Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez suchy1906 2011-03-23, 8:41 am

"W pierwszym meczu na „Ludowym” >>sosnowiczanki<< pokonali Ruch Zdzieszowice 1:0. Do rozegrania zostało 6 spotkań z: Olimpią Grudziądz, Elaną Toruń, Czarnymi-Arena Żagań, Miedzią Legnica, Rakowem Częstochowa, Jarotą Jarocin."

http://zaglebie.eu/trwa-sprzedaz-karnetow-_2_1390.html
suchy1906

Postprzez yahaya 1906 2011-03-23, 9:34 am

suchy1906 napisał(a):"W pierwszym meczu na „Ludowym” >>sosnowiczanki<< pokonali Ruch Zdzieszowice 1:0. Do rozegrania zostało 6 spotkań z: Olimpią Grudziądz, Elaną Toruń, Czarnymi-Arena Żagań, Miedzią Legnica, Rakowem Częstochowa, Jarotą Jarocin."

http://zaglebie.eu/trwa-sprzedaz-karnetow-_2_1390.html

:kiepsko: trochę żałosny ten błąd.Oby to szybko poprawili :redface:
yahaya 1906

Postprzez Adam1906 2011-03-23, 11:08 am

yahaya 1906 napisał(a):
:kiepsko: trochę żałosny ten błąd (...)

TROCHĘ ? :!: ? Powiem szczerze, że :czerwona: ŻAŁOSNA to jest ta cała "oficjalna" strona, nie mówiąc o :czerwona: BEZNADZIEJNYM "oficjalnym" forum :!: :!: :!: Jak się qrwa Adamczyk nie obudzisz to przestań nam, kibicom, pierdolic o jakichkolwiek planach związanych z marketingiem :!: :!: :!: Nie potraficie profesjonalnie prowadzić internetowej strony klubu a rzekomo chcecie cokolwiek zrobić w celu rozpropagowania Naszego Ukochanego Zagłębia... ŻAŁOSNE :redface:
Adam1906

Postprzez Darian 2011-03-23, 11:22 am

Ogólnie termin "sosnowiczanie" jest zdecydowanie nadużywany przez Wasika jak i całą redakcie zaglebie.eu w szczególności że zarówno wiekszosć piłkarzy jest spoza Sosnowca jaki i również spora część kibiców.
Podobnie jak druzyna z Sosnowca to równie dobrze może być Górnik,Czarni czy Sielec. Tak wiec dla przypomnienia ta drużyna z Sosnowca to jest ZAGŁĘBIE! No ale redaktor chyba się wstydzi używać za często nazwy skoro konsekwetnie mówi i pisze o drużynie z Sosnowca. :redface:

A żeby było w temacie to w najbliższą niedziele czeka nas zacna impreza na Zimowym:

Zjednoczeni zawodnicy zagrają dla Bartka Nowaka, bramkarza Zagłębia Sosnowiec, który zmaga się z ciężką chorobą. Na lodzie spotkają się hokeiści Zagłębia z drużyną złożoną z zawodników PLH. Na tafli „Stadionu Zimowego” powalczą również kibice Zagłębia Sosnowiec i BKS-u Bielsko Biała.

Więcej tutaj: http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl/news/711-hockey-power-zagbie-pokole-dla-bartka-nowaka

zatem Wszyscy na Zimowy!!!
Darian

Postprzez django 2011-03-23, 5:58 pm

A ja uważam, że oficjalna strona jest jedynym aspektem tego klubu, który jest na ekstraklasowym poziomie. I najlepiej o tym świadczy to, że czepiamy się literówek. Przejrzyjcie sobie strony drugo czy nawet pierwszoligowych klubów i porównajcie. Naprawdę nie mamy się czego wstydzić. Forum to już jest trochę inna sprawa i niekoniecznie podciągałbym to pod stronę, ale jest to po prostu problem w komunikacji na linii klub - kibice.
django

Postprzez August 2011-03-23, 7:17 pm

django napisał(a):A ja uważam, że oficjalna strona jest jedynym aspektem tego klubu, który jest na ekstraklasowym poziomie

Ale jest zbyt statyczna. Poza dniami, kiedy odbywają się mecze na strzonie dniami nic sie nie dzieje. Bądź przekazywane są jakieś kompletnie nieistotne i nieinteresujące popierdóły. A tymczasem to ta strona winna byc motorem napędowym najświeższych informacji z klubu. Działać też trochę na zasadzie tabloidu czyli kto, co , gdzie , co lubi a czego nie. Mogłyby by być zamieszczane infrmacje dla bardziej wymagających kibiców. Mnie np. interesowałyby informacje o psiedzeniach Rady Nadzorczej i tematyce spotkań, Walnych Zgromadzeniach itd... Tymczasem o tym, że np. Suker jest po artroskopii kolana dowiaduję się z Wyborczej.

PS. Dotychczas najlepsze na stronie były materiały przygotowywane przez Yooshkiego
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez SO_1906 2011-03-23, 7:20 pm

Mnie się marzy chociaż jedna strona na poziomie, jaki mają strony Legii- zarówno kibiców jak i oficjalna. Chodzi oczywiscie o legia.com i legionisci.com(lub zyleta.info ale to mniej popularna dla nas strona), dużo ciekawych informacji, oczywiscie o takich pewnego rodzaju relacjach typu "stawka większa niż mecz" lub kilka filmików z wywiadami, bądź relacjami z treningów nie wymagam. Poprostu chciałbym poczytac informacje co sie dzieje codziennie w klubie, a nie co sie dzieje co 4 dni.

EDIT: Mowiac w skrócie, chodziło mi o to co napiasł August. Ta strona żyje tylko w weekend, a cały tydzien hibernacja. Moim zdaniem strona oficjalna tak nie powinna wyglądać.
SO_1906

Postprzez django 2011-03-23, 7:38 pm

Nie piszę, że ta strona jest idealna, bo sam mam zastrzeżenia. Ale w porównaniu do stron z I i II ligi jest naprawdę jedną z najlepszych. Radio, filmowane wywiady po meczach, foto, ogólny wygląd to są duże plusy. Jeżeli chodzi o merytorykę, to pamiętajcie, że to jest strona oficjalna, co wiąże się z brakiem obiektywizmu, cenzurą, czy nawet autocenzurą. Po prostu taka jest specyfika stron oficjalnych, że pisze się tylko to, co spodoba się szefowi. Można to robić na różne sposoby, ale to raczej nie jest temat na forum.
django

Postprzez August 2011-03-23, 8:02 pm

Mnie nie chodzi o brak obiektywizmu, co jest samo w sobie naturalne ale o to, że nawet tych oficjalnych, suchych informacji płynących z klubu, druzyny jest bardzo niewiele...
August

Postprzez django 2011-03-23, 8:08 pm

August napisał(a):Mnie nie chodzi o brak obiektywizmu, co jest samo w sobie naturalne ale o to, że nawet tych oficjalnych, suchych informacji płynących z klubu, druzyny jest bardzo niewiele...

Uważam, że jedno wynika z drugiego. Lepiej nie pisać o czymś, co może się nie spodobać. Czy to prezesowi, trenerowi, czy właścicielom.
django

Postprzez SO_1906 2011-03-23, 8:17 pm

Co do tego wyglądu to bym się kłócił. Na pewno znalazłbym w 1 i 2 lidze ciekawsze projekty. Mnie np. bardzo wpadła w oko strona Śląska Wrocław ( http://www.slaskwroclaw.pl/index.dhtml ). Takie odnośniki duzo ułatwiają, tylko znowu co u nas umieszczać w odnosnikach, jak marketingowcy urlop mają... :kiepsko:
SO_1906

Postprzez django 2011-03-23, 8:31 pm

SO_1906 napisał(a):Co do tego wyglądu to bym się kłócił. Na pewno znalazłbym w 1 i 2 lidze ciekawsze projekty. Mnie np. bardzo wpadła w oko strona Śląska Wrocław ( http://www.slaskwroclaw.pl/index.dhtml ). Takie odnośniki duzo ułatwiają, tylko znowu co u nas umieszczać w odnosnikach, jak marketingowcy urlop mają... :kiepsko:

Napisałem, że jedna z najlepszych, a nie najlepsza. Podałeś przykład strony ekstraklasowego Śląska. Tylko weź pod uwagę, że tam właścicielem jest Solorz, a u nas Kulczyk z Wodzisławia, a co za tym idzie tam w marketing, czyli min. stronę oficjalną są pompowane odpowiednio większe pieniądze. Lepiej podaj mi przykład bardziej profesjonalnej strony oficjalnej na poziomie II ligi, bo piszesz, że tutaj też są ciekawsze projekty.
django

Postprzez August 2011-03-23, 9:13 pm

django napisał(a):Uważam, że jedno wynika z drugiego. Lepiej nie pisać o czymś, co może się nie spodobać. Czy to prezesowi, trenerowi, czy właścicielom.

Pozwolę sobie zacytować sformułowanie, jakiego użył nasz wspólny znajomy na pw, a mianowicie o to, że ludzie z klubu muszą zrozumieć, że na określone informacje z klubu zawsze będzie popyt ze strony kibiców.
August

Postprzez django 2011-03-23, 9:22 pm

August napisał(a): ludzie z klubu muszą zrozumieć, że na określone informacje z klubu zawsze będzie popyt ze strony kibiców.

Obawiam się, że nie ma szans, żeby ludzie z klubu to zrozumieli. Tutaj niestety podaż nie wynika z popytu kibiców, tylko klubowych decydentów.
django

Postprzez SO_1906 2011-03-23, 9:27 pm

Kiedys zaciekawiła mnie strona Wisły Płock, GKS-U Tychy i Zawiszy. Jednak z tą ostantnią teraz jest troche gorzej. A jeśli chodzi o taki praktyczny wstęp, to takowy zastosowano na stronie Chojniczanki. Wchodze tam gdzie chce i strona zdecydowanie ciekawsza.
SO_1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna