Sezon 2010/2011 Medalowy?

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Re: Sezon 2010/2011 Medalowy?

Postprzez fanatyksc1906 2010-10-22, 9:57 pm

fanatyksc1906

Postprzez jondek 2010-10-23, 9:26 am

Dziwnie jakoś brzmią te posty przedmeczowe :redface: Wielki SZACUN dla naszych,że podjęli walke po takim osłabieniu,nie załamali sie po stracie bramki w ostatnich sekundach meczu,wytrzymali psychicznie i kondycyjnie rzuty karne.Brawa dla zawodników i trenerów.Brak postów krytyków wystarczy za cały komentarz :redface: Kopara wam opadła ? :)
jondek

Postprzez Darian 2010-10-23, 9:59 am

To ja też napiszę WIELKIE SŁOWA UZNANIA przede wszystki dla Tomka Dzwonka. To dzieki niemu ten wynik był korzystny to on bronił jak w transie o czym chociażby świadczy statystyka 60 strzałow oddanych na jego bramke do tego kapitalna postawa w karnych. Jeszcze raz wielkie brawa i wielkie słowa uznania. To jest dowód dlaczego należy stawiać na naszych a nie żadnych Rajskich,Kubalskich i inne chore wymysły prezesów. Brawo Tomek. :brawo:

Jaros się obudził i kto by pomyślał że go jeszcze na coś stać. To znaczy stać go wiadomo było od dawno, niestety chłopak się pogubił nieco w pewnym etapie i dostosował się do tej całej ligowej młucanki która zabiła w nim hart i ducha "wojownika" oraz zabiła w nim ambicję do ddobrej gry. Dobry mecz Sarnika który nie tylko inicjował akcje ale też wymiatałc przy bandzie :brawo: Koziołki z Dołęgą też nie zasypywali gruszek w popiole i zagrali na swoim bardzo dobrym poziomie. Łukasz Podsiadło grał bardzo mądrze.

W obronie zagralismy wreszcie agresywnie i taktycznie poukładani. Co prawda straty też się zdarzały ale ważne że nikt z obrńców nie odpuszczał i nie odstawiał kija nawet gdy był za napastnikiem tyskim. To się naprawdę ceni. :brawo:

Co DO ULTRASÓW - zróbcie nam tą przysługę i nie nawiedzajcie juz Zimowego. Jak chcecie wpierdalać słonecznik to są lepsze na to miejsca. A jeżeli się wstydzicie śpiewać o swoim Zagłębiu to po h*** z was kibice. Jednym zdaniem WYPIERDALAĆ Z ZIMOWEGO JEBANI LANSERZY! :czerwona: p.s. wyjątek stanowią może góra 2 osoby które uczęszczaja regularnie na mecze to ich się to nie tyczy.
Darian

Postprzez kierat 2010-10-24, 6:12 pm

Zaglębie - mistrz końcówek: Krynica, Tychy, Podhale. Znowu przegrywamy mając extraligowy skład tym razem z łebkami z Nowego Targu.Brawo
kierat

Postprzez bolo73 2010-10-24, 6:20 pm

k***a trzeci mecz pod rząd k***a k***a k***a!!
bolo73

Postprzez Landryn 2010-10-24, 6:34 pm

Panowie , może przyzwyczaimy się powoli do tego , że nasza drużyna już nie jest ta z górnej półki tylko jesteśmy jedynie przeciętniakami w najwyższej lidze ? .
Nie ma wyników = nie ma punktów.
Landryn

Postprzez bolo73 2010-10-25, 7:55 am

Landryn to się już wie ale k***a niech mnie ktoś oświeci,najlepiej ktoś z hokeistów bo to będzie info z pierwszej ręki,jak to się robi,że albo tracimy bramki wówczas kiedy powinniśmy je zdobywać tj. grając w przewagach albo w ostatniej minucie meczu.niech mnie ktoś oświeci,bardzo proszę,bo rozumiem,wszystko rozumiem,że takie sytuacje się zdarzają,to jest sport ale jak to się zdarza co mecz to tego k***a już nie rozumiem.Przepraszam za słownictwo ale jestem wkurwiony i nic na to nie poradzę.Więc czekam na logiczne uzasadnienie wspomnianego przeze mnie powyżej stanu rzeczy.
bolo73

Postprzez kierat 2010-10-25, 10:45 am

Landryn napisał(a):Panowie , może przyzwyczaimy się powoli do tego , że nasza drużyna już nie jest ta z górnej półki tylko jesteśmy jedynie przeciętniakami w najwyższej lidze ? .
Nie ma wyników = nie ma punktów.

Nie jestesmy z górnej półki to fakt, a Podhale jest?. Patrząc na składy i lodowe doświadczenie to powinniśmy ten mecz wygrać na luzie. Sarnik, Jaros, Dołęga, Kozłowski, Marcińczak, Kuc, Banaszczak, Voznik to zawodnicy z przeszłością reprezentacyjną, pozostali grają od paru ładnych lat w PLH. Jak nic nasza przewaga.Podhale powinno to wmoczyć naszym cwaniactwem, wiekszym ograniem, powinni zapłacić frycowe w tym roku. A u nas jak zwykle,jeden ogląda się na drugiego, a niejeden sie modli żeby już zaczęli grać Baranyki, Bakrliki i inne, podczepić się pod nich i przejechać do końca sezonu.
kierat

Postprzez Darian 2010-10-25, 11:13 am

bolo73 napisał(a):Landryn to się już wie ale k***a niech mnie ktoś oświeci,najlepiej ktoś z hokeistów bo to będzie info z pierwszej ręki,jak to się robi,że albo tracimy bramki wówczas kiedy powinniśmy je zdobywać tj. grając w przewagach albo w ostatniej minucie meczu.niech mnie ktoś oświeci,bardzo proszę,bo rozumiem,wszystko rozumiem,że takie sytuacje się zdarzają,to jest sport ale jak to się zdarza co mecz to tego k***a już nie rozumiem.Przepraszam za słownictwo ale jestem wkurwiony i nic na to nie poradzę.Więc czekam na logiczne uzasadnienie wspomnianego przeze mnie powyżej stanu rzeczy.

Bolo ja to spróbuje wytłumaczyć że tego poprostu nie da się logicznie wytłumaczyć :lol:

A tak na poważnie jest to pewien fenomen bo pod względem straconych bramek w przewadze jesteśmy absolutnym liderem a liczba straconych w ten sposób dochodzi do niemal 10. Zdarzało się niejednokrotnie w poprzednich sezonach że traciliśmy bramki w przewadze ale to były pojedyńcze wpadki. Z sezonu na sezon było pod tym względem coraz "lepiej".

Przyczynę upatruje w psychice,koncentracji i przede wszystkim zgraniu formacji. Myślę że ten ostatni element jest kluczowy bo takich rotacji jak w tym sezonie jeszcze nie mieliśmy a zapowiada się że to jeszcze nie koniec. Jest takie przysłowie które jest adekwatne do panującej w naszym klubie sytuacji: Jaki pan taki kram
Tak więc za cały stan rzeczy odpowiedzialny jest prezes i jego polityka kadrowa destabilizująca sytuację klubu. Zmiana trenera, ciągła niepewność i brak wykrystalizowanych piątek powoduje to co mamy. Sensacyjne zwycięstwo nad Tychami i porażki z Krynicą i teraz z Podhalem potwierdzają tylko to, że ta drużyna nie może prezentować ustabilizowanej formy i podejrzewam że będzie tak do końca rozgrywek w tym sezonie - o ile oczywiście go dogramy do końca.
Darian

Postprzez _darthvader 2010-10-25, 12:05 pm

Jeśli chodzi o naszą grę w przewagach i osłabieniach w tym sezonie to trochę statystyki:
Bramki stracone w osłabieniu - 18
Bramki stracone w przewadze - 6 :!: :!:
Bramki zdobyte w przewadze PP1 - 12, PP2 - 3
Bramki zdobyte w osłabieniu SH1 - 2, SH2 - 1
_darthvader

Postprzez Landryn 2010-10-25, 4:08 pm

Kierat , jak dla mnie to i tak grają lepiej niż nasze gwiazdy .
Co do statystyk : Tak wygląda nasza gra. Liczby nie kłamią .
Landryn

Postprzez slawek_71 2010-11-05, 8:56 am

Ajtam ajtam!!! Koledzy nie jest tak zle jak myslalem :lol: W jednej kwestii jestesmy bezapelacyjnym liderem w tabeli: PIM http://www.hokej.net/pl/tabela,viewTabelaFull,15,2.html :brawo: To dobry znak i od dnia dzisiejszego powinno byc juz tylko lepiej i lepiej!!! ;-)
slawek_71

Postprzez bolo73 2010-11-05, 1:52 pm

No co tu dużo Sławek gadać,musi być lepiej,musimy po prostu bić każdego po kolei i piąć się wyżej w tabeli.Tak więc trzeba zacząć już dzisiaj.A ponieważ z tego co czytałem Unia zaprezentowała się we wtorek w Krakowie w PP dość słabo to szanse ku temu mamy spore.
bolo73

Postprzez pogoń1906 2010-11-05, 11:33 pm

Niestety moja wypowiedz nie bedzie mila :-( SORRRY
kur..... CO to ma byc , przeciez BLOT Tto kur.... nie potrafi bronic , gdzie ten bernat znajduje takich zawodnikow i gdzie do chu...... !!!!!!!!!!!!! jest NOWAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ten mecz byl wygrany gdyby nie to ze NAM DZWONKA zepsuli. Tak mnie to boli ze zaraz sie chyba poplacze :-( , tak sie zapowiadalo zajefajnie. A gosc z uniiii o nazwisku RiHa to powinien normalnie dostac wpier....... ci co byli na meczu beda wiedziec o co chodzi
PZDR KIBICOW HOKEJA I KIBICOW PILKI CO STAWILI SIE NA MECZU HOKEJA
A RESZTE TO ......ACH TEZ POZDRAWIAM
pogoń1906

Postprzez Leżak 2010-11-06, 9:19 am

Nowak bedzie bronil jutro w Jastrzebiu, tak obstawiam.
Leżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej