A tu faul Małeckiego http://pl.youtube.com/watch?v=oIm60oWgsKo
Faulowany przez niego zawodnik ma stłuczone podudzie i musieli szyć mu ranę
Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Robert Moskal trenerem Sandecji
Robert Moskal nie jest już trenerem Kmity. Dziś przeniósł się do Sandecji Nowy Sącz, do której przejdą też czołowi piłkarze pierwszoligowca z Zabierzowa
Kazimierz Duda, główny sponsor Kmity od przeszło miesiąca zapowiadał wycofanie się z piłki nożnej. W międzyczasie liczono jeszcze na pomoc radnych Zabierzowa. Z przyszłorocznego budżetu podkrakowski drugoligowiec miał dostać 400 tys. zł dotacji. Gmina przyznała 150 tys. zł. To ostatecznie przyspieszyło zmiany w Kmicie. O przenosinach do Nowego Sącza zadecydowały prywatne koneksje Dudy. Dwa tygodnie temu wiceprezesem Sandecji został Kazimierz Kadłuczka, dobry znajomy sponsora Kmity.
W Sandecji nie ukrywają wysokich aspiracji. - Mamy za sobą kibiców, stadion i perspektywy stabilizacji finansowej - podkreślił Andrzej Danek, nowy prezes Sandecji i właściciel sieci piekarni. Walne zgromadzenie członków klubu przegłosowało większością głosów jedynego kandydata zgłoszonego przez kuratora Witolda Wąsika.
- Przez sześć lat prezesowałem Dunajcowi, ale kibicem Sandecji byłem od zawsze. Za dwa lata będziemy świętować 100-lecie klubu, mam nadzieję, że w wyższej lidze - podkreślił Danek.
Nowy prezes pamięta krótkie drugoligowe czasy w Nowym Sączu. W 1992 r. Sandecja po jednym sezonie spadła do III ligi. - Do awansu potrzebny jest dwumilionowy budżet - twierdzi Danek.
Nie byłoby Sandecji bez pomocy miasta. Józef Kantor, dyrektor wydziału kultury i sportu w urzędzie miasta w latach 1999-2003 był prezesem klubu. - W tym roku Sandecja dostała 1,06 mln zł. Pieniądze wykorzystano m.in. na stypendia piłkarskie i organizację spotkań - poinformował.
Kantor ma świadomość niezbędnych inwestycji. W przypadku awansu konieczne jest zamontowanie oświetlenia i powiększenie szatni dla piłkarzy. Wcześniej klub musi uporać się z zadłużeniem sięgającym miliona zł.
Po rundzie jesiennej Sandecja zajmuje szóste miejsce z 31 pkt. na koncie. Do prowadzącego duetu KSZO Ostrowiec Św. i Kolejarz Stróże traci cztery punkty. Od trzeciego miejsca, gwarantującego udział w barażach dzielą ją tylko dwa.
Mimo to, trener Jarosław Araszkiewicz zrezygnował z prowadzenia zespołu i podpisał umowę z Pelikanem Łowicz. Zastąpił go Moskal. - Dostałem zielone światło w Nowym Sączu. Z dwóch drużyn mam stworzyć jedną silną - mówi szkoleniowiec.
Na początek do Sandecji mają trafić Maciej Bębenek, Dariusz Gawęcki, Piotr Bagnicki i Mariusz Różalski. - Obok piłkarzy Kmity mam pozwolenie na wzmocnienie składu dwoma utalentowanymi zawodnikami - zdradza Moskal.
Jego asystentem najpewniej zostanie Maksymilian Cisowski, zajmujący się szkoleniem bramkarzy w Kmicie. Przegląd kadr rozpoczął się dzisiaj w Skotnikach. W sparingu na sztucznym boisku Sandecja pokonała Kmitę 4-1. Podczas meczu nie było widać różnicy klas dzielącej oba zespoły. - Goście z Nowego Sącza byli dwa razy bardziej zdeterminowani - zauważył Moskal.
Kmita do czerwca
Los Kmity wydaje się być przesądzony. Nie ma jeszcze ostatecznej decyzji, czy drużyna wystartuje w rundzie wiosennej. Duda zadeklarował zmniejszoną pomoc finansową do końca sezonu. Niedawno wyjechał na trzytygodniowy urlop do Meksyku. Przed wyjazdem zdążył złożyć pisemną dymisję z funkcji wiceprezesa klubu.
Tomasz Janik, były prezes Kmity odmówił komentarzy do 5 grudnia, kiedy zbierze się zarząd klubu. Nieoficjalnie wymienia się dwóch kandydatów do posady pierwszego trenera. Pierwszym jest Ryszard Kruk, dotychczasowy asystent Moskala. Drugi to Tadeusz Piotrowski, trener IV-ligowej Puszczy Niepołomice.
źródło: Gazeta.pl
emdżej napisał(a):Wychowanek Zagłębia, obrońca Marcin Grunt występujący aktualnie w Kolejarzu Stróże, testowany jest w Wiśle Płock.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników