Puchar Polski 2009/10

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Puchar Polski 2009/10

Postprzez Adam1906 2010-03-15, 5:48 pm

Pierwsza batalia o półfinał.
15.03.10 14:47, poniedziałek

Już jutro szczecińska Pogoń zagra na Śląsku z Zagłębiem Sosnowiec. Podopieczni Piotra Mandrysza zagrają o to, by rewanż w Szczecinie był już tylko formalnością (...)
http://www.pogon.v.pl/news-17273,Zapowi ... inal_.html

Hehehehehe. Czy już się nigdy nie doczekamy, żeby ludzie siedzący w sporcie zaczęli kumać, że Sosnowiec to nie Śląsk :!: SOSNOWIEC TO ZAGŁĘBIE DĄBROWSKIE :!:

`````````/\``/\``/\`````````
````````/``\/``\/``\````````
````````\```\```\``/```````
`````````\```\```\/````````
``````````\```\``/`````````
```````````\```\/``````````
````````````\``/```````````
`````````````\/````````````
``````Zagłębie Sosnowiec`````
```````````1906```````````

WSZYSCY NA STADION LUDOWY :!: :brawo: :!: :brawo: :!: :brawo: :!: :brawo: :!: :brawo: :!:
http://www.youtube.com/watch?v=qERPG6dvwGE
Adam1906

Postprzez patrios91 2010-03-15, 6:36 pm

SO_1906 napisał(a):Ja mam taką malutką prośbę do osób będących pierwszy lub drugi raz na Ludowym.... Ludzie nie kłóćcie się, że to jest wasze miejsce tak jak bylibyście w kinie, ok? :-(

Przynajmniej od 10 lat nikt sie nie kloci o miejsce wiec teraz tez pewnie nie beda...
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Piotreq_Sc 2010-03-15, 6:40 pm

tak , i pomyslcie 10 razy zanim cos bedziecie krzyczec... bo jak slyszalem dzieci na meczu z Legnica i ich teksty to mi sie bleee robilo.
Piotreq_Sc

Postprzez Szakal 2010-03-15, 6:47 pm

Bardzo zaluje ze jutro nie bede mogl byc na meczu - bilet juz kupiony mialem ale niestety praca - a juz apetyt po sobotnim meczu z Miedzia u mnie wzrosl do maximum, bo wydaje mi sie ze jest ogromny potencjal w naszym zespole !!
Szakal

Postprzez turku 2010-03-15, 6:51 pm

Temat się zaczyna rozmywać. Zamiast o meczu i ogólnie o pucharze rozmawiacie jakbyście sami pierwszy raz na stadion się wybierali. Kolejne posty typu:
"nie kłóćcie się o miejsca"
"pomyślcie zanim coś zaśpiewacie"
"w kolejce po bilet nie deptajcie sobie po nóżkach"
"a gdzie się na Ludowy wchodzi?"
"a w ogóle to gdzie jest Ludowy?"

będą usuwane. A ich autorzy zakończa przygodę z forum
turku

Postprzez YOOSHKY 2010-03-15, 7:26 pm

Adam1906 napisał(a):Pierwsza batalia o półfinał.
Już jutro szczecińska Pogoń zagra na Śląsku z Zagłębiem Sosnowiec. Podopieczni Piotra Mandrysza zagrają o to, by rewanż w Szczecinie był już tylko formalnością (...)
http://www.pogon.v.pl/news-17273,Zapowi ... inal_.html

Żeby się nie zdziwili jak jutro wygramy u siebie i za tydzień w Wielkopolsce również.
YOOSHKY

Postprzez August 2010-03-15, 7:31 pm

YOOSHKY napisał(a):Spoko, jutro wygramy u siebie i za tydzień w Wielkopolsce również.

To Szczecin nie leży na Podlasiu ? ;-)
Mnie się wydaje, że nie odstajemy piłkarsko od Pogoni, a przynajmniej nie na tyle aby nie mieć szans w dwumeczu z nimi.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez YOOSHKY 2010-03-15, 7:39 pm

Jutro po pięknym golu Filipowicza z sektora gości rozlegnie się głośne "Ale urwał!!!", odbijając się wielokrotnie szerokim echem. Oni to potrafią.
YOOSHKY

Postprzez Smazu 2010-03-15, 7:42 pm

Ciekawa była by oprawa swoją drogą z tekstem "ale urwał" :lol: Akurat tekst prosto ze Szczecina :)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez August 2010-03-15, 7:47 pm

Pucharowa pobudka
We wtorek o godzinie 18.45 Pogoń Szczecin stoczy pierwszą bitwę o półfinał Pucharu Polski. Portowcy grać będą na wyjeździe z drugoligowym Zagłębiem Sosnowiec

Podopieczni Piotra Mandrysza wyjechali na południe Polski już wczoraj i spędzą tam najbliższe kilka dni. Oprócz pucharowego meczu w sobotę czeka ich także ligowy pojedynek z Sandecją Nowy Sącz. Wczoraj o 18 mieli dotrzeć do Tychów i przeprowadzić trening na sztucznej nawierzchni. Dzisiaj przed meczem zaplanowano tylko rozruch.

Trener Piotr Mandrysz nie zabrał ze sobą dwóch zawodników: Daniela Wólkiewicza i Marcina Nowaka. - Nowak pauzowałby w ligowym spotkaniu za 7. żółtą kartkę. Trener wolał, by piłkarz trenował indywidualnie w Szczecinie - tłumaczy kierownik drużyny Ryszard Mizak.

19-letni Wólkiewicz musiał zostać w Szczecinie ze względu na obowiązki szkolne, poza tym w tygodniu wypada mu wizyta w Wojskowej Komendzie Uzupełnień. Reszta graczy jest do dyspozycji sztabu szkoleniowego. W składzie mogą nastąpić zmiany w porównaniu z derbowym pojedynkiem z Flotą Świnoujście. Doświadczenie uczy, że trener w Pucharze Polski stawia na zmienników. W bramce możemy spodziewać się Krzysztofa Pyskatego, na lewej obronie Marcina Woźniaka, na środku Łukasza Wróbla, na prawej Tomasza Rydzaka. W drugiej linii pewny jest występ Piotra Komana, niespodzianką byłoby postawienie na Roberta Mandrysza, ale nie można tego wykluczyć. Z przodu straszyć Zagłębie będzie pewnie Maciej Ropiejko i Piotr Dziuba.

Piłkarze i trenerzy deklarują, że priorytetem jest liga, ale nie odpuszczą Pucharu Polski. To wielka szansa dla zawodników (by wypromować się w dalszych fazach PP) i dla klubu (bo tylko dwa razy Pogoń grała w finale tych rozgrywek).

- To będzie wielki mecz - twierdzi obrońca Omar Jarun. - Jedziemy do Sosnowca po korzystny dla nas wynik. Musimy trzymać zwarte szyki w obronie, by nie stracić bramki. Najlepiej wygrać 1:0, by być bardziej spokojnym przed drugim spotkaniem w Szczecinie.

Drugoligowe Zagłębie Sosnowiec, które w swojej historii cztery razy sięgało po to trofeum (ostatnio w 1978 roku), nie ma zamiaru odpuścić gościom. - Priorytetem jest dla nas liga, ale wystąpimy w najsilniejszym składzie - zapowiada trener Piotr Pierścionek.
Na południe Polski wybiera się 200 kibiców "granatowo-bordowych". Transmisję z tego pojedynku będzie można obejrzeć w "Kontrastach", a relację zapowiedziało również Polskie Radio Szczecin.

Źródło: Gazeta Wyborcza Szczecin
http://szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34 ... budka.html

Fragment jeszcze jednego "interwió" w Mandryszem:
Jakich zmian mogą spodziewać się kibice na pucharowy mecz z Zagłębiem?

- Na pewno będą, ale jak duże - jeszcze nie wiem [rozmowa przeprowadzona w niedzielę - red.]. Jest takie powiedzenie: "pokaż mi drugą linię, a powiem ci, jaki masz zespół". W piątek szwankowała pomoc i tam należy się spodziewać roszad. Choćby po to, by piłkarze, którzy walczą o miejsce w składzie, widzieli, że doceniam ich pracę.

Wystawi pan tych samych napastników, by przełamali swoją niemoc strzelecką?

- Ofensywnych zawodników rozlicza się ze strzelonych bramek, gdy gracz ich nie zdobywa - czuje się niepewnie. Ilość sytuacji stwarzanych przez zespół każe patrzeć na nich mniej surowym okiem. Z drugiej strony to napastnik musi szukać piłki, a nie odwrotnie. Mam nadzieję, że obojętnie w jakim składzie wyjdziemy, to napastnicy będą szarpać i walczyć.

Zagłębie to teoretycznie słabszy przeciwnik, bardzo łatwo jest zlekceważyć takiego rywala...

- Nie ma o tym mowy. Pamiętamy, jak my podchodziliśmy do zespołów z wyższej klasy rozgrywkowej. Chłopcy są świadomi, że jest to bardzo ważny mecz.

Kto w sztabie szkoleniowym jest odpowiedzialny za zbieranie informacji o przeciwniku?

- Powiem tylko, że mamy informacje na temat Zagłębia. Przeanalizowałem otrzymany materiał. Nie będę mówił o słabych stronach rywala. Proszę wybaczyć, że tak niewiele mogę powiedzieć. Wiem, że kibice oczekują sporo informacji o zespole, ale ze względu na dobro swojej drużyny staram się mówić jak najmniej. To nie wynika z mojej złośliwości.
http://szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34 ... ogoni.html
August

Postprzez GŁB1994 2010-03-15, 8:04 pm

Wie ktoś może czy jeszcze są bilety w sklepie kibica i czy można jeszcze jutro tam je kupić,
czy już tylko w kasach?

Swoją drogą martwię się trochę o pogodę, kto ma przyjść to przyjdzie, byleby śnieg tudzież on topniejący nie odstraszył ludzi chcących zapełnić luki na stadionie (ludzi chodzących od święta czy będący pierwszy raz).

Ale będzie git, tylko chciałbym kupić jeszcze te bilety i będę w pełni spokojny, więc czy jest ktoś kto na sto procent jest pewny że bilety jeszcze są? ;D ;D
GŁB1994

Postprzez mayday77 2010-03-15, 8:38 pm

GŁB1994 napisał(a):Wie ktoś może czy jeszcze są bilety w sklepie kibica i czy można jeszcze jutro tam je kupić,
czy już tylko w kasach?

Swoją drogą martwię się trochę o pogodę, kto ma przyjść to przyjdzie, byleby śnieg tudzież on topniejący nie odstraszył ludzi chcących zapełnić luki na stadionie (ludzi chodzących od święta czy będący pierwszy raz).

Ale będzie git, tylko chciałbym kupić jeszcze te bilety i będę w pełni spokojny, więc czy jest ktoś kto na sto procent jest pewny że bilety jeszcze są? ;D ;D

Niestety ale biletów w Sklepie Kibica już NIE MA!!!
Popytaj w klubie,wiem że na krytą już nie ma ale na odkrytą(Stawiki)jeszcze pewnie są.
mayday77

Postprzez novack 2010-03-15, 9:12 pm

Dlaczego nie zagra Pach?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2010-03-15, 9:17 pm

novack napisał(a):Dlaczego nie zagra Pach?

Za żółte kartki
August

Postprzez kododo 2010-03-15, 9:18 pm

Siłownia „SuperGym w Dąbrowie Gór. tam jeszcze były bilety :niezle:
kododo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna