pawelpkibicpogoń napisał(a):W pełni zgadzam się z django. Dodam jeszcze, że jak narazie to promocja naszego miasta wygląda tak, że mamy dziurawy i niefunkcjonalny dach, bijemy grzecznych kibiców wisły i nawet w tv kamerzyści omijali zegar z wynikiem - żeby przypadkiem nie pojawił się napis "Zagłębie" spod zegara.
Dodatkowo jak rozkręci się sezon ligowy i puchar krajowy to dla Zagłębia pewnie zostaną takie terminy meczy, że ......lepiej nie mówić.
Więc jak tu być za
ano, tak: samemu myśleć, stawiać warunki odpowiednie - ale korzystać z sytuacji. Jeżeli teraz potrafili robić antypropagandę, to chcieli ją robić. Trzeba sobie uzmysłowić rzeczy, o których pisałem wcześniej: niechęć, nieznajość Zagłębia itd. Jeżeli więc wtedy potrafili robić antypropagandę - to tym bardziej będą ją robić, wykorzystując fakt, że Zagłębie odmówiło. Ba - ilu napisze, że to Zagłębie zdegradowało Cracovię, bo wcześniej podpisało umowę przedwstępną a teraz zrobiło w bambuko? Natomiast - stawianie odpowiednich żądań, to też jedynie część propozycji. Jeszcze - do wykorzystania różne inne okazje, na pomysły własne. Cóż - do tego co prawda trzeba pomyślunku, fakt, to utrudnia. Prezydent Miasta np może działać jak Majchrowski, jak Kropiwnicki, którzy są bardzo aktywni w naświetlaniu sprawy. Zagłębie może wydawać odpowiednie materiały. Jest do podniesienia kwestia, że dajemy, co mamy najlepsze - a na przykład murawę! Jej jakość ostatnio chwalili wszyscy a zamiast dachem dziurawym warto podkreślić, że w tej samej ulewie, co obnażyła dach - murawa spisała się bardzo dobrze, nie było kałuż, Wiślacy jej w jakiejś mierze zawdzięczali remis... Od pomyślunku zamiast biadolenia - zależy bardzo dużo.
No i - też nie do końca był tylko "najazd" na Zagłębie i nie tylko omijali kamerzyści bramy. Nie widziałem początku transmisji z Levadią, nie słyszałem Kołtonia, ale mnie nie zaskoczył swoją postawą. Niemniej - później jednak raczej neutralnie komentatorzy się wypowiadali i nazwa Zagłębie padała... Dalej - choćby cytowany przeze mnie artykuł Jaroszyńskiego z TV3 Katowice - bardzo pozytywnie przedstawiał Zagłębie, "dokładał" natomiast tylko policji. Także inne podobne w prasie czy tv się znajdowały materiały...