Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez YOOSHKY 2007-08-21, 2:32 pm

http://szukaj.onet.pl/lokalizator.html? ... =2&scale=1

Ten "trójkąt" to przystanek Wojkowice Park, stadion powyżej.
YOOSHKY

Postprzez darco 2007-08-21, 2:56 pm

Takie sparingi to doskonała metoda na promocję Zagłębia w regionie i mam nadzieję, że będzie ich więcej, w różnych miejscach.
Szkoda tylko, że informacja o nim pojawiła się tak późno, a powinna być wcześniej odpowiednia reklama, w Wojkowicach i okolicy.
Wczoraj akurat byłem w Wojkowicach i nigdzie nie widziałem informacji o tym meczu.

Dzisiaj, jeżeli zdążę wybiorę się także na ten sparing, a w takim przypadku będą wolne 3 miejsca w samochodzie, ale tylko na drogę powrotną do Sosnowca.
Jeżeli ktoś będzie zainteresowany, to proszę rozglądać się pod stadionem za Oplem Combo.
darco

Postprzez fan78 2007-09-06, 6:11 pm

W piątkowym sparingu szansę gry dostanie piłkarz z Trzebiatowa.
Sosnowiczanie wykorzystają przerwę w rozgrywkach ekstraklasy (mecze reprezentacji) na sparing z Odrą Wodzisław. Spotkanie na Stadionie Ludowym rozpocznie się dziś o godz. 11. Szansę gry dostanie Dominik Sobański, 25-letni bramkarz Regi-Meridy Trzebiatów (III liga). - Interesowaliśmy się tym piłkarzem jeszcze przed sezonem. Teraz po kontuzji Adama Bensza [złamana ręka - przyp. red.] temat znowu stał się aktualny - mówi Leszek Baczyński, prezes klubu. Działacze Zagłębia liczą, że PZPN pozwoli potwierdzić do gry nowego bramkarza w trybie awaryjnym już po zakończeniu okresu transferowego.

Nie odbędzie się drugi planowany na dziś sparing pomiędzy Zagłębiem i drużyną Młodej Ekstraklasy. Został przeniesiony na wtorek. - Po ostatnich opadach musimy oszczędzać murawę. To, że zbliża się jej remont, nie ma nic do rzeczy. Na głównej płycie grają też grupy trampkarzy i juniorów - tłumaczy Baczyński.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
fan78

Postprzez drewinio 2007-09-07, 1:12 pm

No i tak jak wszyscy podejrzewaliśmy. Akcja korupcyjna ucichła. Udupili Zagłębie Sosnowiec, zrobili medialną nagonke i na tym koniec.A Zagłębie L. , Korona K., Cracovia K. ? Widać iż nadal funckjonują prawa równych i równiejszych. Uwalili kilka małych klubów a "filary" jak wyzej wymienione i piłkarze zamieszani w korupcje znów śmigają po polskiej oranżadzie. ehhhhhhhhhh

[ Komentarz dodany przez: YOOSHKY: 07-09-2007, 2:17 ]
?? Nie pomyliłeś delikatnie tematów?

Dokłądnie teraz też to zauważyłem że mi sie źle nacineło :D. Przepraszam.
drewinio

Postprzez emdżej 2007-09-07, 2:28 pm

Przyznam szczerze, że tak pięknego samobója to jeszcze nie widziałem. Mecz był ogólnie mówiąc nudny. Piłka wyprawiała różne rzeczy na tej murawie, zatrzymując się nagle. Sobański zaprezentował się nieźle, przy obu bramkach jego winy nie było.
P.S. Jak miło znów powrócić na Ludowy...
Ostatnio edytowano 2007-09-07, 5:43 pm przez emdżej, łącznie edytowano 1 raz
emdżej

Postprzez novack 2007-09-07, 2:49 pm

Nie byłem na sparingu, więc polegać muszę wyłącznie na opiniach tych, którzy widzieli Sobańskiego w tym meczu. Cenie sobie zdanie emdżeja w kwestiach przydatności testowanych piłkarzy i mam nadzieję, że tym razem się też nie myli.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez mayday77 2007-11-15, 8:56 pm

Bramkarz Kopyl wrócił do Zagłębia
15.11.2007

Jewgienij Kopyl musiał opuścić Polskę, by dopełnić formalności zezwalających mu na pobyt w naszym kraju. Ukrainiec wrócił, a razem z nim przyjechało dwóch kolegów - piłkarzy z szerokiej kadry Dynama Kijów. To Anton Prychodko i Jewgienij Demidenko. Obaj występują w pomocy i mają dostać szansę gry w sobotnim sparingu z Milenium Wojkowice.

- Zagrają w barwach rywala, tak bym mógł ocenić co potrafią na tle moich piłkarzy - tłumaczy Romuald Szukiełowicz, trener Zagłębia.

źródło: tod, gazeta.pl
mayday77

Postprzez sanhedryn_zla 2007-11-15, 11:49 pm

mayday77 napisał(a):Bramkarz Kopyl wrócił do Zagłębia
15.11.2007

Jewgienij Kopyl musiał opuścić Polskę, by dopełnić formalności zezwalających mu na pobyt w naszym kraju. Ukrainiec wrócił, a razem z nim przyjechało dwóch kolegów - piłkarzy z szerokiej kadry Dynama Kijów. To Anton Prychodko i Jewgienij Demidenko. Obaj występują w pomocy i mają dostać szansę gry w sobotnim sparingu z Milenium Wojkowice.

- Zagrają w barwach rywala, tak bym mógł ocenić co potrafią na tle moich piłkarzy - tłumaczy Romuald Szukiełowicz, trener Zagłębia.

źródło: tod, gazeta.pl

moim skromnym zdaniem bardzo dobra zagrywka trenera, bedzie widzial kto jest lepszy, czy Ci co obecnie ma ich pod reka czy Ci testowani
sanhedryn_zla

Postprzez PaprykarZ19 2007-11-16, 2:12 pm

Żeby tylko zbyt dużym problemem bariera językowa się nie okazała..
Kopył na początku też grał jak sierota, bo nie znał języka i nie czuł się pewnie, a teraz bardzo dobrze sobie radzi..
PaprykarZ19

Postprzez jls 2007-11-19, 11:22 am

Ukraińcy na razie zostają 18.11.2007

Piłkarze Zagłębia, wykorzystując przerwę w ligowych rozgrywkach, rozegrali mecz kontrolny z IV-ligowym Milenium Wojkowice. Pierwszoligowcy pewnie wygrali 5-0.

Trener Romuald Szukiełowicz miał okazję do zobaczenia w akcji niemal wszystkich zawodników oraz dwóch Ukraińców z Dynama Kijów: Jewgienija Demidenkę oraz Antona Prychodkę.

Sporo kłopotów towarzyszyło temu sparingowi. (...) W końcu jednak piłkarze grali na bocznym boisku Sarmacji Będzin. Mecz grano trzy tercje po 30 minut. Ukraińcy grali najpierw w Milenium, a potem w drużynie Zagłębia.
- Obaj na pewno zostaną z nami jeszcze kilka dni i potem ewentualnie podejmiemy decyzję - wyjaśnia drugi trener, Andrzej Orzeszek. - Mieliśmy kłopoty ze znalezieniem boiska, ale w końcu udało się rozegrać sparing, w którym ćwiczyli kilka wariantów rozgrywania akcji.

W sparingu nie grali: Grzegorz Kaliciak, Jacek Paczkowski oraz Jacek Berensztajn, narzekający na kontuzje. Ten pierwszy być może dzisiaj powróci do zajęć.
jls

Postprzez emdżej 2007-12-02, 1:48 pm

23 stycznia pierwsza drużyna, a 2 lutego zespół Młodej Ekstraklasy zagra sparingowe mecze z Rozwojem Katowice.
emdżej

Postprzez Adams1906 2007-12-02, 3:54 pm

Na Ludowym ?;> bo w styczniu to raczej nigdzie indziej mecz sie nie moze odbyc ;D
Adams1906

Postprzez emdżej 2007-12-13, 5:43 pm

19. lutego sparing z GKS-em Jastrzębie
emdżej

Postprzez WaluÅ› 2008-01-15, 9:09 pm

Sparing zaplanowano na niedzielÄ™
Sosnowiczanie przygotowują się do sezonu w Dzierżoniowie. Początkowo trenerzy nie planowali żadnych sparingów podczas zgrupowania, ale ostatecznie w niedzielę Zagłębie zagra z trzecioligowym Orłem Ząbkowice Śląskie. Dodajmy, że z zawodników, którym zaproponowano rozwiązanie kontraktów (Admir Adżem, Jarosław Piątkowski i Jarosław Białek), w klubie pojawia się tylko ten pierwszy, który trenuje z zespołem Młodej Ekstraklasy.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
WaluÅ›
kumaty

Postprzez Blajpios 2008-01-19, 8:13 pm

a czy ktoś w ogóle wie, jaka jest kadra w Dzierżoniowie? Nie wiem, może przeoczyłem, ale pamiętam tylko wypowiedź, kto z testowanych jest i wypowiedź Kol. Waluś, że jedynie Adżem trenuje z ME; to znaczy że pozostali, którzy mają odejść nie pojawiają się w ogóle, bo chyba nie są w Dzierżoniowie (u mnie plus więc dla Adżema). Niemniej kompletnego składu wyjeżdżających, kto np z drużyny młodych dostał szansę, nie pamiętam takich informacji z obozu...
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników