PawełK napisał(a):Ilość luksów ma znaczenie... wymóg do transmisji HD jest minimum 1800 i za niedługo to też może być warunkiem licencyjnym

bo Canal+ lub podwykonawcy robiący transmisje działają już na sprzęcie HD
Nie tylko to jest ważne z tego "technicznego" punktu widzenia, tylko jednocześnie "przekłada" się ta sprawa właśnie na kwestie marketingowe. Albo jeszcze inaczej - podkreśla błędy, przynajmniej co do promocji. Na początku rundy była duża nawet może "nagonka" na Stadion Ludowy, albo "antypropaganda". Nie chodzi mi o to, że słusznie zauważano, że jest to stadion już historyczny i nie będzie w przyszłości (za 15 czy 20 lat) nowoczesnym na samą czołówkę polskiej ligii - jak i nie chodzi mi o to, że pisano, iż nie warto z tych racji wkładać w niego za dużo środków w renowację obiektu, który i tak zostanie zasłużonym staruszkiem nie na dzisiejsze wymogi. Chodzi mi o to, że poddawany był ten Stadion "zohydzaniu", czy przynajmniej wyśmiewaniu. Akurat był jeszcze dostępny łatwo skarb kibica. Zajrzałem wtedy do niego Cóż się okazuje - właśnie oświetlenie stawia ten stadiion w czołówce stadionów, na których gra Ekstraklasa! Trawa - raczej powszechnie chwalona... Ilość miejsc nie taka najgorsza bynajmniej pośród innych. Nie pamiętam, coś jeszcze w czołówce. Tyle, że np. znowu - nigdzie Zagłębie nie umiało sprzedać tej wiadomości, defensywnie godziło się na "czarny pi-ar".
Co do strony oficjalnej. Oczywiście, nie ma się co dziwić, że jeszcze nie mają wszystkiego, jeżeli przygotowują od początku. W zasadzie - może można by myśleć o jakimś udostępnieniu nawet tekstów ze strony 100%Zagłębie. Tyle, że wydaje mi się, że w tej chwili oba serwisy jednak się "rozjechały" za daleko, by o czymś takim myśleć, choć może szkoda. Myślę, że przydałoby się jakieś "podzielenie rynku", choćby z szacunku dla wielu lat pracy "stuprocentowego Zagłębia", jak również dla nie marnowania sił. Obawiam się jednak, że "tak dobrze nie będzie", by było jakieś porozumienie. Cóż. "Na szczęście jest wolny rynek", jakoś się to ułoży...
Oczywiście, że samo oczekiwanie, co do zgłoszonych przez Kol. August brakujących treści, co do przynajmniej angieslkiego streszczenia, są oczywiste. Można trochę poczekać, ale jest to na pewno konieczne, jeżeli ma to być strona oficjalna.