Ale to jest twoja wersja, jakby żywcem przepisana z mojego postu z niewielką zmianą.
Dla ścisłości nazwiska piszemy z dużej litery.
Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL
Snow Patrol napisał(a):Serio mecz jest o 10?I pytanie odnośnie wstępu-koszt taki jak na ligę? :546:
A co do tematu zasadniczego....czy naprawdę frekwencję mamy tak dobrą że warto podnosić ceny biletów?Chłopcy już w zeszłym sezonie narzekali że chcieliby więcej kibiców na meczach, nie wydaje mi się żeby ich przyciągnęły wyższe ceny biletów. Zgadzam się z waszymi postami że powinny być niższe koszty dla rodzin, wielu z nas przyjdzie na mecz niezależnie od tego czy bilet będzie za 8 czy 9 zł, ale jeśli chcemy wypromować hokej to trzeba też przyciągnąć dzieciaki i całe rodziny. Możliwe że ktoś zaraz zacznie krzyczeć że "jak przyjdzie dzieciarnia to nie będzie dopingu" itd. ale pamiętajcie że chociaż hokeiści zdobyli dla Zagłębia najwięcej trofeów to już mało kto kojarzy Zagłębie z hokejem. Im mniej będzie się robić dla kibiców tym bardziej ten proces zapominania o hokeju w Sosnowcu będzie postępował.
wypowiedź trenera Morawieckiego po pierwszym sparingu.
Cel tego sparingu był prosty - sprawdzenie nowych piątek. W zespole jest wielu nowych zawodników, których musimy jakoś ustawić. Właściwie tylko pierwsza formacja dała mi powody do zadowolenia i raczej w takim składzie personalnym będzie grała w lidze. Reszta zawodników jak narazie gra zbyt indywidualnie. Musimy jeszcze wszystko dopracować by było dobrze. Zły stan tafli spowodował, że lepiej wyszkoleni zawodnicy nie mogli pokazać się w pełni. Nie był to ciekawy pojedynek -przeciwnik nie zmusił nas do większego wysiłku.
W kolejnym sparingowym pojedynku hokeiści Zagłębia Sosnowiec pokonali w wyjazdowym spotkaniu zespół Naprzodu Janów 1:2. Mimo, że był to tylko sparing – emocji nie zabrakło.
Wszystkie trzy tercje zostały rozegrane w szybkim tempie, podczas których zawodnicy obu drużyn wielokrotnie starali się pokonać bramkarza przeciwnika. W pierwszej tercji najdogodniejszą sytuację na otwarcie wyniku miał w 17 minucie Michał Belica, jednak krążek po jego strzale jedynie odbił się od poprzeczki.
W drugiej tercji mimo zmasowanych ataków gospodarzy to przyjezdni mogli objąć prowadzenie, jednak Mariusz Puzio trafił w słupek. Druga część odsłony należała zdecydowanie do gospodarzy, którzy niestety dla zgromadzonej publiczności nie potrafili wykorzystać swoich ataków i ogólnej przewagi na lodzie ( np. gra w podwójnej przewadze). Wraz z dźwiękiem kończącym tercję krążek wpadł do bramki Tomasza Jaworskiego, jednak był to gol zdobyty już po zakończeniu tercji. Decyzja sędziego nie spodobała się oczywiście fanom katowickiego klubu, którzy głośnymi gwizdami wyrazili swoją dezaprobatę.
Pierwszą bramkę w tym sparingu zdobył dopiero w 44 minucie Artur Ślusarczyk, który wykorzystał podanie Michała Belicy i z bliskiej odległości trafił do bramki. Pięć minut później mogło być już 0:2, jednak swoją szansę zmarnował Jacek Rutkowski, który w sytuacji 1:1 trafił wprost w Michała Elżbieciaka. W 57 minucie goście perfekcyjnie wykonali wznowienie, po czym padł drugi gol – strzelcem Marcin Kozłowski. W końcowych minutach spotkania gospodarze po raz kolejny przeprowadzali zmasowane ataki i dopięli swego na 4 sekundy przed końcem spotkania. W zamieszaniu podbramkowym zimną krew zachował Tomasz Jóźwik i to on strzałem przy słupku pokonał „Jawę”
Akuna Naprzód Janów – POL-AQUA Zagłębie Sosnowiec 1:2 (0:0,0:0,1:2)
Bramki dla Zagłębia: 44:07 Ślusarczyk Artur – Belica Michał, 57:15 Kozłowski Marcin – Kozłowski Tomasz
Bramka dla Naprzodu: 59:54 Jóźwik Tomasz
Skład Naprzodu: Elżbieciak M. – Zatko, Cinalski, Mirocha, Słodczyk, Jóźwik, Gallo, Tokesi, Zetnik, Koszowski, Gryc, Kowalówka, Gretka, Stachura, Pohl, Wojtarowicz, Kulik, Działo, Podsiadło, Elżbieciak Ł., Haluch.
Skład Zagłębia: Jaworski, Holik, Gabryś, Puzio, Zachariasz, Klisiak, Rutkowski, Kotuła, Ślusarczyk, Belica, Horny, Urban, Labryga, Jaros, Chovanec, Caban, Duszak, Chabior, Kozłowski M., Kozłowski T., Twardy, Bernat
Witam, kododo!
Nie musisz czytać oraz cytować moich postów. Nie musisz otwierać moich tematów. Nie musisz głosować w moich ankietach. Kiedy zdarzy się sytuacja, gdy nie mam racji, popraw mnie, a uniknę tego błędu ponownie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników