Marketing klubu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marketing klubu

Postprzez turku 2010-08-06, 3:01 pm

Jednak wtedy stadion był pełny. Taki był mój pomysł bo co innego na szybko można zrobić żeby przekonać kibiców do przyjścia na stadion. Jak ktoś nigdy nie chodził to atmosfera go nie przekonasz, bo nie wie co traci. A tak zrobić taniej w rundzie jesiennej taniej bilety, pikniki się uzależnią a na wiosenną o ile wyniki na to pozwolą podnieść do obecnej ceny.
turku

Postprzez legia1990 2010-08-06, 6:32 pm

Popatrzcie na LEGIE. Zawsze powtarzam aby od lepszego się uczyć . I w ten prosty sposób wywnioskowałem ze w Zagłębiu bardzo cierpi marketing. Wzywam Was kibiców aby zrobić rożne akcje pod tytułem "Pełen Stadion" Musimy pokazać tym którzy wola siedzieć przed monitorami niż na meczu ze to nie jest to samo, musimy pokazać poprzez media- jak to fajnie brzmi ( 3 władza) ze na Zagłębiu jest 100 % "Kulturalny " doping, ze krzesełka sa czyste (dużo kibiców narzeka), i wiele inny mankamentów. Wszystkich nie wymienię . Ale na pewno czeba coś z tym zrobić .

P.S
Aktualnie mamy 5 głównych sponsorów. MOŻEMY MIEĆ WIĘCEJ!!!
legia1990

Postprzez patrios91 2010-08-06, 10:18 pm

legia1990 napisał(a):P.S

5 sponsorow,a jeden sredniak majacacy wlasna firme moglby dac 2 razy wiecej niz 5 te firm razem wzietych. Sponsoring tutaj to darmocha i nie wiem kiedy sie to zmieni i czy sie zmieni. Comarch-50 tys...normalnie smiech. Czekam i czekam na ruch Adamczyka odnosnie sponsorow. Kaska od miasta sie skonczy i znowu bedziemy plakac i biegac po boisku wolnym tempem zamiast grac w pilke. Trzeba pamietac,ze krakusy stadionu juz nie wynajmuja i kasa zaraz sie skonczy.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez legia1990 2010-08-06, 10:54 pm

patrios91 napisał(a):
legia1990 napisał(a):P.S

5 sponsorow,a jeden sredniak majacacy wlasna firme moglby dac 2 razy wiecej niz 5 te firm razem wzietych. Sponsoring tutaj to darmocha i nie wiem kiedy sie to zmieni i czy sie zmieni. Comarch-50 tys...normalnie smiech. Czekam i czekam na ruch Adamczyka odnosnie sponsorow. Kaska od miasta sie skonczy i znowu bedziemy plakac i biegac po boisku wolnym tempem zamiast grac w pilke. Trzeba pamietac,ze krakusy stadionu juz nie wynajmuja i kasa zaraz sie skonczy.

Zgadzam się z tobą popatrzmy taki klubik jak LKS Nieciecza!! Ma bardzo dobrego sponsora i gdzie sa, w 1 lidze. A te miasteczko mam 800 mieszkańców, A MY????!!!!!!
legia1990

Postprzez patrios91 2010-08-06, 11:25 pm

Trzeba wziasc tez pod uwage,ze Algas i ATC to nie sponsorzy to pseudo-firmy Szatana,ktore trzeba jeszcze splacac czyli gowno,a nie sponsorzy. Reszta to marne grosze podpisane przez pasibrzucha Hytrego. Dlatego brakuje mi ruchu Adamczyka. Narazie meczy sie tygodniami z jednym transferem z zespolu z okregowki. To jest dla mnie smieszne.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez werty2 2010-08-07, 12:49 pm

PawełK napisał(a):Turku, nie zgodzę się z Tobą. Zabiegi z cenami biletów w Sosnowcu się totalnie nie sprawdziły. tutaj jest inna przyczyna słabych frekwencji i jej trzeba wyszukać i problem rozwiązać (sprawa korupcji, niedotrzymywanie obietnic - awanse etc. to są czynniki, przez które gro osób na Ludowym nie zawita lub zawita sporadycznie).

Zauważ że marna frekwencja na Ludowym była również w czasach kiedy drużyna wygrywała mecz za meczem Włosi płacili , a i o korupcji nikt nawet nie przebąkiwał.
werty2

Postprzez August 2010-08-07, 9:56 pm

patrios91 napisał(a):Comarch-50 tys...normalnie smiech.

Może i śmiech, ale na naszej "łofycjal sajt" nie ma go wśród naszych sponsorów, A powinien. Bo choćby dał złotówkę, tym sponsorem jest.
Sprawa druga: Prezes nawija o transparentności, specjalizuje się w rynkach kapitałowycha gdzie standardem jest i żadnych kosztów nie wymaga wprowadzenie krótkich informacji na stronie oficjalnej odnośnie władz spółki, zarządu i składu rady czy też akcjonariatu.

I nieche pryesta sprzedawac ten kalendarz na 2010 za 50 zl
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez swiezy52 2010-08-08, 10:16 am

August napisał(a):
patrios91 napisał(a):Comarch-50 tys...normalnie smiech.

Może i śmiech, ale na naszej "łofycjal sajt" nie ma go wśród naszych sponsorów, A powinien. Bo choćby dał złotówkę, tym sponsorem jest.
l

no jak to nie ma... na glownej po lewej stronie jest banerek comarch-u...
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez Smazu 2010-08-08, 11:14 am

Orientuje się ktoś czy można kupić koszulki Zagłębia z prawdziwego przypadku a nie te ze sztucznego materiału które kupowało się jak było dzieckiem typu Ronaldo czy Kahn? ;-)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez turku 2010-08-08, 11:51 am

Byłem w sklepie i o ile mi wiadomo te koszulki za chyba 85zł to są z całkiem niezłego materiału a nie tego 100% polyester made in china
turku

Postprzez Smazu 2010-08-08, 12:09 pm

Właśnie widziałem różne już koszulki i np. z "normalnego" materiału widziałem tylko koszulki rzucane po meczach.Dzięki za odp ;-)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez August 2010-09-23, 4:49 pm

Zaraz się skończy wrzesień a kalendarz w sklepie internetowym klubu nadal za 49 zł. Wstyd Panie i Panowie z klubu.
August

Postprzez maly__kibic 2010-09-23, 7:45 pm

ty czekasz na kalendarz tegoroczny, a ja nie mogę się doczekać na 2011.
maly__kibic

Postprzez August 2010-09-23, 7:49 pm

maly__kibic napisał(a):ty czekasz na kalendarz tegoroczny, a ja nie mogę się doczekać na 2011.

Nie czekam tylko zwracam uwagę na bzdety. Swoją drogą nawet jak na początek roku taki kalendarz jest dość drogi.
August

Postprzez django 2010-09-23, 8:30 pm

W dzisiejszych czasach ludzie funkcjonują w ciągłym „biegu” i stresie, dlatego zdrowiu i aktywnemu stylowi życia poświęca się co raz więcej publikacji. Zagłębie S.A. wraz z zawodnikami pierwszej drużyny pragnie wnieść także swój wkład w te jakże ważne i potrzebne działania na rzecz poprawy zdrowia i jakości życia mieszkańców Zagłębia Dąbrowskiego.

W programie imprezy „Aktywne Zagłębie” (2 października) zostały zawarte zarówno elementy wiedzy o zdrowym odżywianiu, prawidłowym poziomie tkanki tłuszczowej w organizmie, jak i o przeprowadzeniu poprawnego treningu oraz prawidłowym wykonywaniu ćwiczeń. W ramach zachęcenia mieszkańców Zagłębia Dąbrowskiego do aktywności fizycznej w programie imprezy zostały zawarte warsztaty i pokazy z różnych dziedzin fitnessu, tańca oraz sztuk walki.

Warto przyjechać na obiekty przy ulicy Kresowej i zobaczyć, iż telewizja i Internet są mordercami czasu, który można spożytkować w sposób aktywny i miły.

Zapraszam zatem do zapoznania się ze szczegółowym opisem akcji, która odbędzie się 2 października na obiektach sportowych przy ulicy Kresowej:

10.00 - 10.30 zajęcia dla Państwa: Hi-Low Combo - Kana Fitness - www.kana.sosnowiec.pl

10:40 - 11:10 zajęcia dla Państwa: BPU - Kana Fitness - www.kana.sosnowiec.pl

11:20 - 11:40 pokaz kickboxingu - Super Kick Dąbrowski Klub Bokserski - www.superkick.pl

11:50 - 12:30 zajęcia dla Państwa: trening z Zagłębiem Sosnowiec - zaglebie.eu

12:40 - 13:10 zajęcia dla Państwa: pokaz i warsztaty Capoeira - Centrum Sportowe Capoeira - www.capoeira.sosnowiec.pl

13:20 - 13:40 pokaz karate - Sosnowiecki Klub Karate - www.kyokushinkai.pl

13:50 - 14:20 zajęcia dla Państwa : pokaz i warsztaty tańca dla dzieci - Beltane - www.beltane.pl

14:30 - 15:00 pokaz Aikido - Yoshinkan Aikido - www.yoshinkai.pl

15:00 - 15:30 zajęcia dla Państwa: Pilates - Kana Fitness - www.kana.sosnowiec.pl

Przez cały czas trwania imprezy NZOZ ZLA Przychodnia Pogoń (www.nzoz-zla.com) przeprowadzi prelekcję na temat zdrowego odżywiania się (początek prelekcji - 10:30, 12:00, 13:30, 15:00), a także darmowy pomiar ciśnienia i glukozy, a Natur House (www.naturhouse-polska.pl/sosnowiec.php) będzie dawać porady dietetyczne.

W trakcie akcji będzie rozdawanych 100 wejściówek z Leiss Fitness Klub - Studio Ruchu i Urody (www.leissfitness.go3.pl). Dodatkowo będzie można dostać rabaty i darmowe bilety na atrakcje serwowane przez Nemo - Wodny Świat (www.nemo-wodnyswiat.pl). Nemo przekazało dla Państwa - 80 kuponów rabatowych 20% na strefę basenową, 4 - darmowe zaproszenia dla 2 osób na 2 godziny do strefy basenowej, 4 - zaproszenia na 1 tor na 1 godzinę w kręgielni, 2 - zaproszenia dla 2 osób na 1 seans do groty solnej.

Taką informację znalazłem na bocznym pasku strony oficjalnej. Bardzo ciekawa akcja, tylko czemu w ogóle nie jest promowana? Do imprezy został tydzień, a informacji o niej nie ma nigdzie oprócz zakamarków strony klubowej. Czemu nie ma plakatów? Czemu po mieście nie jeździ "szczekaczka"? Jeżeli komuś się wydaje, że takie wydarzenie można zacząć promować dzień wcześniej, to niech się później nie zdziwią jak przyjdzie 50 osób, które akurat wybrało się na spacer na Stawiki.
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna