Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez kacek 2007-08-16, 11:52 am

sam jesteś lol.
ten artykuł pokazuje nam tylko jak nieudolny jest nasz wymiar sprawiedliwości.
jesteśmy 20 lat za murzynami..
kacek

Postprzez Waluś 2007-08-16, 8:05 pm

Boris Pesković będzie do dyspozycji trenera Wieczorka w piątkowym meczu przeciw Ruchowi Chorzów.
W Zabrzu zakończyły się wczoraj negocjacje w sprawie słowackiego bramkarza między Górnikiem a Zagłębiem,poprzednim klubem Peskovicia. - Porozumieliśmy się i Boris został naszym zawodnikiem. W piątkowy ranek musimy dokonać ostatnich formalności w sprawie zatwierdzenia zawodnika przez PZPN i będzie mógł zagrać z Ruchem - mówi "Gazecie" Krzysztof Hetmański, dyrektor sportowy zabrzańskiego klubu. Z kolei dotychczasowy piłkarz Górnika Jarosław Białek będzie zawodnikiem Zagłębia.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
Waluś
kumaty

Postprzez Przemek26 2007-08-16, 8:08 pm

Waluś napisał(a):Boris Pesković będzie do dyspozycji trenera Wieczorka w piątkowym meczu przeciw Ruchowi Chorzów.
W Zabrzu zakończyły się wczoraj negocjacje w sprawie słowackiego bramkarza między Górnikiem a Zagłębiem,poprzednim klubem Peskovicia. - Porozumieliśmy się i Boris został naszym zawodnikiem. W piątkowy ranek musimy dokonać ostatnich formalności w sprawie zatwierdzenia zawodnika przez PZPN i będzie mógł zagrać z Ruchem - mówi "Gazecie" Krzysztof Hetmański, dyrektor sportowy zabrzańskiego klubu. Z kolei dotychczasowy piłkarz Górnika Jarosław Białek będzie zawodnikiem Zagłębia.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

Białek jest wartości Poloneza , Boris wartości Mercedesa ... interes jak H**
Przemek26

Postprzez dziejus 2007-08-16, 8:19 pm

Tylko ze ten Mercedes nie zdal "testu losia"! Na ch.. mi taki Mercedes!!
dziejus

Postprzez Gilardino 2007-08-16, 9:19 pm

wierny do końca napisał(a):
dziejus napisał(a):Tylko ze ten Mercedes nie zdal "testu losia"! Na ch.. mi taki Mercedes!!

a na c*** nam stary poldek???

Sie założy żółte blachy i do muzeum...
Gilardino

Postprzez Łuki19 2007-08-16, 9:23 pm

i najlepsze jest to że oni nam tylko Białka wypożyczyli a my z Borisem rozwiazalismy kontrakt i oni mogą sobie z nim podpisać na ile chcą, też mi interes
Łuki19
Obserwowany

Postprzez wierny do końca 2007-08-16, 9:25 pm

Gilardino napisał(a):
wierny do końca napisał(a):
dziejus napisał(a):Tylko ze ten Mercedes nie zdal "testu losia"! Na ch.. mi taki Mercedes!!

a na c*** nam stary poldek???

Sie założy żółte blachy i do muzeum...

jeśli muzeum to III liga....to faktycznie super wzmocnienie...

mogli jeszcze dołożyć ze 3 ręczniki, z 5 bidonów i ze 2 pary korkotrampek....i 2 opony do stara....

kibicuję Szatanowi, baczyńskiemu i całemu Zagłębiu z całych sił...ale przyznam szczerze, że ruchy personalne w klubie zaczynają mnie przerażać...ale może się nie znam...oby!
wierny do końca

propozycja dla Kolegów - Narzekaczy

Postprzez Blajpios 2007-08-16, 10:29 pm

Prosta sprawa. Zadeklarujcie notarialnie pół Wasej pensji co miesiąc przez 2 sezony - ale tak, żeby starczyło na osobisty kotrakt jednego zawodnika - i będzie Szymkowiak od ręki, bo jest wolny, a jeżeli dacie 3/4 to pewnie uda się ściągnąć Gerarda albo choćby Błaszczykowskiego. A jak byście wcześniej wpadli na to i to zrobili, to pewnie Peŝkowic by się nie wypiął, bo zaspokojone zostałyby jego żądania podniesienia kontraktu, bo z tego powodu powiedział nie i można było albo zgodzić się na cośkolwiek za niego albo zgodzić się, że nie będzie nic; no, ale gdybyście wcześniej mu ten kontrakt zapewnili, to by było załatwione. Zresztą, biedny Dudek po całej Europie latał, blogi pisał - a pewnie poradziłby sobie w lidze polskiej, tylko trzeba było Real przelicytować.
A jak Wam nie pasują te propozycje - to pomyślcie wreszcie, że Zagłębie ma jeden z najniższych budżetów, bo na tyle je stać, w dodatku dodatkową kasę musi mieć pewnie choćby przy okazji wypożyczeń stadionów, pewnie Wodzisław dzisiaj znowu coś "wycyganił" dodatkowo, trzeba się liczyć z karą finansową do spłacenia. Dalej: nie wiadomo, czy, w jakiej części, no i kiedy - wpłyną pieniądze z Canal+ bo już coś się buntowali i nie wiadomo, czy tylko na pokaz. Można mieć nadzieję, że tak, ale to może znaczyć opóźnienia we wpłatach; no a -adwokatowi nie wystarczy postawić kawy w klubowej kawiarence itd. Zagłębie jest naprawdę w trudnej sytuacji, ewentualnie mogliby Koledzy nad tym się zastanowić.
A ja z kolei - bardzo się cieszę i szacunek dla Właścieli, Zarządu, że się podjęli tego zadania, że zadeklarowali przed Kibicami, że nawet w V lidze ("czy wygrywasz czy nie") i w końcu - że nie popuszczają presji, którą pewnie sami odczuwają i którą wywierają kibice: jak najlepszych, tylko trzymają się realiów i możliwości. Świadczy o tym bodaj gdzieś dzisiaj podana wypowiedź trenera J. Kowalika, że widział kasety Brazylijczyka, który byłby wolny, z którejś ligi w ościennym kraju, ale... "to nie na nasze możliwości finansowe".
Blajpios

Postprzez Przemek26 2007-08-17, 7:59 pm

No i po I połowie Górnik z Borisem w Bramce prowadzi 1:0
I dwie sprawy.
Gdyby nie Boris było by 1:2 dla Ruchu. A doping Górnika to miazga. Komentatorzy czasami trudno słyszalni.

A co powiedział Grzegorz Baran w przerwie.?
To że Boris ma patent na Ruch. Dobrze pamięta mecz z Zagłębiem
Przemek26

Postprzez fan78 2007-08-18, 2:32 am

Przemek26 napisał(a):No i po I połowie Górnik z Borisem w Bramce prowadzi 1:0
I dwie sprawy.
Gdyby nie Boris było by 1:2 dla Ruchu. A doping Górnika to miazga. Komentatorzy czasami trudno słyszalni.

A co powiedział Grzegorz Baran w przerwie.?
To że Boris ma patent na Ruch. Dobrze pamięta mecz z Zagłębiem
Widzialem skróty z tego meczu,rzeczywiscie wyciagnoł co najmniej 3 setki,szkoda ze odszedl ale jego wybór.Pozostaje nadzieja ze Bensz był pilnym uczniem i od jutrzejszego meczu z Polonią bedziemy oglądali takie same parady w jego wykonaniu,
fan78

Postprzez Przemek26 2007-08-18, 7:53 am

Polonia Bytom zmierzy się dziś z Zagłębiem Sosnowiec. Tam “Wolan” spędził półtora roku.

Dobrze pan ten okres wspomina?
Janusz Wolański: - Hm, nieszczególnie. Sosnowiec niezbyt dobrze mi się kojarzy. Mieszkałem w Siemianowicach, do Zagłębia tylko dojeżdżałem na treningi. Niestety, w samej drużynie atmosfera była nieszczególna. Często miałem inne zdanie, niż niektórzy ludzie w klubie. I teraz to wykorzystano.

Mówi pan o publicznym oskarżeniu pana o praktyki korupcyjne, jakiego dokonali obecni działacze Zagłębia?
- Owszem. To czysta złośliwość. Jak powiedziałem, z niektórymi ludźmi nie mogłem się dogadać. I teraz oni zapewne nowym władzom Zagłębia wmówili różne rzeczy na mój temat. (...) Zamierzam poprosić o wyjaśnienia w Wydziale Dyscypliny. Nikt mi bowiem do tej pory żadnych zarzutów nie postawił.

Jak pan odbiera te “publiczne spowiedzi” o składkach na sędziów?
- Nie chcę jeszcze w tym momencie roztrząsać tego w mediach. (...)

Zostali w klubie ludzie, którym przed meczem w Wodzisławiu z radością poda pan rękę?
- Oczywiście. Dżenan Hosić, Admir Adżem, “Paczka”... Teraz doszedł Darek Kozubek. Razem przecież zaczynaliśmy przygodę z dużą piłką: w Opocznie, potem w Jaworznie.
(...)

Rozmawiał: Dariusz Leśnikowski, Sport
Przemek26

Postprzez robson_77 2007-08-19, 7:35 am

Po co nam Peskovic jak mamy Bensza :-) I jest tańszy. Peskovic chciał grać w Zagłębiu, ale skoro Zagłębie nie chciało no to gra sobie w Górniku.
robson_77

Postprzez fan78 2007-08-21, 10:55 pm

Michał Janicki podpisał kontrakt ze Stalą Stalowa Wola.
http://www.90minut.pl/news.php?id=605007
fan78

Postprzez mwy 2007-08-22, 10:38 am

Z tego co widzę Marcin Lachowski nieźle sobie pogrywa w tym LZS Leśnica. W trzech meczach 4 bramki .
mwy

Postprzez emdżej 2007-08-22, 11:04 am

W meczu Mieszka Gniezno z Kaszubią Kościerzyna czerwona kartkę (za dwie żółte) ujrzał Tadziu Tyc.

Paweł Lisiecki zagrał pełne mecze w barwach Calisii Kalisz z Dąbroczanką Pępowo i Victorią Września
emdżej

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna