sosnowiec - Poczesna (10.06.2007)
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2011-03-31, 4:04 pm

PawełK napisał(a):Widać, że starzy sponsorzy wracają...

Jeszcze jakby ten , którego logo na koszulkach widać, wrócił...
August

Postprzez Dobromir01 2011-04-02, 9:41 am

Widać,że w klubie jest coraz lepiej, Prezes działa Reklamy się pojawiły, no no.
Szkoda ze nie umiał zorganizować przedsprzedaży biletów, uruchomić sprzedaży pamiątek klubowych chociażby w sklepie internetowym, itd itd.
Marketing na poziome okręgówki a działania conajmniej 2 znaczne.
Nie dba się o aktualnych kibiców a próbuje sciągnać na Ludowy nowych nie mając nic w zamian do zaoferowania.
Dobromir01

Postprzez PawełK 2011-04-22, 1:54 pm

21 kwietnia – Dzień Sobowtóra
(red.), 2011-04-15, 15:26

Uważacie, że jesteście podobni do Marcina Lachowskiego, Vladimíra Bednára a może Oleksii’ego Shliakotina? Sprawdźcie się i wystartujcie w Konkursie na Sobowtóra Piłkarza Zagłębia.

źródło: strona oficjalna

Chyba piłkarze nie mają sobowtórów... Wczoraj miały być wyniki a tu cisza :-(
PawełK
pyszałek

Postprzez django 2011-04-22, 6:50 pm

Podobno zgłosił się ktoś łudząco podobny do Dziółki, ale spece od marketingu nabrali podejrzeń, zbadali mu DNA i okazało się, że to prawdziwy Dziółka chciał wyłudzić pendrajwa. A tak poważnie, to czekam na następne konkursy. Głupszego już chyba nie wymyślą, ale kto wie...
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna