Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Darian napisał(a):Kupowali dla Ciebie mecze żebyś się mógł cieszyć z awansu i wygranych. Po to choćby żeby przeżyć taką atmosferę jak na meczu ze Śląskiem Wrocław.
Takie to były czasy. Albo płaciłeś albo wypadałeś z gry.
Natomiast kwestią osobną jest kwestia ewnetualnych kar, bo niewątpliwie wszystkie osoby zamieszane w korupcje powinny ponieść karę. Niestety nie jest to realnie możliwe z różnych względów.
Darian napisał(a):Kupowali dla Ciebie mecze żebyś się mógł cieszyć z awansu i wygranych. Po to choćby żeby przeżyć taką atmosferę jak na meczu ze Śląskiem Wrocław.
Takie to były czasy. Albo płaciłeś albo wypadałeś z gry.
Natomiast kwestią osobną jest kwestia ewnetualnych kar, bo niewątpliwie wszystkie osoby zamieszane w korupcje powinny ponieść karę. Niestety nie jest to realnie możliwe z różnych względów.
django napisał(a):Przemek26 napisał(a):Niestety co do Lachy to raczej nie byłu tutaj takiej reakcji jak do Ujka.
Pozatym gdzie są sprawy w sądzie wytoczone przez klub tym którzy byli na liscie.??
Z tego co niedawno mówił Hytry, to z wytoczeniem swoich spraw czekają na wyroki sądów w toczących się już sprawach przeciwko piłkarzom. Chociaż jak znam życie to i tak nic nic z tego nie będzie, tym bardziej, że władze klubu nadal reprezentuje kancelaria, która podobno nie wiedziała o tym, że trzeba zapłacić za rozpatrzenie odwołania
Tadeusz Wisniewski napisał(a):Sluchajcie - mam propozycje zamknijmy na zawsze te sprawy korupcji w naszym
Zagłebiu a to z bardzo prostej przyczyny - my nigdy nie dowiemy sie jak było.
Postawową zasadą oskarzonego jest bronic sie wszelkimi metodami nie jest wazne
czy one sa zgodne z prawem czy nie.
Mówie o sobie jest mi zal kilku ludzi z tej grupy zatrzymanych a w szczególnosci
naszych - czy widzicie ich na meczach Zagłebia na Ludowym ? Obawa przed
jakakolwiek rozmowa z Kibicami to wstyd jakiego ja nie wyobrazam sobie.
Nie zycze nikomu.-
Pozdrawiam Tadeusz
Tadzik sie odnalazl w tym Zaganiu.Wali bramy jak na zawolanie.:)Rasowy snajper.:)manuel90 napisał(a):Piast Gliwice - ŁKS Łódź 2:1 (1:0)
Bramki: Marcin Radzewicz (45), Marcin Folc (82) - Kamil Bartosiewicz (68)
Lechia Zielona Góra 4-2 Czarni Żagań
Michał Kojder 13, Adrian Jeremicz 32, 56, Rafał Świtaj 43 - Karol Bednarczyk 22, Tadeusz Tyc 66 (k)
fan78 napisał(a):Tadzik sie odnalazl w tym Zaganiu.Wali bramy jak na zawolanie.:)Rasowy snajper.:)manuel90 napisał(a):Piast Gliwice - ŁKS Łódź 2:1 (1:0)
Bramki: Marcin Radzewicz (45), Marcin Folc (82) - Kamil Bartosiewicz (68)
Lechia Zielona Góra 4-2 Czarni Żagań
Michał Kojder 13, Adrian Jeremicz 32, 56, Rafał Świtaj 43 - Karol Bednarczyk 22, Tadeusz Tyc 66 (k)
Blajpios napisał(a):Tadeusz Wisniewski napisał(a):Sluchajcie - mam propozycje zamknijmy na zawsze te sprawy korupcji w naszym
Zagłebiu a to z bardzo prostej przyczyny - my nigdy nie dowiemy sie jak było.
Postawową zasadą oskarzonego jest bronic sie wszelkimi metodami nie jest wazne
czy one sa zgodne z prawem czy nie.
Mówie o sobie jest mi zal kilku ludzi z tej grupy zatrzymanych a w szczególnosci
naszych - czy widzicie ich na meczach Zagłebia na Ludowym ? Obawa przed
jakakolwiek rozmowa z Kibicami to wstyd jakiego ja nie wyobrazam sobie.
Nie zycze nikomu.-
Pozdrawiam Tadeusz
Zasadniczo popieram. Oczywista racja z tym wstydem dla kogoś, kto brał udział w korupcji, pokazać się teraz na stadionie. Z tym, że nie wiem, czy aby - o ile się nie mylę - nie zdobył się na to Lachowski, więc byłby to duży plus dla niego. Z pewnością jednak, wszyscy, łącznie z nim, jako oskarżeni mają prawo bronić się, jakimikolwiek dopuszczalnymi sposobami - a plusy jakie przyznajemy, też na pewno należy przy tym uwzględnić. Niemniej - jednocześnie też jest i podstawą systemu prawnego domniemanie niewinności - z tym, że ono jest specyficzne o tyle, że też w zgodzie z logiką i faktami ewoluuje, czyli np. zmienia postać rzeczy (choć nie przesądza) przyznanie się do winy, jakie chyba było warunkiem wypuszczenia zatrzymanych piłkarzy. Idąc jednak dalej - i nie dowiemy się do końca, jak było - ani też nie należy zapominać, że całokształt sprawy jest bardziej złożony, bo to 50 lat zepsutego systemu... No i w końcu - cała otoczka "wokół Zagłębia". Tak więc, w dużej mierze podobnie jak Kol. Tadeusz Wisniewski nawoływałbym do pewnego dystansu, spokoju w podejściu, nie podbijania tematu... Byle tylko - była to jednocześnie pomoc do nie wpuszczania na nowo korupcji czy tych co w niej uczestniczyli w Zagłębiu sposób już stwierdzony i w miarę stwierdzania później. Nie oznacza to bowiem podważania domniemania niewinności - tylko zabezpieczenie przed podejrzanymi wpływami. Natomiast byłbym przeciw takiemu "wygaszaniu tematu", gdyby to miała być pomoc do rozmywania sprawy, do "powracania starego świata".
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników