Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
cole93 napisał(a):Hubert Jaromin został nowym piłkarzem GKS Tychy. 31-letni zawodnik, który z powodzeniem może występować na pozycji pomocnika jak i napastnika, podpisał dzisiaj dwuletni kontrakt z tyskim klubem.
Jaromin ostatni rok spędził w drugoligowym Zagłębiu Sosnowiec, gdzie w 25 spotkaniach zdobył dwa gole. Ponadto piłkarz w przeszłości grał m.in. w Ruchu Radzionków, Szczakowiance Jaworzno, Podbeskidziu Bielsko-Biała, GKS Katowice oraz Polonii Bytom. Dotychczas wystąpił w 38 meczach ekstraklasy, w których strzelił jedną bramkę.
Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem nowy nabytek tyszan będzie do dyspozycji trenera Adama Noconia już podczas sobotniego meczu 4. kolejki z Miedzią Legnica.
http://gkstychy.info/index.php?option=c ... showNews=1
Paweł Cygnar wraca do Szczakowianki
24-letni pomocnik Paweł Cygnar w piątek został wypożyczony do końca roku z I-ligowego LKS-u Nieciecza do Szczakowianki Jaworzno. Jaworznianin, który już wcześniej przez trzy lata bronił barw obecnego czwartoligowca, w czerwcu tego roku wywalczył awans do I ligi z Niecieczą.
W II-ligowych rozgrywkach przez większość sezonu był podstawowym graczem. Cygnar w 2007 roku po trzech latach gry dla biało-czerwonych przeniósł się do Zagłębia Sosnowiec, gdzie rozegrał 18 meczów w ekstraklasie. - Otrzymałem możliwość poszukania sobie klubu, w którym będę mógł regularnie grać. Miałem oferty z innych choćby II-ligowych klubów, jednak zdecydowałem się pomóc Szczakowiance w osiąganiu jak najlepszych wyników. Został stworzony ciekawy zespół, który nie jednego zaskoczy - podkreśla jaworznianin, który już w meczu z Sarmacją będzie mógł zagrać.
Być może to jednak nie będzie jedyny transfer Szczakowianki, który jeszcze do końca sierpnia zostanie sfinalizowany. Z zespołem trenuje doświadczony rosły napastnik również z I ligi, z którym działacze prowadzą rozmowy.
źródło: własne / szczakowianka.pl
Adam1906 napisał(a):Znając życie, jako już były zawodnik Zagłębia, odblokuje się w nowej drużynie i, jak u nas strzelił AŻ 2 gole, to tam ich walnie z 15...
W zaległym meczu 7. kolejki grupy zachodniej II ligi Tur Turek przegrał 1-2 (1-1) na własnym boisku z Jarotą Jarocin.
7 września 2010, 16:15 - Turek
Tur Turek 1-2 Jarota Jarocin
Grzegorz Kmiecik 41 - Szymon Matuszewski 3, Bartosz Kieliba 75
Tur: Dawid Kręt - Aílton, Jamaica, David Topolski, Kamil Mitka - Mateusz Jóźwiak (89 Szymon Izydorczyk), Artur Bednarczyk (55 Paweł Łączny), Mateusz Roszak (85 Piotr Wrzeszcz), Tomasz Ostalczyk (83 Piotr Bieniek) - Damian Sędziak, Grzegorz Kmiecik.
Jarota: Dariusz Brzostowski - Paweł Majusiak, Bartosz Kieliba, Piotr Garbarek, Dariusz Juracki, Krzysztof Czabański (65 Jacek Pacyński), Grzegorz Idzikowski, Szymon Matuszewski (76 Hubert Oczkowski), Krzysztof Gościniak, Jonasz Jeżewski, Krzysztof Bartoszak (70 Maciej Stawiński).
żółte kartki: Grzegorz Kmiecik - Dariusz Juracki, Karol Danielak, Jacek Pacyński.
sędziował: Jacek Kikolski (Płock).
Mecz zaplanowany na godzinę 16:00 rozpoczął się z 15-minutowym opóźnieniem z powodu spóźnienia gości.
Użytkownicy przeglądający ten dział: aro10