Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez Smazu 2010-04-21, 10:46 pm

uzielone napisał(a):
August napisał(a):Chciałbym się odnieść do wywiadu z Jędrychem na głównej 100%. Kapitalne "interwió" obnażające w całej rozciągłości zwyczajną głupotę pezetpeenowca. Mam nadzieję, że autor textu będzie jeszcze drążył temat. Taką głupotę tego pokroju ludzi trzeba pokazywać i publicznie tępić.

Redakcja 100% powinna przesłać ten wywiad do Cafe futbol, Borek i Kołtoń tępią publicznie na antenie Polsatu kretynizm PZPN więc może się do niego odniosą ;-)

Mam nadzieje , że parę osób wyśle maile?Jeden już na pewno poszedł... ;-)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez August 2010-04-22, 7:13 am

Smazu napisał(a):
uzielone napisał(a):
August napisał(a):Chciałbym się odnieść do wywiadu z Jędrychem na głównej 100%. Kapitalne "interwió" obnażające w całej rozciągłości zwyczajną głupotę pezetpeenowca. Mam nadzieję, że autor textu będzie jeszcze drążył temat. Taką głupotę tego pokroju ludzi trzeba pokazywać i publicznie tępić.

Redakcja 100% powinna przesłać ten wywiad do Cafe futbol, Borek i Kołtoń tępią publicznie na antenie Polsatu kretynizm PZPN więc może się do niego odniosą ;-)

Mam nadzieje , że parę osób wyśle maile?Jeden już na pewno poszedł... ;-)

Czyli rozumiem, że zgoda autora i serwisu 100% na to jest ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2010-04-22, 10:26 am

Fajna konferencja z Lachą w roli glownej. Ta babka z Janikowa jakas taka ...zacofana :-)
-> http://www.zaglebie.eu/konferencja-pras ... 6_198.html

August napisał(a):Czyli rozumiem, że zgoda autora i serwisu 100% na to jest ?

Juz za pozno na takie pytanie :-)

Napastnik Zagłębia strzelił hat tricka, grając ze... złamaną ręką

10:41, 2010-04-22

Źródło: SportSlaski.pl / SPORT
Michał Filipowicz został bohaterem Sosnowca. Strzelił wczoraj w Janikowie trzy gole, a jego Zagłębie pewnie wygrało z miejscową Unią (4-0). "Filip" kilka dni przed meczem złamał kość śródręcza.

Dlatego na boisko wyszedł na boisko ze specjalną ortezą. - Nikomu jednak nie życzę, by musiał występować w podobnym opatrunku. Dla mnie orteza okazała się szczęśliwa, ale to naprawdę nic przyjemnego - zaznaczył 24-latek, którego forma mimo kontuzji idzie najwyraźniej do góry. - Nie spodziewaliśmy się tak łatwego zwycięstwa. A ja sam muszę przyznać, że nie pamiętam, kiedy ostatnio udało mi się zdobyć trzy bramki w jednym meczu - dodał.
-> http://sportslaski.pl/Napastnik-Zaglebi ... ,info.html
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Smazu 2010-04-22, 2:18 pm

August napisał(a):Czyli rozumiem, że zgoda autora i serwisu 100% na to jest ?

Hm.. ja z serwisu 100% w sumie nie jestem więc nie wiem , ale wydaje mi się , że jak wywiad został opublikowany, dostępny dla każdego to można komuś polecić ten link aby potem ten ktoś mógł rozmawiać o tym.
Jeśli się mylę to nieświadomie :)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez swiezy52 2010-04-22, 2:43 pm

tekst zostal opublikowany wiec moze zostac wykorzystany jak mowi Art. 25. 1. ustawy o prawach autorskich.

nie widze tez problemu zeby podeslac w/w linka do materialu... oni jak juz beda zainteresowani to beda wiedziec jak to wykorzystac
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez August 2010-04-22, 2:48 pm

swiezy52 napisał(a):tekst zostal opublikowany wiec moze zostac wykorzystany jak mowi Art. 25. 1. ustawy o prawach autorskich.

nie widze tez problemu zeby podeslac w/w linka do materialu... oni jak juz beda zainteresowani to beda wiedziec jak to wykorzystac

Kochani, przepisy to jedno. Dobry obyczaj aby spytać, to drugie. Ja wyszedłem z takiego założenia.
August

Postprzez patrios91 2010-04-22, 5:43 pm

-> http://zaglebie.sosnowiec.pl/4967,1,uza ... lubie.html
Im sie chyba w d*pie poprzewracalo. G*wno ich obchodzi co bylo po meczu... Zasrana Pogon zrobila sobie sylwestra,najezdzala jak kazdy klub w Polsce na kazdym meczu na PZPN,zarabala serpentynami boisko,a pozniej rzucala kilkakrotnie nimi w Pajaczkowskiego i skurw*syny dostaly smieszna kare. PZPN,PZPN,j*bac j*bac PZPN- i co ukaracie klub bo sobie spiewam ? Niech PZPN odbierze licencje badz przyzna walkowera to kibice rozpierdziela ich domek lesnych dziadkow.
patrios91

Postprzez uzielone 2010-04-22, 6:00 pm

Jeżeli PZPN straszy nas odebraniem licencji za chuligaństwo i recydywę to co w pierwszej lidze robi jeszcze Widzew Łódź, którego kibole co rusz urządzają ekscesy i śmieją się PZPN-owi w twarz? Dziadki z PZPN wychodzą z założenia, że klub z 3 ligi można okładać kijem bez konsekwencji bo to oni mają zawsze rację. Klub powinien przeanalizować z prawnikiem uzasadnienie i odwołać się i wystąpić o odszkodowanie. Sprawa została rozdmuchana przez media i dziadki ukarały nas dla przykładu i dlatego, ze daliśmy im pretekst do tego.
uzielone

Postprzez patrios91 2010-04-22, 6:02 pm

No i analizuje odwolanie z prawnikiem ;-) Po derbach Łodzi to kluby powinny zdegradowac o jedna kase nizej za rozruby przed,na i po meczu czego skutkiem byly ranne osoby w tym klute rany. Gdzie kara ? Podnosza mi cisnienie te gnidy z PZPN-u oj podnasza...
-> http://zaglebie.sosnowiec.pl/4968,1,odw ... edzie.html
Ostatnio edytowano 2010-04-22, 6:05 pm przez patrios91, łącznie edytowano 1 raz
patrios91

Postprzez August 2010-04-22, 6:05 pm

(...)
W orzeczeniu zwrócono też uwagę na to, że po meczu kibice zaatakowali policję. Co prawda odbyło się to poza stadionem, więc nie mogło mieć wpływu na wysokość kary, ale WD uznał, że klub ponosi za te wydarzenia „odpowiedzialność moralną”.
(...)
Idąc tym tokiem myślenia, wystarczy że jakaś ofiara gwałtu stwierdzi, że napastnik miał na sobie szalik Zagłębia, w klub poniesie odpowiedzialnośc moralną. No i mogą odebrać nam licencję.
August

Postprzez patrios91 2010-04-22, 6:12 pm

August napisał(a):(...)
W orzeczeniu zwrócono też uwagę na to, że po meczu kibice zaatakowali policję. Co prawda odbyło się to poza stadionem, więc nie mogło mieć wpływu na wysokość kary, ale WD uznał, że klub ponosi za te wydarzenia „odpowiedzialność moralną”.
(...)
Idąc tym tokiem myślenia, wystarczy że jakaś ofiara gwałtu stwierdzi, że napastnik miał na sobie szalik Zagłębia, w klub poniesie odpowiedzialnośc moralną. No i mogą odebrać nam licencję.

Jest duza szansa na odszkodowanie miedzy innymi za to,ze ukarali nas tuz tuz przed meczem,a takie kary sa najczesciej przenoszone na kolejne spotkanie. Wazne jest by sie nie dac PZPNowskim hienom. Teraz to karaja za byle glupote i to tylko dlatego,ze stracili kupe szmalu na protescie kibicow Polski. Cafe Futbol to jedno lecz koniecpzpn to druga opcja jaka mozna rozwazyc przy walce z gnidami. Ja jestem upierdliwy jesli chodzi o sprawiedliwosc.
patrios91

Postprzez emdżej 2010-04-22, 6:14 pm

patrios91 napisał(a):
Jest duza szansa na odszkodowanie miedzy innymi za to,ze ukarali nas tuz tuz przed meczem,a takie kary sa najczesciej przenoszone na kolejne spotkanie.

Masz wyraźnie napisane w uzasadnieniu:
Zgodnie z Regulaminem Dyscyplinarnym, wszystkie kary z wyjątkiem walkoweru i kar finansowych, automatycznie uzyskują rygor natychmiastowej wykonalności. Wydział Dyscypliny może co prawda, zdjąć ten rygor, ale ze względu na to, że czyn został podjęty w warunkach recydywy, nie podjęto takiej decyzji.
emdżej

Postprzez patrios91 2010-04-22, 6:19 pm

emdżej napisał(a):
patrios91 napisał(a):
Jest duza szansa na odszkodowanie miedzy innymi za to,ze ukarali nas tuz tuz przed meczem,a takie kary sa najczesciej przenoszone na kolejne spotkanie.

Masz wyraźnie napisane w uzasadnieniu:

Zgodnie z Regulaminem Dyscyplinarnym, wszystkie kary z wyjątkiem walkoweru i kar finansowych, automatycznie uzyskują rygor natychmiastowej wykonalności. Wydział Dyscypliny może co prawda, zdjąć ten rygor, ale ze względu na to, że czyn został podjęty w warunkach recydywy, nie podjęto takiej decyzji.

Jak powiedział nam dyrektor Lula, uzasadnienie przesłane przez WD będzie konsultowane z klubowym prawnikiem i jeżeli będzie szansa na skuteczne odwołanie, zostanie ono złożone do Związkowego Trybunału Piłkarskiego.
Wiąże się to jednak z koniecznością wniesienia kaucji, a szanse na pozytywne rozpatrzenie wniosku są, według wiedzy władz klubu, niewielkie. Rozwiane zostały wątpliwości dotyczące tego, czy Zagłębie za wydarzenia z meczu pucharowego mogło zostać ukarane w lidze. Rygor natychmiastowej wykonalności oznacza, że kara musiała zostać wymierzona w następnym spotkaniu, niezależnie od rodzaju rozgrywek.

Od rodzaju rozgrywek...ale o czas chyba tez gra role,o ktorym nie napisano. Jest konsultacja z prawnikiem,nie przeczytales nastepnej informacji.
patrios91

Postprzez patrios91 2010-04-22, 9:48 pm

Centralne Biuro Śledcze przesłuchuje PZPN
Paweł Wilkowicz 22-04-2010, ostatnia aktualizacja 22-04-2010 20:21

CBŚ sprawdza, czy prezes Grzegorz Lato nie złamał prawa przy zawieraniu umowy ze SportFive – dowiedziała się "Rz"
autor: Jerzy Dudek
źródło: Fotorzepa

Pierwsi zeznania złożyli Marcin Animucki i Jacek Masiota, czyli ci członkowie zarządu, którzy głosowali przeciw podpisaniu umowy ze SportFive na dziesięć lat. CBŚ chce przesłuchać cały zarząd z Grzegorzem Latą na czele. Bada, czy władze nie naraziły związku na szkodę przez nadużycie swoich uprawnień albo niedopełnienie obowiązków (art. 296 kodeksu karnego).

Umów, o które pyta CBŚ, jest więcej, m.in. kontrakt związku z firmą Nike, z agencją ochrony Zubrzycki. Ale to umowa ze SportFive wywołuje największe kontrowersje. Nazwano ją po podpisaniu "kontraktem stulecia". Wejdzie w życie w połowie 2010 roku i przekaże pośrednikowi właściwie całość praw marketingowo -telewizyjnych PZPN, przede wszystkim do reprezentacji, ale też np. Pucharu Polski. W zamian związek będzie dostawał do 2020 roku 6 mln euro rocznie oraz 80 proc. sumy, którą uda się zarobić ponad ten pułap. Władze związku były z tej umowy tak zadowolone, że zarząd niedługo potem dał prezesowi Lacie dwukrotną podwyżkę pensji.

Pytań o ten kontrakt do dziś jest więcej niż odpowiedzi. PZPN jako stowarzyszenie nie ma obowiązku organizowania przetargów. Negocjował tylko ze SportFive, swoim dotychczasowym partnerem biznesowym. Nie zaprosił do złożenia oferty innych firm. Gdy w ostatniej chwili zgłosiła się agencja UFA z deklaracją podbicia stawki, związek nie podjął negocjacji.

Sprzedał prawa aż na dziesięć lat bez zamówienia analiz rynku, niedługo po powrocie Laty i Andrzeja Placzyńskiego z polskiego oddziału SportFive z wyjazdu do RPA. Pełnego kontraktu nie pokazano przed głosowaniem wszystkim członkom zarządu. Przedstawiono im skrótowe informacje. Mimo to tylko trzech było przeciw. Śledczy pytają również, dlaczego prezes podczas negocjacji podpisał umowę przyrzeczenia, skoro miał zgodę zarządu tylko na zawarcie umowy przedwstępnej. – Cieszę się, że CBŚ chce to wyjaśnić. Czy umowa jest dobra, czy zła, tego się teraz ocenić nie da. Ale tryb jej zawierania był szkodliwy dla PZPN – mówi Jacek Masiota.

– Spośród spraw, o które byłem pytany, tylko na jedną miałem wpływ. Nie głosowałem za podpisaniem umowy dotyczącej sprzedaży praw telewizyjnych i marketingowych, gdyż nie przedstawiono zarządowi szczegółowych analiz finansowych i prawnych – opowiada Marcin Animucki.

W PZPN podejrzewają, że skargę na PZPN złożył Kazimierz Greń, kiedyś szef kampanii wyborczej Laty, który skłócił się z nim i pół roku temu odszedł z zarządu związku. Ale Greń w rozmowie z "Rz" zaprzecza. – Dobrze, że ktoś się tym zajął, ja niektóre te umowy pokazywałem do kamer telewizyjnych, a nikt nie chciał podjąć tematu. Ale skargi nie składałem.

Artykuł 296 przewiduje karę nawet do ośmiu lat więzienia, jeśli winny działał dla osiągnięcia korzyści majątkowej. Ale trudno się spodziewać takich konsekwencji. Wszystko zależy od opinii biegłych, kluczowe mogą się okazać zeznania przedstawicieli UFA, bo jeśli rzeczywiście proponowali PZPN więcej pieniędzy niż SportFive, to byłaby podstawa do uznania, że do szkody rzeczywiście doszło. Prezes PZPN mówi, że jest spokojny. – Wezwania jeszcze nie mam, o przesłuchaniach dowiedziałem się od Marcina Animuckiego i Jacka Masioty. I dobrze, że ktoś zrobił donos, wyjaśnią i będzie elegancko.

Andrzej Placzyński też w rozmowie z "Rz" bagatelizuje sprawę. – Poprzednia nasza umowa z PZPN również była w CBŚ i prokuraturze. Sześć lat to trwało i umorzyli.

– Proszę pana, jakby coś na nas rzeczywiście mieli – kończy prezes Lato – to by mnie już dawno w świetle kamer ze związku wyprowadzili.
Rzeczpospolita

-> http://www.rp.pl/artykul/2,465646_Centr ... _PZPN.html
Lato do kryminalu :-)
patrios91

Postprzez Blajpios 2010-04-27, 11:41 am

Zastanawiam się, czy niektórzy piszący tu na forum nie mogliby spróbować sił i tutaj:
sportowezaglebie.pl napisał(a):Dołącz do nas jako współpracownik!
Jeśli chcesz współtworzyć portal sportowezaglebie.pl, to skontaktuj się z nami, poszukujemy zarówno dziennikarzy, jak i fotoreporterów.

O nas:
Portal sportowezaglebie.pl to największy serwis o tematyce sportowej obejmujący swoim działaniem Zagłębie Dąbrowskie. Stronę współtworzą osoby pasjonujące się sportem, dla których najważniejsza jest przygoda i emocje, którymi co tydzień można się emocjonować na stadionach, halach, boiskach.
Cele serwisu sportowezaglebie.pl:
Chcemy przybliżyć kibicom z Zagłębia Dąbrowskiego wydarzenia sportowe, które odbywają się w naszym regionie.
Chcemy by nasze teksty mobilizowały do polepszania jakości sportu w Zagłębiu Dąbrowskim.
Chcemy by opiniotwórczym medium, by wpływać na dyskusję dotyczącą sportu w regionie.
Chcemy się rozwijać, by strona zyskiwała nowe działy, a także coraz większą rzeszę czytelników.
Chcesz zdobywać doświadczenie? Pisz o sporcie w Zagłębiu Dąbrowskim:
Dzięki pracy w serwisie sportowezaglebie.pl można zdobyć cenne doświadczenie dziennikarskie, oraz liczyć na wsparcie piszących tutaj osób. Nie jesteśmy zamknięci na nowe pomysły, wręcz przeciwnie, pomożemy Wam w realizacji idei. Nie jesteśmy betonem zamkniętym na zdolnych i kreatywnych ludzi i nie kopiujemy pomysłów i tekstów od innych. Portal sportowezaglebie.pl to także spotkania redakcyjne, burze mózgów i planowanie strategii dla strony.
Co oferujemy?
- Pracę w środowisku sportowym Zagłębia Dąbrowskiego, nasz region warto promować
- Nasi współpracownicy otrzymują legitymacje prasowe i akredytacje uprawniające do wejścia na imprezy sportowe.
- Bezpłatną praktykę z doświadczonymi dziennikarzami
- Zaświadczenia o odbytej praktyce
- Z czasem również wynagrodzenie, jeśli sprawdzisz się i będziesz wykonywał/a swoje obowiązki rzetelnie.
(...)"

Całość powyższego tekstu - wraz z dalszymi istotnymi danymi - na stronach Sportowego Zagłębia: http://www.sportowe-zaglebie.pl/poza-gr ... k,1,4,2159 Serwis 100%Zagłębie przyczynił się do zademonstrowania co najmnie 2 czy 3 talentów sprawozdawstwa sportowego (radiowego) i fotoreporterów (oby wystartowali ze swymi zdolnościami dalej) - to może i w dziennikarstwei pisanym coś podobnego stać się może i warto z różnych przyczyn przyłączyć się do tej inicjatywy?
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna