Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez YOOSHKY 2009-03-18, 2:32 pm

emdżej napisał(a):
neti napisał(a):Gramy przede wszystkim o awans. Nikt nie zamierza grać dalej w drugiej lidze, bo to dla nas za niski poziom - mówił w rozmowie z Futbol.pl Maciej Gostomski, bramkarz Zagłębia.

Dla Gostomskiego to chyba nie jest taki niski

Zdecydowanie za wysoki.
Może i jest to jakiś talent, tylko dlaczego ma się ogrywać u nas?
Jak to już było mówione w przypadku innych zawodników: nie stać nas na to - to raz, dwa - to nie nasz zawodnik tylko Legii
YOOSHKY

Postprzez rif 2009-03-18, 2:40 pm

Uwazacie, ze Gostomski jest slaby? Popelnia glupie bledy czasami - owszem, ale pomimo tego uwazam, ze jedyny wyraznie lepszy, ktory u nas bronil w ostatnich latach, to Pescovic. Niedawno, "pilka nozna" robila zestawienie talenciakow i o ile dobrze pamietam, to na pozycji bramkarza, Gostomski byl w pierwszej czworce badz nawet trojce
rif

Postprzez django 2009-03-18, 6:03 pm

rif napisał(a):Uwazacie, ze Gostomski jest slaby? Popelnia glupie bledy czasami - owszem, ale pomimo tego uwazam, ze jedyny wyraznie lepszy, ktory u nas bronil w ostatnich latach, to Pescovic. Niedawno, "pilka nozna" robila zestawienie talenciakow i o ile dobrze pamietam, to na pozycji bramkarza, Gostomski byl w pierwszej czworce badz nawet trojce

Heh, tylko Pesković powiadasz? Jakoś ani Bensz, ani Gąsiński nie popełniali w hurtowej ilości takich błędów jak Gostomski. Zdarzały im się lepsze i gorsze mecze, ale grali przeciwko ekstraklasowym napastnikom, a nie trzecioligowym grajkom. A Piłka Nożna to sobie zestawienia może robić. Jakoś jestem gotowy iść o zakład, że nie widzieli go żadnym meczu Zagłębia, a bazują na powszechnej opinii, która gdzieś tam o Gostomskim krąży.
django

Postprzez YOOSHKY 2009-03-18, 6:12 pm

Dziwi mnie tylko jedno, dlaczego ciągle jest wystawiany. Franke dostał tylko jedną szansę w pucharowym meczu z Promieniem Opalenica, którą jak dla mnie wykorzystał.
Bardzo dobrze bronił i wynik mógł być zdecydowanie gorszy niż porażka 1:0 (gol wpadł w 91 lub 92 minucie z tego co pamiętam). Mimo bardzo dobrej postawy nie otrzymał szansy gry w lidze.
Ciekawostka...
YOOSHKY

Postprzez emdżej 2009-03-18, 6:16 pm

Wtedy pewnie chodziło o to, że Franke nie był młodzieżowcem. Teraz Gostomski takiej przewagi już nie ma.
emdżej

Postprzez jls 2009-03-19, 7:58 am

http://www.sosnowiec.info.pl/sport/pilk ... a-kudyby,1

Optymizm trenera Kudyby
(mawa) / sosnowiec.info.pl

Arkadiusz Kłoda do Torunia nie jedzie, jednak na spotkanie z Polonią Słubice ma być już gotowy do gry
Zagłębie słabo zainaugurowało piłkarską wiosnę, jednak szkoleniowiec sosnowiczan, Janusz Kudyba, jest dobrej myśli przed nadchodzącym meczem z Elaną Toruń.

Dzisiaj odbyła się analiza przegranego meczu z częstochowskim Rakowem (0:1). - Widać, iż mieliśmy dobre momenty w tym spotkaniu, jednak zabrakło nam skuteczności pod bramką przeciwnika. Nie jestem trenerem, który po jednej porażce wszystko burzy i zaczyna budowę zespołu od nowa. Najbardziej mi żal kibiców, którzy licznie przybyli na stadion, zrobili świetną oprawę i pomagali nam dopingiem. Liczę, iż wygramy w Toruniu i wszystko wróci do normy - zapowiada trener Kudyba.

Do treningów z pełnym obciążeniem wrócili już Michał Wróbel i Tomasz Szatan, natomiast Arkadiusz Kłoda ćwiczy indywidualnie.

- Zdrowie zawodnika jest najważniejsze. Nie chcemy ryzykować kolejnego urazu, więc Arek nie pojedzie z nami do Torunia. Treningi z resztą drużyny wznowi już w najbliższy poniedziałek, więc będę miał go do dyspozycji dopiero na pojedynek z Polonią Słubice. Natomiast Michał i Tomek na pewno będą już w kadrze na najbliższy mecz z Elaną - wyjaśnił trener sosnowiczan.

Przypomnijmy, iż pierwszy pojedynek pomiędzy Zagłębiem i Elaną, rozegrany na Stadionie Ludowym, zakończył się remisem 1:1. Bramkę dla sosnowiczan zdobył zawodnik, który na pewno nie wystąpi w rewanżu, czyli Kłoda. Miejmy nadzieję, że nasi zawodnicy poradzą sobie z przeciwnikiem bez doświadczonego kolegi.
jls

Postprzez mayday77 2009-03-20, 7:01 pm

Ciągle bez Ślęzy / Przed 21. kolejką gr. zachodniej II ligi

Początek piłkarskiej wiosny w grupie zachodniej II ligi przyniósł sporo zaskakujących rozstrzygnięć. Czy również w 21. kolejce spotkań drużyny z dalszych rejonów tabeli postarają się o sprawienie kolejnych niespodzianek?
Bardzo dobrze rozgrywki rozpoczęli piłkarze Miedzi. Podopieczni Jarosława Pedryca tydzień temu na własnym boisku rozgromili Zawiszę Bydgoszcz 3:0. Teraz legniczan czeka o wiele trudniejsze zadanie, bowiem zmierzą się z aktualnym liderem tabeli, Kotwicą Kołobrzeg. - Powinniśmy wygrać, jeśli zrealizujemy konsekwentnie założenia taktycznie. Chciałbym podkreślić bardzo dobrą postawę Aleksandra Dżuldinowa, dzięki któremu w naszej grze pojawiło się więcej pewności - powiedział na oficjalnej stronie klubu kapitan zespołu Paweł Woźniak.

Ciekawie zapowiada się też mecz w Toruniu. Elana po derbowej porażce w Janikowie będzie chciała z pewnością odrobić straty do czołówki. Sosnowiczanie pierwszej kolejki wspominać mile także nie będą, bo dość niespodziewanie stracili punkty z Rakowem Częstochowa. Mecz z Elaną Janusz Kudyba traktuje bardzo poważnie, ponieważ goście już w piątek wybrali się w daleką podróż do grodu Kopernika. Na lekkie urazy wśród przyjezdnych narzekają Dawid Ryndak, Adrian Marek i Arkadiusz Kłoda.

Kolejny trudny sprawdzian czeka zawodników z Żagania. Czarni po jednobramkowym zwycięstwie nad GKS-em Tychy sprawdzą w sobotę formę Pogoni Szczecin. Gospodarze wystąpią osłabieni brakiem Radosława Bilińskiego. - Przyjedziemy do Szczecina powalczyć o trzy punkty. Jeśli tylko będziemy walczyć i grać swoje, stać nas na sprawienie niespodzianki - mówi trener Czarnych, Janusz Kubot.

21. KOLEJKA GR. ZACHODNIEJ II LIGI:

Chemik Police - Lechia Zielona Góra / sob 21.03.2009 godz. 14:00

Raków Częstochowa - Victoria Koronowo / sob 21.03.2009 godz. 14:00

Miedź Legnica - Kotwica Kołobrzeg / sob 21.03.2009 godz. 14:00

GKS Tychy - Zawisza Bydgoszcz / sob 21.03.2009 godz. 14:00

Elana Toruń - Zagłębie Sosnowiec / sob 21.03.2009 godz. 15:00

Polonia Słubice - Unia Janikowo / sob 21.03.2009 godz. 15:00

Pogoń Szczecin - Czarni Żagań / sob 21.03.2009 godz. 18:30

Jarota Jarocin - MKS Kluczbork / nd 22.03.2009 godz. 15:00

Gawin/Ślęza Wrocław - Nielba Wągrowiec / przełożony

Źródło:www.SportoweFakty.pl
mayday77

Postprzez bulion 2009-03-24, 2:09 pm

Mecz Lech - Wisła w odkodowanym C+ i TVP2

Szlagierowo zapowiadające się spotkanie 22. kolejki Ekstraklasy Lech - Wisła zostanie pokazane w dwóch ogólnodostępnych telewizjach. Już wcześniej wiadomo było, że transmitować je będzie TVP2. Dziś Canal+ poinformował, że pokaże to spotkanie w paśmie niekodowanym.

Transmisja będzie przeprowadzona jednocześnie w Canal+ Sport i Canal+ Sport HD. Oprócz wszystkich abonentów Cyfry+, także tych nie mających wykupionego pakietu Canal+, spotkanie zobaczą również posiadacze własnych anten satelitarnych oraz widzowie wybranych sieci kablowych.

Mecz Lech - Wisła zaplanowany został na niedzielę, 5 kwietnia o godz. 17:00. Wstęp do meczu rozpocznie się pół godziny wcześniej. Widzowie Canal+ będą także mogli obejrzeć pierwszą część programu Liga+ Extra, który wyemitowany zostanie tuż po meczu.

http://www2.90minut.pl/news/87/news879913.html
bulion
Żółta kartka

Postprzez kafel2 2009-03-24, 3:41 pm

Artur Nowak podpisał dziś kontrakt z Podbeskidziem, po czym został przez bielszczan wypożyczony do Skałki Żabnica, lidera drugiej grupy IV ligi.
Brawo dla działaczy Zagłębia !!!
kafel2

Postprzez hellboyek 2009-03-25, 8:38 am

Sędziujący Ekstraklasę arbiter Mariusz Ż. z Sosnowca został zatrzymany przez CBA i jeszcze dziś zostanie przewieziony do Wrocławia. Jeszcze dzisiaj zostanie przewieziony do Wrocławia. Mariusz Ż. jeszcze dwa tygodnie temu sędziował mecz ekstraklasy między Polonią Warszawa a ŁKS Łódź.

Nie wiadomo jeszcze czy wrocławska prokuratura postawi mu zarzuty korupcji dzisiaj czy jutro. Dzisiaj natomiast prokuratura będzie przesłuchiwać zatrzymanego wczoraj Michał L. byłego dyrektora Górnika Polkowice.

http://www.gazetasosnowiec.pl/gazetasos ... ymany.html
hellboyek

Postprzez neti 2009-03-25, 3:47 pm

Wygłodniały Filipowicz
Michał Swarlik / sosnowiec.info.pl

Ostatnie trafienie Michała Filipowicza w meczu Zagłębia Sosnowiec z Elaną Toruń sprawiło, że napastnik sosnowiczan już nie może się doczekać kolejnego występu i gola. Jeśli tylko dostanie szansę od trenera Janusza Kudyby, to znów będzie chciał sprawić radość kibicom, tym razem na Stadionie Ludowym.

Choć Filipowicz nie wystąpił od początku spotkania i zmienił w Toruniu w 55. minucie Bartłomieja Sochę, to pokazał, że warto na niego stawiać i jego przejście do Zagłębia nie było przypadkiem. Sam zawodnik jednak nie chce robić wokół siebie szumu. - Nie mam zamiaru nikomu udowadniać, że jestem wart gry w Zagłębiu. Interesuje mnie tylko to, żeby strzelać jak najwięcej goli. Ciężko pracuję na treningach, aby zdobyć uznanie w oczach trenera - mówi Filipowicz.

- Moje pierwsze trafienie dla sosnowieckiego klubu to wspaniałe uczucie i cieszę się z trzech punktów - wspomina.

Przed ekipą Zagłębia kolejny bój. Tym razem przed własną publicznością sosnowiczanie podejmą w sobotę (godz.15.30) Polonię Słubice. Mimo, że najbliższy rywal sosnowiczan zajmuje ostatnie miejsce w tabeli, to Filipowicz nie lekceważy Polonii. - Musimy koniecznie z nimi wygrać, aby gonić czołówkę, jednak musimy być czujni, bo każdy zespół w drugiej lidze jest groźny. Wyjdziemy zmobilizowani na ten mecz, tak samo jak na każdy inny. Chcemy zdobyć trzy punkty, aby budować zwycięską serię, którą rozpoczęliśmy w meczu z Elaną Toruń - zapowiada napastnik sosnowieckiego klubu.

http://www.sosnowiec.info.pl/sport/pilk ... ,1,4,14051
neti

Postprzez bulion 2009-03-26, 11:46 am

Chłopakom w rajtuzach szybciej odpoczywają nogi
Wojciech Todur

Godzina za kółkiem w drodze na trening, drugie tyle, by wrócić do domu. Czy przejechanie każdego dnia po dziurawych, polskich drogach prawie 200 kilometrów, może mieć wpływ na formę obrońcy lub napastnika? Paweł Ryngier, trener przygotowania fizycznego Górnika Zabrze nie ma wątpliwości: - To dla piłkarza dodatkowy trening każdego dnia! - podkreśla.

O takim problemie w "Gazecie" jeszcze nie pisaliśmy. W kadrach drużyn z naszego, i nie tylko naszego, regionu nie brakuje zawodników, którzy pochodzą z innych części kraju. Tacy gracze zazwyczaj w momencie podpisania kontraktu zmieniają nie tylko klub, ale i miejsce zamieszkania. Ale są i tacy, którzy są tak przywiązani do swojego łóżka, że wolą poświęcić kilka godzin dziennie na dojazdy na treningi, niż zmienić adres.

Arkadiusz Kłoda dzień w dzień wsiada w auto i przejeżdża całą aglomerację śląską. Jedzie z Raciborza - gdzie mieszka, do Sosnowca - gdzie stanowi o sile Zagłębia. - To równe 80 kilometrów. Pokonanie tej trasy zajmuje mi około godziny, ale zimą lub gdy trafię na jakiś korek, to jeszcze dłużej - opowiada - zdaniem wielu najlepszy, a już na pewno najbardziej waleczny piłkarz drugoligowego klubu.

Paweł Ryngier nie ma wątpliwości, że codzienne dojazdy na treningi odbijają się na formie i zdrowiu piłkarzy. - Nie mówię o sytuacji, gdy mają do pokonania kilka czy kilkanaście kilometrów, ale gdy już spędzają za kierownicą dwie godziny dziennie, to pojawia się problem - uważa.

Tendencje do przykurczania

Pierwszym trenerem Kłody, który stwierdził, że uciążliwe podróże mogą mieć wpływ na formę zawodnika, był Jerzy Dworczyk. - Trener zaproponował, żebym przed meczami w Sosnowcu przyjeżdżał do klubu dzień wcześniej i spał w hotelu. Nie zawsze tak robiłem, ale zdarzało się. Przyznam, że potem na boisku czułem się świeższy - mówi Kłoda.

Ryngier zwraca uwagę na nienaturalną sylwetkę piłkarza podczas prowadzenia samochodu. - Jest cała grupa mięśni, które mają przez to tendencję do przykurczania - co w konsekwencji może doprowadzić do kontuzji. Obciążony jest też kręgosłup - wyjaśnia.

Janusz Kudyba, trener Zagłębia, zgadza się z Ryngierem. - Pamiętam czasy, gdy grałem w Motorze Lublin. Zdarzały nam się wtedy wyjazdy nad polskie morze - dwanaście, trzynaście godzin w autokarze. Wiem z doświadczenia, że po takiej podróży - nawet mimo przespanej nocy w hotelu - nigdy nie zagrałem na przyzwoitym poziomie. Zawsze czułem zmęczenie. Dlatego, gdy ostatnio usłyszałem opinię jednego pseudoznawcy, że sześć godzin w autokarze, to dla piłkarza żaden problem, to ogarnął mnie pusty śmiech - podkreśla.

Ryngier zauważa również, że codzienne podróże mają duży wpływ na regenerację piłkarza. - W czasie, gdy pracowałem w Sosnowcu, przeprowadziłem test. Sprawdzałem zakwaszenie organizmu Arka Kłody przed, po i w dniu meczu. Średni poziom mleczanów w organizmie piłkarzy określa liczba 1,7 milimola. W przypadku Arka było to aż 2,5 milimola! Badania powtórzyliśmy podczas obozu, gdy Arek spał w hotelu. Wtedy już regenerował się bardzo fajnie. Poziom 0,8 do 1,2 był dla niego maksymalny - opowiada.

Kłoda: - Przyzwyczaiłem się już do tych podróży. Z początku to się człowiek trochę męczył, ale teraz to już dla mnie rutyna. Paweł Ryngier ma rację, gdy po ciężkim treningu zaraz wsiądę do auta, to po powrocie do domu czuję się zmęczony. Dlatego staram się unikać takich sytuacji. W klubie mamy dobre urządzenia do odnowy biologicznej. Korzystam z nich. Czekam godzinę po treningu, zanim ruszę w drogę powrotną - wyjaśnia piłkarz Zagłębia. Ryngier: - Najważniejsze to dobrze rozciągnąć mięśnie. Pavel Nedved [czeski pomocnik Juventusu Turyn - przyp.red.] zdradził ostatnio, że nigdy nie potrzebował masażu, gdyż wystarcza mu dobry stretching.

Na kłopoty rajtuzy

Dobrą metodą na przyspieszenie regeneracji są też specjalne rajtuzy. Stosują je między innymi piłkarze Podbeskidzia. Niezwykłość rajtuzów ma związek z tym, że są... niezwykle obcisłe. Badania potwierdziły, że dzięki ich stosowaniu mięśnie są lepiej wyprofilowane, a ich struktura bardziej trwała - co z kolei zmniejsza liczbę urazów, poprawia przepływ krwi i prowadzi do lepszej przemiany tlenowej, a w konsekwencji większej siły i lepszych wyników.

- Rajtuzy powodują, że poprawia się przepływ krwi w żyłach. Każdy piłkarz powinien je zakładać w drodze z meczu wyjazdowego. To nie jest duży wydatek - kosztują raptem 150 złotych. W kolarstwie czy lekkoatletyce są już normą - mówi Ryngier.

Kłoda zdradza, że zarówno on - jak i kilku innych piłkarzy z Sosnowca - też kupiło takie rajtuzy. - Rzeczywiście poprawiają krążenie - dodaje.

Trener Kudyba zwraca też uwagę na obciążenie psychiki piłkarza, który w czasie jazdy często zmaga się ze stresem. - Wiele osób mówi - "Jazda mnie relaksuje. Wsiadam, odpalam silnik i jadę...". Guzik prawda! Wzmożona koncentracja też może mieć wpływ na motorykę piłkarza. Gdy grałem w Zagłębiu trzech moich kolegów - Romek Kujawa, Bogdan Pisz i Krzysiek Koszarski - każdego dnia pokonywało 70 kilometrów w jedną stronę z Wrocławia do Lubina. Nigdy bym się z nimi nie zamienił - podkreśla.

Jerzy Dworczyk, były trener Kłody, uważa, że uciążliwe podróże na trasie Racibórz - Sosnowiec mają związek z ostatnimi kontuzjami piłkarza. - Tego bym w żaden sposób nie łączył. Urazy, które mnie ostatnio trapią, wynikały z walki, gry. To nie są kontuzje zmęczeniowe, tylko mechaniczne - uważa zawodnik. Po stronie piłkarza staje doktor Jerzy Wielkoszyński, który w ciągu długiej kariery lekarskiej pomógł wrócić do zdrowia setkom sportowców. - Nie ma co demonizować. Ten problem dotyczy wielu piłkarzy. Rozmawiałem o tym m.in. z Jurkiem Brzęczkiem, który dojeżdża teraz Krakowa do Bytomia. Na ulicach dużych miast też są teraz takie korki, że nawet dojazd z jednej do drugiej dzielnicy może zająć godzinę. Dobra rozgrzewka to najlepsze antidotum na długą jazdę - kończy.

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3503 ... _nogi.html
bulion
Żółta kartka

Postprzez davidian 2009-03-26, 7:45 pm

Zagłębie Sosnowiec Chłopaki w Rajtuzach tak mi się skojarzyło :niezle: :brawo: :twisted:
davidian

Postprzez hellboyek 2009-03-27, 11:56 am

Już jutro startują rozgrywki V ligi okręgowej. Już na samym początku czeka nas derbowe spotkanie, w którym CKS Czeladź podejmie Czarnych Sosnowiec. Czy Czarnym uda się w tym sezonie awansować do IV ligi?

Rozgrywki V ligi miały rozpocząć się już w ubiegłym tygodniu, jednak decyzją Śląskiego Związku Piłki Nożnej 18. kolejka rozgrywek została przeniesiona na 8 kwietnia. Tym razem, wszystko powinno przebiegać zgodnie z planem.

Czarni wyjeżdżają do Czeladzi, aby tam podjąć CKS. Sosnowiecki klub już w rundzie jesiennej wypracował sobie bardzo dużą przewagę nad rywalami (10 punktów nad drugą Unią Ząbkowice). Czy spotkanie derbowe na sam początek to trudne wyzwanie?
- Teraz każdy mecz jest trudnym spotkaniem, nie tylko ten derbowy. Każda z drużyn będzie podwójnie zmobilizowana, aby urwać punkty liderowi - powiedział nam trener Czarnych Piotr Boguszewski.

Obie drużyny przed sezonem wzmocniły się, a najbardziej spektakularnym transferem było pozyskanie przez CKS Bogdana Pikutę. Był zawodnik KSZO, Rakowa Częstochowa czy GKS-u Katowice, już w sparingach strzelił kilka bramek. Nazwisko to jednak nie robi w Sosnowcu dużego wrażenia. - Nazwiska nie grają, więc ciężko ocenić to wzmocnienie. Zobaczymy po meczu czy było to realne wzmocnienie czeladzkiego. My również mamy dobrych zawodników, a przede wszystkim obronę i pojedziemy walczyć o zwycięstwo - dodał trener Boguszewski.

Czarni pozyskali trzech zawodników z Zagłębia Sosnowiec: Miłosza Bujaka, Patryka Korcipę oraz Piotr Wolnego. W szczególności dużym wzmocnieniem może być ten ostatni. - Nam duże wzmocnienia nie były potrzebne. Mamy stabilną kadrę i mamy nadzieję, że ci młodzi zawodnicy dobrze wkomponują się w drużynę - przyznał trener Czarnych.

W ankiecie na naszej stronie, 43% osób wierzy w awans Czarnych do IV ligi. Dla trenera Boguszewskiego to duże zaskoczenie, ale również miła informacja. - Bardzo mnie to cieszy. Mam nadzieję, że kibice w dużej grupie będą przychodzili na nasze mecze. Zrobiliśmy dobre wrażenie w rundzie jesiennej i miejmy nadzieję, że zostanie tak do końca sezonu - zakończył.

Mecz CKS Czeladź - Czarni Sosnowiec już jutro o 15.00.

http://www.gazetasosnowiec.pl/gazetasos ... awans.html
hellboyek

Postprzez neti 2009-03-27, 2:38 pm

Pójdą za ciosem

Po wyjazdowej wygranej Zagłębia Sosnowiec z Elaną Toruń podopieczni Janusza Kudyby w końcu odetchnęli z ulgą i w lepszych humorach ostro przygotowywali się do kolejnego boju w II lidze. Tym razem przed własną publicznością zmierzą się z outsiderem rozgrywek, Polonią Słubice i nikt z fanów sosnowieckiej drużyny nie wyobraża sobie innego wyniku jak zwycięstwo gospodarzy na Stadionie Ludowym.

Mimo, że do stolicy Zagłębia Dąbrowskiego przyjeżdża ostatni zespół w tabeli i obie drużyny dzieli w niej aż 10 miejsc, trener sosnowiczan Janusz Kudyba ostrzega przed nadmiernym optymizmem. - Na tym poziomie rozgrywek wszystko się może zdarzyć, dlatego przestrzegam swoich piłkarzy i na pewno nie będzie to łatwy mecz - docenia rywala szkoleniowiec.

- Musimy podejść do tego meczu maksymalnie skoncentrowani i nie wolno nam odpuszczać. W zespole jest dobra atmosfera. Widzę większą dynamikę w grze, czego nam brakowało i dyspozycja zespołu jest zdecydowanie lepsza. Wszyscy odżyli po pechowej przegranej z Rakowem i mam nadzieję, że zarówno z Polonią jak i naszym następnym przeciwnikiem, Chemikiem Police uda się zbudować większą serię zwycięstw. Gonimy czołówkę i wciąż myślimy o awansie - dodał Kudyba.

Niestety Zagłębie przystąpi do sobotniego boju z Polonią (początek o godz. 15:30) poważnie osłabione. W składzie zabraknie zmagającego się z urazem pleców Adriana Marka oraz Arkadiusza Kłody, który do składu powróci dopiero w poniedziałek. Pod znakiem zapytania stoi występ Grzegorza Dorobka, który narzeka na drobny uraz mięśnia łydki.

http://www.sosnowiec.info.pl/sport/pilk ... ,1,4,14068
neti

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna