Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez django 2010-06-16, 9:38 pm

patrios91 napisał(a): Pach rozumiem ze wzgledu na mega wysoki kontrakt,

Kontrakt można renegocjować, a tęgie głowy nawet nie mają zamiaru wyjść z taką propozycją.
django

Postprzez dziejus 2010-06-16, 9:45 pm

W klubie czekają na decyzje władz miasta a kibice czekają na wyjeb...nie cHytrego na zbity pysk :twisted: To powinien być jeden z warunków przystąpienia miasta do spólki.Wszyscy winni braku awansu-WYPAD :czerwona:
dziejus

Postprzez August 2010-06-16, 10:43 pm

patrios91 napisał(a):
August napisał(a):
patrios91 napisał(a):Pamietaj Hytry...to ma byc decyzja Pietrziego,a nie twojego musu z ktorego zarobisz jak najwiecej(nachapiesz sie).

Decyzje powinny byc podjęte już przez nowe organy spółki, ot co.

Powiedz to Szatanowi...

Jeśli już to Górskiemu
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2010-06-17, 5:13 pm

17 czerwca 2010, 17:43:30 - elenril
13 zawodników może odejść z ŁKS-u

Marcin Adamski, Mariusz Mowlik i Adrian Woźniczka znaleźli się na liście transferowej ogłoszonej w czwartek przez I-ligowy Łódzki Klub Sportowy. Klub nie podpisze też nowych umów z dziesięcioma piłkarzami, którym 30 czerwca kończą się kontrakty.

Pod koniec miesiąca z ŁKS-em oficjalnie pożegnają się: Słowak Pavol Baláž, Vahan Gevorgyan (był na wypożyczeniu z Jagiellonii Białystok, która rozwiązała z nim niedawno kontrakt), Łukasz Gikiewicz (podpisał już kontrakt ze Śląskiem Wrocław), Tomasz Hajto, Dariusz Jackiewicz, Robert Łakomy, Piotr Madejski, Mieczysław Sikora, Piotr Świerczewski i Janusz Wolański.

ŁKS chciałby się również rozstać z Adamskim, Mowlikiem i Woźniczką, którzy mają jeszcze ważne umowy, dlatego zostali wystawieni na listę transferową.

źródło: PAP
-> http://www.90minut.pl/news/126/news1264 ... LKS-u.html
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez django 2010-06-17, 10:41 pm

Marcin Adamski, Mariusz Mowlik i Adrian Woźniczka znaleźli się na liście transferowej ogłoszonej w czwartek przez I-ligowy Łódzki Klub Sportowy. Klub nie podpisze też nowych umów z dziesięcioma piłkarzami, którym 30 czerwca kończą się kontrakty.

Pod koniec miesiąca z ŁKS-em oficjalnie pożegnają się: Słowak Pavol Baláž, Vahan Gevorgyan (był na wypożyczeniu z Jagiellonii Białystok, która rozwiązała z nim niedawno kontrakt), Łukasz Gikiewicz (podpisał już kontrakt ze Śląskiem Wrocław), Tomasz Hajto, Dariusz Jackiewicz, Robert Łakomy, Piotr Madejski, Mieczysław Sikora, Piotr Świerczewski i Janusz Wolański.

ŁKS chciałby się również rozstać z Adamskim, Mowlikiem i Woźniczką, którzy mają jeszcze ważne umowy, dlatego zostali wystawieni na listę transferową.

http://www.90minut.pl/news/126/news1264 ... LKS-u.html

Ciekawe, którzy z tych piłkarzy są na liście Chojnackiego?
django

Postprzez August 2010-06-17, 11:10 pm

Wolana możemy z gory skreślić.
August

Postprzez dziejus 2010-06-18, 6:42 am

Przede wszystkim wywalić największe zło z klubu.HYTREGO :twisted: :czerwona: Zakaz zbliżania się do klubu na 4 długości sektora :kiepsko:
dziejus

Postprzez nexus7777 2010-06-18, 7:49 am

Pietrzak nie narzeka na brak ofert

W ostatnich dniach przybyło propozycji dla piłkarza Zagłębia – Rafała Pietrzaka. Pomocnikiem zainteresowane są kluby ekstraklasy z Lechem Poznań na czele. – Chcę przejść do drużyny, w której będę miał szansę grać – mówi zawodnik sosnowieckiego zespołu.

Młody pomocnik już rok temu chciał opuścić Sosnowiec, jednak ostatecznie zdecydował się na pozostanie w Zagłębiu. – Budowano zespół na awans. Chciałem włączyć się w tą walkę i pomóc klubowi. Niestety cel nie został wykonany, dlatego odchodzę. Podjąłem tą decyzję razem z rodzicami i menadżerem. Uważam, że jest ona słuszna – wyjaśnia piłkarz.

18-letni sosnowiczanin nie może narzekać na brak propozycji. Zainteresowanie jego osobą jest ogromne. – Rozmawiałem z prezesem Hytrym i przedstawił mi kluby, jakie o mnie pytały. Lech, Lechia, Cracovia, Górnik i Widzew. Te pięć drużyn wysłało zapytania. O konkretach rozmawiali przedstawiciele Lecha, Górnika i Cracovii. Wszystko pilotuje mój menadżer Bartłomiej Bolek oraz prezes Zagłębia. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie dowiem się więcej – tłumaczy Pietrzak.

W jakim klubie pomocnik czułby się najlepiej? – Lechia na pewno odpada, Widzew także. W Lechu siedziałbym na ławce. Wątpię, że dostałbym szansę. Najbliżej byłoby mi do Cracovii i Górnika. W tych klubach miałbym największą okazję na grę. Nie chce zmieniać otoczenia po to, żeby spędzić cały sezon jako rezerwowy. Muszę wybrać drużynę, w której będę miał możliwość nie tylko podnieść swoje umiejętności, ale także dostawać szansę na boisku.

Pietrzak nie boi się zmiany barw klubowych. Zagłębiak wierzy w swoje możliwości. – Jestem młody i chcę się rozwijać. Koledzy z kadry reprezentują zespoły w wyższych klasach rozgrywkowych i grają regularnie. Uważam, że jestem gotowy na przejście. Stać mnie na to. Znam swoje możliwości i nie mam obaw przed rywalizacją. Jeżeli tylko dostanę szansę, to zrobię wszystko, żeby ją wykorzystać – zapewnia pomocnik.

http://www.sosnowiec.info.pl/sport/pilk ... ,1,4,17515

Aż żal, że ten chłopak odchodzi, ale z drugiej strony wierzę, że jeszcze będzie głośno o wychowanku ZS.
nexus7777

Postprzez django 2010-06-18, 8:53 am

nexus7777 napisał(a):Lechia na pewno odpada, Widzew także. W Lechu siedziałbym na ławce. Wątpię, że dostałbym szansę. Najbliżej byłoby mi do Cracovii i Górnika. W tych klubach miałbym największą okazję na grę. Nie chce zmieniać otoczenia po to, żeby spędzić cały sezon jako rezerwowy. Muszę wybrać drużynę, w której będę miał możliwość nie tylko podnieść swoje umiejętności, ale także dostawać szansę na boisku.

Widać, że chłopak ma dobrze poukładane w głowie. Nie napala się na Amikę, tylko idzie tam, gdzie będzie miał szansę się wybić.

edit: Górnik już chyba nieaktualny, bo podpisali umowę z Maciejem Mańką z GKS Tychy.
django

Postprzez SO_1906 2010-06-18, 2:04 pm

Ja osobiście radziłbym Cracovię. Tworzy sie tam ciekawa drużyna, z dobrym trenerem, a do tego gra na nowym stadionie.
SO_1906

Postprzez August 2010-06-18, 2:26 pm

nexus7777 napisał(a):Wszystko pilotuje mój menadżer Bartłomiej Bolek oraz prezes Zagłębia.

Jezeli chodzi o tego drugiego to współczuję. Życzę Rafalowi po prostu dobrego wyboru.
August

Postprzez August 2010-06-18, 2:44 pm

Utalentowanego piłkarza chce Górnik, ale lepszą ofertę daje Lech
Źródło: SportSlaski.pl / SPORT

Mowa o Rafale Pietrzaku z Zagłębia Sosnowiec. 18-letni zawodnik był już na liście życzeń bardzo wielu klubów. Obecnie mocno zainteresowani są nim Górnik Zabrze i Lech Poznań.

- Raczej nie zatrzymamy Rafała Pietrzaka, bo zabiegają o niego Lech Poznań, Cracovia, Górnik Zabrze, a ostatnio zgłosił się łódzki Widzew - informuje prezes Zagłębia. Paweł Hytry twierdzi jednak, że: - Rafał w przyszłym roku ma maturę i najlepiej byłoby, gdyby jednak był jak najbliżej domu. Propozycja Lecha jest jednak niezwykle kusząca i to pod każdym względem - przyznaje i dodaje, że ofertę z Cracovii otrzymał Adrian Marek, ale w jego temacie do transferu jeszcze daleka droga.
http://www.sportslaski.pl/Utalentowaneg ... ,info.html
August

Postprzez patrios91 2010-06-18, 2:54 pm

I na kim jeszcze prezesina zarobi? Czemu takie ruchy transferowe nie pojawily w zeszlych latach prowadzenia klubu? Teraz jak trzeba splacac dlugi nagle sie okazuje,ze mozna zarobic na transferach...tylko szkoda,ze to wlasnie w tym okresie i podczas walki o I lige gdy sklad trzeba zachowac niemal w calosci.

Jest jakas klauzula gwarantujaca wystepy w pierwszym skladzie :-) ?
Ostatnio edytowano 2010-06-18, 2:56 pm przez patrios91, łącznie edytowano 1 raz
patrios91

Postprzez dziejus 2010-06-18, 2:55 pm

Paweł Hytry Prezes znów się wpierdalala między wódke a zakąske.Wyjdzie z tego MASAKRA jak zwykle :twisted: Gdzie są rodzice ? ? ?
dziejus

Postprzez patrios91 2010-06-18, 2:57 pm

dziejus napisał(a):Paweł Hytry Prezes znów się wpierdalala między wódke a zakąske.Wyjdzie z tego MASAKRA jak zwykle :twisted: Gdzie są rodzice ? ? ?

Wtracic sie musi,ale na wybor Pietrziego nie ma prawa naciskac.
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna