Korupcja w Polskiej piłce

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez AdrianDG 2008-07-28, 11:29 am

ale jak sa takie procedury to pasowalo by ich przestrzegac . Ciekawe co na to nasz rzecznik
AdrianDG

Postprzez hugon 2008-07-28, 1:31 pm

Obym się mylił ale znowu wychodzi na to ,że właściciel poskąpił 4 tys.zł Jak z takim podejściem budować klub na miarę oczekiwań Zagłębiaków.
hugon

Postprzez mwy 2008-07-28, 2:18 pm

Proponuję,żeby nasz Adas wypowiedział się w tej kwesti ...
mwy

Postprzez Blajpios 2008-07-28, 4:11 pm

ciemcio napisał(a):http://www.sport.pl/pilka/1,65050,5496706,Sedzia_Trybunalu_Arbitrazowego__Nawet_maz_mial_do.html

"Sędzia Sosińska wyjaśniła też sprawę Arki Gdynia i Zagłębia Sosnowiec, które składały odwołania wcześniej od Widzewa i Zagłębia. Gdynianie nie wnioskowali o cofnięcie degradacji, tylko o anulowanie kary minus pięciu punktów. Z kolei drużyna z Sosnowca nie wpłaciła 4 tys. złotych niezbędnych do rozpatrzenia ich wniosku."

.....bo brakło 4 patyków
nawiązuję również do pozostałych kilku Kolegów wypowiadających się po Kol. ciemcio w tym samym duchu...
Tak, właśnie. Niestety... To o tym myślałem parę dni temu dywagując o tym, jak interpretować zmiany polityki aktualnej i to, czy tylko PKOl winien przy nie załatwianiu odwołania Zagłębia, bo twierdził on, że to nie on winien.
Milczenie - na przykład rzecznika - jest niepokojące albo smutne, jakkolwiek zaczyna być wymowne... Bardziej zaś jeszcze - powraca pytanie, jaką chce budować przyszłość Zagłębie, jak "wtopione" w PZPN, jak dalekie kompromisy, czy też - odwaga budowania nowej siły w polskiej piłce?
Blajpios

Postprzez motovideo 2008-07-28, 8:04 pm

Wyjaśniła się natomiast sprawa Zagłębia Sosnowiec, który na początku lutego odwołał się do Trybunału Arbitrażowego od decyzji PZPN o degradacji za korupcję. Sosnowiczanie liczyli na to, że dzięki korzystnemu wyrokowi Trybunału przystąpią do rozgrywek pierwszej, a nie drugiej ligi.

- Zagłębie Sosnowiec nie wniosło skutecznie swej skargi z powodu nieuiszczenia wpisu sądowego. Klub miał na to siedem dni, a nie uczynił tego przez kilka miesięcy. Sprawa jest zamknięta. Klubowi nie przysługuje już żaden inny termin na wniesienie skargi - oświadczył mecenas Cajsel.

http://sport.onet.pl/0,1248675,1796813,wiadomosc.html
motovideo

Postprzez Bartos 2008-07-28, 9:10 pm

jedna sprawa to taka, ktora pokazuje że w polsce nie ma demokracji .... po prostu sa rowni i rowniejsi i od roku bylo wiadomo, ze oberwie sie tylko naszemu Zagłębiu.

a druga sprawa to taka, ze mamy beznadzienych dzialaczy ... jak sie za cos biora to niech to robia konkretnie a nie tylko symuluja ze cos robia!

jesli skladali odwolanie i wszedzie sie tym chwalili to mieli tez zasrany obowiazek wplacic te 4 tys zl.
Jesli tego nie zrobili to oszukali nas wszystkich i mydlili nam oczy nadziejami!
ja bym za cos takiego wywalil kogos z klubu! bo takiej nieporadnosci nie puszcza sie plazem!
Bartos

Postprzez hugon 2008-07-29, 7:23 am

Szatan jest Hytry .....
hugon

Postprzez mjedrek 2008-07-29, 12:08 pm

A ja jestem za tym żebyśmy zachowali się honorowo i odpokutowali za swoje grzechy, a nie żeby później się za nami ciągło jak za Z. Lubin i Widzewem że nie zostaliśmy ukarani za korupcje, bo przedawnienie bo odwołanie.
Pozostając w drugiej lidze raz na zawsze kończymy sprawę korupcji w naszym klubie, "odsiadujemy" wyrok i jesteśmy czyści.
mjedrek

Postprzez Mathof 2008-07-29, 1:53 pm

Tak tak tylko że przestępcy są do końca życia napiętnowani i patrzy się na nich krzywym okiem i z niesmakiem. Tak utopili w gównie stuletnią tradycje :[
Mathof

Postprzez jls 2008-07-29, 5:23 pm

Ci to potrafią coś ciekawego wymyślić.
Tak się dba o własne stołki :

Zmiana terminu zjazdu wyborczego PZPN
Obradujący we wtorek w Warszawie zarząd Polskiego Związku Piłki Nożnej podjął decyzję o zmianie terminu planowanego na 14 września zjazdu wyborczego. Wyznaczono nową datę - 30 października.

Powodem zmiany jest nie uwzględnienie przez sąd rejestrowy w nowym statucie PZPN 45-dniowego terminu przeprowadzenia zjazdu. Utrzymany został 90-dniowy okres na zawiadomienie okręgowych związków piłki nożnej i przeprowadzenie wyboru delegatów na zjazd; dlatego zmieniono termin na 30 października.

- Nie mieliśmy innego wyjścia. Gdybyśmy przeprowadzili zjazd 14 września, jak to było wcześniej planowane, byłby on niezgodny z przepisami prawa - powiedział szef Podkarpackiego OZPN, członek zarządu PZPN Kazimierz Greń.
jls

Postprzez adas 2008-07-29, 7:25 pm

mwy napisał(a):Proponuję,żeby nasz Adas wypowiedział się w tej kwesti ...
Musicie zrozumieć moją sytuację. Nawet wiedząc o niektórych sprawach nie mogę udzielać odpowiedzi na wszystkie zadawane przez Was pytania (pomimo, że bym chciał). Moja rola ogranicza się do przekazywania oficjalnych wieści z klubu.
adas

Postprzez Mathof 2008-07-29, 7:40 pm

spoko adas ważne żebyś byl rzetelny i sumienny, tyle wystarczy no i jeszcze bardzo aktywny na forum
Mathof

Postprzez OLiver 2008-07-29, 8:14 pm

W takim razie Zaglebie nie bedzie" zamrozone "(jak lubin) wiec w koncy trzeba isc na ludowy w sobote ,mecz o 19ej chyba ze sie znowu cos zmieni.
OLiver

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2008-07-29, 8:15 pm

Panie Adamie TAK TRZYMAC - Pozdrawiam
Kiedy dzisiaj rano przeczytalem w Internecie stanowisko Trybunału po prostu
zamrozilo mnie. Ja stary biurokrata -nie miesci sie w mojej głowie aby od LUTEGO
2008 do lipca 2008 nie zainteresowac sie sprawa, nie zapytac co z nasza sprawa,
czy wszystko jest OK - oczywiscie mowie o relacjach z Kancelaria AdwokackÄ….
Dla mnie to jest DZIWNE ale moze ja jestem starej daty facio i tyle.
Jest mi szkoda tej okazji bo nie wiemy jaki by był wyrok Trybunału a moze najkorzy-
stniejszy z mozliwych, a moze nie, ale nalezało sprawe poprowadzic do konca.
Moja ciekawość stawia pytanie a jak sie zachowuje w tej sytuacji Kancelaria Adwokacka ? O ile pamietam to moze byc Kancelaria z Warszawy.
Pozdrawiam - Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez LucasUSA 2008-07-30, 1:34 am

Panie Tadeuszu - ja bede powtarzal z uporem maniaka, ze nikomu w obecnym kierownictwie klubu nie zalezalo na pozytywnym rozpatrzeniu odwolania. Miala byc 3 liga i jest! i bedzie, dopoki to towarzystwo nie wyleci z Zaglebia.
Po drugie - od lutego nie probowac dowiedziec sie, co stalo sie z odwolaniem? O czym to swiadczy???
A oswiadczenie na stronie glownej - warto by bylo popracowac nad skladnia zdania.

TOTALNA AMATORSZCZYZNA!!!!!!

A swoja droga, to dlacvzego nie mozemy ponownie zlozyc odwolania? Przedawnilo sie? O co chodzi?
LucasUSA

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników