Co do terenów wokół Stadionu Ludowego to na obecny ich stan trzeba popatrzeć przez pryzmat trwających inwestycji. Myślę, że dla prawdziwych kibiców nie powinien to być powód do przerzucania się na kibicowanie innemu klubowi... Oczywiście można było poprawić i usprawnić wejście na krytą chociażby poprzez przestawienie wejścia w miejscu bramy wjazdowej za zegarem i już byłoby w miarę przyzwoicie.
Dzięki trwającym właśnie inwestycjom już na wiosnę sytuacja będzie wyglądać zgoła odmiennie i myślę, że wtedy nikt nie będzie pamiętał tych niedogodności podczas meczu z Turem. Trzeba pamiętać o tym, że w sam Stadion Ludowy jak i tereny wokół niego nie inwestowano od wielu lat. Tak więc teraz, żeby poprawić jakoś infrastrukturę potrzeba trochę czasu, bo nic nie da się zrobić za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Wydaje mi się, że po zakończeniu tych wszystkich prac Stadion Ludowy jak i tereny i infrastruktura wokół niego będą się prezentować całkiem przyzwoicie. Jak już ktoś zauważył konieczne byłoby uruchomienie sektorów po bokach krytej do miejsca murków schodzących w dół korony stadionu. Dałoby to stadionowi dodatkową liczbę miejsc jak i również w znaczącym stopniu poprawiłoby jego ogólny wygląd.
I jeszcze zdanie na temat odprowadzania wody z murawy stadionu. Nie wydaje mi się, żeby przyczyną takiego stanu rzeczy były problemy z pompą. Odwodnienie i drenaż nie działają od samego początku i problem tkwi w wadliwym ich wykonaniu. Według mnie jedyną szansą na naprawienie tego bubla jest wspominana wymiana murawy na koszt Cracovi i przy tej okazji ten mankament powinien zostać naprawiony. Trzeba to koniecznie wykorzystać i zrobić za jednym razem.