Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
zaglebie76 napisał(a):August ,pisałem oczywiście o Dawidzie Skrzypku i podtrzymuję to co napisałem.
wojtal napisał(a):Riss Szmidów było dwóch Eugeniusz i Kazimierz bardzo skromni ludzie i niezli piłkarze ciekawy jestem co się z nimi teraz dzieje jak i z pozostałymi napewno nie wszyscy żyją. Może będziesz pamiętał z kim graliśmy mecz pierwszy raz przy sztucznym świetle pogoda byla dośc kiepska chwilami padał nawet śnieg LUDOWY pełny kibiców chyba 20 tys./wtedy nawet tylu wchodziło a 10-15 tys. to była norma/.Mnie się wydaje że z LEGIĄ pytam bo nie daje mi to spokoju- może ty masz lepszą pamięc.
Nie był to przpyadkiem mecz z Legią 1-1Tak gdzieś słyszałem . A kibiców to przychodziło zapewne regularnie po 30 tys. Samochody stały aż do Kolejowej (Wiązowej).
ludowy
RISS napisał(a):Oświetlenie [ montaż ] ukończono w 1968 roku Pierwszy mecz przy sztucznym kojarzy mi się z Ruchem Chorzów ale pewności nie mam . Zresztą było to oświetlenie bardzo słabe i sporadycznie używane chyba około 400- 500 luxów .
Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol.August - myslalem o Tomku Kulawiku nie tak dawno - mysle ze byłoby to bardzo
dobre rozwiazanie, przeciez Pan tomek tutaj zaczal swoja ligowa przygode z pilka nozna.
Oczywiscie tylko trzeba dac człowiekowi czas a nie po 2 m-cach dziekuje i nastepny.
Zastanawiam sie a dlaczego nie mial by wrócic Andrzej Orzeszek - co złego zrobil ze
musial odejsc - to ze ogral Legie na Ludowym.
Pozdrawiam Tadeusz
Użytkownicy przeglądający ten dział: novack