Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL
ZAGLEBIAK00 napisał(a):z********e jutro jeszcze raz lać hanysów
kierat napisał(a):Był mój znajomy. Mówił że część zawodników po III tercji pojechała autokarem do Sosnowca. A Zavadil wystawił następnych. Podobno od poniedziałku mają już trenować w Sosnowcu, ciekawe czy rewanż też będzie w Sosnowcu.
Z powodu awarii na Stadionie Zimowym, to Zagłębie było gościem drużyny Naprzodu Janów, a nie odwrotnie, jak planowano. Spotkanie zakończyło się typowo hokejowym wynikiem - 7:6 dla naszej drużyny. Trenerzy sosnowiczan zdecydowali się wypuścić na lód pięć piątek, dlatego też mecz został podzielony na 4 części po 20 minut, celem dokładniejszego ocenienia poszczególnych formacji.
- W pierwszych dwóch częściach tego spotkania dałem pograć zawodnikom, których już jestem pewien. W dwóch kolejnych częściach wypuściłem na lód chłopaków, którzy muszą mnie do siebie przekonać. Był to pierwszy sparing, więc na razie nie ma co oceniać gry poszczególnych hokeistów - mówił po meczy trener Zagłębia Jozef Zavadil.
Rzeczywiście było widać, iż na początku spotkania grali zawodnicy, którzy już przekonali do siebie trenera. Po 40 minutach Zagłębie prowadziło 7:1. W dwóch następnych tercjach to Janów przeważał na lodzie. W obu ekipach widać było jeszcze niewielkie zgranie.
W dzisiejszym spotkaniu wystąpił Maciej Szewczyk, który oprócz dobrego przyspieszenia i pewnego prowadzenia krążka nie zaprezentował nic nadzwyczajnego. Natomiast Brad Smulders, Kanadyjczyk z holenderskim paszportem, przyjedzie do Sosnowca dopiero pod koniec sierpnia.
Znamy już wynik głosowania kibiców na temat herbu, który powinien widnieć na koszulkach hokeistów w nadchodzącym sezonie.
W głosowaniu przeprowadzonym na naszej stronie 75% kibiców wypowiedziało się za zmianą obecnego loga na historyczny herb Zagłębia Sosnowiec. Oznacza to, że już od najbliższego sezonu na koszulkach zawodników będzie widniał charakterystyczny trójkolorowy znak. Z przyczyn organizacyjnych wprowadzenie historycznego herbu na pozostałych pamiątkach, biletach itp. będzie odbywało się etapowo.
innu napisał(a):Jak tak dalej pójdzie to Zagłębie będzie 1 klubem który wprowadzi gre na 5-6 pełnych piątek xD
Zagłębie rozegrało pierwszy, przedsezonowy sparing. Na lodowisku w Janowie gospodarze przegrali 6:7 - na mecz złożyły się cztery kwarty (1:1, 0:6, 2:0, 3:0). - Po drugiej, wyraźnie wygranej kwarcie trener zmienił pół składu. Mamy do dyspozycji aż siedem piątek. Przez najbliższe tygodnie powinna się wykrystalizować ligowa kadra - chcemy ją ogłosić 1 września - mówi Adam Bernat.
Prezes klubu pierwszy raz zobaczył w akcji kilku nowo zakontraktowanych zawodników. - Podobał mi się Martin Opatovsky [33-letni napastnik ze Słowacji - przyp. red.]. Widać, że to artysta. Przyjemnie popatrzeć na jego grę - uśmiecha się. Z dobrej strony pokazali się też młodzi: Maciej Szewczyk z Unii Oświęcim i Bartłomiej Bychawski z Orlika Opole. - Chłopak ma nie mniejszy talent niż Paweł Dronia [reprezentacyjny obrońca Zagłębia - przyp. red.] - podkreśla Bernat.
To prawdopodobnie jeszcze nie koniec wzmocnień. Pisaliśmy już, że grą w sosnowieckim klubie jest zainteresowany Brad Smulders. Działacze zaprosili Kanadyjczyka z holenderskim paszportem na przedsezonowy turniej o Puchar Prezydenta i właśnie otrzymali odpowiedź, że 25-letni napastnik chce przyjechać do Sosnowca.
Dodajmy, że powoli normuje się sytuacja z sosnowieckim lodem (z powodu remontu Zagłębie trenowało przez ostatnie dni w Janowie). - Lodu przybywa z każdą godziną. Myślę, że pierwszy trening mógłby się odbyć już w sobotę. Trener dał jednak chłopakom wolne. Zawodnicy dostali nowe łyżwy i mają na stopach straszne bąble - wyjaśnia Bernat.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników