Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
dziejus napisał(a):Tylko zastanawiam się po kiego.....Miasto wchodzi w taki układ z tymi "zaradnymi-inaczej"Wydaje mi się że bez tych "łaskawców" też możemy powalczyć tymi młodzikami o utrzymanie.Miasto popełni błąd,jeśli nie pozbędzie się tych cwaniaków
dziejus napisał(a):90minut.pl ,obrońca Zioło z Radzionkowa jest przypisany do naszego klubu.
August napisał(a):dziejus napisał(a):90minut.pl ,obrońca Zioło z Radzionkowa jest przypisany do naszego klubu.
A Marek do Arki i Lubina
Dziewięciu nowych zawodników pojawiło się na treningu Zagłębia Sosnowiec. Jak podaje "Sport", II-ligowiec interesuje się też Michałem Zioło, który nie przedłużył umowy z Ruchem Radzionków.
25-letni obrońca w ubiegłym sezonie miał miejsce w podstawowym składzie dopóki do pełni zdrowia nie doszedł Tomasz Rzepka. Zimą został nawet sprawdzany przez Odrę Wodzisław. Inni zawodnicy, którzy są w kręgu zainteresowań Zagłębia, to piłkarze dużo mniej doświadczeni.
Na dzisiejszym treningu pojawili się: Paweł Pisarek (z zespołu juniorskiego Zagłębie), Adrian Bebłowski (Olimpia Zambrów, Michał Skórski (Radomiak Radom), Bartosz Pruś (juniorzy), Michał Majsner (Polonia Bytom (ME)), Mateusz Majsner (Ruch Chorzów (juniorzy)), Daniel Rabenda (Korona Kielce (ME)), Łukasz Kosakiewicz (Rega Trzebiatów) oraz Kamil Sularz (juniorzy).
Dzisiejszy "Sport" informuje, że trener Marek Chojnacki pogodził się już ze stratą Adriana Marka, który jest testowany przez Cracovię, oraz Rafała Pietrzaka - lada dzień ma wyjechać do Lecha Poznań. Pod znakiem zapytania stoi przyszłość Dżenana Hosicia.
August napisał(a):Na Sportowych Faktach artykuł o tym, że Fundakowski nie ma się gdzie specjalne podziać. Ciekawe czy w obecnej sytuacji stać byłoby klub na zakontraktowanie tego gościa. Wszak interesowaliśmy się nim jakiś czas temu.
patrios91 napisał(a):Auguscie...im mlodszy talent tym wieksze pieniadze
August napisał(a):patrios91 napisał(a):Auguscie...im mlodszy talent tym wieksze pieniadze
No tak, ale zważ że Rafał jest zawodnikiem jedynie 3 -ligowym. Przyznam, iż wydaje mie się, że realna cena za niego jest niższa. Mnie osobiście się podoba to, co stosuje Lech. Może nie płaci zbyt dużych pieniędzy i pensji (w stosunku do takiej Legii) ale daje procent zawodnikowi, menagerowi i poprzedniemu klubowi od nastepnego transferu. To motywuje, a prykład Lewandowskiego jest tu adekwatnym. To motywuje. Dlatego sprzedałbym Pietrzaka za mniejsze pieniądze z takim procentem. Ale zaznaczam, ja się na tym nie znam
patrios91 napisał(a):August napisał(a): No tak, ale zważ że Rafał jest zawodnikiem jedynie 3 -ligowym. Przyznam, iż wydaje mie się, że realna cena za niego jest niższa. Mnie osobiście się podoba to, co stosuje Lech. Może nie płaci zbyt dużych pieniędzy i pensji (w stosunku do takiej Legii) ale daje procent zawodnikowi, menagerowi i poprzedniemu klubowi od nastepnego transferu. To motywuje, a prykład Lewandowskiego jest tu adekwatnym. To motywuje. Dlatego sprzedałbym Pietrzaka za mniejsze pieniądze z takim procentem. Ale zaznaczam, ja się na tym nie znam
Procent zysku z nastepnego transferu ma swoje dobre strony lecz gdy klub chcacy kupic danego zawodnika jest mocno zmotywowany to kwota ulega minimalnej zmianie na nizsze badz wcale. Rafal moze byc zawodnikiem IV poziomu i jesli ma profesjonalny kontrakt...wykazuje ogromne zdolnosci techniczne i mentalne to cena jest wysoka. Nizszy poziom rozgrywek nie oznacza nizszego poziomu pilkarskiego zawodnika,a w takich przypadkach jak Rafal nizszej ceny.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników