Podajcie własne typy najlepszego meczu pod względem atmosfery na "Ludowym" w przekroju wielu lat.
Ja z powodu wieku bez wątpliwości uważam za najlepszy mecz:
Zagłębie - Śląsk w 3 lidze rozegrany 18.04.2004 roku, a zakończony wynikiem 3:0
Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52
pawelpkibicpogoń napisał(a):Dosyć fajna atmosferka była na jesieni 1991 roku na meczu z Lechem Poznań wygranym u nas 4-1. Cosik mi się wydaje że meczyk był wieczorem...jeszcze przy starych jupiterach hm.........a Karol Kordysz strzelił piękną brameczkę .........
pawelpkibicpogoń napisał(a):Dosyć fajna atmosferka była na jesieni 1991 roku na meczu z Lechem Poznań wygranym u nas 4-1. Cosik mi się wydaje że meczyk był wieczorem...jeszcze przy starych jupiterach hm.........a Karol Kordysz strzelił piękną brameczkę .........
Przemo z Ksawery napisał(a):z Lechem 4:1 nie było na pewno przy jupiterach. najładnieszą bramkę strzelił wtedy Adam Kucz. Ludzi masa, atmosfera niezła.
PawełK napisał(a):Wg katowickiego Sportu 10 tys ludzi. Mecz był retransmitowany na tvp3...
August napisał(a):PawełK napisał(a):Wg katowickiego Sportu 10 tys ludzi. Mecz był retransmitowany na tvp3...
Mecz był "na żywca". Pamiętam, że miałem wtedy jakies spotkanko na uczelni w Katowicach. Musiałem najpierw przyjechać do domu i dopiero lecieć na mecz. I początek widziałem w tivi. Ale to detal.
maciek_21 napisał(a):Zagłębie - Śląsk w 3 lidze rozegrany 18.04.2004 roku, a zakończony wynikiem 3:0
August napisał(a):Mnie się dla odmiany przypomniał taki mecz gdzieś z połowy lat 90, a mianowicie spotkanie na szczycie z Wartą Zawiercie, którą rywalizowaliśmy o awans chyba do 4 ligi. I o ile pamiętam to wygraliśmy 2-0 a na Ludowym było gdzieś ok. 7-8 tys. ludzi. Prawdopodobnie pierwszy raz tak licznie ludzie przyszli na stadion obejrzeć odradzające się Zagłębie. Jeszcze ławki na stadionie były. A naszym czołowym snajperem w tamtym czasie był Wojtek Sączek.
^m@rcin^ napisał(a):Z tą liczbą trochę przesadziłeś. Mogło być ok 5000 osób
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników