Zagłębie-Naprzód 11.09.07

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez kierat 2007-09-11, 7:46 pm

Módlmy się do Boga żeby nas sponsor nie opuścil.

Kamil Duszak i Pawel Urban to postacie nr 1 tego beznadziejnego widowiska.
kierat

Postprzez KaD 2007-09-11, 7:54 pm

TRAGEDIA Teddy wracaj jak najszybciej i tyle w tym temacie
KaD

Postprzez bolo73 2007-09-11, 7:54 pm

Zero pomysłu na grę kombinacyjną,zero gry ciałem,zero umiejętności gry w przewadze chociaż trzeba im oddać,że troszkę lepiej szło im zakładanie zamka ale to wciąż jest nie to co powinno się grać,mało ruchu i za bardzo statyczna gra.Oj nie tak sobie to wszystko wyobrażałem,oj nie tak!Jeżeli szybko nie zostanie cosik zrobione w tym temacie to możemy obudzić się z ręką w nocniku.A to w jaki sposób straciliśmy bramkę nr 3 to jest karygodne dla takiej drużyny,po prostu śmiech na hali!Jednym słowem wszystko do dupy.Jak przyjedzie Podhale to nas zbije jak psów.Dobrze,że na razie nie graliśmy z Bytomiem bo polewaliby z nas jak nie wiem a tak to przynajmniej można żywić nadzieję,że do meczu z nimi się jakoś pozbieramy.
bolo73

Postprzez koszki 2007-09-11, 8:11 pm

Ataku nie mamy, obrony nie mamy, niczego nie mamy...

Nadają się tylko żeby flaszkę z nimi zrobić czego najlepszy przykład daje kapitan RUTKOWSKI - gwiazda i wielka nadzieja tej drużyny( że wreście odejdzie)
koszki

Postprzez miron 21 2007-09-11, 8:18 pm

paw25 napisał(a):Liczy sie tylko piłka i tyle w temacie.Smieszni ci hokeiści...najsłabsza drużyna,frekwencja na trybunach jak przebije 300 osob to bedzie dobrze

Gówno prawda
miron 21

Postprzez dziejus 2007-09-11, 8:25 pm

Sa na tym swiecie trzy prawdy.CALA prawda,POLprawda i GOWNOprawda.Wydaje mi sie ze komentarz koszki to cala prawda a komentarz mirona 21 to gowno prawda.
dziejus

Postprzez Snow Patrol 2007-09-11, 8:28 pm

Chyba się nie będziemy zgadzać, ale zacznę od końca - niestety z każdym meczem przybywa na trybunach ludzi o twarzach nie skażonych myślą, zupełnie nie rozumiejących ani sportu w ogóle ani hokeja. Naprawdę nie ma przymusu przychodzenia na lodowisko - można iść do sklepu albo zostać w domu i ulubiony serial obejrzeć. A najlepiej wrócić do szkoły. I trochę a propos - mam nadzieję, że Łukasz wie, że ci którzy nie potrafili go przyjąć w jego mieście, na lodowisku na którym uczył się grać to nie kibice.
Co do gry-ja nie mam do zawodników pretensji...naprawdę. Jeśli pisaliśmy, że "można przegrać, ale po walce..." to należy docenić drużynę po tym meczu. Być może gdyby nie show sędziów w 3. tercji to by się udało wygrać. Nie można im zarzucić, że odpuszczali, a porażki się w sporcie zdarzają....trudno.
Czego by jednak nie napisać to Zagłębie jest słabiutkie. Wciąż są bardzo wolni. Przegraliśmy 4 kolejny, a trzeci ligowy mecz z rzędu. Krótko mówiąc drużyna jest źle przygotowana do sezonu. Rozumiem, że Morawiecki i Podsiadło to legendy Zagłębia, bardzo ich szanuję, ale za to należy się słuszne miejsce w galerii sław Zagłębia, a już niekoniecznie za ławką rezerwowych. Wayne Gretzky też był wielkim graczem, a trener z niego żaden. Trenerzy popełnili błędy, do czego zresztą Morawiecki się przyznał. Nie chcę pisać co powinni zrobić, wydaje mi się, że dla ludzi z honorem jest to oczywiste.
Snow Patrol

Postprzez NHK12 2007-09-11, 9:04 pm

Witam, oczywiście przykre jest oglądać porażki ZAGŁEBIA (tym bardziej z "sąsiadami " ) , porażki są wkalkulowane , tym bardziej przykro że była mowa o ataku na medal bo personalnie na papierze skład wskazuje na to , że ten medal jest nasz , ale jak praktyka pokazuje nazwiska nie graja , a i styl dzisiejszego meczu nie był najlepszy( nie wiem dlaczego sędzia nie uznał bramki , ale gdyby ją zaliczył mecz byłby wygrany.) Może faktycznie trenerzy coś źle zrobli , ale4 to dopiero początek ,czekają nas cztery rundy przed play off. Myślę ,że bedzie z meczu na mecz coraz lepiej. Głowa do góry. Jak widać ferekwencja ne meczu nie była najlepsza, ale tym wszystkim Panom którzy psioczyli na zawodników o Ch... i K... dziekujemy .Ja i tak bede na następnym meczu, na football chodziło sie i oglądało bulowice i na hokej tez sie bedzie chodziło ,a jezdziło na mecze kiedy Sosnowiec reprezentowały ORLĘTA

POZDRAWIAM
NHK12

Postprzez kierat 2007-09-11, 9:04 pm

Snow Patrol napisał(a):Chyba się nie będziemy zgadzać, ale zacznę od końca - niestety z każdym meczem przybywa na trybunach ludzi o twarzach nie skażonych myślą, zupełnie nie rozumiejących ani sportu w ogóle ani hokeja. Naprawdę nie ma przymusu przychodzenia na lodowisko - można iść do sklepu albo zostać w domu i ulubiony serial obejrzeć. A najlepiej wrócić do szkoły. I trochę a propos - mam nadzieję, że Łukasz wie, że ci którzy nie potrafili go przyjąć w jego mieście, na lodowisku na którym uczył się grać to nie kibice.
Co do gry-ja nie mam do zawodników pretensji...naprawdę. Jeśli pisaliśmy, że "można przegrać, ale po walce..." to należy docenić drużynę po tym meczu. Być może gdyby nie show sędziów w 3. tercji to by się udało wygrać. Nie można im zarzucić, że odpuszczali, a porażki się w sporcie zdarzają....trudno.
Czego by jednak nie napisać to Zagłębie jest słabiutkie. Wciąż są bardzo wolni. Przegraliśmy 4 kolejny, a trzeci ligowy mecz z rzędu. Krótko mówiąc drużyna jest źle przygotowana do sezonu. Rozumiem, że Morawiecki i Podsiadło to legendy Zagłębia, bardzo ich szanuję, ale za to należy się słuszne miejsce w galerii sław Zagłębia, a już niekoniecznie za ławką rezerwowych. Wayne Gretzky też był wielkim graczem, a trener z niego żaden. Trenerzy popełnili błędy, do czego zresztą Morawiecki się przyznał. Nie chcę pisać co powinni zrobić, wydaje mi się, że dla ludzi z honorem jest to oczywiste.

Snow Patrol - fajnym jesteś gościem i fajnie piszesz.Widać że jeśli chodzi o hokej to wiele kumasz ale z pamięcią u ciebie nie najlepiej.Bowiem "Twój" Lukasz w zeszlym sezonie chcial się k...wa pozabijać o wlasny kij byleby tylko pokazać się na "Zimowym".Gonil jak wariat, posuwal się do wielu nieprzepisowych zagrań, nie chce wspominać o palcu środkowym w kierunku kibiców bo to uważam za glupi wybryk.Ale zaangażowanie w Stoczniowcu mial kosmiczne. Przed sezonem w Sosnowcu zapowiadal poprawienie stosunków z kibicami.Jak dla mnie to tzw."poprawienie" nie polega na tym że facet przestal pokazywać środkowy palec.Może dla innych to jest istotne.Ja chcę widzieć walkę na lodzie, to jest dla mnie zaangażowanie. Teddy da Costa nie jest wychowankiem a walczyl zawsze jakby nim byl. Dlatego go wszyscy lubią i chcą jego powrotu. I jeszcze jedno: w ciągu zalego meczu widzialem tylko jeden atak cialem Kozlowskiego.W porównaniu do zeszlego sezonu statystyka po byku

A tak na marginesie - może w Naprzodzie gral jakiś nieuprawniony zawodnik?
kierat

Postprzez mario999 2007-09-11, 9:11 pm

calkowita racja z tym gwiazdorem zachariaszem. tez mialem wlasnie o tym napisac
mario999

Postprzez bolo73 2007-09-11, 9:11 pm

Czuję,że Snow Patrol pijesz do mnie więc odpowiadam.Ja nie mówię,że nie walczyli bo dzisiaj w porównaniu z piątkiem było więcej walki i ambicji ale...No właśnie hokej to jest męska gra a ja nie widziałem gry ciałem,walki przy bandzie.Do tego dochodzi ta bezradność podczas gry w przewadze,która nie przystoi takim klasowym graczom oraz sporo błędów w obronie - niech wspomnę tylko 3 bramę dla Janowa-oraz bezsilność w wykańczaniu akcji.Powtórzę raz jeszcze-wszystko to wygląda tragicznie w porównaniu z tym co grali w zeszłym sezonie i należy coś z tym jak najszybciej zrobić.
bolo73

Postprzez Snow Patrol 2007-09-11, 9:20 pm

kierat sorry, to faktycznie mój błąd że nie dopisałem nazwiska, ale....nie chodziło mi o Zachariasza tylko o Łukasza Podsiadło:) Do Zachariasza też mam dużo pretensji, chociaż go nie wyzywam. ale to o "kibicach" nie tylko tego dotyczyło, naprawdę szkoda, bo jedzie się po wszystkich zawodnikach za każde słabsze zagranie. Btw w pierwszej tercji słuchałem dyskusji w której jeden z panów na trybunach zapewniał, że Jaworskiego należy "wywalić na zbity pysk, tego emeryta i skur****na", myślę, że byłoby z nami dużo gorzej i dzisiaj i w zeszłym sezonie gdyby nie on. Zawalił mecz z Toruniem, więc go krytykowałem, dlatego teraz mogę z czystym sumieniem pochwalić. Jeszcze wracając do Łukasza Podsiadło, jak wychodził na rozgrzewkę to sobie pomyślałem, że to musi być dla niego dziwne uczucie, dla mnie też było, nawet jak głupek się zacząłem śmiać do siebie ale liczyłem że zostanie pozytywnie przyjęty. A co do rozgrzewki to taki drobny incydent, ale może znaczący, nie wiem czy ktoś zauważył małą kolizję Chabiora z Belicą na rozgrzewce, Belica odwrócił się i myślałem, że wezmą to z uśmiechem ale obaj zaczęli na poważnie wymachiwać rękami. Nie wiem, może to nic takiego, a może świadczy o tym jaka jest atmosfera w drużynie.
bolo73 nie całkiem piłem do Ciebie, raczej na meczu miałem trochę inne myśli niż wiele osób, a poza tym wiem że mam trochę inne zdanie o Morawieckim jako trenerze niż większość, dlatego tak napisałem.
Ostatnio edytowano 2007-09-11, 9:25 pm przez Snow Patrol, łącznie edytowano 1 raz
Snow Patrol

Postprzez koszki 2007-09-11, 9:22 pm

Kierat coś ci się pomyliło bo ty piszesz o Zachariszu a snow patrol a Lukaszu Podsiadło i ma absolutną rację że zachowanie niektórych w stosunku do niego dzisiaj było poniżej wszelkiej krytyki
koszki

Postprzez kierat 2007-09-11, 9:36 pm

Snow Patrol napisał(a):kierat sorry, to faktycznie mój błąd że nie dopisałem nazwiska, ale....nie chodziło mi o Zachariasza tylko o Łukasza Podsiadło:) Do Zachariasza też mam dużo pretensji, chociaż go nie wyzywam. ale to o "kibicach" nie tylko tego dotyczyło, naprawdę szkoda, bo jedzie się po wszystkich zawodnikach za każde słabsze zagranie. Btw w pierwszej tercji słuchałem dyskusji w której jeden z panów na trybunach zapewniał, że Jaworskiego należy "wywalić na zbity pysk, tego emeryta i skur****na", myślę, że byłoby z nami dużo gorzej i dzisiaj i w zeszłym sezonie gdyby nie on. Zawalił mecz z Toruniem, więc go krytykowałem, dlatego teraz mogę z czystym sumieniem pochwalić. Jeszcze wracając do Łukasza Podsiadło, jak wychodził na rozgrzewkę to sobie pomyślałem, że to musi być dla niego dziwne uczucie, dla mnie też było, nawet jak głupek się zacząłem śmiać do siebie ale liczyłem że zostanie pozytywnie przyjęty. A co do rozgrzewki to taki drobny incydent, ale może znaczący, nie wiem czy ktoś zauważył małą kolizję Chabiora z Belicą na rozgrzewce, Belica odwrócił się i myślałem, że wezmą to z uśmiechem ale obaj zaczęli na poważnie wymachiwać rękami. Nie wiem, może to nic takiego, a może świadczy o tym jaka jest atmosfera w drużynie.

bolo73 nie całkiem piłem do Ciebie, raczej na meczu miałem trochę inne myśli niż wiele osób, a poza tym wiem że mam trochę inne zdanie o Morawieckim jako trenerze niż większość, dlatego tak napisałem.

Absolutne przprosiny Snow Patrol. Myślalem że chodzi o Zachariasza. Szczerze mówiąc do Podsiadly nic nie mam. Ja z kolei bylem śiadkiem tekstu że mieliśmy w zeszlym roku fajny squad i tam byl Podiadlo i mogliśmy się tylko wzmocnić tylko w obronie i grać dalej a tak taki Lukasz musi grać w Janowie.W pelni się zgadzam. Akcję z Belicą i Chabiorem też zauważylem. Jednak jakby nie patrzeć Chabior dzisiaj się staral...
kierat

Postprzez Uruk 2007-09-11, 9:44 pm

Oni czekają na telebim i wtedy zaczną grać.
Uruk

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej