Zagłębie Sosnowiec vs Naprzód Janów - 02.11.2007 godz. 18

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez ManchesterUnited 2008-02-16, 7:17 am

Snow Patrol napisał(a):Schabu-powtórze, że Jaros podziękował za doping, warto wspomnieć.

Slusarczyk tez podziekowal reszta uciekla
ManchesterUnited

Postprzez mike79 2008-02-16, 9:19 am

Dramat w trzech aktach. Zagrali tak jakby nie chcieli wygrac. Nie wiem dlaczego... ;)
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez KaD 2008-02-16, 10:04 am

Spotkanie potwierdziło, że najsłabszym punktem drużyny z Sosnowca jest obrona. Kibice zrobili kozłem ofiarnym Jacka Rutkowskiego, który nie był bez winy przy obu straconych golach. - Trudno mu odmówić ambicji. Stara się, ale nie zawsze wychodzi - kręcił głową Andrzej Zabawa, przed laty znakomity napastnik sosnowieckiej drużyny.

W tej sytuacji dziwi decyzja trenerów Zagłębia, którzy postawili na Rutkowskiego, skoro w pełni sił jest już Ales Holik - najlepszy defensor drużyny. Osoba znająca kulisy sprawy powiedziała nam, że Jarosław Morawiecki odsunął Czecha od składu, bo ten nie dość jasno wytłumaczył swoją nieobecność na treningu.
gazeta.pl
KaD

!!

Postprzez ^m@rcin^ 2008-02-16, 10:24 am

Schabu napisał(a):Po za tym bardzo dziękuje za podziękowanie naszych gwiazd za doping na Zimowym.
Pokazali dupy i poszli w długą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Doping był jeszcze gorszy od gry zawodników. Poza 3 tercją to można powiedzieć ,że go nie było wcale !
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez _darthvader 2008-02-16, 12:24 pm

No jasne....
Doping ultrasów ograniczył się do wywieszenia flag..... i wyzywania innych kibiców - jak zwykle zresztą.
_darthvader

Postprzez bolo73 2008-02-16, 1:16 pm

Dobra Panowie chyba wystarczy już .Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem tylko dzisiaj trzeba wygrać i tyle w temacie.To,że Janów ma następne 2 mecze u siebie nic nie znaczy bo pokazaliśmy,że tam też można wygrać.Tak jak już pisałem w ciągu tygodnia,play-off rządzi się swoimi prawami i nie ma co lekceważyć przeciwnika (Tychy i Cracovia też z pewnością myślały,że będzie spacerek a musieli się nieźle sprężyć aby wygrać).Myślę,że dzisiaj weźmiemy srogi rewanż i będzie gitara.Co do dopingu to zgadzam się z Marcinem,że poza 3 tercją (i za to wielkie brawka,bo pokazaliśmy,że w trudnej sytuacji mogą na nas liczyć)doping był mizerny!!!Aż łezka w oku się kręci gdy człowiek wspomni tamte czasy gdy pod zegarem był full najzagorzalszych kiboli tworzących super młyn i wspaniałą atmosferę podczas całego meczu a jak śpiewał cały stadion to hala drżała.Teraz nie ma tej identyfikacji z zawodnikami.Czy skandujemy nazwisko Jawy po jego znakomitych interwencjach?Nie.To samo pytanie dotyczy innych naszych hokeistów:Teddy`ego,wspaniałego Luki (super transfer),czy też innych w zależności od sytuacji.Teraz nie ma tego.Brakuje też ogłuszających gwizdów i buczenia podczas gry przeciwnika w przewadze.Jednym słowem hokej pod względem kibicowania umiera (i to nie tylko u nas) i nie wiem co jest tego przyczyną ponieważ jest to gra bardzo kontaktowa i widowiskowa.Wierzę jednak gorąco,że tamte czasy jeszcze powrócą.Tymczasem do zobaczenia dzisiaj na Zimowym.Musimy pomóc bo musimy wygrać aby do Janowa jechać z bilansem 1:1.Pozdro
bolo73

Postprzez slawek_71 2008-02-16, 1:47 pm

Mam prosbe do Ultrasow.Zbierzcie sie w sile,stancie pod zegarem i dajcie ognia z dopingiem a ludzie napewno za Wami zaczna spiewac.Wczoraj byliscie porozrzucani po calej hali-dlaczego?Na hokeja przychodza nie tylko Ultrasi.Przychodza matki z dziecmi ,ojcowie z dziecmi i wcale nie jest milo ja ich wyzywacie"bo wlasnie w tym momencie nikt z Wami nie spiewa"-a zastanowiliscie sie dlaczego? Nie kazdy ma ochote kurwowac i hujowac przy wlasnym dziecku!Dlaczego na meczach pilkarskich potraficie tak sie zorganizowac, a na hokeju nie? Kazdy przezywa mecz na swoj sposob-jeden wyzywa drugi sie smuci.Jest sektor kibica i nie rozumiem dlaczego wiecznie jest pusty???Pozdro i dzisiaj jedziemy na maxa!!!!!! My z sektora G tez!!!! :)
slawek_71

Postprzez bolo73 2008-02-16, 2:17 pm

Popieram kolegę chala9!!!Zróbmy coś w tym temacie,pokażmy,że potrafimy się zorganizować i zgotujmy dzisiaj chłopakom super doping!!Niech zobaczą,że slogan "Na dobre i na złe" nie jest tylko pustym hasłem tylko ma swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości!!!Potrzeba grupki zapaleńców,którzy rozpoczną doping a wówczas pójdzie za nimi cały stadion.Hej!Hej!Zagłębie!!! (tego też mi brakuje a brzmi zajebiście)
bolo73

Postprzez slawek_71 2008-02-16, 2:32 pm

I jeszcze jedno.Gra kilkunastu zawodnikow a nie kilku.Zawsze skandujemy nazwiska paru.Dziekujmy tez tym ktorzy walcza a nie tylko bramki strzelaja.Nawet slabszy zawodnik jak uslyszy swoje nazwisko spiewane przez pare tysiecy gardel napewno poczuje sie lepiej i bedzie bardziej zmotywowany do gry.

[ Dodano: 2008-02-16, 3:58 pm ]
bolo73-dzx za poparcie! :)pozdro!
slawek_71

Postprzez damian_2006 2008-02-16, 4:06 pm

Napewno niepomaga Jackowi Rutowskiemu to ze go jebiecie zanim wyjdzie na lod wejscie sie zastanowcie .Dzisiaj k***a wszycy do mlyna i jedziemy na calego bez wzgledu na wynik czy bedzie 10-0 dla nas czy 0-5 niech zobacza jacy sa kibice w Sosnowcu
damian_2006

Postprzez lilly.white 2008-02-16, 4:51 pm

Wiem,że jest osobny temat poświęcony dopingowi ale skoro tutaj mamy dyskusję,to chciałabym sie wypowiedzieć:).Ostatnio byłam na meczu HC Sareza OSTRAVA vs. HC Kometa BRNO, gdzie młyna nie było ale doping był fantastyczny!!!!Trąbki,bębny...Nie było chyba jednej,konkretnej osoby,która by temu przewodziła,kibice(widać prawdziwi a nie kibole)naprawdę byli ze swoją drużyną i nie czekali
na kogoś,kto powie im co mają robić!!Druga sprawa,chociaż był to mecz w Ostrawie, przeważali kibice Komety.Paradoks,który u nas w ogóle nie miałby miejsca,bo doszłoby do krwawej rzezi.Wspominam o tym,bo czekają nas mecze wyjazdowe i wypadałoby,żebyśmy nie zostawili naszych zawodników bez wsparcia. Trzecia sprawa to zachowanie drużyny zwycięskiej(w tym przypadku gości,czyli Komety)po meczu kiedy to wyszli do swoich kibiców i podziękowali im za doping.Robi wrażenie.U nas natomiast...naprawdę nie potrzeba tylu przekleństw,koledzy mają rację,że fajnie byłoby skandować nazwiska zawodników,żeby ich trochę zmobilizować.

gdyby ktoś był zainteresowany to tutaj są zdj ze wspomnianego meczu http://picasaweb.google.com/hokej.lily. ... KometaBRNO
lilly.white

Postprzez KaD 2008-02-16, 8:57 pm

mecz o wiele lepszy niż ten co był wczoraj ale Zagłębie stać na więcej o wiele więcej

Mecz mimo naszej wygranej nad Janowem to walka toczyła się jak równy z równym i widać było determinacje w obu drużynach
na +
Jaros
T. Kozłowski
Klisiak
Luka
Dronia
oraz Holik

na -
dziś na pewno Taddek i nie chodzi mi o to że niestrzelił karnego ale o to że grał "sam" nie widząc kolegów z drużyny a to jest gra zespołowa
Puzio dużo jeździ ale brak szybkości ( wiek robi swoje)
Belica nie wiem co on robi na dal w Zagłębiu lepiej było zostawić tamtego Czecha obrońce niż nic nie wnoszącego napastnika
KaD

Postprzez innu 2008-02-16, 9:10 pm

Co gorsza (do tego co powiedział KaD o Belicy) to wydaje mi się, przez niego jest to zawirowanie w piątkach. Na siłe trzebabyło go gdzieś wcisnąć bo niby dobry, ale zupełnie na razie się nie sprawdza. Szkoda bo piątki były już fajnie zgrane. Najlepiej graliśmy na te 4 ataki i 3 obrony. Teraz rozbito 4 atak (zachar,suchy,twardy) i przez to ci dwaj ostatni dzisiaj nie pograli. Może się mylę i jest jakiś inny powód tego, że nie grał suchy, ale wydaje mi się, że powinien grać (to samo horny, ktory przed przerwa był w dobrej formie)
innu

Postprzez Uruk 2008-02-16, 9:16 pm

Jesteśmy zajechani fizycznie jak na początu sezonu. Brak świeżości i ochoty do gry.
Morawiecki podobno przesadził z intensywnością treningów.
Panie trenerze nie wstawia się w pi..dę takim zawodnikom jak Puzio czy Klisiak.
Z drugiej strony brak koncepcji na grę w tym zespole. Pojedyńcze zrywy i solowe akcje. Dobrze, że mieliśmy dziś Jarosa.
We wtorek nie możemy przegrać, bo może być dramat.
Uruk

Postprzez KaD 2008-02-16, 9:21 pm

nie wiem to jest takie moje prywatne odczucie ale wydaje mi sie że Morawiecki nie potrafi trafić z formą zawodników na play off tak samo było w Toruniu i to samo teraz widze to w Zagłębiu
KaD

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej