Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
CZEKO22I16 napisał(a):Co do innych meczy:
Jagiellonia-za dużo szans nie miała ale i tak trzeba być zadowolonym z tego że nawiązała kontakt z rywalem.
Wisła-co tu powiedzieć po prostu tragedia.Bukmacherzy nie dawali najmniejszych szans na wygraną azerskiej drużyny a tu jaka niespodzianka.Co do Żurawskiego już się nie będę wypowiadał i do tego jak uderzył rzut karny.Chociaż jeszcze bym nie skreślał Wisły na wyjeździe bo nie mają nic już do stracenia.
Lech-Kolejorz nie grał źle ale nie potrafił utrzymać dobrego wyniku 0:0 w Pradze.Cóż jest jeszcze szansa w Poznaniu.
A co do klasy tych meczy polskie zespoły naprawdę nic sobą nie reprezentują
patrios91 napisał(a):CZEKO22I16 napisał(a):Co do innych meczy:
Jagiellonia-za dużo szans nie miała ale i tak trzeba być zadowolonym z tego że nawiązała kontakt z rywalem.
Wisła-co tu powiedzieć po prostu tragedia.Bukmacherzy nie dawali najmniejszych szans na wygraną azerskiej drużyny a tu jaka niespodzianka.Co do Żurawskiego już się nie będę wypowiadał i do tego jak uderzył rzut karny.Chociaż jeszcze bym nie skreślał Wisły na wyjeździe bo nie mają nic już do stracenia.
Lech-Kolejorz nie grał źle ale nie potrafił utrzymać dobrego wyniku 0:0 w Pradze.Cóż jest jeszcze szansa w Poznaniu.
A co do klasy tych meczy polskie zespoły naprawdę nic sobą nie reprezentują
Ja osobiscie wierze w Lecha gdyz w razie niepowodzenia w LM maja szanse w LE,a tam bedzie poniekad prosciej i doswiadczenie juz zdobyte. Brakuje im klasowego napastnika po sprzedaniu Lewego,a Lech jakos nie garnie sie do wydania jakiejkolwiek sumy z tych ok.20MLN zl.
A ja się cieszę że Wisła przegrała,pamiętacie jak na Ludowym śpiewali "Zagłębie gołębie sosnowieckie psy"niech teraz ku*** płaczą.
CZEKO22I16 napisał(a):A ja się cieszę że Wisła przegrała,pamiętacie jak na Ludowym śpiewali "Zagłębie gołębie sosnowieckie psy"niech teraz ku*** płaczą.
No tak ale po pierwsze tak śpiewali kibice,po drugie to była liga,a po trzecie teraz Wisła gra w rozgrywkach Europejskich i czy chcemy czy nie reprezentuje nasz kraj
Po dwóch miesiącach przerwy piłkarze grupy zachodniej wracają na II-ligowe boiska. Co prawda w najbliższy weekend odbędzie się dopiero 1. kolejka, ale większość klubów jeszcze aktywnie działa na rynku transferowym.
Dlatego kilka sierpniowych rund będzie zapewne poligonem doświadczalnym dla większości ekip gr. zachodniej II ligi. Ale już w najbliższej kolejce dojdzie do ciekawego pojedynku w Sosnowcu. Osłabione kadrowo w przerwie letniej Zagłębie zmierzy się z Zawiszą. W Bydgoszczy nadal za cel obrali sobie awans do I ligi. Podobny przyświeca w Sosnowcu, choć to obecnie Maciej Murawski dysponuje bardziej wyrównaną kadrą. Tym bardziej, że jeszcze w piątek kontrakt przedłużył doświadczony obrońca Tomasz Warczachowski, a wcześniej skład wzmocnili zawodnicy ograni na boiskach II ligi - Okinczyc, Kanik, Galdino. Inaczej jest w Zagłębiu, choć powrót Marcina Folca może trochę zmienić niekorzystną sytuację.
Mając na uwagę poprzedni sezon, warto na początku zwrócić uwagę na beniaminków. Na dodatek w pierwszej kolejce dość łatwego rywala ze Słubic ma Chojniczanka Chojnice. Do kuriozalnej sytuacji dojdzie na boisku...w Poznaniu. Właśnie ze stadionu Warty korzystać będą Polonia Nowy Tomyśl i Jarota Jarocin, które zmierzą się w najbliższą sobotę. Bardzo ciekawie zapowiada się mecz w Grudziądzu. Wzmocniona w przerwie letniej Olimpia podejmie zespół z Wągrowca. Trener Krzysztof Knychała nadal może liczyć na króla strzelców z poprzednich rozgrywek Rafała Leśniewskiego.
O przełamaniu na wyjazdach myśli Bałtyk. W minionym sezonie gdyńska drużyna miała rewelacyjną rundę jesienną, ale wiosną prezentowała się bardzo słabo. Teraz ma być inaczej, bowiem ściągnięto zawodników z Ekstraklasy - Łukasza Kowalskiego z Arki Gdynia i Jakuba Kawę z Lechii Gdańsk. Miejsce w czołówce jest celem klubów z Torunia i Tychów, gdzie w ostatnich tygodniach zaszły spore zmiany personalne. Mecz Czarnych Żagań z Górnikiem Wałbrzych zostanie rozegrany 4 sierpnia.
1. KOLEJKA GR. ZACHODNIEJ II LIGI:
Elana Toruń - GKS Tychy / sob 31.7.2010 godz. 15:00
Olimpia Grudziądz - Nielba Wągrowiec / sob 31.7.2010 godz. 17:00
Tur Turek - Miedź Legnica / sob 31.7.2010 godz. 17:00
Polonia Nowy Tomyśl - Jarota Jarocin / sob 31.7.2010 godz. 17:00
Chojniczanka Chojnice - Polonia Słubice / sob 31.7.2010 godz. 17:00
Ruch Zdzieszowice - Bałtyk Gdynia / sob 31.7.2010 godz. 17:00
Lechia Zielona Góra - Raków Częstochowa / sob 31.7.2010 godz. 18:00
Zagłębie Sosnowiec - Zawisza Bydgoszcz / sob 31.7.2010 godz. 19:00
Czarni Żagań - Górnik Wałbrzych / śr 4.8.2010 godz. 17:00
CZEKO22I16 napisał(a):Sami na meczach rozwieszają flagę którą jest w języku niemieckim:Oberschlesien co oznacza Górny Śląsk więc niech reprezentują ten Śląsk a nie Polskę.
Dla Vladimira Bednara początek nowego sezonu jest niezwykle udany. W dwóch meczach zdobył już bramkę i zaliczył trzy asysty. I pomyśleć, że latem był jednym z pierwszych piłkarzy, z którym klub chciał się rozstać…
Po przyjściu do klubu trenera Marka Chojnackiego wydawało się, że czas popularnego „Bendiego” w Zagłębiu dobiegł końca. Piłkarz nie należał do jego faworytów i wszystko wskazywało na to, że zostanie odstawiony na boczny tor. Słowak ma jednak ważny do końca przyszłego sezonu kontrakt i w grę wchodziło tylko rozwiązanie umowy za porozumieniem stron.
Uniwersalny piłkarz, który w Sosnowcu poza bramką grał już niemal na wszystkich pozycjach, w letnich sparingach pokazał, że nadal może być jednym z filarów zespołu. Ligowy sezon także zaczął znakomicie i patrząc na jego postawę trudno sobie wyobrazić jedenastkę Zagłębia bez walecznego Słowaka. - Nie oglądam się za siebie tylko robię swoje. Mam ważny kontrakt z klubem i chcę go wypełnić. W ubiegłym roku ówczesne władze podały mi pomocną dłoń. W zamian miałem pomóc w awansie. Nie udało, ale wierzę, że za kilkanaście miesięcy będziemy się cieszyć z awansu. Rzeczywiście początek sezonu mam niezły, ale to przecież to dopiero dwa mecze. Musimy wygrywać i unikać głupich wpadek, które miały miejsce w minionych rozgrywkach - podkreśla Bednar.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników