Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL
PILE77 napisał(a):Ktoś powiedział, że nie będzie meczu we wtorek w sosnowcu, bo nie można zabezpieczyć obiektu.
Ja myślę, że powód leży gdzie indziej, mianowicie rozsypka drużyny co pokazały ostatnie spotkania i na rękę chyba jest odczekać i przełożyć mecz wtorkowy na inny termin.
W niedzielÄ™ podczas meczu Polonia Bytom - Pol-Aqua ZagÅ‚Ä™bie Sosnowiec Tomasz Jaworski staÅ‚ „w cywilu” w boksie goÅ›ci. Najlepszy polski bramkarz, dla przypomnienia - wychowanek Polonii, na pewno wolaÅ‚by grać, wiÄ™c z powodu urazu kolana czuÅ‚ siÄ™ raczej niekomfortowo. Dzisiaj trafi pod nóż.
- MyÅ›lÄ™, że to bÄ™dzie drobny zabieg - mówi popularny „Jawa”.
- Jak pan ocenia swego następcę w sosnowieckiej bramce, Tomasza Dzwonka?
- Debiutował w piątek w pierwszym składzie i było nieźle. Ale to się działo w Sosnowcu, więc było mu łatwiej. W Bytomiu zagraliśmy tragicznie i nie pomagaliśmy swemu bramkarzowi. Z drugiej strony nie miał on zbyt wielu strzałów, a to wcale nie jest dobrze dla bramkarza, bo jest nierozgrzany i traci koncentrację.
- Za to bardzo rozgrzany był bramkarz Polonii, Szwed Daniel Lundin!
- Lundin najczęściej ratuje Polonię przed pogromami. Cały czas jest w grze, niemalże w transie. Angaż tego zawodnika, to było bardzo dobre posunięcie bytomian.
- Ostro ocenił pan grę swoich kolegów z Zagłębia...
- Każdy gra o medal, a nawet o mistrzostwo Polski, ale nam ostatnio niespecjalnie się układa. Jeśli nie zmienimy stylu, nie powalczymy o nic.
- O medal raczej na pewno nie powalczy Polonia...
- Pozostałych dziewięć drużyn w ekstralidze wyraźnie odstaje, pozytywnie, od bytomian. W Polonii młodzi chłopcy uczą się z meczu na mecz, ale największe znaczenie zawsze ma budżet. Jeżeli TKH Toruń ze składem jaki ma, zajmuje dziewiąte, przedostatnie miejsce, to Polonii będzie bardzo trudno opuścić ostatnią lokatę.
Przemek26 napisał(a):Jutro mecz , nareszcie. Jutro także w barwach PB wyjedzie na Zimowym Mariusz Puzio. Sprzydały by mu podziękowania od kibiców , bo troszku tak na szybcika sie go pozbyli a wg.mnie mógłby jeszcze nie jednego w Zagłebiu nauczyć.
PB mysli o wzięciu Belicy ale raczej do jutro im się to nie uda.
tuer69 napisał(a):Popieram w 100% podziękowania dla Marusza Puzio muszą być!!!! Wszyscy na Zimowy!!!!!!!!
slawek_71 napisał(a):Owa tragedia rozpoczęła się w 23 minucie meczu, gdyż worek z bramkami rozpruli kolejno ponownie Da Costa (dwukrotnie), Jozef Kohut, Radim Antonovic oraz Artur Ślusarczyk. Przyjezdni tylko raz w tej odsłonie znaleźli sposób na Adama Kubalskiego, gdy gola w 30 minucie ustrzelił dobrze znany w Sosnowcu – Mariusz Puzio. Kibice pamiętając grę zawodnika w barwach Zagłębia nagrodzili go brawami.-------------- ""On jednak nie docenił tego gestu.""------o co chodzi? Wyjasnijcie mi ten cytat,nie bylem na meczu.
slawek_71 napisał(a):Kibice pamiętając grę zawodnika w barwach Zagłębia nagrodzili go brawami.-------------- ""On jednak nie docenił tego gestu.""------o co chodzi? Wyjasnijcie mi ten cytat,nie bylem na meczu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników