Zagłębie-Naprzód 11.09.07

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez Schabu 2007-09-11, 9:55 pm

Witam.Dziś niestety nie mogłem być na meczu,więc nie wypowiem się na temat całego spotkania.Natomiast uważam,że przegrać trzeci mecz z rzędu,z rywalami z niższej półki,przy tej kadrze to gruba przesada.Pomijając może Toruń,bo w moim mniemaniu będzie to taki czarny koń rozgrywek w tym sezonie.Przegraliśmy trzeci mecz i ktoś musi za to beknąć.Chłopaki muszą pier.... w stół i zacząć grać!!!
Bo do zespołu chodżby z przed sezonu,przy tej kadrze jest im bardzo daleko.
Schabu

Postprzez Uruk 2007-09-11, 9:58 pm

Czy ktoś widział, czy Urban kopnął tego kormela?
Uruk

Postprzez Snow Patrol 2007-09-11, 10:08 pm

Uruk napisał(a):Czy ktoś widział, czy Urban kopnął tego kormela?

Z mojej perspektywy to wyglądało tak, że kiedy on już klęczał Urban docisnął go do bandy, trudno mi powiedzieć czy kopnął.
Snow Patrol

Postprzez Uruk 2007-09-11, 10:14 pm

Dzięki snow patrol.Pozdrawiam.
Uruk

Postprzez Snow Patrol 2007-09-11, 10:22 pm

Możliwe że to był raczej taki atak kolanem, no w sumie też kopnięcie;)
Snow Patrol

Postprzez Uruk 2007-09-11, 10:24 pm

Urban miał w ostatnim meczu podobny problem, więc przypuszczam że sędzia był wyczulony na jego grę.
Uruk

Postprzez koszki 2007-09-11, 10:44 pm

Według mnie Urban kopnął i to co dziś pokazał powinno skutkować dużą karą dla zawodnika a być może nawet wylotem z drużyny, nich reszta widzi ze w Zagłebiu wygrywanie meczu przeciwnikowi źle się kończy
koszki

Postprzez Snow Patrol 2007-09-11, 10:54 pm

koszki napisał(a):Według mnie Urban kopnął i to co dziś pokazał powinno skutkować dużą karą dla zawodnika a być może nawet wylotem z drużyny, nich reszta widzi ze w Zagłebiu wygrywanie meczu przeciwnikowi źle się kończy

Problem tylko w tym, że jak w takim tempie będą zawodnicy wylatywać z drużyny to nie będzie miał kto grać. Miało być 6 obcokrajowców, jest 4, Luka może być piąty bo o ile pamiętam to mówiono że jeśli Teddy wróci to będzie grał jako Polak.
Snow Patrol

Postprzez *Tolek* 2007-09-12, 6:49 am

I to my pisaliśmy, że na początku sezonu Zagłębie będzie rządzić i będzie jakaś szansa na włączenie się do walki o medal...!
*Tolek*

Postprzez Uruk 2007-09-12, 7:39 am

Prezes Bernat w dzisiejszym Sporcie stwierdził, że nie ma tragedii.Jak przegramy osiem meczów Z RZęDU!!!! to będziemy się wtedy zastanawiać.
Bez komentarza!!!!!!!
Uruk

Postprzez Snow Patrol 2007-09-12, 8:05 am

W drużynie Unii Oświęcim, która pokonała sosnowiczan, grali nieuprawnieni zawodnicy.
W drużynie Unii Oświęcim, która pokonała w niedzielę hokeistów z Sosnowca, grali nieuprawnieni zawodnicy. Na lodzie górą byli gospodarze, którzy wygrali 4:3, teraz jednak wiele wskazuje, że komplet punktów trafi do Zagłębia.

- Rzeczywiście, doszły do mnie głosy, że w zespole Unii zagrali hokeiści niepotwierdzeni do gry. Klub miał długi i nie mógł uzupełniać składu nowymi zawodnikami - tłumaczy Ryszard Molewski, przewodniczący Wydziału Gier i Dyscypliny PZHL-u.

Z naszych informacji wynika, że prawa gry nie mieli też oświęcimscy Czesi (w związku nie było ich kart transferowych), a przecież jeden z nich - Martin Buczek - strzelił nawet gola.

- Czekam na protokół z tego meczu, bo na relacjach prasowych opierać się nie mogę. Jeżeli poczta nie zawiedzie, to w środę zajmiemy się tą sprawą. - Unii grożą dwa walkowery [po 0:5 - przyp. red.], ponieważ nieuprawnieni zawodnicy prawdopodobnie zagrali też w piątkowym spotkaniu ze Stoczniowcem Gdańsk - dodaje. Działacze Unii zapewniają, że dopełnili wszystkich formalności.

Tymczasem Zagłębie finalizuje transfer Teddy'ego Da Costy. Francuski napastnik - znany już z gry w Sosnowcu - nie zdołał wywalczyć sobie miejsca w składzie drużyny z Vitkovic. Działacze będą się starali, by Da Costa został zgłoszony do rozgrywek jako Polak (tak jak jego brat Gabriel w Polonii Bytom). Gdy Teddy grał w drużynach juniorskich Unii Oświęcim, było to możliwe, jednak potem - już w Zagłębiu - zawsze figurował w protokołach jako obcokrajowiec. Na testach w Sosnowcu jest też czeski 25-letni napastnik Vladimir Luka. Polecił go Ales Holik, obrońca Zagłębia.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
Snow Patrol

Postprzez dziejus 2007-09-12, 9:04 am

Prezio jak zwykle humorzasty i optymistyczny.Wychodzi z tego ze forme szykuja na 28.09 na mecz z Polonia.Dobre i to chociaz to bedzie juz 9 kolejka i kilkanascie punktow w plecy.
dziejus

Postprzez sayu 2007-09-12, 10:06 am

Dopiero ochlonalem wiec moze cos napisze. Ogolnie bida z nedza i chyba nikt z nas nie bral takiego scenariusza pod uwage, tym bardziej ze ciezkie mecze dopiero przed nami! W porownaniu do poprzednich dwoch meczow dzisiaj chyba bylo najwiecej walki woli zwyciestwa i sportowej zlosci, ktora w tym wypadku nam nie pomogla (ale byla i to moze taki dobry prognostyk, ze w koncu sie wkurwiaja na siebie i na swoja gre). IMO Bramka Holika powinna byc uznana, bo nie widzialem zadnych nieprawidlowosci, ale sedzia nas wydymal i ta sytuacja tez w jakis sposob ustawila mecz... :/ Na minus wczoraj nr 1 Duszak - caly mecz slabo i na dodatek strzal, ze ja p***le, a potem wiadomo co, Urban mecz dobry, ale zajebal bramke + kara w najmniej odpowiednim momencie, Kotula, Zachar, Ślusar, nijacy, Jaros masci akcje za akcja, Rutek wolny i jak na kapitana, to ja nie widzialem ani razu zeby krzyknal, podbudowal druzyne, zachecil do walki, zachowal sie jak prawdziwy kapitan... ni chuja! Natomiast na + Jawa - IMO jakby go nie bylo wtopa bylaby wieksza, a przy bramkach jakos szczegolnie nie zawinil, Twardy, Holik, Horny, Kozly i rzecz jasna PUZON, najwiecej sil zostawili na lodzie. To tyle... miejmy nadzieje, ze w piatek sie odbuduja i bedzie zwyciestwo, a w niedziele "wszyscy" na Zimowy!!!!!!!! "Wszyscy" poza burakami co psiocza i wyzywaja naszych grajkow, Pokazuja fakersy i krzycza wyp....laj! k***a jak sie nie podoba, to nie ide na mecz! Nie ma zadnego przymusu przychodzenia na hokej! Pilka lepsza? To chodz na Ludowy, a na Zimowym sie nie pojawiaj malkontencie!
NA DOBRE I NA ZŁE
sayu

Postprzez daro 2007-09-12, 10:18 am

Przykro gdy sie czyta niektore posty zawierajace jakis podzial kibicow pilki i hokeja.To jest idiotyczne ! Dla mnie wszystko co z Sosnowca jest swiete ! I czy jest to kosz,siatka,pilka,hokej.... nie ma roznicy. Jedno Wielkie Zaglebie Sosnowiec !!!
daro

Postprzez Snow Patrol 2007-09-12, 10:25 am

daro ale to raczej wcześniej ktoś pisał, że liczy się tylko piłka. Tylko jeśli tak to chyba nie ma sensu się wpisywać na forum hokeja. Zgadzam się z sayu że nie ma przymusu i jeśli ktoś przychodzi po to by wyzywać zawodników(niezależnie czy na piłkę czy na hokej) to lepiej żeby w ogóle nie przychodził. Zaoszczędzi sobie nerwów, a normalnym kibicom powodów do wstydu wobec zawodników.
Snow Patrol

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej