Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy!

Postprzez emdżej 2008-12-11, 7:24 pm

Jeśli dobrze pamiętam to Marcin był długo kontuzjowany. Po kontuzji dostał parę razy szansę, ale grał tylko w rezerwach i zmienił klub. Po tym jak odbudował formę w Czarnych i Zagłębiaku wrócił, żeby grać w Młodej Ekstraklasie, ale już po rundzie jesiennej odszedł. Powodu nie znam.
emdżej

Postprzez jls 2008-12-13, 3:48 pm

Dariusz Gawęcki podpisuje kontrakt z Podbeskidziem BB
jls

Postprzez emdżej 2008-12-14, 11:44 pm

Mógłby ktoś napisać jak radził sobie Komorowski w meczu z Serbią?
emdżej

Postprzez django 2008-12-15, 10:03 am

Nieźle. Zagrał cały mecz. Nie popełniał jakichś większych błędów. Bardzo aktywny w ofensywie, kilka udanych wyjść do przodu, gorzej było z dośrodkowaniami. Biorąc pod uwagę biedę, jaką mamy w reprezentacji na lewej obronie, myślę że to nie było jego ostatnie powołanie.
django

Postprzez August 2008-12-15, 2:47 pm

Jak udało się dowiedzieć GOOOL.pl Adrian Mierzejewski zostanie nowym piłkarzem Polonii Warszawa. 22-letni pomocnik zdecydował się już na zmianę otoczenia i w najbliższym czasie złoży podpis pod kontraktem z trzecim zespołem Ekstraklasy.

Dobra runda jesienna w wykonaniu Mierzejewskiego sprawiła, że jego sprowadzeniem zainteresowały się kluby z najwyższej klasy rozgrywkowej. Dla 22-latka powrót do Ekstraklasy jest wielką szansą na dalszy rozwój, a także osiągnięcie sukcesów jak chociażby ten z 2006 roku, kiedy płocczanie sięgnęli po krajowy puchar.

Mierzejewskiemu niedługo wygasa kontrakt z Wisłą i wydaje się, że nie powinien mieć problemów ze zmianą otoczenia. A jednak. Na jego odejście nie zgadza się wiceprezes klubu, Janusz Matusiak. Jak udało nam się dowiedzieć, ojciec byłego reprezentanta Polski próbował zastraszyć młodego piłkarza, mówiąc mu, że jeśli nie złoży podpisu pod nową umową, to go zniszczy.

Na szczęście Mierzejewski nie posłuchał "rad" swojego przełożonego i rozpoczął negocjacje z warszawską Polonią. Jeśli nic nie stanie na przeszkodzie, to jeszcze w tym tygodniu zostanie on zawodnikiem "Czarnych Koszul".
http://www.goool.pl/main.php?id=16302
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez August 2008-12-19, 7:21 pm

Były piłkarz Zagłębia wrócił ze stażu w Empoli

Piotr Stach pojechał po naukę do włoskiego klubu dzięki pomocy Adama Kokoszki

Piotr Stach35-letni Stach nie liczy na kontrakt w klubie z Półwyspu Apenińskiego, do Empoli FC trafił na staż trenerski. - Pierwszy raz doświadczyłem na własnej skórze co znaczy profesjonalizm w klubie z zachodniej Europy. Obserwowałem wcześniej treningi w Wiśle Kraków czy Legii Warszawa, ale klub z małego Empoli i tak przykrywa czapką nasze najlepsze drużyny - mówi.

Stach pojechał do Włoch dzięki pomocy Adama Kokoszki. 22-letni obrońca gra w klubie z Serii B (odpowiednik naszej I ligi) od początku sezonu. - Znamy się z Andrychowa. Gdy pracowałem z Beskidami, moim zawodnikiem był jego brat Krzysiek. Adam zrobił duże postępy. To filar defensywy Empoli, które pewnie zmierza do Serii A. Myślę, że szybko upomną się o niego zdecydowanie silniejsze kluby. Nie stoi z boku, już teraz świetnie dogaduje się po włosku - opowiada Stach.

Młody trener pojechał na staż z Rafałem Lisem, który był jego asystentem w Rozwoju Katowice. - Od starszych kolegów słyszałam, że w czasie takich wyjazdów najczęściej stoi się obok linii bocznej boiska i często jest się traktowanym przez miejscowych trenerów niczym intruz. Tymczasem było zupełnie odwrotnie. Mieliśmy nieograniczony dostęp do drużyny. Braliśmy udział w odprawach, treningach - wszystkie zajęcia mogliśmy nagrywać. Na koniec trener Silvio Baldini zaprosił nas na uroczysty obiad - podkreśla Stach, który w czasie wyjazdu obejrzał dwa mecze Empoli z Bari i Ascoli.

Trener odwiedził też Daniela Gołucha, 15-letniego piłkarza Podbeskidzia Bielsko-Biała, który kilka tygodni temu został wypożyczony do włoskiego klubu. - Warunki do treningu ma wymarzone. Pięć superboisk na wzgórzu Monteboro robi wrażenie. Oby poszedł w ślady Adama Kokoszki - kończy Stach.
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3502 ... mpoli.html

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
August

Postprzez jls 2008-12-22, 1:23 pm

Dzisiaj urodziny obchodzi Karol Kordysz.
jls

Postprzez emdżej 2008-12-22, 4:33 pm

Przebój Wolbrom zakończył pierwszy okres przygotowań do wiosny. Trener Robert Góralczyk spotka się z zawodnikami ponownie 9 stycznia. W zespole jest kolejny ubytek. Z gry zrezygnował obrońca Patryk Stemplewski.

- Umowa, na prośbę zawodnika, została rozwiązana za porozumieniem stron - mówi prezes Przeboju Andrzej Kondziołka.

Dziennik Polski
emdżej

Postprzez emdżej 2008-12-22, 7:09 pm

Adrian Mierzejewski podpisał trzyletni kontrakt z Polonią Warszawa. 22-letni pomocnik jest pierwszym wzmocnieniem "Czarnych Koszul" w zimowym okienku transferowym.

Mierzejewski reprezentował wcześniej barwy m.in. Wisły Płock, Zagłębia Sosnowiec i Stomilu Olsztyn. Transfer do Polonii jest dla Mierzejewskiego powrotem na salony ekstraklasy. - To młody chłopak obdarzony nietuzinkowym talentem. Spełniliśmy pierwsze z transferowych życzeń i stary rok kończymy w dobrych humorach - powiedział dyrektor sportowy Tadeusz Fajfer.

Źródło: Polonia Warszawa
emdżej

Postprzez gregor 2008-12-30, 9:11 pm

Ryszard Bożyczko jak mnie pamięć nie myli grał w ataku G.K.S Zagłębie Sosnowiec , cześć jego pamięci.
gregor

Postprzez August 2009-01-02, 9:04 am

Klub z Wodzisławia finalizuje rozmowy z Kmitą Zabierzów, w sprawie pozyskania Piotra Bagnickiego.

Bagnicki na boiskach ekstraklasy w barwach Korony Kielce i Zagłębia Sosnowiec rozegrał dotąd dwadzieścia pięć spotkań, w których zdobył trzy gole. Cały ubiegły rok spędził w Kmicie Zabierzów. Teraz ma dużą szansę powrotu do ligowej elity. - Cieszę się, że trener Wieczorek przypomniał sobie o mnie i zadzwonił z propozycją gry w Odrze. To dla mnie duża szansa. Mam nadzieję, że oba kluby osiągną porozumienie i trafię do Wodzisławia - mówi piłkarz.

W Odrze ma on zastąpić najlepszego jesienią strzelca, Arkadiusza Aleksandra, z którym klub nie przedłużył kończącego się w grudniu kontraktu.

Więcej w Dzienniku „SPORT”
http://sportslaski.pl/Bagnicki-blisko-O ... ,info.html
August

Postprzez August 2009-01-05, 9:30 am

Dzisiaj urodziny obchodzi Lacha.
August

Postprzez Cijoe 1906 2009-01-05, 11:27 am

Szkoda Bałeckiego ;-(
Cijoe 1906

Postprzez emdżej 2009-01-05, 3:59 pm

Piotr Bagnicki będzie reprezentował barwy ekstraklasowej Odry Wodzisław Śląski. Były piłkarz Kmity Zabierzów 5 stycznia podpisał z klubem dwuletni kontrakt.

Bagnicki jest napastnikiem, ma 28 lat i pochodzi z Krakowa. Swoją przygodę z piłką rozpoczął od gry w miejscowej Armaturze. Później występował w Cracovii, Proszowiance Prochowice, Kmicie Zabierzów, Koronie Kielce i Zagłębiu Sosnowiec.

Piotr Bagnicki rozegrał 25 meczów w polskiej ekstraklasie, w których zdobył trzy bramki. Już w swoim debiucie wpisał się na listę strzelców - 23 września 2006 roku w barwach kieleckiej Korony w wygranym 3-1 spotkaniu z Legią Warszawa.

źródło: Odra Wodzisław Śląski
emdżej

Postprzez Frodo_1906dg 2009-01-06, 6:47 am

ja niemoge mogli przedłużyć z nim kontrakt
Frodo_1906dg

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna