Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez patrios91 2010-07-12, 8:46 pm

Darian napisał(a):Jak po przegra wybory to dla informacji wieprza z kormelowa jest taka że wojewodą już nie będziesz, więc łżesz jak bura suka mówiąc że polityka cię nie interesuje.

W szczegolnosci,ze jego wspolpracownicy maja takie same zdanie jak ty ;-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Koterwa 2010-07-13, 3:11 pm

http://zaglebie.eu/rozmowy-ze-sponsoram ... 2_813.html
Od wizyty w siedzibie firmy Budecon, prezes Zagłębia, Marek Adamczyk, wraz z prezydentem Sosnowca, Kazimierzem Górskim i radnym Jackiem Kazimierczakiem, rozpoczęli rozmowy ze sponsorami.
Rozmowy ze sponsorami rozpoczęte

Prezes Zagłębia nie krył zadowolenia po dzisiejszych rozmowach i liczy, iż uda się przedłużyć umowę, a co więcej rozwinąć współpracę z firmą Budecon. Przedstawiciele miasta i sternik naszego klubu w najbliższych dniach zaplanowali kolejne spotkania z potencjalnymi sponsorami
Koterwa

Postprzez dziejus 2010-07-13, 5:14 pm

A mogło już dawno być tak pięknie :brawo: cHytry..... ? ? Jest mi cie żal :redface:
dziejus

Postprzez patrios91 2010-07-14, 1:01 pm

Zagłębie zwiększa siłę ognia, doświadczony wychowanek asystentem trenera Chojnackiego

Koniec kłopotów ofensywnych Zagłębia? Do Sosnowca wraca najlepszy w ostatnich latach strzelec drużyny. Trwają rozmowy z kolejnymi piłkarzami, którzy mieliby wzmocnić kadrę drugoligowca, a trener Chojnacki ma już asystenta

Brak w kadrze bramkostrzelnego napastnika był jedną z przyczyn tego, że Zagłębie nie awansowało do I ligi. Marcin Folc, który podpisał z klubem roczny kontrakt, ma być receptą na ofensywne problemy sosnowiczan. Napastnik grał już Zagłębiu w latach 2006-2008 i był najlepszym strzelcem drużyny w rozgrywkach starej II ligi i w ekstraklasie. Po degradacji sosnowieckiego klubu związał się najpierw z Piastem Gliwice, a później z KSZO Ostrowiec Świętokrzyski, z którym nie przedłużył wygasającej w czerwcu umowy. Folc zaprezentował się z dobrej strony
w rozegranych do tej pory sparingach, zdobywając już cztery bramki.

Kontrakt z Zagłębiem przedłużył też Tomasz Łuczywek. Wychowanek klubu będzie występował w Sosnowcu jeszcze przez
co najmniej dwa lata. Doświadczony pomocnik posiada licencję trenera drugiej klasy i zostanie także grającym asystentem Marka Chojnackiego.

Szkoleniowiec Zagłębia widzi w składzie testowanych w ostatnich sparingach piłkarzy: Adriana Mielca i Michała Zioło (obaj Ruch Radzionków), Jakuba Snadnego (Cracovia) oraz Sebastiana Stefańskiego (Sarmacja Będzin). Upadła natomiast sprawa transferu związanego ostatnio ze Stalą Stalowa Wola Iwana Łytwyniuka. - Skoro menadżer uznał, że nie będzie pasował do Zagłębia, to jest jego prawo. Nikt nie będzie go zmuszał na siłę do gry
w naszej drużynie. Zawodnik pewnie bardzo tego chciał, ale jak to zwykle bywa decydujący głos mają nie piłkarze, tylko menadżerowie i to jest problem polskiej piłki - komentuje trener Chojnacki.

Sosnowiczanie kończą właśnie wyjątkowo ciężki mikrocykl treningowy. Jego zwieńczeniem była gra kontrolna z MKS Myszków, którą Zagłębie, po bramkach Wojciecha Białka i Marcina Lachowskiego, wygrało
2:1.

Zdaniem Chojnackiego na tym etapie najważniejszy nie jest jednak wynik
, ale szlifowanie taktyki i sprawdzanie przydatności piłkarzy na różnych pozycjach. Zdobywca jednej z bramek, nominalny stoper Białek, zagrał jako środkowy pomocnik. - Kiedyś już grałem na pozycji defensywnego pomocnika, ale to były dawne czasy. Wcześniej grałem trzy mecze na środku obrony, teraz zostałem ustawiony na środku pomocy. Tam gdzie trener każe, tam trzeba grać. Na początku zaliczyłem kilka strat, takich które gdybym popełnił na środku obrony, to bym się zdenerwował, ale później wyglądało to już coraz lepiej i czułem się coraz pewniej. No i bramka, ale na środku obrony też się strzela bramki, więc się nią nie przejmuję - śmieje się Białek.

-> http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... k-asysten/
patrios91

Postprzez Adam1906 2010-07-17, 9:02 am

17 lipca 2010, 9:27:18 - koofel
Rafał Polański trenerem bramkarzy w Zagłębiu Sosnowiec

Nowym trenerem bramkarzy Zagłębia Sosnowiec już oficjalnie jest Rafał Polański, który związał się z Zagłębiem rocznym kontraktem.

Polański występował ostatnio w spadkowiczu z IV ligi małopolskiej - MKS-ie Trzebinia/Siersza.

http://www.90minut.pl/news/129/news1290 ... owiec.html

Nie wiem, czy cieszyć się, czy płakać ? ;-)
Adam1906

Postprzez patrios91 2010-07-17, 10:55 am

Adam1906 napisał(a):17 lipca 2010, 9:27:18 - koofel
Rafał Polański trenerem bramkarzy w Zagłębiu Sosnowiec

Nowym trenerem bramkarzy Zagłębia Sosnowiec już oficjalnie jest Rafał Polański, który związał się z Zagłębiem rocznym kontraktem.

Polański występował ostatnio w spadkowiczu z IV ligi małopolskiej - MKS-ie Trzebinia/Siersza.

http://www.90minut.pl/news/129/news1290 ... owiec.html

Nie wiem, czy cieszyć się, czy płakać ? ;-)

Ja placze.. :-)
patrios91

Postprzez dziejus 2010-07-17, 12:40 pm

A nie można było kogoś wybrać losowo w przerwie meczu z Oderką ? ? ;-)
dziejus

Postprzez mlodychw 2010-07-17, 2:49 pm

Dodano: 16.07.2010, 12:57 A A Zmiany w Orle Balin: Pierścionek zastąpił Gawronka
32-letni Piotr Pierścionek, do niedawna szkoleniowiec Zagłębia Sosnowiec, poprowadził w czwartek pierwszy trening z zawodnikami Orła Balin. Na trenerskiej ławce zastąpił Antoniego Gawronka.

Działacze Orła mówią, że wybrali nowego szkoleniowca spośród trzech kandydatów.

- Przekonała nas wizja zespołu Piotra Pierścionka, który ma położyć nacisk na dyscyplinę w zespole. Tego nam w poprzednim sezonie trochę zabrakło – tłumaczy Grzegorz Chechelski z zarządu klubu.

Piotr Pierścionek ma 32 lata i mieszka w Sosnowcu. Niedługo przeprowadzi się jednak do Jaworzna, gdzie jest wuefistą w jednej ze szkół. Jako piłkarz grał m.in.: w Zagłębiu Sosnowiec, Koronie Kielce i Ruchu Chorzów. Z powodu kontuzji przedwcześnie zakończył piłkarską karierę i zajął się pracą szkoleniową. Trenował zawodników m.in.: Unii Ząbkowice, Czarnych Sosnowiec i Górnika Jaworzno. Ostatnio prowadził Zagłębie Sosnowiec. Z tym klubem w 2008 roku zagrał w Orange Ekstraklasie, będąc najmłodszym szkoleniowcem na tym szczeblu rozgrywek.

- W związku z reorganizacją IV ligi głównym celem będzie utrzymanie, czyli zajęcie miejsca w pierwszej ósemce. Znam kilku zawodników Orła, którzy grali wczesniej w Jaworznie, co będzie dla mnie ułatwieniem – mówi Piotr Pierścionek.

Czwartkowy trening balinianie przeprowadzili w Luszowicach. Pojawiło się na nim 19 zawodników. Od poniedziałku mają trenować na własnym, zmodernizowanym obiekcie. Pierwszy sparing u siebie zagrają z Puszczą Niepołomice w czwartek, 22 lipca o godz. 18. We wtorek, 20 lipca zmierzą się prawdopodobnie na wyjeździe z Ciężkowianką.
(MOR)

http://sport.przelom.pl/?t=Zmiany-w-Orl ... nka&p=3559
mlodychw

Postprzez Smazu 2010-07-17, 8:18 pm

Nie wiedziałem gdzie, więc tutaj to wrzucę
http://www.sfora.pl/Slazacy-nie-chca-by ... DEO-a22284
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez torquemada 2010-07-18, 12:30 pm

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/trener ... omosc.html

Mirosław Smyła o tym, że nie jest trenerem GKS Tychy, dowiedział się przez telefon. Mimo że w klubie pracował blisko dwa lata. - Jest mi przykro, że nie mogę dalej prowadzić tej drużyny - przyznaje Smyła, któremu władze GKS nie złożyły propozycji przedłużenia wygasającej umowy.

- Drużyna zaczynała mieć swój styl gry, mimo że co pół roku jej trzon był osłabiany. Traciliśmy bramki, ale nawet w sparingach z drużynami z wyższych lig widać było, że nie odstajemy od nich - dodaje.

Dla trenera, który w Tychach pracował przez ostatnie 19 miesięcy, przykry jest też sposób, w jaki się z nim rozstano. - Nie udało mi się porozmawiać z działaczami. Przez telefon tylko usłyszałem, że "nastąpiło przesilenie". Ale cóż, jestem tylko trenerem. Muszę taką decyzję przyjąć z pokorą - mówi Smyła, cieszący się poparciem tyskich kibiców.

- Dostaję od nich smsy ze słowami wsparcia. To dla mnie ogromna satysfakcja. Praca w Tychach dała mi dużą dozę radości i doświadczenia. Co będę robił dalej? Konkretnych ofert nie miałem. Jedynie luźne zapytania z niższych lig. Marzy mi się dostanie na kurs UEFA Pro. Mam nadzieję, że uda mi się też zaliczyć staż w dobrym klubie. Niekoniecznie zagranicznym, choć mam znajomości, które by mi to umożliwiły.

Jedna z plotek mówi, że Smyła miałby zostać… skautem Górnika Zabrze. - Na pierwszym miejscu interesuje mnie trenowanie. A Górnik? Na pewno zapytam o możliwość stażu u trenera Adama Nawałki. Chciałbym chociaż przez tydzień przyjrzeć się pracy w tak wielkim klubie - śmieje się były już trener tyszan. - Teraz muszę się chociaż trochę wyciszyć. Zastanowić, czy ta cała gonitwa ma sens - dodaje.

Następcą Smyły w GKS został Adam Nocoń. - Na razie nie określiliśmy sobie celów, o jakie powalczymy. Nie wiem jeszcze, jaką kadrą będę dysponował. Jednak moją ambicją jest jak najlepsze przygotowanie zespołu do sezonu i osiągnięcie dobrego miejsce w lidze - mówi szkoleniowiec, który przed przejściem do Tychów pracował w Skałce Żabnica.

nie tylko u nas jak widac.....
torquemada

Postprzez psv 2010-07-19, 3:57 pm

http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnow ... lebia.html

Informatyczny gigant został sponsorem Zagłębia

Nowym sponsorem klubu z Sosnowca został Comarch. Informatyczny gigant współpracował dotąd z Cracovią i niemieckim TSV 1860 Monachium.

- Zależy nam na ekspansji firmy, także poprzez sponsoring sportowy. Sosnowiec, Zagłębie - wydają się być dobrym miejscem dla rozwoju firmy. Umowa została podpisana na najbliższy sezon. W tej chwili nie sposób przesądzać jak się rozwinie - mówi Paweł Kozyra, rzecznik prasowy firmy, który zdradza, że dobrą dla Zagłębia decyzję o współpracy podjął profesor Janusz Filipiak - założyciel Comarchu i prezes Cracovii.

Na Stadionie Ludowym i w materiałach reklamowych sosnowieckiego klubu wkrótce pojawi się logo Comarchu. - Liczymy, że stanie się to już przed sobotnim meczem [Zagłębie zagra w Pucharze Polski z Pelikanem Łowicz - przyp.red.] - dodaje Kozyra.

Jakie pieniądze zainwestuje informatyczna firma w sosnowiecki klub? To tajemnica. Na pewno jednak Zagłębie nie może liczyć na takie wsparcie jak chociażby Cracovia. - Do końca roku chcemy dekapitalizować krakowski klub kwotą 30 milionów złotych. W przypadku Zagłębia oczywiście nie ma mowy o takich sumach - mówi Kozyra.

Kto wie może w przyszłości Zagłębie zagra z TSV Monachium towarzyski mecz? - Na razie planujemy spotkanie Cracovii z TSV na otwarcie stadionu w Krakowie - mówi rzecznik. Wcześniej - w ramach współpracy klubów z Krakowa i Sosnowca - może dojść transferu. Cracovia interesuje się bowiem Rafałem Pietrzakiem, utalentowanym pomocnikiem Zagłębia.

Wojciech Todur www.katowice.gazeta.pl
psv

Postprzez patrios91 2010-07-20, 11:32 am

20 lipca 2010, 9:29:45 - koofel
Legia podpisała umowę partnerską z Victorią Bartoszyce

Victoria Bartoszyce jest jedenastym klubem w Polsce, który podpisał umowę partnerską o współpracy z Legią Warszawa. Porozumienie dotyczy m.in. współpracy z zakresu szkolenia trenerów.

- Jesteśmy po prostu partnerami, a Victoria nie będzie żadnym klubem satelickim, któremu Legia będzie dyktowała warunki. Umowa nie nakłada żadnych zobowiązań merytorycznych ani finansowych i w każdej chwili można ją rozwiązać - wyjaśnia prezes Fundacji Akademii Piłkarskiej Legii Warszawa Krzysztof Ziętek. - Już w kwietniu zarząd naszego klubu podjął uchwałę o podpisaniu umowy. Sądzę, że przyniesie nam ona korzyści - dodaje prezes Victorii Grzegorz Korzeniewski.

Umowa obejmuje między innymi współpracę w zakresie odbywania w warszawskim klubie staży trenerskich, odbywania konsultacji lekarskich i rehabilitacyjnych, czy zapraszania na treningi wyróżniających się piłkarzy.

źródło: bartoszyce.wm.pl

-> http://www.90minut.pl/news/129/news1292 ... szyce.html
Nigdy nie zrozumiem tego..dlaczego taka umowa nie zostala podpisana z Zaglebiem,oczywiscie z mozliwoscia wypozyczania zawodnikow Legii za darmo by tamci mogli sie ogrywac u nas.
patrios91

Postprzez Sonda 2010-07-20, 11:49 am

patrios91 napisał(a):Nigdy nie zrozumiem tego..dlaczego taka umowa nie zostala podpisana z Zaglebiem,oczywiscie z mozliwoscia wypozyczania zawodnikow Legii za darmo by tamci mogli sie ogrywac u nas.

Bo jak widzisz za darmo to nic dzisiaj nie ma. Mamy nowego prezesa, więc może coś się zmieni w tym temacie. Mam pytanko co porabia stary prezes? , czy pracuje w klubie czy dał sobie całkowicie spokój?
Sonda

Postprzez Adam1906 2010-07-20, 12:09 pm

20 lipca 2010, 13:02:24 - prof
Adam Bensz przedłużył umowę z Zagłębiem
Adam Bensz złożył dziś podpis pod nowym dwuletnim kontraktem z Zagłębiem Sosnowiec. Stara umowa obowiązywała zawodnika do końca tego roku.

Wychowanek Śląska Świętochłowice trafił do Zagłębia w sezonie 2005-06. Po degradacji klubu z Ekstraklasy, gdzie rozegrał 18 spotkań, Adam Bensz przeszedł na wypożyczenie do Odry Wodzisław, gdzie wystąpił w 11 meczach. W minionym sezonie wrócił do Sosnowca i bronił dostępu do bramki Zagłębia w 28 spotkaniach (23 w lidze i 5 w Pucharze Polski).

http://www.90minut.pl/news/129/news1292 ... ebiem.html
Adam1906

Postprzez August 2010-07-20, 9:02 pm

patrios91 napisał(a):Nigdy nie zrozumiem tego..dlaczego taka umowa nie zostala podpisana z Zaglebiem,oczywiscie z mozliwoscia wypozyczania zawodnikow Legii za darmo by tamci mogli sie ogrywac u nas.

Taka umowa była podpisana kilka dobrych lat temu i w praktyce od początku była martwa.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna