Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez pawelpkibicpogoń 2009-06-30, 10:45 am

peterrabit3 napisał(a):
mariusz76 napisał(a):Najpierw niech się znajdzie ktoś kto zainwestuje a potem go wyjeb, bo nie mam zamiaru oglądać okręgówki czy 4ligi znowu na Ludowym!!!

Poziom sportowy jest w klasie okregowej z zasdnicza roznica Pamietam Zaglebie w 5 lidze wtedy byla lepsza gra wiecej ambicji zwyciestwa awanse i perspektywa lepszej przyszlosci Laismy kazdego i bylismy firmą a teraz???
Dostajemy baty ;od potęg z Koronowa Wągrawca Slubic Zagania etc Zenada!!!!!Kompromitacja
Dletego tez mysle ze rezygnacja kurczaka spowodowala by odblokowanie sponsorow i Miasta.

A jakie to potęgi laliśmy w 5 lidze :lol:
Zgodze się z Mario - dajcie mi nazwę firmy albo nazwisko kogoś kto kupi, zasponsoruje i będzie rozwijał nasze Zagłębie a pierwszy pobiegnę pod siedzibe klubu i będę się domagał odejścia Szatana a na razie to dobrze, że chociaż on jest
pawelpkibicpogoń

Postprzez pawelpkibicpogoń 2009-06-30, 10:48 am

Przemek26 napisał(a):Łaski nikomu nie robisz. Ja mam zamiar tą okręgówkę oglądać na Ludowym jak i na wyjazdach

chciałbyś jeszcze raz przeżyć to co w 1993 r. ? wybacz kolego ale mnie na takim scenariuszu nie zależy
pawelpkibicpogoń

Postprzez mariusz76 2009-06-30, 10:48 am

Przemek26 napisał(a):
mariusz76 napisał(a):Najpierw niech się znajdzie ktoś kto zainwestuje a potem go wyjeb, bo nie mam zamiaru oglądać okręgówki czy 4ligi znowu na Ludowym!!!

Łaski nikomu nie robisz. Ja mam zamiar tą okręgówkę oglądać na Ludowym jak i na wyjazdach

No życzę ci spełnienia marzeń.. :lol: :lol:
A szczególnie tych z wyjazdami.. :lol: :lol: :lol:
Rzeczywiście ale będzie fajnie... :lol: :lol: (ironia) Może nawet derby będą co z CKSem albo Górnikiem Piaski(ALE WYJAZD JUŻ DOCZEKAĆ SIĘ NIE MOGĘ)będzie trzeba pociąg załatwić... :lol: :lol: :lol:
A a pro po wracając do tematu ja już jedną degradację przeżyłem, i nie chcę drugiej. Co do łaski nikomu nie robię a zwłaszcza tobie!!!
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez pawelpkibicpogoń 2009-06-30, 10:57 am

August napisał(a):Pisaliśmy już, że piłkarz jest łączony z Zagłębiem. Był nawet na meczu barażowym o utrzymanie w drugiej lidze. Miał wtedy rozmawiać w cztery oczy z Krzysztofem Szatanem, właścicielem klubu z Sosnowca. - Nie chcę się wypowiadać na ten temat. Proszę o jeszcze kilka dni cierpliwości - mówi.

Media sugerowały, że Dudek mógłby zostać dyrektorem Zagłębia. Tak naprawdę klub z Sosnowca ma wakat na stanowisku prezesa. - No nie wiem czy nadawałbym się do tej roli. Działacze Zagłębia na pewno kogoś znajdą na to stanowisko - uśmiecha się.
W środowisku piłkarskim spekuluje się też, że Dudek szuka klubu w który mógłby zainwestować jego starszy brat. - Jurek na razie skupia się na grze w Realu Madryt. Zapewniam, że nie zawraca sobie głowy inwestycjami w polską piłkę - kończy.

A to mogłoby być nawet wesołe....bracia Dudek inwestujący w Zagłębie
pawelpkibicpogoń

Postprzez peterrabit3 2009-06-30, 11:34 am

pawelpkibicpogoń napisał(a):
peterrabit3 napisał(a):

Poziom sportowy jest w klasie okregowej z zasdnicza roznica Pamietam Zaglebie w 5 lidze wtedy byla lepsza gra wiecej ambicji zwyciestwa awanse i perspektywa lepszej przyszlosci Laismy kazdego i bylismy firmą a teraz???
Dostajemy baty ;od potęg z Koronowa Wągrawca Slubic Zagania etc Zenada!!!!!Kompromitacja
Dletego tez mysle ze rezygnacja kurczaka spowodowala by odblokowanie sponsorow i Miasta.

A jakie to potęgi laliśmy w 5 lidze :lol:
Zgodze się z Mario - dajcie mi nazwę firmy albo nazwisko kogoś kto kupi, zasponsoruje i będzie rozwijał nasze Zagłębie a pierwszy pobiegnę pod siedzibe klubu i będę się domagał odejścia Szatana a na razie to dobrze, że chociaż on jest

1. Potegi podobnego kalibru od jakich w tym sezonie dostajemy baty a farmerzy idacy prosto z pola na widowisko sportowe smieja sie ze przyjechaly gwiazdy z Sosnowca i od miejscowych dostaja...
2. Za pobytu Szatana w Sosnowcu nic nie wydarzylo sie dobrego Mamy dlugi ktorych nie bylo i skompromitowaną marke jaka jest w Polsce ZAGLEBIE SOSNOWIEC
WIEC NIE WMAWIAJ MI LUB NIE SIEJ PROPAGANDY NA FORUM ZE TRZEBA SIE CIESZYC Z TEGO CO MAMY
peterrabit3

Postprzez pawelpkibicpogoń 2009-06-30, 12:21 pm

peterrabit3 napisał(a):1. Potegi podobnego kalibru od jakich w tym sezonie dostajemy baty

To nie lepiej wzmacniać zespół i lać ich w 2 a nie w 5 lidze ? pomyśl

peterrabit3 napisał(a):skompromitowaną marke jaka jest w Polsce ZAGLEBIE SOSNOWIEC

to już po prostu bzdura co napisałeś
peterrabit3 napisał(a):WIEC NIE WMAWIAJ MI LUB NIE SIEJ PROPAGANDY NA FORUM ZE TRZEBA SIE CIESZYC Z TEGO CO MAMY

nie sieje propagandy to po pierwsze, a po drugie wole 2 ligę z Szatanem niż powtórkę z 1993 roku i 5 ligę z MOSiR-em
pawelpkibicpogoń

Postprzez August 2009-06-30, 12:57 pm

Trudna sytuacja finansowa Zagłębia sprawia, że w klubie nie będzie wzmocnień gwarantujących walkę o najwyższe cele. Plan jest następujący: teraz do drużyny dołączy trzech zawodników, mających stworzyć szkielet zespołu, a zimą jeśli finanse na to pozwolą, kadra zostanie uzupełniona.Budżet Zagłębia w tym sezonie mają tworzyć pieniądze od właściciela Krzysztofa Szatana oraz jedynego sponsora, firmę Budecon, wpływy z wynajmu stadionu Wiśle Kraków i stypendia przyznane przez władze miasta. Klub jest jednak zadłużony i zdaniem zarządu, pieniądze te mogą okazać się niewystarczające, nawet jak na realia drugoligowe. Odbije się to przede wszystkim na transferach, bo już dziś wiadomo, że wzmocnień można się spodziewać tylko wtedy, gdy rozwiązane zostaną umowy z zawodnikami obecnie reprezentującymi barwy Zagłębia.

Już w środę opublikujemy pełną listę graczy, którzy wracają do macierzystych klubów, bądź trener nie widzi ich w składzie. Czterech z nich ma jednak nadal ważne kontrakty i zarząd chce, by zostały one rozwiązane za porozumieniem stron. - Jeżeli w drużynie zostaną ci sami piłkarze, to trudno mi zagwarantować, że wyniki też nie będą takie same jak w poprzednim sezonie - przyznaje Pierścionek.

Wobec braku środków, trener Zagłębia chce się skupić na kompletowaniu szkieletu zespołu, który zimą zostanie tylko uzupełniony. Sprowadzono już Marcina Lachowskiego, teraz priorytetem są dwaj zawodnicy: Bośniak Dżenan Hosić i wracający po półrocznej przygodzie w Grecji Paweł Sobczak. - Mielibyśmy wtedy doświadczonych piłkarzy w obronie, pomocy i ataku. Zarówno sportowo, jak i pod względem charakteru są to ludzie, od których nasza młodzież mogłaby się bardzo wiele nauczyć - przekonuje do swojej koncepcji trener.

Jeżeli sytuacja finansowa na to pozwoli, kadrę uzupełni jeszcze Konrad Koźmiński, który dobrze wypadł w spotkaniu z Pniówkiem Pawłowice. W jego przypadku decydujący ma być środowy sparing z Górnikiem Zabrze. W tym samym meczu ma być testowanych trzech młodych piłkarzy Wisły Kraków. Zagłębie jest też zainteresowane Michałem Sudołem z Polonii Świdnica. - Dobrze zaprezentował się w dwumeczu barażowym. Jest zawodnikiem uniwersalnym, może grać na środku i na lewej obronie. Poza tym dysponuje dobrymi warunkami fizycznymi - ocenia Pierścionek.
http://www.sportowefakty.pl/pilka/2009/ ... e-druzyny/
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez spitfire 2009-06-30, 1:28 pm

Olimpia nie przystąpi do rozgrywek II ligi?
źródło: własne / e-olimpia.com

Olimpia Elbląg może nie przystąpić do rozgrywek II ligi w sezonie 2009/10. Zawodnicy ZKS-u wywalczyli w minionych rozgrywkach awans na ten szczebel rozgrywek, ale na grę w II lidze w Elblągu brakuje pieniędzy. Zdaniem fanów winne są władze miasta i dotychczasowy sponsor, Grupa Żywiec S.A. Ostateczna decyzja zapadnie w najbliższy czwartek o godzinie 17. Niestety na chwilę obecną wszystko wskazuje na to, że drużyna naszych przyjaciół zostanie wycofana z rozgrywek.
W środę o godzinie 8:30 prezes Olimpii, Maciej Romanowski spotka się z prezydentem miasta, Henrykiem Słoniną i w czasie tego spotkania Olimpijczycy poznają kwotę, jaką na sekcję piłkarską elbląskiego klubu wyłoży urząd miasta. Niestety, prawdopodobnie będzie to zaledwie połowa kwoty, która umożliwiłaby Olimpii grę w II lidze. Ta zdaniem serwisu e-Olimpia.com wynosi 1,4 mln złotych.

Dzień później prezes Olimpii spotka się z przedstawicielami Grupy Żywiec SA w sprawie kwoty, jaką przekaże browar dla elbląskiego klubu. Niestety nieoficjalne wieści dla Olimpii nie są najlepsze. Grupa Żywiec zamiast zwiększyć finansowe wsparcie dla klubu (wszak ten będzie promował browar na koszulkach nie tylko we własnym okręgu, ale w całej wschodniej Polsce), zamierza zmniejszyć swoje wsparcie o 20%.

Tego samego dnia o godzinie 17 w siedzibie klubu odbędzie się konferencja prasowa, w czasie której ogłoszona zostanie ostateczna decyzja w sprawie startu lub wycofania drużyny z II ligi.

http://www.legialive.pl/news/30987_Olim ... _ligi.html
spitfire

Postprzez August 2009-06-30, 1:59 pm

Zdaje się, że ta cała 2 liga rozleci się w pizdu
August

Postprzez Minion 2009-06-30, 4:26 pm

Za duzo jest tych wylotów bez licencji. Co swiadczy o tym ze jest ZA DROGO. A to przeciez tylko 3 z kolei liga... Wyjazdy drozsze niz w ekstraklasie niekiedy.... głupota.
Minion

Postprzez Darian 2009-06-30, 5:09 pm

Bo pzpn myślał że jeżeli upodobni nasz system do systemu rozgrywek w Angli czy Szkocji to od razu będziemy mieli piłkarskie eldorado.

Nikt z tych bezmózgów pzpn-owskich nie wziął pod uwagę że my nie jesteśmy silni gospodarczo jak Anglia a i powierzchnie mamy prawie 3 razy większą od angoli. No i ta centralizacja rozgrywek przynosi swoje żniwo.

O debilnym podziale pisałem już wcześnie. Tyle że na dzień dzisiejszy są potrzebne ligi regionalne a nie centralne.

Naprawdę szkoda Olimpii bo co jak co ale piłkarsko i kibicowsko zasługiwali na awans. :-(
Darian

Postprzez August 2009-06-30, 5:22 pm

Darian napisał(a):Bo pzpn myślał że jeżeli upodobni nasz system do systemu rozgrywek w Angli czy Szkocji to od razu będziemy mieli piłkarskie eldorado.

Nikt z tych bezmózgów pzpn-owskich nie wziął pod uwagę że my nie jesteśmy silni gospodarczo jak Anglia a i powierzchnie mamy prawie 3 razy większą od angoli. No i ta centralizacja rozgrywek przynosi swoje żniwo.

O debilnym podziale pisałem już wcześnie. Tyle że na dzień dzisiejszy są potrzebne ligi regionalne a nie centralne.

Naprawdę szkoda Olimpii bo co jak co ale piłkarsko i kibicowsko zasługiwali na awans. :-(

Myślisz, że PZPN z półgłówkiem Lato przejmują się jakimiś Olimpiami, Kotwicami czy Zagłębiami S. ? Zresztą nas to akurat Prezesunio nie lubi. Nieraz palant w wywiadach mawiał, że w latach 70 największa korupcja była w Sosnowcu.
August

Postprzez django 2009-06-30, 5:39 pm

August napisał(a):Zdaje się, że ta cała 2 liga rozleci się w pizdu

Bo system jest nieprzystosowany do rzeczywistości. Wyjazdy na drugi koniec Polski, opłaty napychające kieszenie PZPN-owi, jak na przykład 60 tys. w skali sezonu na sędziów. I w efekcie wiejskie kluby , albo zarządzane przez rekinów finansjery w stylu Szatana ledwo wiążą koniec z końcem, albo i nie wiążą.
django

Postprzez August 2009-06-30, 5:40 pm

django napisał(a):Bo system jest nieprzystosowany do rzeczywistości. Wyjazdy na drugi koniec Polski, opłaty napychające kieszenie PZPN-owi, jak na przykład 60 tys. w skali sezonu na sędziów. I w efekcie wiejskie kluby , albo zarządzane przez rekinów finansjery w stylu Szatana ledwo wiążą koniec z końcem, albo i nie wiążą.

A poza tym głupkom z PZPN-u się pojebało i zapomnieli, że tu Canal+ czy chociaż TVP Sport nie ma
August

Postprzez zimek 2009-06-30, 8:40 pm

no to niezle sie robi ale to jest ten kryzys co go jeszcze niema wszyscy nas laduja ja na Zaglebie to i na klase a pojde zal mi tylko bo tyle stadionow ma powstac kluby zmieniaja sie w konkretne firmy a nasze Zaglebie no coz jutro pokaze WIARA KTORA PRZETRWALA I PRZETRWA
zimek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna