Radio Zagłębia !

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Tomaszek 2003-11-04, 1:50 pm

CharoN^ napisał(a):Jeśli nie byłoby dużego obciążenia na danym Laptopie z którego komentowano by mecz, wystarczy łącze 64 kb/s. Najlepiej jeśli będzie to jakiś porządny mikrofon :twisted. Bo na niektórych zwykłych przekaz psuję się właśnie przez mikrofon.

P.S Kto zna się na IP serwerów ?!?!?!?

O ile mi wiadomo nie komentuje sie meczy Zagłębia za posrednictwem laptopa tylko komórki
a co do radia to autorzy strony nie maja czasu na takie coś więc najprawdopodobniej stworzymy własne amatorskie radio zagłebia :twisted:
pozdro ! ! ! !
Tomaszek
Żółta kartka

Postprzez CharoN^ 2003-11-04, 3:34 pm

komentować komórkom :shock:. Hmmm ... . O komentowaniu komórkom to nie mam zielonego pojęcia, nawet nie wiem w jaki sposób ma to przebiegać ... !? Amatorskie radio kibiców to dobry pomysł. Tylko prowadzić je musi ktoś obeznany !?!?!?

P.S MoŻe JeSt KtoŚ, kTo M!aŁby CzAs I ChęCi PodJęciA s!Ę PraCy PrzY RadIu
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Tomaszek 2003-11-04, 3:55 pm

CharoN^ napisał(a):komentować komórkom :shock:. Hmmm ... . O komentowaniu komórkom to nie mam zielonego pojęcia, nawet nie wiem w jaki sposób ma to przebiegać ... !? Amatorskie radio kibiców to dobry pomysł. Tylko prowadzić je musi ktoś obeznany !?!?!?

P.S MoŻe JeSt KtoŚ, kTo M!aŁby CzAs I ChęCi PodJęciA s!Ę PraCy PrzY RadIu

Qrwa chodzi mi że relacja jest wpisywana na stronę z informacje są przekazywane za pomocą telefonu a nie żadnego laptopa
a odnosnie radia to jest kapa chyba że ktoś wynajdzie serwer (na linuxie czy c*** wie jak to się pisze bo jestem zielony) to wtedy można mysleć,
a więc czekamy na "sponsora", niebędzie sponsora nie będzie radia
Tomaszek
Żółta kartka

..

Postprzez zaglebie1906 2003-11-04, 7:13 pm

Jeśli chcecie założyc amatorskie radio to zapraszam na
www.eskakomp.xp.pl jest na niej cała usługa osobiście to niejest moja strona dlatego nietraktójcie jej jako reklama!
zaglebie1906

Postprzez krzysiu 2003-11-05, 11:04 pm

Co do pomysłu z radiem to mogę powiedzieć, że już dawno luźno z kilkoma osobami rozmawialiśmy na ten temat, ale wystarczy spojrzeć na oglądalność strony w trakcie relacji LIVE, zeby stwierdzić, że nierealne jest bez konkretnych nakładów finansowych postawienie radia, które obsłużyłoby wszystkich chętnych, a takiego co "wpuści" powiedzmy 20 pierwszych osób to nie ma sensu robić.

Poza tym pozostawałoby odpowiedzieć na pytanie kto podjąłby się komentowania, bo porowadzenie jednocześnie relacji tekstowej i dźwiękowej przez te same osoby nie wchodzi w żadnym wypadku w grę. Rezygnacja z relacji tekstowych na rzecz radia również nie.

Jeżeli komuś się uda stworzyć takie radio o niekomercyjnym charakterze, to jeżeli będzie prezentowało odpowiedni poziom, to chętnie będziemy je promować na stronie. I to chyba jedyna rzecz jaką możemy zrobić, bo nikt z nas się ani od strony technicznej, ani praktycznej na na prowadzeniu internetowego radia nie zna.
krzysiu
HONOROWY CZŁONEK FORUM

Postprzez Monti 2003-11-06, 11:38 am

W 100% się z tym zgadzam .
Monti
Moderator

Postprzez zaglebie1906 2003-11-06, 11:08 pm

Jak Redaktorzy tak uważają to trzeba przyjąść ich opinię za słuszną !
zaglebie1906

?

Postprzez zaglebie1906 2004-01-02, 4:09 pm

Nakłady finansowe ? hmmm.... ! Jeśli ktoś by miał ochote to mógłby pochodzic o popytać różne dobre firmy , któe mozna się domyślać przynosza zyski , i może jakaś firma się zgodzi , albo zznaleść kilku sponsórów któym wzamiane odwdzięczymy się reklamą co pare minut !
Strasznie mało osób ma łącze 2mb/s , które musi być żeby niebyło bufora co chwile , ale napewno na terenie Zagłębia znajdzie się jakis provider lub dostawca usług internetowych dla którego niebędzie stanowić to problemu :!: :lol:
zaglebie1906

Poprzednia strona

Powrót do Kibice