przez Snow Patrol 2008-01-06, 10:45 pm
jeśli chodzi o punktację to żeby wyeliminować ryzyko dużej liczby remisów dochodzą 2 punkty za wytypowanie dobrej różnicy bramek, tzn. jak postawiłem 6:3 a będzie 3:0 to dostaję 2 punkty, przy meczu Zagłębia 4. Zapomniałem o ważnej rzeczy - za normalne zwycięstwo do tabeli są 3 punkty, jeśli jest remis ale ktoś trafił więcej dokładnych wyników to dostaje 2 pkty, przegrany 1, za porażkę 0. Przy równej liczbie punktów o miejscu w tabeli decyduje najpierw różnica małych punktów ze wszystkich "meczów", a później ewentualnie bezpośrednie, ale....przy tym zwycięstwie za 2 punkty do małych punktów wlicza się wynik remisowy. Mam nadzieję, że nie jest to zbyt zagmatwane.
Zauważyłem Twój pomysł lig, ale nie wiem czy to by wypaliło, nie wiemy w ogóle czy ktoś się podejmie prowadzić typera w nowym sezonie. Ja mogę zaproponować np. 3 ligi po 16 uczestników, wg kolejności z tego sezonu, nie wiemy ilu uczestników by było tym zainteresowanych, w tym sezonie każda kolejka to było tak trochę ponad 20 typujących.