Zagłębie Sosnowiec - GKS Tychy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Re: Zagłębie Sosnowiec - GKS Tychy

Postprzez biper1 2009-10-02, 7:57 pm

niestety porażka 2:5 po słabiutkiej grze, zabrakło Teddego i nie miał kto ciągnąc gry, gdyby nie Dzwonek porazka mogła być wieksza.
Na dzień dzisiejszy nie ma ani obrony ani ataku, forma tez jest mizerna brak szybkości, zgrania wiecej jest podań do przeciwnika niż do kolegów z zespołu.
Vavrecke zwolnili ze stanowiska trenera po kilku meczach nie dali mu szansy a tu proszę w tychach robi robotę a mógł u nas ale nie dostał szansy :czerwona:
biper1

Postprzez bolo73 2009-10-02, 8:01 pm

Widziałem w Sosnowcu 3 mecze w tym sezonie i wszystkie były słabe w naszym wykonaniu.Ja rozumiem,że może nie wyjść jeden mecz ale żeby w 3 zagrać taką kichę?Małe zaangażowanie poza nielicznymi,zero pomysłu na grę (o ile z Sanokiem i Jastrzębiem jeszcze jako tako szło to dzisiaj przy mądrze grających Tychach nie stwarzaliśmy praktycznie żadnego zagrożenia dlatego wybór Sobeckiego graczem meczu z ekipy tyskiej jest dla mnie nieporozumieniem.Przecież chłop nie miał aż tyle roboty aby się wyróżniać ale nie o to chodzi.)Gra w przewagach żenująca-ja rozumiem,że może być w drużynie kilku chłopa,którzy nie potrafią rozegrać dobrze zamka ale żeby cała ekipa grała tak podle słabo?I to kolejny sezon z kolei?Do trenerów niestety nie mamy szczęścia bo Skokan nic nie wniósł a wręcz śmiem twierdzić,że cofnęliśmy się do tyłu.Vavrecka nas trenował a teraz trenuje Tychy i pokazuje,że ma warsztat.A przecież Tychy nie mają jakiegoś oszałamiającego składu lecz porażki jeszcze nie doznały.Może warto było dać chłopu szanse a nie kombinować?Nie wiem co mam jeszcze napisać,chyba to,że dzisiaj przyszło trochę ludzi ale po tym co zobaczyli zapewne prędko się na Zimowy nie wybiorą.Tragedia,teraz jedziemy do Podhala,które nam nie leży i zapewne szykuje się kolejna wtopa-3 pod rząd.Niestety ale możemy mieć poważny problem z wejściem do szóstki.Absencje Kuca,da Costy,Rajskiego,Jakubika (co z nim?) niczego nie tłumaczą.
bolo73

Postprzez koszki 2009-10-02, 8:08 pm

To tak jest jak się zmienia pół składu po kilku wtopach zmienia trenera i w następnym sezonie powtarzamy zabawę. Tak drużyna gra jak ją prezes buduje i nie ma się co dziwić że tak to wygląda na lodzie :czerwona:
koszki

Postprzez Bartos 2009-10-02, 10:14 pm

i tradycyjnie szybka fotorelacja:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Bartos

Postprzez bartek27 2009-10-03, 6:41 am

Z tego co widze to nasi straszą nazwiskami a grą wcale :kiepsko: może znowu się obrazili na trenera
bo z meczu na mecz jest co raz gorzej
bartek27

Postprzez Leżak 2009-10-03, 8:56 am

Gdzie są teraz Ci którzy zjedli zęby na hokeju i zwalniali Vavrecke po przegranych play-offach ze Stocznią w tamtym sezonie ? A on dostał czas w Tychach na zbudowanie druzyny i chodź przed sezonem wszyscy spisywali ich na straty pod jego prowadzeniem to teraz Tychy jako jedyni nie przegrali meczu.

Co do meczu to powiem że starsznie to chwilami wyglądało, stracone 5 bramek wszystkie po indywidualnych błędach obrońców poza ostatnią (strzał z niebieskiej) który mógł Tomkowi Dzwonkowi urwac glowe ciekawe gdzie był wtedy napastnik który miał kryc obronce, najgorsze że jutro mecz w NT a tam nawet w optymalnym składzie było ciężko o korzystny wynik.
Leżak

Postprzez majkL 2009-10-03, 9:39 am

W każdym meczu póki co gramy w innym zestawieniu. Rotacje w poszczególnych "5" spowodowane różnego typu absencjami niestety nie sprzyjają osiąganiu korzystnych wyników, no i dobrej grze. Na szczęście sezon dopiero w początkowej fazie i w tym momencie liczy się tylko awans do najlepszej szóstki ligi. Oby w decydujących momentach(playoff) omijały Nas kontuzje i urazy, a wtedy gra jak i wyniki BĘDĄ NA MIARĘ NASZYCH OCZEKIWAŃ !!
A WSZYSCY WIEMY O CO GRAMY W TYM SEZONIE !!
Także głowa do góry NIEDOWIARKI !!
majkL

Postprzez Leżak 2009-10-03, 9:48 am

majkL oby Twoje słowa się sprawdziły :brawo:
Leżak

Postprzez Przemek26 2009-10-03, 12:04 pm

majkL napisał(a): Na szczęście sezon dopiero w początkowej fazie i w tym momencie liczy się tylko awans do najlepszej szóstki ligi. Oby w decydujących momentach(playoff) omijały Nas kontuzje i urazy, a wtedy gra jak i wyniki BĘDĄ NA MIARĘ NASZYCH OCZEKIWAŃ !!
A WSZYSCY WIEMY O CO GRAMY W TYM SEZONIE !!
Także głowa do góry NIEDOWIARKI !!

Jesteś w wielkim błędzie. Bo podział na grupy jest bardzo szybko a my jestesmy w czarnej dupie.

Płakanie że są kontuzję jest pożal się Boże ośmieszaniem się .

Wczoraj mozna było z Tychami nawet wygrac wystaczyło zagrac ostro ciałem i na bandach zagrać sercem i zaangażowaniem a nie obawiać się że się co poniektórym gwiazdeczkom TIPSY rozpierdolą

SKOKAN WONT i to jeszcze dziÅ› .
W niedziele wylatujemy z 6 i dopóki będzie Skokan tam nie wrócimy
Przemek26

Postprzez bolo73 2009-10-03, 12:04 pm

Prawda,że play-off jest najważniejszy ale sezon regularny też jest dla kibiców a taką postawą trudno sobie ich zjednać.Natomiast tak jak wyżej pisałem 3 mecze na Zimowym nie nastrajają optymistycznie ponieważ w większości elementów prezentujemy się bardzo słabo.
bolo73

Postprzez majkL 2009-10-03, 12:37 pm

Przemek26 Ty jesteś wiecznie niezadowolonym frustratem, zarówno jeśli chodzi o piłkarzy jak i hokeistów oraz opinie innych forumowiczów.Większośc Twoich opinii czy sugestii ma wyraźnie negatywny i pesymistyczny wyraz. Moja propozycja dla Ciebie - rozpędź się solidnie i przyp... głową w ścianę. Mam nadzieję że ta terapia pomoże i Twoje spojrzenie na pewne tematy przybierze bardziej pozytywny i realistyczny wymiar...
majkL

Postprzez Przemek26 2009-10-03, 12:44 pm

majkL napisał(a):Przemek26 Ty jesteś wiecznie niezadowolonym frustratem, zarówno jeśli chodzi o piłkarzy jak i hokeistów oraz opinie innych forumowiczów.Większośc Twoich opinii czy sugestii ma wyraźnie negatywny i pesymistyczny wyraz. Moja propozycja dla Ciebie - rozpędź się solidnie i przyp... głową w ścianę. Mam nadzieję że ta terapia pomoże i Twoje spojrzenie na pewne tematy przybierze bardziej pozytywny i realistyczny wymiar...

Ale zauważ że moje niezadowolenie jest momencie kiedy zarówno jedni jak i drudzy kurwia sie na lodzie czy boisku a nie przegrywaja po walce.
Jako że jestem z tych którzy niezależnie od rywala czy serii porażek czy zwycięstw jestem zawsze na meczu uważam że mam prawo wyrażać swoją opinie.

Skoro dla ciebie nie ma różnicy czy porażka jest po walce czy po olaniu meczu bo się żel rozpuści to twój problem .
Przemek26

Postprzez _darthvader 2009-10-03, 6:52 pm

Pozwolę sobie wtrącić tu swoje dwa grosze.... Dwa razy na spotkaniu z Prezesem zwracałem uwagę na ,moim zdaniem, złą politykę klubu polegającą na corocznej wymianie połowy składu. Ten sezon potwierdza, że taka polityka do niczego nie prowadzi :!: :!:
Tychy, Jastrzębie, Cracovia, Podhale przed tym sezonem nie robiły wielkich ruchów kadrowych, utrzymują kadrę dobierając kilku wartościowych graczy, bazują na młodych i to potem procentuje.
Sprowadzamy do zespołu zawodników o "wielkich" nazwiskach, ale spójrzmy prawdzie w oczy - zawodników, którzy mają swoje najlepsze lata za sobą i nikt już ich nie chce w swoich klubach....
Co do pozbycie się Pawlaka - SKANDAL :!: :!: :!: Opowieści, że nie łapałby się do składu są żenujące. To jakim cudem łapie się Marcińczak :?: :?: Co na obronie robi Podsiadło :?: :?: Czemu w odstawkę idzie Bychawski przy naszych problemach z obroną :?: :?:
O zestawieniu ataków napisano tu już chyba wszystko.
I na koniec smutna refleksja - patrząc jak nas rozbijają po bandach - można stwierdzić tylko jedno: gramy jak ostatnie...........................,. Każdy może tu sobie wstawić własny epitet.
_darthvader

Postprzez maciek_21 2009-10-03, 7:23 pm

Dzisiejszy epitet sponsoruje literka "C" :D
A tak na poważnie to powiem tak:
Jeśli trener ma pomysł i sternicy Naszego klubu w to wierzą to nie zmieniajmy nic. OK podział jest bardzo szybko w tym sezonie, ale nikt nie mówi że będąc w odpowiedniej dyspozycji nie można z drugiej szóstki wygrać ligi. Zajmując 1 miejsce w tej szóstce będziemy dolosowani do drużyny z miejsca 1 lub 2 mocniejszej szóstki. Tylko jeśli trener nie nauczy zawodników rozgrywać zamka to najlepiej nie będzie.
pozdrawiam kibiców hokeja
maciek_21

Postprzez marcinzakopane 2009-10-04, 3:06 pm

Sorry za offtop, ale nie widziałem tematu poświęconego dzisiejszemu meczu z Podhalem...

Chciałem zaprosić na relację LIVE minuta po minucie na oficjalnej stronie Podhala:

http://www.podhale-nowytarg.pl
marcinzakopane

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników