Koszulki Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez sayu 2008-01-19, 3:31 am

damian_2006 napisał(a):http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=168795

Tu mozecie wylicytowac orginalna koszulke hokejowa

Spoko! wlasnie o to mi chodzilo... Zeby na meczu naszej ukochanej druzyny, sposrod 1.500 widzow byly 2os w hokejowej koszulce Zaglebia!
sayu

Postprzez kret75 2008-01-19, 8:56 am

Były koszulki na początku sezonu rozdawane, ale nie dla psa kiełbasa :/ chyba tylko dla najbliższych znajomych!
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez SLONIU75 2008-01-19, 11:58 am

Wuzel napisał(a):Koszt produkcji takich koszulek nie jest tani. Klub czy Darek nie wyłoży takiej kasy, gdyż nie ma pewności czy je sprzeda.

W tamtym sezonie był pomysł zrobienia koszulek i jaki był efekt - 2 zapisane osoby :D

Zorganizujcie się sami, zróbcie listę zbierzcie kasę i pogadajcie z Darkiem. Wtedy może się uda.

Może ktoś ma dobry kontakt z Darkiem ze sklepu kibica i wybadał ile mogła by kosztować taka koszulka? Naprzód janów ma po 65 zł. może wtedy byłoby więcej chętnych.
SLONIU75

Postprzez sayu 2008-01-19, 1:53 pm

Podhale z tego co wiem tez cos kolo tego!

A moze zrobic tak! Teraz przez 3 mecze u nas, na ktorych kibicow nie powinno brakowac, rozglosic fakt, ze zapisy po hokejowa koszulke odbeda sie na 1szym meczu ply-off i zobaczyc czy pomysl sie sprawdzi (ja jestem pewien, ze tak). Dodatkowo moznaby brac zaliczke w wysokosci nie wiem... 20zl! Jesli sie pomysl sprawdzi koszulka by byla do odebrania w sklepie kibica, jak nie zwrot kasy rowniez tam. Dodatkowo zaackeptowac zamowienia z forum (oczywiscie z wplata na jakies wiarygodne konto bankowe) i ze sto osob samo sie zglosi... Co Wy na to? Czasu jest sporo (ewentualnie powiedziec teraz na Janowie, ze jest projekt z koszulkami i wiecej informacji bedzie w piatek z Podhalem typu koszty itd, jak ktos bedzie w stanie rozeznac koszty)
sayu

Postprzez seler 2008-02-02, 4:28 pm

Wszystko to są świetne pomysły! Koszulki, barwy itd itp. Ale zacznijmy od rzeczy podstawowych powiedział bym fundamentalnych. A mianowicie: Zakaz sprzedawania zasranego słonecznika i popkornu. Co to jest kino?? Czy widowisko sportowe?? Po co te koszulki?? Łebki się będą lansować po mieście i szpanować w gimnazjach. A na meczach jeść popkorn i batoniki. Stop Piknikom!! Niech zacznie się prawdziwy doping. A dla najgłośniejszych i koszulki się znajdą;)
seler

Postprzez sayu 2008-02-03, 2:02 am

Co ten wywod wnosi do tematu o koszulkach Zaglebia na meczach hokejowych? A btw widze, ze temat upadl... :-(
sayu

Postprzez _darthvader 2008-02-03, 3:06 pm

seler napisał(a):Wszystko to są świetne pomysły! Koszulki, barwy itd itp. Ale zacznijmy od rzeczy podstawowych powiedział bym fundamentalnych. A mianowicie: Zakaz sprzedawania zasranego słonecznika i popkornu. Co to jest kino?? Czy widowisko sportowe?? Po co te koszulki?? Łebki się będą lansować po mieście i szpanować w gimnazjach. A na meczach jeść popkorn i batoniki. Stop Piknikom!! Niech zacznie się prawdziwy doping. A dla najgłośniejszych i koszulki się znajdą;)

Jeśli myślisz, że zakaz sprzedawania słonecznika i popcornu coś zmieni w kwestii dopingu to jesteś w wielkim błędzie. Problem nie tkwi w tym, że większość w*******a słonia, ale w tym, że nie ma ludzi którzy prowadzą doping! Na niektórych meczach gdy znalazł się ktoś kto to poprowadził był doping i to zaje****ty. A najsmutniejsze jest to, że doping zazwyczaj prowadzą ci co nie mają nic wspólnego z Ultrasami (oczywiście poza meczami transmitowanymi w TV).
_darthvader

Postprzez SLONIU75 2008-02-04, 9:52 am

seler napisał(a):Wszystko to są świetne pomysły! Koszulki, barwy itd itp. Ale zacznijmy od rzeczy podstawowych powiedział bym fundamentalnych. A mianowicie: Zakaz sprzedawania zasranego słonecznika i popkornu. Co to jest kino?? Czy widowisko sportowe?? Po co te koszulki?? Łebki się będą lansować po mieście i szpanować w gimnazjach. A na meczach jeść popkorn i batoniki. Stop Piknikom!! Niech zacznie się prawdziwy doping. A dla najgłośniejszych i koszulki się znajdą;)

Co ty masz człowieku do słonecznika i popkornu!??Co złego w tym że ktoś przez założenie koszulki chce się utożsamić z ukochaną drużyną! Czy bycie prawdziwym kibicem to stanie w żałosnej czapeczce i wołanie " zbieramy na oprawę"?!Byłem na 99% meczy na zimowym i widziałem dwa razy wypociny ultrasów.wrzucam do tych puszek jeżeli oczywiście delegacja UZ przypadkiem jest ! Moim zdaniem warto przemyśleć temat ujednolicenia barw na sektorach w Sosnowcu-nie mam na myśli koszulek z Bóg wie jakimi haftami itp.lecz zwyczajne i na każdą kieszeń,bo wydawanie kilkudziesięciu złotych na "legeę"która po praniu miksuje kolory to jest chore. A co do dopingu to -gdzie można namierzyć jakiś śpiewnik? Kiedyś na stronce był z "hitami" z czasów Kordysza ,Mizi i innych. Jeżeli Ultrasi mają jakieś opracowane nowe przyśpiewki to może wydrukować i rozdać nam "pożeraczom ziarna" i tez się udzielimy!? Mam nadzieję że w nowym sezonie na "zimowych sektorach" będą hokejowe koszulki.
Pozdrawiam słoniożerców i reszte kibiców!!!

ZMIAŻDŻYĆ JANÓW, OGRAĆ CRAXĘ A PÓŻNIEJ TO JUŻ Z GÓRKI :) !!!!!!
SLONIU75

Postprzez kierat 2008-02-04, 3:15 pm

Byłem na ok 20 meczach w tym sezonie. 20 x 9 PLN / bilet = 180PLN - tyle wydałem na Zagłębie + 20 x 1 zł / słonecznik = 20 PLN - tyle na słonecznik. Chętnie te 20 wydałbym na oprawę. Tylko jak dam 20 PLN na oprawę, czyli wrzucę do puchy, kto mi da gwarancję że na następnym meczu oprawa będzie a nie tylko wiszące flagi i paru kolesi za bramką pod telebimem? A tak to dalej będę sobie skubał....
kierat

Postprzez Ader 2008-02-04, 3:15 pm

SLONIU75 napisał(a):

Co ty masz człowieku do słonecznika i popkornu!??Co złego w tym że ktoś przez założenie koszulki chce się utożsamić z ukochaną drużyną! Czy bycie prawdziwym kibicem to stanie w żałosnej czapeczce i wołanie " zbieramy na oprawę"?!Byłem na 99% meczy na zimowym i widziałem dwa razy wypociny ultrasów.wrzucam do tych puszek jeżeli oczywiście delegacja UZ przypadkiem jest ! Moim zdaniem warto przemyśleć temat ujednolicenia barw na sektorach w Sosnowcu-nie mam na myśli koszulek z Bóg wie jakimi haftami itp.lecz zwyczajne i na każdą kieszeń,bo wydawanie kilkudziesięciu złotych na "legeę"która po praniu miksuje kolory to jest chore. A co do dopingu to -gdzie można namierzyć jakiś śpiewnik? Kiedyś na stronce był z "hitami" z czasów Kordysza ,Mizi i innych. Jeżeli Ultrasi mają jakieś opracowane nowe przyśpiewki to może wydrukować i rozdać nam "pożeraczom ziarna" i tez się udzielimy!? Mam nadzieję że w nowym sezonie na "zimowych sektorach" będą hokejowe koszulki.
Pozdrawiam słoniożerców i reszte kibiców!!!

ZMIAŻDŻYĆ JANÓW, OGRAĆ CRAXĘ A PÓŻNIEJ TO JUŻ Z GÓRKI :) !!!!!!

żałosne czapeczki możesz znaleźć w diversie...

ultrasi ultrasi ultrasi....
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez KAVU'91 2008-02-04, 3:35 pm

18 stycznia byłem na meczu Trzyniec-Litvinov, spośród 2674 divakov jak podała tablica świetlna ok. 500 osób ubranych było w czerwone lub białe koszulki Ocelari, wyglądało to całkiem fajnie z tym że na każdym meczu sponsor druzyny funduje w ramach nagród właśnie koszulki. Na tym meczu rozdali 12 sztuk, co prawda huta żelaza która sponsoruje drużynę jest pewnie dużo bogatsza od POL-AQUA ale na 2 sztuki zamiast maszynki do golenia ,suszarki czy żelazka pewnie było by ich stać. Grając 30 kilka meczy w sezonie na własnym lodowisku, a przecież nasi kibice to przeważnie te same osoby więc powoli powoli dało by to jakiś efekt .W Trzyńcu się sprawdziło-co o tym myślicie? Aha na meczu nikt nie je słonecznika bo go tam nie ma-chyba go nie znają-,jest za to piwo i gorzała a jednak wszyscy fajnie dopingują i atmosfera jest super.
KAVU'91

Postprzez Snow Patrol 2008-02-04, 6:21 pm

kierat napisał(a):Byłem na ok 20 meczach w tym sezonie. 20 x 9 PLN / bilet = 180PLN - tyle wydałem na Zagłębie + 20 x 1 zł / słonecznik = 20 PLN - tyle na słonecznik. Chętnie te 20 wydałbym na oprawę. Tylko jak dam 20 PLN na oprawę, czyli wrzucę do puchy, kto mi da gwarancję że na następnym meczu oprawa będzie a nie tylko wiszące flagi i paru kolesi za bramką pod telebimem? A tak to dalej będę sobie skubał....

ale gdyby każdy zamiast na słonecznik dał na oprawę to chociaż chlewu by na lodowisku nie było, zawsze się zastanawiam czy większość tych ludzi w domu też śmieci na podłogę...co do koszulek to faktycznie KAVU ma rację, że zamiast tych nagród mogli by dawać koszulki, większy pożytek by z tego był. Ale jeśli chodzi o produkcję taśmowa to pewnie to przekracza możliwości klubu i sponsorów.
Snow Patrol

Postprzez slawek_71 2008-02-04, 6:43 pm

Koszulki beda jesli sie znajda chetni na zakup.Rozmawialem z Darkiem na ten temat i ustalilismy wstepnie projekt-kolor-biale+zielono-czerwone dodatki-bez reklam,przod-duze logo hokejowe,tyl-gora-zaglebie,dol-sosnowiec,posrodku numer.Jesli ma ktos z Was inny cieawy pomysl to pdejdzcie do sklepu z projektem(najlepiej zgrac na plytke albo dyskietke-w miare mozliwosci) i zawsze cos wspolnie ustalimy i wybierzemy(umowimy dzien i godzine spotkania w sklepie).Ogolnie malo jest pamiatek hokejowych-raptem kurtki i czapki-Darek czeka na ciekawe projekty.Jesli juz jakis projekt wybierzemy to zrobi sie jedna,wypromuje w czasie meczu i potem to juz czekac na chetnych w sklepie.Ale to jest nasza inicjatywa bez wsparcia finansowego klubu.Cena nie powinna byc wysoka.Ja osobiscie jestem chetny na zakup takiej koszulki-napewno nie dla szpanu.Pozdro!!!
slawek_71

Postprzez koszki 2008-02-05, 1:27 am

jakie by nie były to kupuje od ręki dwie
koszki

Postprzez kierat 2008-02-05, 11:06 am

Snow Patrol napisał(a):
kierat napisał(a):Byłem na ok 20 meczach w tym sezonie. 20 x 9 PLN / bilet = 180PLN - tyle wydałem na Zagłębie + 20 x 1 zł / słonecznik = 20 PLN - tyle na słonecznik. Chętnie te 20 wydałbym na oprawę. Tylko jak dam 20 PLN na oprawę, czyli wrzucę do puchy, kto mi da gwarancję że na następnym meczu oprawa będzie a nie tylko wiszące flagi i paru kolesi za bramką pod telebimem? A tak to dalej będę sobie skubał....

ale gdyby każdy zamiast na słonecznik dał na oprawę to chociaż chlewu by na lodowisku nie było, zawsze się zastanawiam czy większość tych ludzi w domu też śmieci na podłogę...co do koszulek to faktycznie KAVU ma rację, że zamiast tych nagród mogli by dawać koszulki, większy pożytek by z tego był. Ale jeśli chodzi o produkcję taśmowa to pewnie to przekracza możliwości klubu i sponsorów.

No, pewnie byłoby czyściej i dalej bez dopingu bo o to mi własnie chodziło. Odpowiedz sobie najpierw na pytanie czy zakaz sprzedaży słonecznika i popcornu wpłynie na poprawę dopingu- czyli frekwencji kibiców organizaujących "oprawy". Idąc dalej rozumiem że jeśli zbiorą odpowiednią kwotę na oprawę to wtedy pojawi się ich więcej tak? Jak będzie kasa na oprawę to wtedy dadzą sobie cynk, zbiorą się i zapełnią plac pod telebimem? To już bez oprawy nie można kibicować? A jeśli chodzi o chlew to bardziej mnie wkurwia łażenie buciorami po krzesełkach.
Pozdrawiam
kierat

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej